Bars med mandel, kokos og peanøttsmør

Fristende bars med mandel, kokos og peanøttsmør

Frister det med noe litt søtt og godt, men likevel litt nyttig?

Disse barene vil du enkelt sagt elske. De er både glutenfrie og veganske uten for mange ingredienser. 

Se bare her! 

Du trenger:

150 gram mandelmel*

75 gram kokosmel økologisk

75 gram kokosolje

2 ss lønnesirup

2 ts vaniljeekstrakt

1/2 ts havsalt

150 gram peanøttsmør (jeg brukte plantego')

15 gram hakket mørk sjokolade 70%

1 ss kokosolje

 

*) har du ikke mandelmel bruker du hele mandler og maler disse selv i en food prosessor

 

Dette gjør du:

  1. Sett ovnen på 180 C.
  2. Start med å male mandlene om du bruker hele mandler. 
  3. Finn frem en kakeform str 20x20 og kle denne med bakepapir
  4. I en bakebolle blander du 150 gram mandelmel, 75 gram kokosmel, 50 gram kokosolje, 1 ss lønnesirup,  1 ts vaniljeekstrakt og 1/2 ts flaksalt godt sammen. 
  5. Trykk dette godt ned i formen og stek i 10-12 min til den har fått en gylden farge. Avkjøl på rist. 
  6. Bland så 150 gram peanøttsmør, 1 ss lønnesirup, 25 gram kokosolje og 1 ts vaniljeekstrakt i en liten kjele.
  7. Varm opp forsiktig til kokepunktet under konstant omrøring. Kok i ca 2 min og fjern deretter fra varmen. 
  8. Hell blandingen over den stekte, avkjølte bunnen og frys i min 30 min. 
  9. Ta blandingen ut av fryser og del opp i like biter - jeg fikk ca 16 stk. Det er bedre med flere små enn noen store. 
  10. Smelt sjokolade og ha i 1 ss kokosolje og la den avkjøles og sette seg litt. 
  11. Dypp så hver bar i sjokoladen, dryss litt havsalt på toppen og la stivne før du nyter.

Perfekt liten treat på en helt vanlig dag. Eller en liten godbit i dagens matpakke. Eller om du er du klar for tur så er disse gode å ha med seg.

Oppbevares best i kjøleskap! 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha