3-lags Sjokoladekake

En drøm av en sjokoladekake og ganske dekorativ også når du setter den sammen i flere lag.

Her har vi tatt utgangspunkt i vår egen Sjokoladekake miks, men i stedet for å steke den i en liten langpanneform fordelte vi røra i 3 små randformer i str 18-20 cm. Sjokoladekremen er skikkelig creamy, soft og søt og gjør kaken helt perfekt.

Sjokoladekremen er laget etter inspirasjon fra Ida Gran-Jensen ;) vi reduserte andelen melis og erstattet espressopulver med vanlig kaffe.

 

Du trenger:

 

Fyll:

  • 400 gram romtemperert smør
  • 125 gram mørk sjokolade (vi bruker Valrhona Caraibe 66 %)
  • 100 gram melis
  • 50 gram bakekakao Freia
  • 2 klyper salt 
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ss kaffe avkjølt

Kakepynt som strøssel eller spiselige blomster

 

Dette gjør du:

Sett ovnen på 180 C

Følg fremgangsmåten på Sjokoladekake miksen. Smør 3 former, 18-22 cm med smør/ formfett, alternativt kle med bakepapir og fordel røra jevnt i disse tre.

Stekes i 12-15 min men følg med på tiden og pass på at de ikke stekes for lenge slik at de blir tørre.

Avkjøl bunnene på rist, i formene, mens du forbereder sjokoladekremen. 

Start med å smelte sjokoladen over vannbad. Sett til side. 

Ha romtemperert smør i en kjøkkenmaskin og pisk på høy hastighet, i 7 minutter. Smøret skal bli hvitt og luftig. Ha melis, bakekakao, vaniljesukker, salt og kaffe sammen med smøret og pisk i nye 3 minutter. Til slutt tilsetter du den smeltete sjokoladen og pisk alt sammen til en myk krem.

Finn frem et fat og legg den første bunnen på, smør et lag med krem og legg så neste bunn på og gjør det samme her til du har alle tre bunnene på plass. Smør resten av krem på toppen av kaken, pynt med litt strøssel, eller noen spiselige sommerblomster.

God fornøyelse!

Tips!

Kaken kan fint lages dagen i forveien - da oppbevarer du den best i kjøleskapet. Den smaker aller best om den får satt seg i romtemperatur før servering slik at kremen blir akkurat så myk og god som du ønsker deg.

 

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha