Supergode og enkle å få til. Smuldretoppen gjør de bare enda bedre :)
Her finner du oppskrifter på gode, glutenfrie kaker. Med sjokolade-miksen kan du for eksempel lage en himmelsk drømmekake med mascarponekrem og friske bær. Kanskje du heller vil lage en deilig pai med friske bær? Prøv deg frem og legg gjerne igjen en kommentar i innleggene. Jeg blir glad for å høre fra deg!
Tips meg gjerne om din favorittoppskrift eller ideer du ønsker å dele. Kanskje blir nettopp din oppskrift publisert på nettsiden?
Supergode og enkle å få til. Smuldretoppen gjør de bare enda bedre :)
No-bake snickerskake som også er glutenfri! Elsket av bådes tore og små :)
Himmel og hav for en kake! Ren nytelse både å se på og å spise.
Litt tidkrevende prosess men samtidig perfekt å forberede i forkant da denne skal stå kaldt før den nytes.
Uansett - anbefales!
Og har du blåbær i fryseren så er det her de skal brukes.
Vår versjon av klassikeren Red Velvet kake 🍰 Den får den rødbrune fargen av jordbærpuré og kakao 🍓🤎 Oppskriften er uten egg og melk og er perfekt for deg som spiser vegansk eller har intoleranser. Kakebunnene kan lages dagen i forveien slik at du bare trenger å pynte den før servering. Passer perfekt til festdager som 17. mai.
Denne oppskriften har jeg arvet fra mamma, som alltid lager bløtkake med vaniljekrem og jordbær når noen eller noe skal feires. Oppskriften gir deg en flott sukkerbunn til en kakeform på 24 cm, men du kan også lage to mindre bunner på 20 cm om du vil ha en høyere bløtkake.
Oppskriften er også delt i boka "Et glutenfritt kjøkken"
Bilde tatt av Line Dammen
En skikkelig saftig og myk sjokoladekake helt uten egg og meieriprodukter.
Sammen med sjokoladekrem og friske bær er den nærmest uslåelig, og du får kaken festfin til 17. mai ved å pynte den som et flagg.
Sjokoladekaken kan fint lages dagen i forveien slik at du bare trenger å pynte den før servering 🤍
En saftig og fyldig brownie med ingredienser som løfter næringsinnholdet til nye høyder og er snill med blodsukkeret. Hemmeligheten er sorte bønner.
Belgfrukter inneholder mye fiber og er en god kilde til protein samt en rekke vitaminer og mineraler. Bønner i bakst er virkelig undervurdert! Brownien er toppet med et tykt lag sjokoladeglasur med avokado som hovedingrediens. Nå blir du kanskje skeptisk og tenker “Hva, BØNNER i brownie og AVOKADO i glasuren?!”. Men prøv, den er virkelig så god! Server gjerne med friske bær.
Nå som det går mot lysere tider og sola varmer mer og mer synes jeg disse vannbakkelsene bør lages mer enn en gang.
Disse lager du enkelt både gluten- og melkefrie. Bruker du Focaccia miksen så er det heller ikke er noe sukker i selve deigen.
Det eneste du må følge nøye er å ikke åpne ovndøren underveis mens disse bakes, Da kan resultatet bli mer flatt en fluffy :)
Har du også savnet Kvikk Lunsj? For mange av oss blir det ikke Påske uten. Nå kan du endelig lage din egen glutenfri variant. Disse sprø kjeksene stekes i vaffeljern, dekkes av sjokolade og nytes best etter en herlig dag på fjellet i solveggen ☀️🐣 Perfekt til å ha i tursekken.
Seige cookies med mørk sjokolade og hint av salt... Disse kommer du garantert til å bake flere ganger.
Oppskriften er fra boka "Et glutenfritt kjøkken", gyldendal 2021. Foto Line Dammen
Har du først delt en superdigg oppskrift på glutenfrie cookies, ja da gjelder det bare å gjenbruke den :)
Disse Chocolate Chip Cookies delte jeg første gang i boka "Et glutenfritt kjøkken" og ja jeg vet at disse cookies'ne er favoritten til flere av dere. Så derfor et påsketips om å toppe disse med litt påskepynt for nettopp;
Påske Cookies.
Enkelte dager er mer verdt å feire enn andre og Vaffeldagen er intet unntak.
Her har vi laget vafler med surdeig - en perfekt måte å bruke opp overskudds surdeig. Og fortvil ikke om du ikke har en surdeig i hus så lager du disse fint uten.
Denne oppskriften er også uten egg og kan lages melkefri.
Her får du tips til en ganske enkel og god påskekake. Vi har benyttet oppskriften på rullekake fra "et glutenfritt kjøkken" og der finner du også oppskriften på lemoncurd.
Fra boka "Et glutenfritt kjøkken"
Da jeg laget denne første gang var det nesten som å være tilbake ved mammas kakebord fra barndommen. Deilig krem, en fantastisk lemoncurd og en sprø og deilig nøttebunn. Og nå har denne blitt en favoritt og nesten en tradisjon både til påske og andre høytider.
Vel bekomme, sier jeg bare.
Her snakker vi smartere, sunnere cookies som kun er naturlig søtet med dadler. Mer enn søte nok og perfekt følge med på turen, etter trening eller rett og slett fordi du har lyst på noe godt.
Denne oppskriften ble jeg inspirert av gjennom Matprat. Og når du har kjøkkenskuffen "full av dadler" gjelder det å finne smarte tips og gode forslag til bruk, slik som denne oppskriften ble.
Hjemmelaget nøttepålegg er så mye enklere å få til enn hva du tror - bare prøv. I tillegg er den litt smartere enn butikkjøpt, da den kun er søtet med dadler.
Perfekt kombinert på nybakte rundstykker eller brød, eller som fyll i Sjokoladesnurrkaken :)
Nydelige cookies med revet eple og hasselnøtter, se bare her!
Elsker du også kombinasjonen sjokolade og appelsin? Her får du en saftig variant på sjokoladekake laget i brødform, med mørk sjokolade og hint av appelsin bakt med glutenfritt havremel og bokhvetemel.
Noe så enkelt, søtt og hyggelig å lage og som kan serveres både til morsdag og valentines, eller bare en vanlig søndag.
Alle hjerter gleder seg : )
Jeg bruker en silikonform fra Søstrene Grene.
Bananer blir ofte fortere brune enn man hadde tenkt...
Nå som matvarepriser øker og kjøkkenskuffen hadde behov for en opprydning ble det også laget mandelsmør som ble brukt i denne oppskriften. Mhmmm veldig godt altså : )
Mandelsmør er både nyttig og godt. Det smaker godt rett fra glasset, eller som pålegg, i bakst eller som topping på både havregrøt og kjøleskapsgrøt.
Mandler inneholder gode ting som sunne fettsyrer, fiber og vitaminer.
Kombinasjonen eple og kanel er utrolig god! Eple gjør nærmest all bakst mer saftig, synes jeg, mens kanel tilfører det lille ekstra som pirrer smaksløkene og gjør disse cookisene utrolig julete og veldig gode.
Oppskrift og foto hentet fra boka "Glutenfri Jul". Foto Marte Garmann
Deilige søte fristelser som er naturlig fri for gluten. Makronene er veldig enkle å lage og koselig å ha i kakeboksen når venner stikker innom.
Oppskrift og bilde er hentet fra boka "Glutenfri Jul".
Her i Verkstedet bakes det havreflarn og bokhveteflarn året rundt - de smaker jo like godt sommer som til jul!
Nå har vi eksperimentert litt til med denne oppskriften og serverer deg nå Bokhveteflarn med en nydelig smørkrem tilsatt en liten "dæsj" cognac...
Dette tror vi faktisk blir en ny julefavoritt hos flere :)
Denne er kanskje noe av det beste du kan bake :) Oppskriften er hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken" utgitt av Gyldendal 2021.
Denne er til deg som aldri har funnet ut av dette med bananbrød, eller deg som har rukket å bli litt lei av bananbrød : )
Her har vi laget et brød, eller det vil si en kake, blandet inn en god del pecannøtter i deigen, og før den gikk i ovnen så smeltet vi smør og honning blandet inn litt ekstra pecannøtter og helte på toppen av brødet før vi satt i ovnen på 180 C og stekte i ca 60 min. Sååå godt!
Baker du disse kommer du til å angre på at du ikke likegodt doblet porsjonen med en gang - farlig gode nemlig.
Denne oppskriften er også delt i boka "Et Glutenfritt kjøkken" utgitt av Gyldendal 2021. Bilder tatt av Line Dammen.
Her har jeg laget en variant med kun havregryn og en variant med kun bokhveteflak. Jeg tilsatte revet appelsinskall med havregrynene og sitronskall med bokhveteflakene; her er det mange muligheter.
Og vet du; disse smaker like godt til sommer som til jul! : )
Dagens oppskrift ble til etter å ha bladd i Potetkokeboka til Ina Johansen fra @matpaabordet hvor hun bruker potetrester i flere oppskrifter. Og er det noe de fleste har enda mer fokus på om dagen så er det å bruke opp rester og kaste mindre mat.
Så kok noen ekstra poteter til middag og sett deigen så fort potetene er kalde : )
Hver sensommer baker vi eplekake med epler fra hagen. I år derimot fikk vi nesten ingen epler og derfor tok Julie frem et lite uskyldig triks fra boken og dro med barna på epleslang.
Derfor har vi kaldt denne eplekaken nettopp det, Epleslang!
Når sommern er på sitt beste og treet er fylt med nydelige moreller...hva gjør du da? Bortsett fra å momse morellene kan du prøve deg på denne freshe kaken.
Vi hadde tatt sommerferie og begrenset med hva vi hadde av ingredienser men alltid med noen poser Kjøleskapsgrøt og Müsli - og dermed ble det løsningen på denne kaken. Du kan selvsagt benytte glutenfri havregryn om du har det tilgjengelig.
Digge og litt smartere blåbærmuffins laget på havremel, -gryn og valnøtter uten tilsatt sukker. Perfekt turfølge, i matpakken, til både frokost og kvelds og en fin måte å bruke opp brune bananer på.
Paibunn miksen vår gjør det hele så mye enklere. Idag ble det en sommerlig pai med en deilig og frisk mascarponekrem toppet med en haug blåbær. Du kan selvsagt toppe med de bærene du liker best eller det du har tilgjengelig.
Kremen er uansett høydepunktet 🥰
Ny vri på den klassiske rullekaken får du her - gulrot-rullekake!
En perfekt liten sak som holder seg lenge og smaker skikkelig godt!
Om du er godt i gang med surdeigsbakst så har du kanskje begynt å lure på alternativer til ditt favorittbrød?
Det er så mange flinke folk der ute og en av de er Martine Sletmoen som driver Skillebekk Surdeig og som har gitt ut boken med samme navn. Der fant jeg nemlig en oppskrift på bananbrød! Og da kom jo ideen på å gi det et forsøk, men da selvsagt glutenfritt.
Er du generelt glad i bananbrød så bør du teste denne.
En helt nydelig kake å servere til 17. mai og best av alt er at den kan lages i forveien - så det eneste du trenger å huske på til selveste dagen er en kurv jordbær og et dryss melis til pynt : )
Du kjenner vel til prinsippet vårt om "en miks, mange muligheter"? Her kommer nok en vri og denne gangen Sjokoladekake med revet eple : )
I år ble det nok en ny favoritt i vårt juleverksted. Bare test ut disse!
Nå før jul hadde vi juleverksted i Verkstedet ; ) og hadde en plan om å komme opp med litt nye oppskrifter og ny inspirasjon. Disse ble så gode, og søte, at de bare må deles.
Jeg elsker den gamle formen etter mormor. I boka "Et glutenfritt kjøkken" har jeg bakt den ganske nøytral men har tipset om ulike smaksvarianter. Nå til jul ville jeg lage en litt mer julete utgave og da ble det denne.
Er den ikke fin? : )
Disse herlighetene kan du fint lage i flere omganger eller rett og slett doble oppskriften. De holder seg lenge om du oppbevarer de i en tett kakeboks.
Disse cookies'ne er så smarte at du nesten kan spise de til til frokost : )
Havregryn og havremel i en perfekt ombinasjon med mørk sjokolade, hasselnøtter og et lite dryss havsalt.
Her får du oppskriften!
Bugner hagen av plommer, eller du har en snill nabo, tante, bestefar eller rett og slett har litt for mange plommer du ikke helt vet hva du skal gjøre med? ; )
Jeg fikk plutselig den utfordringen og løste det med denne nydelige, friske og sommerlige kaken - Plomme Galette.
Nå er blåbærene på sitt beste og her får du en skikkelig digg variant som jeg anbefaler deg å teste ut!
Og har du ikke norske, friske blåbær så kan du selvfølgelig fint bruke frosne, eller de man får kjøpt i butikken.
Pai med hjemmelaget solbæris, en ekte sommerdessert!
Nesten en liten matpakke i disse kjeksene!
Og her kan du fint bytte ut mengde nøtter og tranebær med dine egne favoritter eller basert på hva du har tilgjengelig.
Det er bare til å kose seg - nybakte cookies i en fei får du oppskriften på her. Her har jeg pyntet cookies med sjokolade for ekstra julekos.
Oppskrift og bilde er hentet fra boka "Glutenfri Jul"
Enkelte ganger skal det ikke så mye til for å tilfredstille søtsuger eller behovet for kos. Disse nøttekakene er perfekte som en liten pause i en hektisk føjulstid. Sørg bare for å bake nok, for disse kan du fint fryse, og det tar deg maks et kvarter å tine de opp. Ikke særlig lenger tid enn det tar å lage en god kopp te...
Nå som dagene blir kortere og kveldene lenger kan det være godt å "sprite opp" dagene med en frisk, syrlig og søt sitronkake.
Denne vil du nok bake flere ganger! : )
På tide å imponere litt?
Da jeg startet Det Glutenfrie Verksted ville jeg gjøre det enkelt å leve glutenfritt. Det å lansere en rekke bakemikser, alle glutenfrie og økologiske, hvor alle råvarer er samlet enkelt i en pose gjør det både enkelt og trygt å lage glutenfrie alternativer som både smaker godt og som er enkle å tilberede. I tillegg har jeg alltid tenkt at en miks kan brukes på flere måter.
Sånn som denne gangen da jeg bare måtte forsøke meg på napoleonskake. Kaken som er en klar favoritt for flere av familiemedlemmene hos meg, og aller helst til bursdag. Utfordringen her er å lage glutenfri topp og bunn, for kremen er jo ikke problemet. Jeg landet på at jeg ville teste med å bruke Pai miksen - og det funker supert!
Så oppskrift og fremgangsmåte får du her slik at du kan imponere litt: )
Jeg har fått dilla på norske bringebær, helst villbringebær! Syrlig, litt søtt og uendelig gode! Disse kombinert med smuldrepai gir den optimale, enkle sommerdesserten som er så enkel å tilberede og utrolig god at du kan spise den til frokost også :)
Benytt årets rabarbra i denne friske, sommerlige paien. Nydelig!
Gulrotkake, saftig, myk og med deilige kryddersmaker!
Siste innspurt for å rydde jula ut av huset og resultatet ble en fantastisk god ostekake! Jeg lette litt etter inspirasjon og kom plutselig over denne fra nettsiden aperitif og gjorde enkelte tilpasninger som du kan se beskrevet under.
Og har du ikke tørre julekaker til overs tenker jeg denne også er veldig god med en bunn av andre tørre kjeks eller om du bruker Müsli miksen med Chia. Karamellsausen er jo en historie i seg selv ; )
Du trenger (til en kakeform str 22 cm):
Til bunnen:
Til fyllet:
Til karamellsausen:
Til pynt:
Dette gjør du:
Bunn
Fyll
Karamellsaus
Like før servering pynter du kaken med karamellsaus og mandelflak. Riktig god fornøyelse! <3
Dette er en kraftig og mørk brownie som smaker suverent godt med blåbærkrem til. Om du vil, kan du smøre kremen på toppen av kaken, eller servere den ved siden av som her.
Oppskriften er hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken" og foto av Line Dammen.
Valnøtter, chili og mørk sjokolade... det skjer noe når du tenker på disse ingrediensene, ikke sant?
Oppskrift og bilde hentet fra boka "Glutenfri Jul"
Spiselige julegaver? Sunnere snacks?
Denne enkle kombinasjonen er super enkel å lage, og passer perfekt som litt sunnere snacks eller som små spiselige julegaver til noen som fortjener det :)
Du trenger:
Dette gjør du:
Kos deg! <3
Disse ble rett og slett utrolig gode!
Enkel oppskrift som gjør glutenfrie pepperkake cookies til en ny førjulsfavoritt som fungerer like godt i matpakken som til kaffebesøket. Disse baker du på under en halvtime, og de er i tillegg litt nyttige da de er basert på bokhveteflak som er en god kilde til fiber. Så her har du både nytte og kos i en og samme bakst! :)
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Sett ovnen på 190 grader. Vei opp alt det tørre og bland lett i en bakebolle.
Tilsett mykt smør og egg, og bland dette godt i kjøkkenmaskinen, eller bruk hendene (litt grisete men funker fint om du ikke har kjøkkenmaskin).
Bruk en spiseskje til å ta ønsket mengde deig, og form med hendene.
Legges på stekebrett kledd med bakepapir.
Stekes i 12-15 min, følg med på tiden.
Avkjøles på rist.
God fornøyelse! : )
Dette var en morsom kake å bake – litt nytt av ingredienser her for å bake en glutenfri cornflakesterte ala God morgen Wenche.
Dette trenger du:
Til fyll trenger du:
Dette gjør du:
Riktig god fornøyelse! Og tusen takk til God Morgen Norge, Wenche som deler så mange gode oppskrifter som også er glutenfrie – lykke! <3
En frisk og smart kake uten for mye sukker, men med masse gode smaker. Har du kanskje litt bær i fryseren du kan bruke? Her har jeg brukt blåbær, men jeg vet den også smaker godt med bringebær og den finner du oppskriften på her.
Dette trenger du:
Til blåbærkrem trenger du:
Dette gjør du:
Ta av kakeringen, bakepapir/ plast og pynt kaken med friske bær. God fornøyelse! <3
Enkelte personer setter større fotavtrykk enn andre… Min mormor var en av de. Da jeg vokste opp var feriene og turene til mormor alltid noe å se frem til. Det jeg husker best av alt er lukten av nybakt, mormor som trallet på kjøkkenet, og spennende besøk i spisskammerset ute i gangen. Kanskje noe av min egen bakeglede ble skapt allerede der, sammen med mormor? En hyggelig tanke det. Formkaker er jo litt gammeldags – men ikke dermed sagt at det er noe galt med det. Denne oppskriften minnet meg om mormor, og med små justeringer ble det en glutenfri, frisk og god variant.
Dette trenger du:
Til glasuren trenger du:
Dette gjør du:
Avkjøles på rist mens du blander sitronkremen. Nytes! <3
Håper du allerede har testet Sjokoladekake miksen?! Den er supergo’ som den er, eller du kan style den opp litt ekstra og lage en herlig variant som denne!
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Jeg skal love deg mange hurrarop på denne. Riktig god fornøyelse!
La deg friste til å bruke årstidens frukt og bær, og lag en litt rampete galette fylt med disse.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Avkjøles på rist og serveres gjerne smålun med litt vaniljeis til. God fornøyelse! <3
Her har jeg laget en tradisjonell bløtkake med masse krem og jordbær, men bruk fantasien og pynt med det du, eller hedersgjesten, liker best. Det viktigste er jo at bunnen er glutenfri! Og kan spises av alle!
Dette trenger du:
Dette gjør du:
DU KAN FINT LAGE KAKEN DAGEN FØR
Bunnen kan du fint dynke og fylle med krem, bær og eller syltetøy dagen før du skal servere den slik at den får satt seg litt og blir myk og saftig. Smør på krem og pynt like før servering. God fornøyelse! <3
Denne vil du overraske mange med – frisk og god, og snev av litt sunt ved at du bruker Knekkebrødmiksen som bunn.
Dette trenger du til bunnen:
Dette trenger du til Bringebærkrem:
Dette gjør du:
God fornøyelse! Denne ble jeg inspirert til på bama.no sin side.
Denne kan du fint bake en dag i forveien om du ønsker å planlegge litt.
Dette trenger du:
Dette trenger du til fyll:
Dette gjør du:
Paibunn:
Fyll:
God fornøyelse!
Lag en supergod sjokoladekake med glutenfri kakemiks. Det som gjør denne sjokoladekaken ekstra god er jo kremen, og pynten.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
God fornøyelse!
Inviter noen på kaffe og nybakt prinsessekake fylt med solbær – en deilig, frisk vri og en fin anledning til et hyggelig møte.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Da er det bare å sette på kaffen og glede seg til gjestene kommer. God fornøyelse!
Jeg har vært på slang – nesten da. Svigermoren til en god venninne har rabarbra i hagen, og dermed snek jeg meg til noen fine stilker. Rabarbra pai var det som fristet og denne oppskriften kan jeg mer enn gjerne anbefale, og dele, om du også har lyst på en frisk, litt syrlig pai variant.
Dette trenger du:
Til marengs trenger du:
Dette gjør du:
Riktig god fornøyelse! <3
Nå bugner det av norske epler og plommer og det gjelder å nyte. Her kommer det en oppskrift på en deilig høstkake fylt med plommer, epler og litt kanel som ble en variant av plommekaken jeg delte for noen dager sider.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
God fornøyelse!
Da barna var små og vi besøkte farmor var det ofte servering av nybakt krydderkake. Selv nå som barna har blitt større, kan vi mimre om den gang. Mimringen er nok sterkest hos han med cøliaki og dermed dukket plutselig utfordringen opp om å bake krydderkaken glutenfri. Og her kommer resultatet, like god som farmors, i følge testpanelet!
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Avkjøles på rist. God fornøyelse
Bolle miksen kan du lage veldig mye godt av – og denne smaker helt fantastisk på en deilig, varm sommerdag hvor du vil servere noe nybakt med smak av sommer.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Da er det bare å glede seg – riktig god fornøyelse!
Dette er en veldig smakfull, og enkel, variant.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Nammm… og god fornøyelse!
Har du hagen full av sommerbær, eller rett og slett bare har lyst på noe godt bør du prøve denne!
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Riktig god fornøyelse! Denne fant jeg inspirasjon til hos Trines Matblogg og der er det jommen meg mye godt.
Pai miksen er helt perfekt å benytte som utgangspunkt for sesongens frukt og grønnsaker. Denne varianten ble til etter at jeg kjøpte noen fantastisk flotte, og ferske, fiken. Selve frukten er jo super til dekor og som pynt, men enda bedre om du velger å lage noe godt av den ;). Så har du noen fiken du har lyst til å lage noe godt av ville jeg testet ut denne varianten (inspirasjon hentet fra frukt.no).
Dette trenger du:
Dette trenger du til fyll:
Dette gjør du:
Paien smaker jo helt nydelig når den er litt lun og gjerne med litt krem eller is til. God fornøyelse!
NYTTIG INFORMASJON OM FIKEN
Fiken dyrkes i området rundt Middelhavet og i Brasil. Den er dråpeformet i fasong og fargen på skallet kan variere mellom de ulike sortene. Mest vanlig er lysegrønn eller rødblå fiken. Fruktkjøttet er mykt og saftig og fullt av små spiselige kjerner. Den har et høyt naturlig sukkerinnhold og smaken kan beskrives som søt og syrlig med en anelse av nøttesmak. Skallet består egentlig av kronblader til blomsten.
BRUKSOMRÅDE
Fersk fiken er først og fremst en dessertfrukt som spises naturell. Fersk fiken passer også godt til et ostebord. Den kan enten deles i to, skjæres i skiver eller i båter. Moset fruktkjøtt er meget velsmakende blandet med fruktkjøtt fra pasjonsfrukt og smurt på varme pannekaker. Fiken kan også brukes til kalde kjøttretter eller som garnityr til is.
EGENSKAPER
Fiken inneholder ficin, et proteinspaltende enzym som er bra for fordøyelsen. Fiken inneholder også rik på A og B vitaminer samt en del kalium. Det høye fiberinnholdet gjør fiken gunstig for fordøyelsen.
KVALITETSKRAV
Fiken skal være moden og gi etter for et lett håndtrykk. Den bør være ren og fri for sprekker eller støtflekker. På fruktens overflate finnes det ofte et pulveraktig belegg som er helt naturlig. De mest modne og beste fikene er normalt de som er mørkest i fargen.
kilde: frukt.no
Deilig eplepai med vaniljekrem.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
God fornøyelse!
Her snakker vi julestemning.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Nydelig julekake! God fornøyelse! <3
En perfekt, enkel, og supergod ostekake som kan nytes både til jul, påske, sommer som høst. Denne varianten har jeg pyntet med fiken nettopp fordi jeg bakte denne med inspirasjon av ferske fiken og litt julestemning. Men kaken smaker like godt om du pynter med blåbær, bringebær, stikkelsbær eller kanskje tyttebær (det gjenstår å prøve ut). Siden Müslimiksen inneholder flere typer tørket bær og frukt kan du finne tips til pynt ved å bruke noen av disse.
Dette trenger du:
Dette trenger du til fyllet:
Dette trenger du til topping:
Dette gjør du:
Riktig god fornøyelse!
Når hagen bugner med plommer og du finner inspirasjon til å bake en ny plommekake som i tillegg smaker himmelsk ja da må den jo deles. Håper du har tilgang til plommer selv, hos naboen, hos besteforeldre eller i din lokale butikk. Her har du hvertfall en oppskrift jeg kan anbefale.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Serveres lett avkjølt med pisket krem til. Lykke! <3
Brune bananer er det ingen hjemme hos meg som sloss om å spise, så dermed gjelder det å finne andre gode løsninger på å bruke opp de som ikke blir spist av seg selv. Ina som driver Mat på bordet har inspirert meg til denne varianten av hennes oppskrift på Sunn Banankake – og jeg måtte jo lage den glutenfri, så klart!
Dette trenger du:
Til pynt (om du vil):
Dette gjør du:
Nytes! Og nesten så sunn at den kan taes med i matpakken dagen derpå om det er noe igjen. God fornøyelse! :)
Cookie miksen fra Det Glutenfrie Verksted er det mange av dere som har etterspurt. Nå som den er tatt ut av produksjon, og ferdig miks ikke er å få tak i lenger, deler jeg oppskriften med deg her :)
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Nyyytes! God fornøyelse! :)
Det er lett å mimre tilbake til barndommen med denne klassikeren!
Det beste av alt er jo at den er ferdig i en fei, og så er den veldig enkel å lykkes med :)
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Nydelig! God fornøyelse! :)
Superenkelt "å smelle sammen" om du har litt quinoamel og blåbær tilgjengelig.
Jeg er så heldig at jeg har en pappa som hver høst gir meg på fyll av blåbær (og poteter men det kan jeg fortelle mer om en annen gang). Så hos meg er det blåbær tilgjengelig i fryseren gjennom vintern, skikkelig luksus!
Dermed er en kake som dette veldig enkelt å få til. Og, har du ikke fryste blåbær så går det selvfølgelig veldig fint med friske bær :)
Dette trenger du:
Dette gjør du:
God fornøyelse! :)
Smuldrepai er vel noe av det enkleste, diggeste og beste som finnes om vi snakker om en kake eller dessert du ønsker å få til i en fei?
Her er det epler og kanel blandet med sprø "quinoasmuler" som gjør susen. Sjekk ut oppsrkfiten og se hva du selv synes?
Dette trenger du:
Dette gjør du:
God fornøyelse! :)
Cookie med ny smakskombinajson - så utrolig godt med sitron og sjokolade!
Nå er sitronene på sitt beste så om du føler for en søt liten treat så prøv denne varianten da vel?
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Nyyytes! God fornøyelse! :)
Ååå disse - rett og slett en søt liten opptur ;)
Dette trenger du:
Til glasuren trenger du:
Dette gjør du:
Nytes! <3
Disse er holdbare så smaker like godt dagen etter!
Slet litt med å finne navn på denne - kunne egentlig kalt den Kikki's favoritt da det var hun som ga meg oppskriften :)
Dette trenger du:
Til fyll trenger du:
Dette gjør du:
Riktig god fornøyelse!
TIPS! Bunnene kan lages flere dager i forveien men ikke monter den før du skal servere den. Hvis den blir stående over natten blir bunnen seige - ikke like godt som sprø marengs ;)
Våren er vel den fineste tiden på året? Og når det spirer og gror får jeg alltid lyst til å lage noe av sesongens råvarer. Jeg dro ikke på rabarbraslang dette året, for jeg fikk med meg en gjeng fine rabarbrastilker fra mine foreldre etter besøk der i helgen. Og jeg visste ikke at de faktisk hadde deeen fine rabarbraplanten nå på hytta, så nå vet jeg hvordan jeg løser dette neste år ;)
Jeg har søkt flere kilder til fristende oppskrifter og fant blant annet en på Trines matblogg som jeg testet ut , glutenfri så klart. Og basert på responsen fra dere da jeg delte den så legger jeg her ut oppskriften :)
Dette trenger du:
Dette trenger du til fyll:
Dette gjør du:
Tertebunn:
Fyll:
Fjern vaniljestangen fra blandingen, og la saften sile av seg før du heller blandingen over terteskallet. Monter terten like før du skal servere for om den blir stående blir den fort litt soggy. Dekorer med halve jordbær på toppen og pynt gjerne med litt sitronmelisse. Pisk litt krem og server!
God fornøyelse! <3
Rabarbra kombinert med bringebær smaker også godt i en smuldrepai som dette, og med et friskt innslag av ingefær gir det en spennende og frisk kombinasjon.
Dette trenger du til smuldredeigen:
Dette trenger du til fyllet:
Dette gjør du:
God fornøyelse! :)
Sommer'n er på sitt siste og det samme er det med årets plommer - men denne paien er helt klart en flott avslutning på en deilig plommesesong :) bare prøv!
Dette trenger du:
Dette gjør du:
God fornøyelse! <3