Frifor app'n

Det Glutenfrie Verksted ble jo etablert da jeg selv fikk cøliaki og slet med å finne gode, glutenfrie alternativer. 

 

Noe av det positive ved å få en kronisk diagnose som du må innrette deg fullt og helt etter, og ta hensyn til, er at det også gir muligheter. Og ikke minst at de mulighetene igjen gjør at hverdagen blir litt enklere for andre med noen av de samme utfordringene. 

 

Da Ida fikk cøliaki i en alder av 29 år ble det også for henne naturlig nok mange spørsmål og usikkerhet rundt hva kan man spise og hva kan man ikke spise.

Ida's cøliaki førte til at hun og samboer Vegar utviklet app'n "Frifor" for å gjøre hverdagen enklere for seg selv og andre. 

 

Frifor er en ny og unik app som gir deg kontinuerlig oppdatert informasjon om over 93000 produkter fra over 1300 leverandører, og det eneste du trenger å gjøre er å skanne strekkoden på en matvare med kamerat på mobilen.

Deretter vil Frifor gi informasjon om hvilke allergener matvaren inneholder, prosesseringsgrad, ingredienser, næringsinnhold både per 100 og per produkt og merkeordninger.

Frifor bruker en egenutviklet algoritme for å merke graden av prosessering. Denne algoritmen er basert på NOVA-klassifiseringen som er utviklet av forskere innen ernæring.

 

Frifor er tilgjengelig for nedlastning i App Store og Google Play, og alle får en gratis prøveperiode. Etter prøveperioden koster full tilgang 29,- kroner pr mnd. Følg denne linken og les mer.

 

Jeg vil faktisk anbefale denne til både venner og familie som en trygghet. Så ikke bare en bra løsning for vår familie, men også for våre nærmeste som også har et behov for å føle seg trygge i en til tider stressende periode med mye usikkerhet på hva som kan og ikke kan spises. 

Bra jobba til Ida, Vegar og Simen vil jeg si!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha