Snart påske og appelsiner på sitt beste. Denne opp-ned kaken tror vi vil slå an på påskebordet🐥
GLUTENFRIE OG ØKOLOGISKE KAKER
Her finner du oppskrifter på gode, glutenfrie kaker. Med sjokolade-miksen kan du for eksempel lage en himmelsk drømmekake med mascarponekrem og friske bær. Kanskje du heller vil lage en deilig pai med friske bær? Prøv deg frem og legg gjerne igjen en kommentar i innleggene. Jeg blir glad for å høre fra deg!
UTFORSK OG DEL
Tips meg gjerne om din favorittoppskrift eller ideer du ønsker å dele. Kanskje blir nettopp din oppskrift publisert på nettsiden?
- Opp ned påskekake
- Sjokoladekake med fiken og olivenolje 03/03/2024 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSjokoladekake med fiken og olivenoljeLes mer
Her får du en enkel oppskrift på en drøm av en sjokoladekake - laget med mørk sjokolade, olivenolje og fikensyltetøy! Perfekt kombinasjon og ganske så enkel og lykkes med.
Vi har tidligere delt oppskrift på Horn med fikenfyll og har her benyttet samme fikensyltetøy som vi delte med dere i den oppskriften.
- Morsdag - og Valentines kake 06/02/2024 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerMorsdag - og Valentines kakeLes mer
Når dyktige @vanilladiariesby.c tryller frem kake til både morsdag og Valentines, og utganspunktet er vår favoritt Sjokoladekakemiksen ja da må det deles og feires!
Sjokoladekaken lages som anvist på pakken - du tilsetter melk, egg og smør.
- Superenkel Ostekake med krønsji bunn 26/01/2024 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSuperenkel Ostekake med krønsji bunnLes mer
Oppskriften er også delt i boka "Et glutenfritt kjøkken" Gyldendal 2021. Foto av Line Dammen.
Har du granola og litt kremost naturell i huset er du ikke langt unna denne enkle, smakfulle ostekaken som i tillegg nesten kan gå under kategorien "sunn".
- Turkjeks med ingefær og chili 28/12/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerTurkjeks med ingefær og chiliLes mer
Disse kjeksene med en varmende ettersmak av ingefær og chili er perfekte til vinterens skiturer 🫚🌶️ Søte og sprø med en spennende smakskombinasjon – disse blir garantert en ny vinter favoritt ❄️
- Donuts med eplemost og kanel 06/10/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerDonuts med eplemost og kanelLes mer
Donuts stekt i ovn med sesongens epler og nydelig smak av høst.
Disse kan enkelt lages veganske ved å bruke kokosolje i stedet for smør. Til oppskriften laget vi hirsemel av våre hirseflak, det fungerer helt supert!
Ha hirseflakene i en blender og kjør til et fint mel. Hirse har en mild og søt smak, og er en næringsrik og anvendelig kornsort.
- Turkjeks 22/09/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerTurkjeksLes mer
Hva er bedre enn hjemmelagde kjeks til å ha med seg på tur i høstværet?
Det er enkelt å lage og gir deg glede og energi på turen. Her har vi brukt en av våre nyeste bakemikser, Monicas rundstykker. Den er proppfull av gode næringsstoffer og kan i tillegg til å bli rundstykker, bli til disse knasende gode kjeksene.
- Eplekake + Fullkorn = Smart 20/09/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerEplekake + Fullkorn = SmartLes mer
Husker du; en miks mange muligheter? Det er gjennomgående for de fleste av våre produkter. Og nå som vi har lansert Monicas Superbrød så er den intet unntak.
Vi har nemlig laget eplekake! Eplekake fylt med høstens norske epler, litt kanel og fullkorn. Overraskende saftig og god og nesten så sunn at du kan nyte den til både frokost og kvelds. Utgangspunktet for oppskriften er mormor's gamle eplekake oppskrift.
- Galette med sensommerens gleder 14/08/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerGalette med sensommerens glederLes mer
Når hagen gir deg plommer, skogen gir deg blåbær, naboen gir deg bjørnebær og Verkstedet har den beste pai miksen ja da blir det ganske enkelte en nydelig galette med smak av sensommer.
- Sjokoladekake med revet squash 08/08/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSjokoladekake med revet squashLes mer
Sensommer og vårens planting har gitt resultater. Denne gang fra mine foreldres kjøkkenhage som bugner over av squash. Da gjelder det å finne alternativer til å bruke denne flotte grønnsaken. Tidligere har jeg puttet det i brøddeigen men nå ble jeg inspirert til å prøve meg på en sjokoladekake. Ikke for søt, men utrolig saftig og holdbar.
- Smuldrekake med plommer og amaretto 03/08/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSmuldrekake med plommer og amarettoLes mer
En nydelig smuldrekake med sesongens norske plommer i en italiensk vri. Kaken er kjempeenkel å lage og smaker fortreffelig med kombinasjonen av plommer, amaretto og sitron.
- Enkel Black Forest kake 03/08/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerEnkel Black Forest kakeLes mer
En saftig sjokoladekake med kirsebær og krem, den perfekte kombinasjonen av søtt og syrlig. Dette er en forenklet versjon av klassikeren Schwarzwälder kake, som har røtter i Tyskland. Kaken lages vanligvis av flere lag med sjokoladekake, dynket med kirsebærlikør (kirsch) og fylt med krem og moreller eller kirsebær. Vår versjon er mye enklere å lage, uten alkohol og minst like god!
- Clafoutis med kirsebær 02/08/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerClafoutis med kirsebærLes mer
Har du et kirsebærtre og trenger tips til hva du kan bruke disse litt sure bærene til?
Prøv denne!
- Cookies med revet gulrot og eple 17/07/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerCookies med revet gulrot og epleLes mer
Denne oppskriften har jeg også delt i boka "Et glutenfritt kjøkken" og den har blitt en gjenganger her i Verkstedet. Den kan varieres i det uendelige med alt fra revet gulrot og eple som her, eller med sjokoladebiter, nøtter, eple og kanel, tørket frukt.
Denne varianten med revet gulrot og eple er nesten så sunn at den passer like godt i matpakken som til frokost! :)
- Dessertpizza 06/07/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerDessertpizzaLes mer
Server pizza til dessert! Her får du to fantastiske varianter. Vi garanterer at du kommer til å elske disse.
- Sandwich is 30/06/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSandwich isLes mer
Hvorfor ikke lage en deilig sandwich sjokoladeis til disse varme sommerdagene?!
Denne sandwich-isen er helt uten melk og egg, og med nydelig smak av kaffe og vanilje. Du kan enkelt lage en annen versjon ved å sløyfe kaffen og bruke din egen favoritt is.
Vi bruker som vanlig en av våre bakemikser for å vise og inspirere deg til hvor enkelt det er med en miks, mange muligheter. Sjokoladekake miksen er intet unntak ; )
- Randformkake - grunnoppskrift 18/06/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerRandformkake - grunnoppskriftLes mer
Denne oppskriften er inspirert av mormor - justert til glutenfri så klart.
Oppskrift og bilde er hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken"
- Bringebærmuffins 13/06/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerBringebærmuffinsLes mer
Sommerlige muffins fylt med syrlige, søte bringebær og et hint av sitron. Disse muffinsene er både glutenfrie og veganske, veldig saftige og friske på smak.
- Belgiske sommervafler 12/06/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerBelgiske sommervaflerLes mer
Sommer og ferie er like rundt hjørnet og her i verkstedet er vi så klare at vi starter dagen med å dele disse nydelige belgiske vaflene med deg.
Nå har vi kjøpt både blåbær og bringebær, men så fort de norske bærene er klare er det vel så fristende å lage disse vaflene igjen. Rabarbraen derimot er siste rest fra hagen. Så spar på denne oppskriften til resten av sommern :)
- Vafler - grunnoppskrift 07/06/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerVafler - grunnoppskriftLes mer
Jeg bruker ofte å lage vafler når jeg skal rydde kjøkkenskapet for rester av diverse mel, eller hvis jeg har en skvett melk eller rømme som har gått ut på dato, men som er like god. Her får du altså min grunnoppskrift som du kan variere som du vil!
Bilde og tekst er hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken"
- Rabarbramuffins 04/06/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerRabarbramuffinsLes mer
Supergode og enkle å få til. Smuldretoppen gjør de bare enda bedre :)
- No-bake Snickerskake 02/06/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerNo-bake SnickerskakeLes mer
No-bake snickerskake som også er glutenfri! Elsket av bådes tore og små :)
- Ostekake med blåbær 15/05/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerOstekake med blåbærLes mer
Himmel og hav for en kake! Ren nytelse både å se på og å spise.
Litt tidkrevende prosess men samtidig perfekt å forberede i forkant da denne skal stå kaldt før den nytes.
Uansett - anbefales!
Og har du blåbær i fryseren så er det her de skal brukes.
- Red Velvet kake 10/05/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerRed Velvet kakeLes mer
Vår versjon av klassikeren Red Velvet kake 🍰 Den får den rødbrune fargen av jordbærpuré og kakao 🍓🤎 Oppskriften er uten egg og melk og er perfekt for deg som spiser vegansk eller har intoleranser. Kakebunnene kan lages dagen i forveien slik at du bare trenger å pynte den før servering. Passer perfekt til festdager som 17. mai.
- Sukkerbunn 09/05/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSukkerbunnLes mer
Denne oppskriften har jeg arvet fra mamma, som alltid lager bløtkake med vaniljekrem og jordbær når noen eller noe skal feires. Oppskriften gir deg en flott sukkerbunn til en kakeform på 24 cm, men du kan også lage to mindre bunner på 20 cm om du vil ha en høyere bløtkake.
Oppskriften er også delt i boka "Et glutenfritt kjøkken"
Bilde tatt av Line Dammen
- Sjokoladekake uten egg og meieriprodukter 05/05/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSjokoladekake uten egg og meieriprodukterLes mer
En skikkelig saftig og myk sjokoladekake helt uten egg og meieriprodukter.
Sammen med sjokoladekrem og friske bær er den nærmest uslåelig, og du får kaken festfin til 17. mai ved å pynte den som et flagg.
Sjokoladekaken kan fint lages dagen i forveien slik at du bare trenger å pynte den før servering 🤍
- Black Bean Brownie 28/04/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerBlack Bean BrownieLes mer
En saftig og fyldig brownie med ingredienser som løfter næringsinnholdet til nye høyder og er snill med blodsukkeret. Hemmeligheten er sorte bønner.
Belgfrukter inneholder mye fiber og er en god kilde til protein samt en rekke vitaminer og mineraler. Bønner i bakst er virkelig undervurdert! Brownien er toppet med et tykt lag sjokoladeglasur med avokado som hovedingrediens. Nå blir du kanskje skeptisk og tenker “Hva, BØNNER i brownie og AVOKADO i glasuren?!”. Men prøv, den er virkelig så god! Server gjerne med friske bær.
- Vannbakkels 17/04/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerVannbakkelsLes mer
Nå som det går mot lysere tider og sola varmer mer og mer synes jeg disse vannbakkelsene bør lages mer enn en gang.
Disse lager du enkelt både gluten- og melkefrie. Bruker du Focaccia miksen så er det heller ikke er noe sukker i selve deigen.
Det eneste du må følge nøye er å ikke åpne ovndøren underveis mens disse bakes, Da kan resultatet bli mer flatt en fluffy :)
- Kvikk lunsj, glutenfri så klart! 28/03/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerKvikk lunsj, glutenfri så klart!Les mer
Har du også savnet Kvikk Lunsj? For mange av oss blir det ikke Påske uten. Nå kan du endelig lage din egen glutenfri variant. Disse sprø kjeksene stekes i vaffeljern, dekkes av sjokolade og nytes best etter en herlig dag på fjellet i solveggen ☀️🐣 Perfekt til å ha i tursekken.
- Chocolate Chip Cookies 26/03/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerChocolate Chip CookiesLes mer
Seige cookies med mørk sjokolade og hint av salt... Disse kommer du garantert til å bake flere ganger.
Oppskriften er fra boka "Et glutenfritt kjøkken", gyldendal 2021. Foto Line Dammen
- Påske Cookies 26/03/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerPåske CookiesLes mer
Har du først delt en superdigg oppskrift på glutenfrie cookies, ja da gjelder det bare å gjenbruke den :)
Disse Chocolate Chip Cookies delte jeg første gang i boka "Et glutenfritt kjøkken" og ja jeg vet at disse cookies'ne er favoritten til flere av dere. Så derfor et påsketips om å toppe disse med litt påskepynt for nettopp;
Påske Cookies.
- Rullekake med lemoncurd 22/03/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerRullekake med lemoncurdLes mer
Her får du tips til en ganske enkel og god påskekake. Vi har benyttet oppskriften på rullekake fra "et glutenfritt kjøkken" og der finner du også oppskriften på lemoncurd.
- Kremkake på nøttebunn med lemoncurd 22/03/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerKremkake på nøttebunn med lemoncurdLes mer
Fra boka "Et glutenfritt kjøkken"
Da jeg laget denne første gang var det nesten som å være tilbake ved mammas kakebord fra barndommen. Deilig krem, en fantastisk lemoncurd og en sprø og deilig nøttebunn. Og nå har denne blitt en favoritt og nesten en tradisjon både til påske og andre høytider.
Vel bekomme, sier jeg bare.
- Protein Cookies 06/03/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerProtein CookiesLes mer
Her snakker vi smartere, sunnere cookies som kun er naturlig søtet med dadler. Mer enn søte nok og perfekt følge med på turen, etter trening eller rett og slett fordi du har lyst på noe godt.
Denne oppskriften ble jeg inspirert av gjennom Matprat. Og når du har kjøkkenskuffen "full av dadler" gjelder det å finne smarte tips og gode forslag til bruk, slik som denne oppskriften ble.
- Nøttepålegg 02/03/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerNøttepåleggLes mer
Hjemmelaget nøttepålegg er så mye enklere å få til enn hva du tror - bare prøv. I tillegg er den litt smartere enn butikkjøpt, da den kun er søtet med dadler.
Perfekt kombinert på nybakte rundstykker eller brød, eller som fyll i Sjokoladesnurrkaken :)
- Cookies med revet eple og hasselnøtter 21/02/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerCookies med revet eple og hasselnøtterLes mer
Nydelige cookies med revet eple og hasselnøtter, se bare her!
- Sjokoladekake med smak av mørk sjokolade og appelsin 13/02/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSjokoladekake med smak av mørk sjokolade og appelsinLes mer
Elsker du også kombinasjonen sjokolade og appelsin? Her får du en saftig variant på sjokoladekake laget i brødform, med mørk sjokolade og hint av appelsin bakt med glutenfritt havremel og bokhvetemel.
- Hjertepannekaker 10/02/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerHjertepannekakerLes mer
Noe så enkelt, søtt og hyggelig å lage og som kan serveres både til morsdag og valentines, eller bare en vanlig søndag.
Alle hjerter gleder seg : )
Jeg bruker en silikonform fra Søstrene Grene.
- Banankake med mandelsmør 01/02/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerBanankake med mandelsmørLes mer
Bananer blir ofte fortere brune enn man hadde tenkt...
Nå som matvarepriser øker og kjøkkenskuffen hadde behov for en opprydning ble det også laget mandelsmør som ble brukt i denne oppskriften. Mhmmm veldig godt altså : )
- Mandelsmør 01/02/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerMandelsmørLes mer
Mandelsmør er både nyttig og godt. Det smaker godt rett fra glasset, eller som pålegg, i bakst eller som topping på både havregrøt og kjøleskapsgrøt.
Mandler inneholder gode ting som sunne fettsyrer, fiber og vitaminer.
- Cookies med Eple & Kanel 28/12/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerCookies med Eple & KanelLes mer
Kombinasjonen eple og kanel er utrolig god! Eple gjør nærmest all bakst mer saftig, synes jeg, mens kanel tilfører det lille ekstra som pirrer smaksløkene og gjør disse cookisene utrolig julete og veldig gode.
Oppskrift og foto hentet fra boka "Glutenfri Jul". Foto Marte Garmann
- Kokosmakroner 20/12/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerKokosmakronerLes mer
Deilige søte fristelser som er naturlig fri for gluten. Makronene er veldig enkle å lage og koselig å ha i kakeboksen når venner stikker innom.
Oppskrift og bilde er hentet fra boka "Glutenfri Jul".
- Havreflarn med en liten hemmelighet 17/11/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerHavreflarn med en liten hemmelighetLes mer
Her i Verkstedet bakes det havreflarn og bokhveteflarn året rundt - de smaker jo like godt sommer som til jul!
Nå har vi eksperimentert litt til med denne oppskriften og serverer deg nå Havreflarn med en nydelig smørkrem tilsatt en liten "dæsj" cognac...
Dette tror vi faktisk blir en ny julefavoritt hos flere :)
- Sjokoladeterte 08/11/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSjokoladeterteLes mer
Denne er kanskje noe av det beste du kan bake :) Oppskriften er hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken" utgitt av Gyldendal 2021.
- Pecanbrød, eller kake 04/11/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerPecanbrød, eller kakeLes mer
Denne er til deg som aldri har funnet ut av dette med bananbrød, eller deg som har rukket å bli litt lei av bananbrød : )
Her har vi laget et brød, eller det vil si en kake, blandet inn en god del pecannøtter i deigen, og før den gikk i ovnen så smeltet vi smør og honning blandet inn litt ekstra pecannøtter og helte på toppen av brødet før vi satt i ovnen på 180 C og stekte i ca 60 min. Sååå godt!
- Havreflarn eller bokhveteflarn med hint av appelsin og sitron 30/10/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerHavreflarn eller bokhveteflarn med hint av appelsin og sitronLes mer
Baker du disse kommer du til å angre på at du ikke likegodt doblet porsjonen med en gang - farlig gode nemlig.
Denne oppskriften er også delt i boka "Et Glutenfritt kjøkken" utgitt av Gyldendal 2021. Bilder tatt av Line Dammen.
Her har jeg laget en variant med kun havregryn og en variant med kun bokhveteflak. Jeg tilsatte revet appelsinskall med havregrynene og sitronskall med bokhveteflakene; her er det mange muligheter.
Og vet du; disse smaker like godt til sommer som til jul! : )
- Eltefri eple focaccia 26/10/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerEltefri eple focacciaLes mer
Dagens oppskrift ble til etter å ha bladd i Potetkokeboka til Ina Johansen fra @matpaabordet hvor hun bruker potetrester i flere oppskrifter. Og er det noe de fleste har enda mer fokus på om dagen så er det å bruke opp rester og kaste mindre mat.
Så kok noen ekstra poteter til middag og sett deigen så fort potetene er kalde : )
- Eplekake epleslang 27/09/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerEplekake epleslangLes mer
Hver sensommer baker vi eplekake med epler fra hagen. I år derimot fikk vi nesten ingen epler og derfor tok Julie frem et lite uskyldig triks fra boken og dro med barna på epleslang.
Derfor har vi kaldt denne eplekaken nettopp det, Epleslang!
- Sommerkake med moreller 03/08/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSommerkake med morellerLes mer
Når sommern er på sitt beste og treet er fylt med nydelige moreller...hva gjør du da? Bortsett fra å momse morellene kan du prøve deg på denne freshe kaken.
Vi hadde tatt sommerferie og begrenset med hva vi hadde av ingredienser men alltid med noen poser Kjøleskapsgrøt og Müsli - og dermed ble det løsningen på denne kaken. Du kan selvsagt benytte glutenfri havregryn om du har det tilgjengelig.
- Blåbærmuffins til frokost og kvelds 26/07/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerBlåbærmuffins til frokost og kveldsLes mer
Digge og litt smartere blåbærmuffins laget på havremel, -gryn og valnøtter uten tilsatt sukker. Perfekt turfølge, i matpakken, til både frokost og kvelds og en fin måte å bruke opp brune bananer på.
- Sommerlig og frisk pai 06/06/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSommerlig og frisk paiLes mer
Paibunn miksen vår gjør det hele så mye enklere. Idag ble det en sommerlig pai med en deilig og frisk mascarponekrem toppet med en haug blåbær. Du kan selvsagt toppe med de bærene du liker best eller det du har tilgjengelig.
Kremen er uansett høydepunktet 🥰
- Gulrot-rullekake 24/05/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerGulrot-rullekakeLes mer
Ny vri på den klassiske rullekaken får du her - gulrot-rullekake!
- HavreCookies 24/05/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerHavreCookiesLes mer
En perfekt liten sak som holder seg lenge og smaker skikkelig godt!
- Bananbrød av surdeig og havremel 05/05/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerBananbrød av surdeig og havremelLes mer
Om du er godt i gang med surdeigsbakst så har du kanskje begynt å lure på alternativer til ditt favorittbrød?
Det er så mange flinke folk der ute og en av de er Martine Sletmoen som driver Skillebekk Surdeig og som har gitt ut boken med samme navn. Der fant jeg nemlig en oppskrift på bananbrød! Og da kom jo ideen på å gi det et forsøk, men da selvsagt glutenfritt.
Er du generelt glad i bananbrød så bør du teste denne, i tillegg til at det er en smart måte å bruke overskuddsstarter på.
- Iskake med jordbær 04/05/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerIskake med jordbærLes mer
En helt nydelig kake å servere til 17. mai og best av alt er at den kan lages i forveien - så det eneste du trenger å huske på til selveste dagen er en kurv jordbær og et dryss melis til pynt : )
- Sjokoladekake med revet eple 22/04/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSjokoladekake med revet epleLes mer
Du kjenner vel til prinsippet vårt om "en miks, mange muligheter"? Her kommer nok en vri og denne gangen Sjokoladekake med revet eple : )
- Mangopai
- Sjokoladekuler med kokos og pistasjnøtter 23/12/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSjokoladekuler med kokos og pistasjnøtterLes mer
I år ble det nok en ny favoritt i vårt juleverksted. Bare test ut disse!
- Sjokoladeboller med kransekakebunn 18/12/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSjokoladeboller med kransekakebunnLes mer
Nå før jul hadde vi juleverksted i Verkstedet ; ) og hadde en plan om å komme opp med litt nye oppskrifter og ny inspirasjon. Disse ble så gode, og søte, at de bare må deles.
- Randformkake med kakao og et dryss melis 18/12/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerRandformkake med kakao og et dryss melisLes mer
Jeg elsker den gamle formen etter mormor. I boka "Et glutenfritt kjøkken" har jeg bakt den ganske nøytral men har tipset om ulike smaksvarianter. Nå til jul ville jeg lage en litt mer julete utgave og da ble det denne.
Er den ikke fin? : )
- Tørre vafler 17/12/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerTørre vaflerLes mer
Disse herlighetene kan du fint lage i flere omganger eller rett og slett doble oppskriften. De holder seg lenge om du oppbevarer de i en tett kakeboks.
- Smarte cookies med sjokolade, nøtter og et hint av havsalt 07/11/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSmarte cookies med sjokolade, nøtter og et hint av havsaltLes mer
Disse cookies'ne er så smarte at du nesten kan spise de til til frokost : )
Havregryn og havremel i en perfekt ombinasjon med mørk sjokolade, hasselnøtter og et lite dryss havsalt.
Her får du oppskriften!
- Eplekake
- Plomme galette 30/08/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerPlomme galetteLes mer
Bugner hagen av plommer, eller du har en snill nabo, tante, bestefar eller rett og slett har litt for mange plommer du ikke helt vet hva du skal gjøre med? ; )
Jeg fikk plutselig den utfordringen og løste det med denne nydelige, friske og sommerlige kaken - Plomme Galette.
- Cornflakespavlova med blåbærkrem 15/08/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerCornflakespavlova med blåbærkremLes mer
Nå er blåbærene på sitt beste og her får du en skikkelig digg variant som jeg anbefaler deg å teste ut!
Og har du ikke norske, friske blåbær så kan du selvfølgelig fint bruke frosne, eller de man får kjøpt i butikken.
- Sommerlig pai med hjemmelaget solbæris 29/07/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSommerlig pai med hjemmelaget solbærisLes mer
Pai med hjemmelaget solbæris, en ekte sommerdessert!
- Havrekjeks glutenfrie så klart! 22/02/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerHavrekjeks glutenfrie så klart!Les mer
Nesten en liten matpakke i disse kjeksene!
Og her kan du fint bytte ut mengde nøtter og tranebær med dine egne favoritter eller basert på hva du har tilgjengelig.
- Nøttecookies med tranebær 11/12/2020 - Det Glutenfrie Verskted 0 KommentarerNøttecookies med tranebærLes mer
Det er bare til å kose seg - nybakte cookies i en fei får du oppskriften på her. Her har jeg pyntet cookies med sjokolade for ekstra julekos.
Oppskrift og bilde er hentet fra boka "Glutenfri Jul"
- Nøttekaker 04/12/2020 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerNøttekakerLes mer
Enkelte ganger skal det ikke så mye til for å tilfredstille søtsuger eller behovet for kos. Disse nøttekakene er perfekte som en liten pause i en hektisk føjulstid. Sørg bare for å bake nok, for disse kan du fint fryse, og det tar deg maks et kvarter å tine de opp. Ikke særlig lenger tid enn det tar å lage en god kopp te...
- Sitronkake 28/10/2020 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSitronkakeLes mer
Nå som dagene blir kortere og kveldene lenger kan det være godt å "sprite opp" dagene med en frisk, syrlig og søt sitronkake.
Denne vil du nok bake flere ganger! : )
- Napoleonskake - glutenfri så klart! 03/10/2020 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerNapoleonskake - glutenfri så klart!Les mer
På tide å imponere litt?
Da jeg startet Det Glutenfrie Verksted ville jeg gjøre det enkelt å leve glutenfritt. Det å lansere en rekke bakemikser, alle glutenfrie og økologiske, hvor alle råvarer er samlet enkelt i en pose gjør det både enkelt og trygt å lage glutenfrie alternativer som både smaker godt og som er enkle å tilberede. I tillegg har jeg alltid tenkt at en miks kan brukes på flere måter.
Sånn som denne gangen da jeg bare måtte forsøke meg på napoleonskake. Kaken som er en klar favoritt for flere av familiemedlemmene hos meg, og aller helst til bursdag. Utfordringen her er å lage glutenfri topp og bunn, for kremen er jo ikke problemet. Jeg landet på at jeg ville teste med å bruke Pai miksen - og det funker supert!
Så oppskrift og fremgangsmåte får du her slik at du kan imponere litt: )
- Smuldrepai med sommerens bringebær 30/07/2020 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSmuldrepai med sommerens bringebærLes mer
Jeg har fått dilla på norske bringebær, helst villbringebær! Syrlig, litt søtt og uendelig gode! Disse kombinert med smuldrepai gir den optimale, enkle sommerdesserten som er så enkel å tilberede og utrolig god at du kan spise den til frokost også :)
- Sommerlig pai med rabarbra, jordbær og bringebær 06/06/2020 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSommerlig pai med rabarbra, jordbær og bringebærLes mer
Benytt årets rabarbra i denne friske, sommerlige paien. Nydelig!
- Glutenfri Gulrotkake 26/03/2020 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerGlutenfri GulrotkakeLes mer
Gulrotkake, saftig, myk og med deilige kryddersmaker!
- Ostekake 13/01/2020 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerOstekakeLes mer
Siste innspurt for å rydde jula ut av huset og resultatet ble en fantastisk god ostekake! Jeg lette litt etter inspirasjon og kom plutselig over denne fra nettsiden aperitif og gjorde enkelte tilpasninger som du kan se beskrevet under.
Og har du ikke tørre julekaker til overs tenker jeg denne også er veldig god med en bunn av andre tørre kjeks eller om du bruker Müsli miksen med Chia. Karamellsausen er jo en historie i seg selv ; )
Du trenger (til en kakeform str 22 cm):
Til bunnen:
- 150 gram julekaker (eller Müsli med Chia fra Det Glutenfrie Verksted
- 50 gram smør
Til fyllet:
- 5 stk gelatinplater
- 400 gram kremost (Philadelphia)
- 3 dl kremfløte
- 1/2 dl melis
Til karamellsausen:
- 2 dl Gryr (eller kremfløte)
- 3/4 dl sukker
- 3/4 dl lys sirup
- 100 gram smør
- 1 ss havsalt
Til pynt:
- Hakkede mandler
Dette gjør du:
Bunn
- Smelt smør
- Knus småkakene til smuler. Dette løser du enkelt ved å putte alle kakene i en brødpose og knuse til jevnstore smuler. Bruker du Müsli'n istedet blander du dette enkelt sammen med det smeltede smøret.
- Bland smør og smuler sammen og trykk dette godt ned i en smurt kakeform
- Stek bunnen på 175grader i ca 10 min
Fyll
- Legg gelatinplater i vann, ca 5 min.
- Visp fløten til krem sammen med melisen
- Bland så inn kremosten og bland forsiktig til en glatt krem.
- Klem vannet ut av gelatinplatene og løs disse opp i 1/2 dl kokende varmt vann. Avkjøles før du tilsetter dette kremen.
- Fordel krem utover kakebunnen og sett kjølig i min 4 timer.
Karamellsaus
- Kok opp Gryr/ kremfløte sammen med sukker, sirup og halvparten av smøret.
- La blandingen koke til den har fått en tykk konsistens og en gylden farge, ca 10-15 min.
- Rør så inn resten av smøret, og sett karamellsausen til avkjøling før du smaker til med litt havsalt.
Like før servering pynter du kaken med karamellsaus og mandelflak. Riktig god fornøyelse! <3
- Brownie med blåbærkrem 04/01/2020 - Det Glutenfrie Verksted 2 KommentarerBrownie med blåbærkremLes mer
Dette er en kraftig og mørk brownie som smaker suverent godt med blåbærkrem til. Om du vil, kan du smøre kremen på toppen av kaken, eller servere den ved siden av som her.
Oppskriften er hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken" og foto av Line Dammen.
- Valnøttmarengs med chili og mørk sjokolade 16/12/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerValnøttmarengs med chili og mørk sjokoladeLes mer
Valnøtter, chili og mørk sjokolade... det skjer noe når du tenker på disse ingrediensene, ikke sant?
Oppskrift og bilde hentet fra boka "Glutenfri Jul"
- Ristede hasselnøtter med dadler og mørk sjokolade 12/12/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerRistede hasselnøtter med dadler og mørk sjokoladeLes mer
Spiselige julegaver? Sunnere snacks?
Denne enkle kombinasjonen er super enkel å lage, og passer perfekt som litt sunnere snacks eller som små spiselige julegaver til noen som fortjener det :)
Du trenger:
- 150 gram hasselnøtter uten skall
- 150 gram dadler uten sten
- 100 gram mørk sjokolade
- Litt havsalt
Dette gjør du:
- Sett stekeovnen på 180 grader og start med å fordele hasselnøttene på stekebrett kledd med bakepapir.
- Stekes i 15 min
- Avkjøl hasselnøttene, og legg de i et kjøkkenhåndkle som du så folder sammen slik at du kan riste løs det løse skallet.
- Fjern stener fra dadlene og legg disse sammen med hasselnøttene i en kjøkkenmaskin/ blender.
- Kjør dette sammen til en klissete masse, bruk gjerne en slikkepott om det henger igjen på kantene.
- Finn frem en egnet form. Jeg brukte en liten avlang pai form, men du kan også bruke bunn av en stor brødform, eller en liten rund kakeform.
- Kle formen med bakepapir og trykk massen ned i formen før du setter dette kaldt.
- Smelt sjokoladen i vannbad.
- Bruk en slikkepott til å fordele sjokoladen utover massen, og strø gjerne litt havsalt på toppen, og pynt gjerne med tørkede spiselige blomster.
- Oppbevares i kjøleskap
Kos deg! <3
- Glutenfrie pepperkake cookies 22/11/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerGlutenfrie pepperkake cookiesLes mer
Disse ble rett og slett utrolig gode!
Enkel oppskrift som gjør glutenfrie pepperkake cookies til en ny førjulsfavoritt som fungerer like godt i matpakken som til kaffebesøket. Disse baker du på under en halvtime, og de er i tillegg litt nyttige da de er basert på bokhveteflak som er en god kilde til fiber. Så her har du både nytte og kos i en og samme bakst! :)
Dette trenger du:
- 150 gram mykt smør
- 180 gram Bokhveteflak fra Det Glutenfrie Verksted
- 75 gram rårørsukker
- 60 gram Maismel Det Glutenfrie Verksted
- 60 gram Rismel Fullkorn Det Glutenfrie Verksted
- 2 ts vaniljesukker
- 1/2 ts havsalt
- 2 egg
- 1 ts malt nellik
- 1 ts malt ingefær
- 2 ts kanel
- 1/2 ts pepper
Dette gjør du:
Sett ovnen på 190 grader. Vei opp alt det tørre og bland lett i en bakebolle.
Tilsett mykt smør og egg, og bland dette godt i kjøkkenmaskinen, eller bruk hendene (litt grisete men funker fint om du ikke har kjøkkenmaskin).
Bruk en spiseskje til å ta ønsket mengde deig, og form med hendene.
Legges på stekebrett kledd med bakepapir.
Stekes i 12-15 min, følg med på tiden.
Avkjøles på rist.God fornøyelse! : )
- Cornflakesterte 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerCornflakesterteLes mer
Dette var en morsom kake å bake – litt nytt av ingredienser her for å bake en glutenfri cornflakesterte ala God morgen Wenche.
Dette trenger du:
- 4 eggehviter
- 1 ts sitronsaft
- 2 dl rårørsukker (kan reduseres)
- 1,5 dl kokosmasse
- 1/2 ts bakepulver
- 1 pose (6 dl) Cornflakes fra Det Glutenfrie Verksted
- 2 kakeformer str 24 cm (og har du ikke to så steker du bare i to omganger)
Til fyll trenger du:
- 3-6 dl kremfløte (erstattes gjerne med laktosefri) mengden krem avhenger av hvor kremete du ønsker kaken
- 1/2 ts vaniljesukker
- Finrevet mørk sjokolade
- Friske bær (pasjonsfrukt, bringebær, blåbær eller det du synes frister mest)
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader varmluft
- Stivpisk eggehvitene
- Tilsett sitron og sukker, og pisk til en stiv/ seig marengs
- Vend så forsiktig inn knuste cornflakes, kokos og bakepulver i marengsen.
- Kle hver kakeform med et bakepapir og fordel marengsen i begge to
- Settes i varm ovn og stekes i 20-25 min.
- Ta bunnene ut av kakeformene og avkjøl på rist
- Legg så halvparten av fyllet på den ene bunnen, strø litt sjokolade og bær før du legg den andre bunnen oppå og fordel resten av fyllet på den
- Strø revet sjokolade over og friske bær
Riktig god fornøyelse! Og tusen takk til God Morgen Norge, Wenche som deler så mange gode oppskrifter som også er glutenfrie – lykke! <3
- Blåbærkremkake 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerBlåbærkremkakeLes mer
En frisk og smart kake uten for mye sukker, men med masse gode smaker. Har du kanskje litt bær i fryseren du kan bruke? Her har jeg brukt blåbær, men jeg vet den også smaker godt med bringebær og den finner du oppskriften på her.
Dette trenger du:
- 150 g Knekkebrødmiks
- 2 eggehviter
- 75 g rårørsukker
Til blåbærkrem trenger du:
- 3 dl blåbær – jeg hadde ca 2 dl frosne og resten ferske
- 45 g rårørsukker
- 1/2 vanilje vaniljestang, kun frøene
- 3 dl kremfløte
- 3 gelatinplater
- Friske bær til pynt
Dette gjør du:
- Piske eggehvitene til de begynner å skumme, og tilsett sukker litt etter litt under kontinuerlig pisking.
- Når alt sukker er tilsatt øker du hastigheten og pisker til du har tykk, hvit marengs.
- Vend så inn Knekkebrød miksen og hell massen i form kledd med bakepapir. Jeg brukte 22 cm springform.
- Stek bunnen på 180 grader i ca 35 min til bunnen har fått en gyllen farge.
- Avkjøl og løft så bunnen på det fatet den skal serveres på. Ta av bakepapiret
- Kle så kakeringen innvending med bakepapir eller plast og sett den tilbake rundt bunnen.
- Mens kakebunnen avkjøles lager du kremen:
- Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 min
- Bland bringebær, sukker og vanilje og varm opp under omrøring til bærene er knust til en grøt.
- Klem vannet ut av gelatinplatene og løs gelatinen opp i de varme bærene.
- Hell blandingen over i en bolle og la stå til avkjøling.
- Pisk fløten til krem og bland ca 1/3 av kremen sammen med den avkjølte bærblandingen.
- Vend så inn resten av kremen og hell denne over bunnen.
- La kaken stå i kjøleskapet til kremen har satt seg – gjerne over natten, men minimum 4 timer.
Ta av kakeringen, bakepapir/ plast og pynt kaken med friske bær. God fornøyelse! <3
- Sitronformkake alà mormor 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSitronformkake alà mormorLes mer
Enkelte personer setter større fotavtrykk enn andre… Min mormor var en av de. Da jeg vokste opp var feriene og turene til mormor alltid noe å se frem til. Det jeg husker best av alt er lukten av nybakt, mormor som trallet på kjøkkenet, og spennende besøk i spisskammerset ute i gangen. Kanskje noe av min egen bakeglede ble skapt allerede der, sammen med mormor? En hyggelig tanke det. Formkaker er jo litt gammeldags – men ikke dermed sagt at det er noe galt med det. Denne oppskriften minnet meg om mormor, og med små justeringer ble det en glutenfri, frisk og god variant.
Dette trenger du:
- 175 gram romtemperert smør (jeg brukte flytende melange denne gangen)
- 175 gram sukker
- 4 egg
- 200 gram foccacia miks (eller annet glutenfritt mel)
- 50 gram potetmel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 15 gram valmuefrø
- 1/2 sitron, skall og saft
- Brødform 1 liter
Til glasuren trenger du:
- 200 gram naturell kremost, romtemperert
- 50-75 gram melis (smak deg frem)
- en skvis sitronsaft
- revet sitronskall til pynt
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 175 grader.
- Pisk smør og sukker hvitt og luftig.
- Tilsett egg og det tørre (mel, potetmel, bakepulver, vaniljesukker, valmuefrø) vekselvis mens du blander. Tilsett sitronsaft og skall til slutt.
- Kle brødformen med bakepapir og hell røra i formen.
- Sett formen på nest nederste rille og stek i ca 1 time og 5 min.
- Sjekk om kaken er ferdig med å stikke en pinne i kaken.
Avkjøles på rist mens du blander sitronkremen. Nytes! <3
- Drømmekake med mascarponekrem og bær 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerDrømmekake med mascarponekrem og bærLes mer
Håper du allerede har testet Sjokoladekake miksen?! Den er supergo’ som den er, eller du kan style den opp litt ekstra og lage en herlig variant som denne!
Dette trenger du:
- 1 pakke Sjokoladekakemiks
- 5 egg
- 200 gram smør
- 2 dl melk
- Til kremen trenger du:
- 250 g mascarpone
- 0,75 dl kakao (jeg brukte bakekakao)
- 1 dl melis
- 2,5 dl fløte
- 250 gram friske bær etter årstiden til pynt
- Melis til dryss
Dette gjør du:
- Start med å lage Sjokoladekakebunnen fra miksen.
- Finn frem to springformer i ulike størrelser, jeg brukte en 18 cm og en 22 cm, smør disse og dryss et tynt lag med kakao i før du heller i røra fordelt på disse to.
- Stek som anvist på baksiden av pakningen. Avkjøles.
- I mellomtiden lager du mascarponekremen ved å vispe mascarpone, kakao og melis lett sammen til en krem.
- Tilsett så fløte, litt av gangen, og visp til passe konsistens. Dette gjør du enklest med en håndvisp.
- Legg den største kakebunnen på ønsket fat og ha halvparten av mascarponekremen på denne i tillegg til litt bær. Dryss gjerne over litt melis. Sett så den minste kakebunnen oppå og ha på resten av fyllet. Legg så på så mye bær som mulig og dryss over litt melis og server.
Jeg skal love deg mange hurrarop på denne. Riktig god fornøyelse!
- Festlig galettepai 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerFestlig galettepaiLes mer
La deg friste til å bruke årstidens frukt og bær, og lag en litt rampete galette fylt med disse.
Dette trenger du:
- 1 pk Paibunn miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 1 pose 200 gram miks
- 1 egg
- 80 g romtemperert smør
- 60 g melis
- 3-4 ss vann
- 1/2 – 1 pk vaniljekrem
- Diverse friske bær
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 200 grader. Følg fremgangsmåten på baksiden av Paibunn miksen.
- Du trenger ikke avkjøle paideigen så finn frem et bakeark, og kjevle ut til ønsket størrelse. Det kan være enklere å kjevle ut ved hjelp av en silikonmatte, legg så bakeark oppå og snu det hele før du legger den på stekebrettet med bakearket nederst.
- Smør så vaniljekrem utover, men la det være igjen en kant rundt som du så bretter inn etter du har lagt på bær og frukt.
- Strø litt rårørsukker på toppen før du setter inn i ovnen og steker i ca 25 min, men følg med på tiden.
Avkjøles på rist og serveres gjerne smålun med litt vaniljeis til. God fornøyelse! <3
- Bløtkake med sukkerbunn 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerBløtkake med sukkerbunnLes mer
Her har jeg laget en tradisjonell bløtkake med masse krem og jordbær, men bruk fantasien og pynt med det du, eller hedersgjesten, liker best. Det viktigste er jo at bunnen er glutenfri! Og kan spises av alle!
Dette trenger du:
- 6 egg
- 2,5 dl sukker
- 2 dl potetmel
- 2 ts bakepulver
- 26 cm springform
Dette gjør du:
- Sett stekeovnen på 160 grader.
- Pisk egg og sukker til eggedosis før du blander forsiktig inn potetmel og bakepulver.
- Ta bakepapir kun i bunn av formen, og hell røra i før du setter til steking på nederste rille i ca 45 min. Synes du kaka blir fort brun på toppen legger du et bakeark oppå.
- Tips! For å unngå at bunnen faller sammen etter endt steketid så kan du slå av varmen, åpne ovnsdøra og ta kaken halvveis ut så den ikke fortsetter å steke, og la den kjøles ned der. Ingen dører eller vinduer oppe ellers i rommet.
DU KAN FINT LAGE KAKEN DAGEN FØR
Bunnen kan du fint dynke og fylle med krem, bær og eller syltetøy dagen før du skal servere den slik at den får satt seg litt og blir myk og saftig. Smør på krem og pynt like før servering. God fornøyelse! <3
- Bringebærkrem på sprø bunn av frø 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerBringebærkrem på sprø bunn av frøLes mer
Denne vil du overraske mange med – frisk og god, og snev av litt sunt ved at du bruker Knekkebrødmiksen som bunn.
Dette trenger du til bunnen:
- 100 gram solsikkekjerner
100 gram bokhveteflak fra Det Glutenfrie Verksted
85 gram linfrø, hele
70 gram sesamfrø
65 gram gresskarkjerner (eller bruk det du har av frø og nøtter, totalt 425 gram) - 4 eggehviter
- 150 g rårørsukker
Dette trenger du til Bringebærkrem:
- 300 g friske bringebær – du kan også bruke frosne
- 75 g rårørsukker
- 1/2 vanilje vaniljestang, kun frøene
- 5 dl kremfløte
- 5 gelatinplater
- Friske bær til pynt
Dette gjør du:
- Piske eggehvitene til de begynner å skumme og tilsett sukker litt etter litt under kontinuerlig pisking. Når alt sukker er tilsatt øker du hastigheten og pisker til du har tykk, hvit marengs.
- Vend så inn Knekkebrød miksen og hell massen i form kledd med bakepapir. Jeg brukte 26 cm springform.
- Stek bunnen på 180 grader i ca 35 min til bunnen har fått en gyllen farge.
- Avkjøl og løft så bunnen på det fatet den skal serveres på. Kle så kakeringen innvending med bakepapir eller plast og sett den tilbake rundt bunnen.
- Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 min mens du blander bringebær, sukker og vanilje og varmer opp under omrøring til bærene er knust til en grøt.
- Klem vannet ut av gelatinplatene og løs gelatinen opp i de varme bærene.
- Hell blandingen over i en bolle og la stå til avkjøling.
- Pisk fløten til krem og bland ca 1/3 av kremen sammen med den avkjølte bærblandingen.
- Vend så inn resten av kremen og hell denne over bunnen.
- La kaken stå i kjøleskapet til kremen har satt seg – gjerne over natten, men minimum 4 timer.
- Ta av kakeringen og bakepapir/ plast og pynt kaken med friske bær etter smak og årstid. Pynt gjerne med noen spiselige blomster også.
God fornøyelse! Denne ble jeg inspirert til på bama.no sin side.
- 100 gram solsikkekjerner
- Sjokoladepai 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 2 KommentarerSjokoladepaiLes mer
Denne kan du fint bake en dag i forveien om du ønsker å planlegge litt.
Dette trenger du:
- 1 pose paimiks fra Det Glutenfrie Verksted – det følger med to mikser i en pakke og du bruker da den ene
- 1 egg
- 80 gram smør
- 60 gram melis
Dette trenger du til fyll:
- 4 stk gelatinplater
- 0,75 dl rårørsukker
- 1 dl helmelk
- 150 gram 70% sjokolade
- 2 ts pulverkaffe
- 1 egg
- 2 ss sukker
- 300 gram kesam
- 300 gram vaniljeyoghurt
- Friske bær til pynt, og gjerne litt sitronmelisse.
Dette gjør du:
Paibunn:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av miksen.
- Legg deigen kaldt i minimum 30 min.
- Legg deigen på en silkon/ bakematte og kjevle ut til en passe form og størrelse.
- Kle en paiform med deigen og prikk bunnen med gaffel før du steker i ca 10 min på 200 grader.
- Avkjøles.
Fyll:
- Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 min.
- Bland sukker, helmelk, sjokolade og kaffepulver i en kjele og rør til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen av varmen og tilsett de bløtlagte gelatinplatene og la de smelte i sjokoladeblandingen.
- Pisk egg og sukker til luftig eggedosis, og tilsett så sjokoladeblandingen, kesam og vaniljeyoghurt og pisk lett sammen.
- Hell blandingen i paiformen og sett den kaldt i minimum 3 timer før servering.
- Pynt med friske bær og sitronmelisse før du serverer.
God fornøyelse!
- Drømmekake 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 1 KommentarDrømmekakeLes mer
Lag en supergod sjokoladekake med glutenfri kakemiks. Det som gjør denne sjokoladekaken ekstra god er jo kremen, og pynten.
Dette trenger du:
- 1 pk Sjokoladekake miks
- 5 egg
- 2 dl melk
- 200 gram smør
- Dette trenger du til drømmekrem:
- 3 dl kremfløte
- 1 plate 70% sjokolade
- 2 ss kaffe
Dette gjør du:
- Sørg for at alle ingredienser er romtemperert og så følger du fremgangsmåten på Sjokoladekake miksen. La kaken avkjøles mens du lager drømmekremen.
- Pisk fløten til krem.
- Smelt sjokoladen i vannbad og tilsett kaffe.
- Bland dette sammen med krem og smør på kaken som nå er avkjølt.
- Pynt med årstidens bær, eller blomster, og kos dere.
God fornøyelse!
- Solbærprinsessekake 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSolbærprinsessekakeLes mer
Inviter noen på kaffe og nybakt prinsessekake fylt med solbær – en deilig, frisk vri og en fin anledning til et hyggelig møte.
Dette trenger du:
- 1 pose Søt Bakemiks fra Det Glutenfri Verksted
- 2 dl melk (laktosefri fungerer også)
- 143 gram kesam (alternativt laktosefri kesam eller soya yoghurt)
- 1 pk gjær
- 20 gram smør
- 1 pk tine vaniljekrem (eller du lager din egen)
- 200 gram solbær
- Melis til glasur
- Friske solbær til pynt
- 1 kakeform ca 22 cm
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av posen. Pass på at du tilsetter alle våte ingredienser lunkne. (Tar du kesam rett fra kjøleskapet vil du oppleve at deigen ikke hever og at kaken blir hard).
- Bland deigen godt i kjøkkenmaskin og la deigen heve i bakebollen i ca 30 min. Smør formen før du legger deigen i, alternativt bruk et bakeark.
- Legg deigen på kjøkkenbenken, eller bruk en silikonmatte hvor du tar ca 1/3 av deigen og kjevler ut til en rund leiv som du legger i bunnen av kakeformen.
- Smør så et lag med vaniljekrem og legg gjerne på noen solbær. Resten av deigen kjevler du ut til en rektangulær leiv som du så smører med vaniljekrem og strør solbær over.
- Rull leiven sammen og kutt opp i passende biter, ca 4 cm. Start i midten med å sette bitene på plass – det gjør ingenting om det er litt luft imellom og på sidene da de vil heve ytterligere.
- Sett til heving ca 30 min. Før du setter inn i ovnen pensler du med egg og til slutt setter du et solbær i hvert hull.
- Stekes på midterste rille, 200 grader i ca 30 minutter. Legg et bakepapir på toppen av kaken dersom du synes den blir godt stekt før steketiden er omme.
- Avkjøles på rist før du pynter med melisglasur, friske solbær og gjerne litt sitronmelisse.
Da er det bare å sette på kaffen og glede seg til gjestene kommer. God fornøyelse!
- Rabarbra og bringebær pai med marengs 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerRabarbra og bringebær pai med marengsLes mer
Jeg har vært på slang – nesten da. Svigermoren til en god venninne har rabarbra i hagen, og dermed snek jeg meg til noen fine stilker. Rabarbra pai var det som fristet og denne oppskriften kan jeg mer enn gjerne anbefale, og dele, om du også har lyst på en frisk, litt syrlig pai variant.
Dette trenger du:
- 1 pose Paimiks (det er to poser i pakken så du bruker kun den ene og følger fremgangsmåten for søt pai)
- 1 egg
- 80 gram mykt smør
- 60 gram melis
- 400 gram rabarbra – cirka 4 stilker
- 1 dl sukker (jeg brukte en blanding av rårørsukker og kokosblomstsukker da det var det jeg hadde i hus)
- 1 ss potetmel
- 3 dl kesam (eller creme fraiche, gjerne laktosefri om du ønsker)
- 3 eggeplommer
- 3 ts vaniljesukker
- 1 pk friske bringebær
Til marengs trenger du:
- Paien blir nok god uten marengs topp også.
- 2 stk eggehviter
- 1,25 dl sukker
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av pakken. Bland godt og klapp deigen sammen til en ball, pakk i plast og legg i kjøleskapet i minimum 30 min. Synes du det er vanskelig å kjevle ut pai bunnen? Her er et tips som funker; legg en silikon bakematte på kjøkkenbenken og legg så et bake ark på det igjen. Silikonmatten gjør at bakepapiret holder seg der når du begynner å kjevle. Har du ikke silikonmatte kan det være lurt å skaffe seg en til senere bruk, men du vil jo få det til uten også.
- Pai deigen legger du så oppå bakepapiret og bruker en kjevle til å kjevle ut ønsket størrelse. Kjevle ut litt større en selve pai formen da deigen bør gå litt opp på sidene også. Flytt så bakepapiret over i formen og trykk deigen opp på sidene. Jeg klipper ofte bort det papiret som stikker for mye opp.
- Bruk en gaffel og stikk hull i bunnen før du steker bunnen på 200 grader i ca 10 min.
- Sett så bunnen til avkjøling mens du forbereder fyllet.
- Skrell rabarbra stilkene og skjær i passende biter, bland med sukker og potetmel.
- Bland 1 beger kesam/ creme fraiche med eggeplommer og vaniljesukker før du heller dette over rabarbrablandingen.
- Alt dette går så opp i pai formen som du så legger til friske bringebær.
- Du kan velge å steke paien nå eller så topper du den med marengs. Jeg smurte marengsen lett over hele kaken i et tynt lag med en slikkepott.
- Stekes så videre, midt i ovnen, på ca 175 grader i ca 40 minutter. Følg med på tiden og legg gjerne et bakepapir på toppen av paien om du synes marengsen blir fort brun.
- La så paien avkjøles lett på en rist før du serverer som den er. Friskt og syrlig og veeeeeldig godt ;)!
Riktig god fornøyelse! <3
- Høstkake 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerHøstkakeLes mer
Nå bugner det av norske epler og plommer og det gjelder å nyte. Her kommer det en oppskrift på en deilig høstkake fylt med plommer, epler og litt kanel som ble en variant av plommekaken jeg delte for noen dager sider.
Dette trenger du:
- 5 dl plommer – plommene deles i to og plommestein
- 3 epler
- 1,75 dl sukker
- 150 smør
- 5 dl Pannekakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
- 1 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 3 egg
- 3 dl tyrkisk yoghurt
- 3 ts kanel
- Litt mandelskiver til pynt
Dette gjør du:
- Del plommene i to og fjern stenene.
- Skrell eplene og del opp i biter
- Putt eplebitene i en pose og dryss kanel (og litt rårørsukker) over og bland slik at kanelen fester seg til eplebitene
- Sett stekeovnen på 175 grader.
- Pisk smør og sukker hvit i kjøkkenmaskin.
- Tilsett ett og ett egg mens du pisker forsiktig.
- Bland de tørre ingrediensene og sikt inn dette vekselvis med yoghurten.
- Vend tilslutt inn plommene og eplebitene.
- Kle en kakeform str 22 cm med bakepapir og hell deigen oppi.
- Legg noen eplebiter på toppen til pynt og strø litt mandelskiver på toppen.
- Stekes i ca 45 min men følg med på tiden og bruk en trepinne til å sjekke om kaken er gjennomstekt før du tar den ut. La den være litt fuktig.
- Serveres lett avkjølt med litt krem, is eller vaniljekesam til.
God fornøyelse!
- Farmors krydderkake 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 1 KommentarFarmors krydderkakeLes mer
Da barna var små og vi besøkte farmor var det ofte servering av nybakt krydderkake. Selv nå som barna har blitt større, kan vi mimre om den gang. Mimringen er nok sterkest hos han med cøliaki og dermed dukket plutselig utfordringen opp om å bake krydderkaken glutenfri. Og her kommer resultatet, like god som farmors, i følge testpanelet!
Dette trenger du:
- 100 gram smeltet smør
- 2 dl rårørsukker
- 3 egg
- 2 dl Bokhvetemel fra Det Glutenfrie Verksted
- 1 dl Rismel fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted
- 1 dl Hirseflak fra Det Glutenfrie Verksted
- 2,5 ts bakepulver
- 1,5 ts kanel
- 1 ts malt nellik
- 1 ts malt ingefær
- 1,5 dl fløte (jeg brukte laktosefri)
- 2 ss appelsinmarmelade
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 190 grader. Smelt smør og pisk dette sammen med sukker.
- Rør inn ett og ett egg.
- Sikt mel og krydder i røra, tilsett følte og til slutt appelsinmarmeladen.
- Hell røra i en brødform 1,5 l. og smør formen godt eller dekk med bakepapir.
- Stekes midt i ovnen i ca 40 min – følg med på tiden så den ikke stekes for lenge og blir tørr. Bruk gjerne en grillpinne til å sjekke om den er gjennomstekt.
Avkjøles på rist. God fornøyelse
- Bringebær bollekake 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerBringebær bollekakeLes mer
Bolle miksen kan du lage veldig mye godt av – og denne smaker helt fantastisk på en deilig, varm sommerdag hvor du vil servere noe nybakt med smak av sommer.
Dette trenger du:
- 1 pose Bollemiks
- 2 dl melk (laktosefri fungerer også)
- 143 gram kesam (alternativt laktosefri kesam, soya yoghurt)
- 1 pk gjær
- 20 gram smør
- 1 pk tine vaniljekrem (eller du lager din egen)
- Bringebær syltetøy
- Friske bringebær
- OM du ønsker litt søtere deig kan du tilsette mer sukker og litt ekstra kardemomme
- 1 kakeform ca 22 cm
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av posen. Pass på at du tilsetter alle våte ingredienser lunkne. Tar du kesam rett fra kjøleskapet vil du oppleve at deigen ikke hever og at kaken blir hard.
- Bland deigen godt i kjøkkenmaskin og la deigen heve i bakebollen i ca 30 min. Smør formen før du legger deigen i, alternativt bruk et bakeark.
- Bruk en silikonmatte hvor du tar ca 1/3 av deigen og kjevler ut til en rund leiv som du legger i bunnen av kakeformen.
- Smør så et lag med vaniljekrem.
- Resten av deigen kjevler du ut til en rektangulær leiv som du så smører med et lag bringebærsyltetøy og så vaniljekrem. Rull leiven sammen og kutt så opp i passende biter, ca 4 cm. Start i midten med å sette bitene på plass – det gjør ingenting om det er litt luft imellom og på sidene da de vil heve ytterligere.
- Sett til heving ca 30 min. Før du setter inn i ovnen pensler du med egg og til slutt setter du et bringebær i hver rull.
- Stekes på midterste rille, over- og undervarme, 200 grader i ca 30 minutter. Legg et bakepapir på toppen av kaken dersom du synes den blir godt stekt før steketiden er omme.
- Avkjøles på rist før du pynter med melisglasur, friske bringebær og gjerne litt sitronmelisse.
Da er det bare å glede seg – riktig god fornøyelse!
- Bollefocaccia 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerBollefocacciaLes mer
Dette er en veldig smakfull, og enkel, variant.
Dette trenger du:
- 1 pose Bollemiks
- 1 pk tørrgjær eller 1/2 pk gjær
- 1,5 dl kesam (en halv boks)
- 20 g smeltet smør
- 2 dl lunken melk
- Litt vaniljekrem – jeg brukte 1/2 pakke Tine vaniljekrem. Alternativt lager du din egen.
- Litt blåbær
- 24 cm kakeform
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten bak på pakken. Pass på at alle ingredienser du tilsetter er fingervarme.
- Bland deigen godt og sett til heving i ca 30 min.
- Dekk en kakeform med bakepapir og legg deigen oppi. Bruk hendene og fingrene til å dekke formen og lage hull som du så fyller med vaniljekrem.
- Sett til ny heving mens du varmer ovnen til 225 grader, over- og under varme.
- Dryss på blåbær, stikk de ned i vaniljekrem og stek i ca 25 min.
Nammm… og god fornøyelse!
- Glutenfri galette 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerGlutenfri galetteLes mer
Har du hagen full av sommerbær, eller rett og slett bare har lyst på noe godt bør du prøve denne!
Dette trenger du:
- 1 pose Paimiks (det er to poser i pakken – du bruker den ene)
- 80 gram smør
- 1 egg
- 60 gram melis
- 1/2 ts havsalt
- 500 gram friske bær
- ca 50 gram rårørsukker (mer eller mindre – du bestemmer)
- 3 ss potetmel
- 1/2 ts kardemomme
- Finrevet skall av 1 økologisk sitron
- 1 bakeark
- 1 egg til pensling
- Perlesukker til strø/ pynt
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme.
- Følg fremgangsmåten på baksiden av Pai miksen. Du trenger ikke avkjøle paideigen så finn frem et bakeark, litt ekstra mel, og kjevle ut.
- Bland sukker, potetmel og kardemomme før du tilsetter bærblandingen og revet sitronskall. Jeg brukte friske jordbær, bringebær og rips i tillegg til blåbær som jeg hadde i fryseren. Pass på at du lar eventuelle fryste bær renne av seg før du legger de på paibunnen, så slipper du litt ekstra søl slik du ser det ble på min.
- Legg bærblandingen på paibunnen og la det være igjen en kant rundt som du så bretter inn og over bærblandingen. Om det blir litt rufsete så gjør det ingenting da denne skal ha et litt rustikt utseende.
- Pensle sammenpisket egg rundt kanten, strø litt perlesukker på og sett til steking drøye 35 min på nederste rille.
- La galetten avkjøles helt før du serverer med litt vaniljeis, vaniljekesam eller en liten klatt med krem.
Riktig god fornøyelse! Denne fant jeg inspirasjon til hos Trines Matblogg og der er det jommen meg mye godt.
- Pai med fiken og dadler 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerPai med fiken og dadlerLes mer
Pai miksen er helt perfekt å benytte som utgangspunkt for sesongens frukt og grønnsaker. Denne varianten ble til etter at jeg kjøpte noen fantastisk flotte, og ferske, fiken. Selve frukten er jo super til dekor og som pynt, men enda bedre om du velger å lage noe godt av den ;). Så har du noen fiken du har lyst til å lage noe godt av ville jeg testet ut denne varianten (inspirasjon hentet fra frukt.no).
Dette trenger du:
- 1 pose paimiks (det er to poser i kartongen)
- 1 egg
- 60 gram melis
- 80 gram smør
- 3-4 ss vann
Dette trenger du til fyll:
- 4-6 fiken skjæres i båter
- 4-6 dadler (uten kjerne) skjæres i strimler
- 2 ts vaniljesukker
- 3 stk egg
- 2 dl matfløte
- 4 ss cottage cheese
- Sukker? Jeg tok bare et liten dryss mens oppskriften sier 1,5 dl…
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten for søt pai på baksiden av Pai miks kartongen.
- Mens du forsteker pai bunnen blander du egg, matfløte, cottage cheese, vaniljesukker og litt sukker.
- Fordel fiken og dadler i paibunnen før du heller på resten av blandingen.
- Stekes på 180 grader, over- og undervarme i ca 45 min.
Paien smaker jo helt nydelig når den er litt lun og gjerne med litt krem eller is til. God fornøyelse!
NYTTIG INFORMASJON OM FIKEN
Fiken dyrkes i området rundt Middelhavet og i Brasil. Den er dråpeformet i fasong og fargen på skallet kan variere mellom de ulike sortene. Mest vanlig er lysegrønn eller rødblå fiken. Fruktkjøttet er mykt og saftig og fullt av små spiselige kjerner. Den har et høyt naturlig sukkerinnhold og smaken kan beskrives som søt og syrlig med en anelse av nøttesmak. Skallet består egentlig av kronblader til blomsten.
BRUKSOMRÅDE
Fersk fiken er først og fremst en dessertfrukt som spises naturell. Fersk fiken passer også godt til et ostebord. Den kan enten deles i to, skjæres i skiver eller i båter. Moset fruktkjøtt er meget velsmakende blandet med fruktkjøtt fra pasjonsfrukt og smurt på varme pannekaker. Fiken kan også brukes til kalde kjøttretter eller som garnityr til is.
EGENSKAPER
Fiken inneholder ficin, et proteinspaltende enzym som er bra for fordøyelsen. Fiken inneholder også rik på A og B vitaminer samt en del kalium. Det høye fiberinnholdet gjør fiken gunstig for fordøyelsen.
KVALITETSKRAV
Fiken skal være moden og gi etter for et lett håndtrykk. Den bør være ren og fri for sprekker eller støtflekker. På fruktens overflate finnes det ofte et pulveraktig belegg som er helt naturlig. De mest modne og beste fikene er normalt de som er mørkest i fargen.
kilde: frukt.no
- Eplepai med vaniljekrem 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerEplepai med vaniljekremLes mer
Deilig eplepai med vaniljekrem.
Dette trenger du:
- 1 krt Paimiks (1 pose a 200g)
- 1 egg
- 80 g smør, mykt
- 60 g melis
- 2-4 ss vann
- 1 pk Tine vaniljekrem eller du lager den selv fra bunnen
- 3 epler, helst økologiske slik at du slipper å skrelle de
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av Paimiksen.
- Mens deigen hviler seg kan du lage din egen vaniljekrem. Bruker du ferdiglaget kan du dele opp epler i ønskede skiver – jeg fjerner først kjernen med en eplekjernefjerner, deler eplet på langs og kutter så opp ganske tynne skiver. Legg disse gjerne i litt sitronvann om det tar litt tid før du monterer paien.
- Etter at deigen har roet seg ca 30 min i kjøleskapet legger du den på en type silikonmatte. Min silikonmatte viser ulike former slik at det er ganske enkelt å kjevle ut til passe størrelse. Bruk hendene og trykk den litt ned før du kjevler forsiktig. Er deigen for klissete, og henger seg fast bruker du litt ekstra glutenfritt som hjelp. Og har du ikke silikonmatte så bruker to to bakeark; legg deigen imellom arkene, klem den litt flatere og bruk så en kjevle til å kjevle den jevnt utover (denne løsningen synes jeg nå er den beste)
- Sett paiformen på kjøkkenbenken, løft silikonmatten og «velt» den over formen. Bruker to bakeark metoden kan du enkelt legge arkene i forome, trykke deigen litt ut og opp i kantene før du fjerner det øverste arket. Stikk huller med gaffel og stek bunnen ca 10 min på 200 grader.
- La bunnen avkjøles noe før du legger på vaniljekrem og så danderer epleskivene rundt. Det er veldig godt med et lite dryss kanel på toppen før du setter til steking i ca 25 min.
God fornøyelse!
- Krydderbollekake 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerKrydderbollekakeLes mer
Her snakker vi julestemning.
Dette trenger du:
- 1 pose Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted (400 gram)
- 1 pk tørr eller 1/2 pk fersk gjær
- 3 dl melk
- 143 gram kesam
- 20 gram smør
- 1/2 ts malt nellik
- 1/4 ts allehånde (kan droppes)
- 1/2 ts revet muskatnøtt
- 1/2 ts kanel
- 125 gram rosiner (kan også droppes om du ikke liker rosiner)
- 1 pk ferdig vaniljekrem
- 1 egg til pensling
- Melis til melisdryss
- 1 kakeform/ springform str 20-24 cm
- 1 bakepapir
- Silikonmatte og kjevle
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av bolle miksen og tilsett krydderet i melmiksen. Husk at alle de våte ingrediensene skal være fingerlunkent.
- Bland deigen godt i kjøkkenmaskinen, 10 min, og sett til heving minimum 30 min.
- Ta en del av deigen (ca 1/3 del) og kjevle til en leiv du kan legge i bunn av den smurte kakeformen. Pass på at du lar deigen gå litt oppover kanten. Resten av deigen kjevler du ut som om du skal lage kanelsnurrer.
- Smør vaniljekrem på før du ruller sammen. Kuttes i passe tykke deler og danderes i kakeformen, stående. Start alltid med en snurr i midten og jobb deg så videre utover. Sett til ny heving, ca 30 min.
- Stekes på 200 grader, over- og undervarme, i ca 40 min. Følg med på tiden.
- La kaken avkjøles på rist, dryss litt melis over og server.
Nydelig julekake! God fornøyelse! <3
- Ostekake på müslibunn 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerOstekake på müslibunnLes mer
En perfekt, enkel, og supergod ostekake som kan nytes både til jul, påske, sommer som høst. Denne varianten har jeg pyntet med fiken nettopp fordi jeg bakte denne med inspirasjon av ferske fiken og litt julestemning. Men kaken smaker like godt om du pynter med blåbær, bringebær, stikkelsbær eller kanskje tyttebær (det gjenstår å prøve ut). Siden Müslimiksen inneholder flere typer tørket bær og frukt kan du finne tips til pynt ved å bruke noen av disse.
Dette trenger du:
- 2 dl Müsli miks eller din egen granola, se oppskrift her
- 100 gram smeltet smør
Dette trenger du til fyllet:
- 400 gram philadelfia ost/ kremost
- 2 egg
- 1 dl sukker
- 1/2 presset (økologisk) sitron
Dette trenger du til topping:
- 2 dl creme fraiche
- Bær eller frukt etter årstiden
- 20-24 cm kakeform
Dette gjør du:
- Smør kakeformen. Smelt smøret og bland med müsli miksen som du så trykker det ned i kakeformen før du setter til steking midt i ovnen på 200 grader i ca 5 min.
- Sett formen på rist mens du forebereder ostemassen. Bland alle ingrediensene (kremost, sukker, egg og sitron) godt sammen før du heller det over i kakeformen og steker videre på 200 grader i ca 25 min.
- La kaken avkjøles på rist. Bland creme fraichen før du så smører den utover kaken.
- Like før servering pynter du med det som passer årstiden, eller humøret, best!
Riktig god fornøyelse!
- Glutenfri plommekake 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerGlutenfri plommekakeLes mer
Når hagen bugner med plommer og du finner inspirasjon til å bake en ny plommekake som i tillegg smaker himmelsk ja da må den jo deles. Håper du har tilgang til plommer selv, hos naboen, hos besteforeldre eller i din lokale butikk. Her har du hvertfall en oppskrift jeg kan anbefale.
Dette trenger du:
- 5 dl plommer – plommene deles i to og plommestein fjernes
- 1,75 dl sukker (øk til 2 dl øm du ønsker litt søtere kake og om plommene ikke er såå søte)
- 150 smør
- 5 dl focacciamiks fra Det Glutenfrie Verksted
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 0,25 ts salt
- 3 egg
- 2,5 dl tyrkisk yoghurt
- Litt ekstra plommer til pynt
- Litt mandelskiver til pynt
Dette gjør du:
- Del plommene i to og fjern stenene.
- Sett stekeovnen på 175 grader.
- Pisk smør og sukker hvit i kjøkkenmaskin.
- Tilsett ett og ett egg mens du pisker forsiktig.
- Bland de tørre ingrediensene og sikt inn dette vekselvis med yoghurten.
- Vend tilslutt inn plommene.
- Kle en kakeform str 22 cm med bakepapir og hell deigen oppi.
- Legg noen halve plommer på toppen til pynt og strø litt mandelskiver på toppen.
- Stekes i ca 45 min men følg med på tiden og bruk en trepinne til å sjekke om kaken er gjennomstekt før du tar den ut. La den være litt fuktig.
Serveres lett avkjølt med pisket krem til. Lykke! <3
- Bananbrød uten tilsatt sukker 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerBananbrød uten tilsatt sukkerLes mer
Brune bananer er det ingen hjemme hos meg som sloss om å spise, så dermed gjelder det å finne andre gode løsninger på å bruke opp de som ikke blir spist av seg selv. Ina som driver Mat på bordet har inspirert meg til denne varianten av hennes oppskrift på Sunn Banankake – og jeg måtte jo lage den glutenfri, så klart!
Dette trenger du:
- 3-4 modne bananer (ca 400 gram)
- 150 ml melk
- 1 egg
- 50 ml rapsolje
- 50 ml honning (jeg droppet det)
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ts havsalt
- 200 gram Bokhvetemel fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted
- 50 gram Rismel fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted
- 50 gram Müsli miks med chia fra Det Glutenfrie Verksted/ eller glutenfrie havregryn
- (alternativt bytter du ut mengden mel med det du har av glutenfritt alternativ, jeg har feks tidligere benyttet Pannekakemiksen)
- 2 ts bakepulver
Til pynt (om du vil):
- 1 banan
- kokosmasse
- chiafrø
Dette gjør du:
- Sett stekeovnen på 180 grader
- Mos bananene godt, bruk gjerne en stavmikser.
- Ha bananer, melk, egg, rapsolje, (honning), vaniljesukker og salt i en bakebolle og bland godt.
- Bland bakepulver med glutenfritt mel og rør inn i bananblandingen.
- Hell deigen i en brødform kledd med bakekepapir.
- Skjær en banan i tre på langs. Et lurt tips her er å gjøre dette med skallet på. Skrell så bananskivene og legg på toppen av kaken. Strø så chiafrø og kokosmasse på toppen.
- Stekes på 180 grader i 40-50 min.
- Bruk en kakepinne til å sjekke om kaken er ferdig stekt.
- Ta kaken ut av brødformen og la avkjøles på rist.
Nytes! Og nesten så sunn at den kan taes med i matpakken dagen derpå om det er noe igjen. God fornøyelse! :)
- Glutenfrie cookies 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerGlutenfrie cookiesLes mer
Cookie miksen fra Det Glutenfrie Verksted er det mange av dere som har etterspurt. Nå som den er tatt ut av produksjon, og ferdig miks ikke er å få tak i lenger, deler jeg oppskriften med deg her :)
Dette trenger du:
- 150 gram mykt smør
- 180 gram havregryn, glutenfrie
- 100 gram rårørsukker
- 60 gram Maismel Det Glutenfrie Verksted
- 60 gram Rismel Fullkorn Det Glutenfrie Verksted
- 2 ts vaniljesukker
- 1/2 ts havsalt
- 2 egg
- Til pynt (om du vil):
- Bland gjerne inn sjokoladelinser, nøtter, epler eller tranebær om du ønsker.
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 190 grader
- Mål opp havregryn, rismel, maismel, vaniljesukker og havsalt og bland
- Mos gjerne havregrynene litt med hendene
- Tilsett mykt smør og egg
- Bland godt i kjøkkenmaskinen, eller bruk hendene (litt grisete men funker fint om du ikke har kjøkkenmaskin)
- Bruk en spiseskje til å ta ønsket mengde deig og form med hendene
- Legges på stekebrett kledd med bakepapir
- Stekes i 12-15 min, følg med på tiden.
- Avvkjøles på rist
Nyyytes! God fornøyelse! :)
- Rullekake 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerRullekakeLes mer
Det er lett å mimre tilbake til barndommen med denne klassikeren!
Det beste av alt er jo at den er ferdig i en fei, og så er den veldig enkel å lykkes med :)
Dette trenger du:
- 6 egg
- 80 gram sukker
- 75 gram rismel fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted
- ca 2,5 dl syltetøy
- Litt ekstra sukker
- Noen friske bær, om du ønsker
- Kremfløte eller is, om du ønsker
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 225 grader
- Skill eggene.
- Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis.
- Stivpisk eggehvitene
- Rør rismel inn i eggedosisen og vend så forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene.
- Fordel røra i en langpanne dekket med bakepapir.
- Stekes i 8-10 min. Følg med på tiden og ta ut kaken når den har fått en gylden og fin farge.
- Ta kaken ut av ovnen og hvelv den over på et nytt bakepapir dekket med sukker. Her er det litt vanskelig å angi mengde, men strø litt utover uten at du overdriver.
- Fjern så bakepapiret fra den stekte bunnen.
- Fordel syltetøy utover kaken og rull sammen.
- Et tips er å bruke bakepapiret til hjelp når du skal rulle sammen.
- Legg kaken på et fat og pynt med friske bær og kanskje litt krem ved siden av, eller skjær opp i porsjoner og server.
Nydelig! God fornøyelse! :)
- Quinoa smuldrepai med blåbær 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerQuinoa smuldrepai med blåbærLes mer
Superenkelt "å smelle sammen" om du har litt quinoamel og blåbær tilgjengelig.
Jeg er så heldig at jeg har en pappa som hver høst gir meg på fyll av blåbær (og poteter men det kan jeg fortelle mer om en annen gang). Så hos meg er det blåbær tilgjengelig i fryseren gjennom vintern, skikkelig luksus!
Dermed er en kake som dette veldig enkelt å få til. Og, har du ikke fryste blåbær så går det selvfølgelig veldig fint med friske bær :)
Dette trenger du:
- 125 gram mykt smør
- 1 dl havregryn, glutenfrie
- 1 dl Quinoa mel fra Det Glutenfrie Verksted
- 1 dl rårørsukker
- 2 ts vaniljesukker
- 2 egg
- 5 dl blåbær
- 1 ts potetmel (ikke nødvendig)
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 190 grader
- Finn frem en paiform og kle denne med bakepapir
- Mål opp havregryn, quinoamel og vaniljesukker
- Bland dette sammen med mykt smør og egg i en bakebolle, eller i kjøkkenmaskin.
- Strø blåbærene først i bunn av formen og tilsett så smuldredeigen over - her blir det klumpete som du så fordeler utover
- Om du vil sikre en lit fastere pai kan du blande blåbærene sammen med potetmel og gi de et lite oppkok før du legger de i bunn av paiformen. Dette er ikke nødending men gjør at den henger mer sammen og får litt annen konsistens enn om du ikke gjør det. (jeg hadde litt dårlig tid og"glemt"e dette, men resultatet ble helt perfekt likevel)
- Stekes i 20-25 min, følg med på tiden.
- Avkjøles lett på rist og serveres gjerne med nypisket krem
God fornøyelse! :)
- Quinoa smuldrepai med epler og kanel 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerQuinoa smuldrepai med epler og kanelLes mer
Smuldrepai er vel noe av det enkleste, diggeste og beste som finnes om vi snakker om en kake eller dessert du ønsker å få til i en fei?
Her er det epler og kanel blandet med sprø "quinoasmuler" som gjør susen. Sjekk ut oppsrkfiten og se hva du selv synes?
Dette trenger du:
- 125 gram mykt smør
- 1 dl havregryn, glutenfrie
- 0,75 dl Quinoa mel fra Det Glutenfrie Verksted
- 0,25 dl Fullkorn Rismel fra Det Glutenfrie Verksted
- 1 dl rårørsukker
- 2 ts vaniljesukker
- 1 egg
- 3 epler, gjerne økologiske for da kan du bruke hele eple, inkl skall
- 2-3 ts kanel
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 190 grader
- Finn frem en paiform og kle denne med bakepapir
- Mål opp havregryn, quinoamel, rismel og vaniljesukker
- Bland dette sammen med mykt smør og egg i en bakebolle, eller i kjøkkenmaskin.
- Del opp eplene i passe biter/ terninger og legg i en brødpose som du så strør kanel over og blander godt sammen, i posen.
- Bland dette sammen med deigen og fordel rundt i paiformen. Dette blir klumpete og ujevnt men det er meningen ;).
- Pynt gjerne med noen hele epleskiver som på bildet - det blir dekorativt.
- Stekes i 20-25 min, følg med på tiden. Paien er ferdig når deigen har fått en fin brun farge
- Avkjøles lett på rist og serveres gjerne med nypisket krem eller vaniljekesam
God fornøyelse! :)
- Cookies med revet sitron og sjokolade 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerCookies med revet sitron og sjokoladeLes mer
Cookie med ny smakskombinajson - så utrolig godt med sitron og sjokolade!
Nå er sitronene på sitt beste så om du føler for en søt liten treat så prøv denne varianten da vel?
Dette trenger du:
- 150 gram mykt smør
- 180 gram havregryn, glutenfrie
- 75 gram rårørsukker
- 60 gram Maismel Det Glutenfrie Verksted
- 60 gram Rismel Fullkorn Det Glutenfrie Verksted
- 2 ts vaniljesukker
- 1/2 ts havsalt
- 1 økologisk sitron (kjøp økologisk siden du skal bruke skallet og slipper å tenke på sprøytestoffer)
- 1 neve sjokoladebiter (jeg brukte her Freia Melkesjokoladelinser)
- 2 egg
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 190 grader
- Mål opp havregryn, rismel, maismel, vaniljesukker og havsalt og bland
- Riv skallet av sitronen og tilsett melblandingen
- Tilsett mykt smør og egg
- Skvis halve sitronen i blandingen
- Bland godt i kjøkkenmaskinen, eller bruk hendene (litt grisete men funker fint om du ikke har kjøkkenmaskin)
- Bruk en spiseskje til å ta ønsket mengde deig og form med hendene
- Legges på stekebrett kledd med bakepapir
- Stekes i 12-15 min, følg med på tiden.
- Avvkjøles på rist
Nyyytes! God fornøyelse! :)
- Glutenfrie gulrotmuffins 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 2 KommentarerGlutenfrie gulrotmuffinsLes mer
Ååå disse - rett og slett en søt liten opptur ;)
Dette trenger du:
- 3 egg
- 125 gram sukker (jeg brukte kokosblomstsukker da det var det jeg hadde i skapet, men du bruker det sukkeret du ønsker)
- 100 gram glutenfritt mel (jeg brukte Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted da det var det jeg hadde tilgjengelig denne dagen)
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1/2 ts natron
- 1/4 ts salt
- 1 ts kanel
- 65 gram rapsolje
- 2 stk gulrot, ca 200 gram (helst økologiske så slipper du å skrelle de)
Til glasuren trenger du:
- 100 gram naturell kremost, romtemperert
- 50 gram melis (smak deg frem)
- en skvis sitronsaft
- litt strøssel til pynt
- Eller du dropper glasur og bare strør litt melis over for en lettere variant
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 175 grader.
- Pisk egg og sukker hvitt og luftig.
- Tilsett så det tørre.
- Riv gulrøttene og bland inn.
- Fordel røra jevnt i ca 10 muffinsformer - jeg brukte store men bruker du mindre så kan det bli 12 stk.
- Stekes i ca 25 min men følg med på tiden og bruk gjerne en kakepinne som du stikker ned i muffinsen for å se at den er ferdig stekt.
- Avkjøles på rist mens du lager glasuren.
Nytes! <3
Disse er holdbare så smaker like godt dagen etter!
- Cornflakesmarengs med sjokoladekrem 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerCornflakesmarengs med sjokoladekremLes mer
Slet litt med å finne navn på denne - kunne egentlig kalt den Kikki's favoritt da det var hun som ga meg oppskriften :)
Dette trenger du:
- 4 eggehviter
- 200 gram sukker (kan reduseres)
- 2,5 dl Cornflakes fra Det Glutenfrie Verksted
- 2 ts bakepulver
Til fyll trenger du:
- 1 plate mørk sjokolade
- 2 eggeplommer
- 1 dl fløte til sjokoladeblandingen
- 5 dl fløte til kun krem
- 2 stk kakeformer str 22-24 cm (eller kle en stekeplate med bakepapir og lag to like store bunner)
- Friske bær til pynt (hvis du vil)
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader varmluft
- Stivpisk eggehvitene sammen med sukkeret
- Vend så forsiktig inn cornflakes og bakepulver
- Kle hver kakeform med et bakepapir, og har du ikke to kakeformer så fordeler du marengsen direkte på stekeplaten dekker med bakepapir) og fordel marengsen i begge to
- Settes i varm ovn og stekes i 20-25 min.
- Mens bunnen stekes lager du sjokoladekremen ved å smelte sjokoladen i et vannbad, tilsett eggeplommer og kremfløte og pisk dette sammen til en fast krem.
- Pisk så resten av fløten separat til krem.
- Ta bunnene ut av kakeformene, eller fjern bakepapir og avkjøl på rist
- Start så med den ene bunnen, legg på et lag krem og smør så et lag med sjokoladekrem, nytt lag med krem før du legger på den andre bunnen (toppen) og så et nytt lag med sjokoladekrem.
- Pynt gjerne med friske bær om du vil
- Og servèr! :)
Riktig god fornøyelse!
TIPS! Bunnene kan lages flere dager i forveien men ikke monter den før du skal servere den. Hvis den blir stående over natten blir bunnen seige - ikke like godt som sprø marengs ;)
- Glutenfri sjokoladeterte med rabarbra og jordbær 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerGlutenfri sjokoladeterte med rabarbra og jordbærLes mer
Våren er vel den fineste tiden på året? Og når det spirer og gror får jeg alltid lyst til å lage noe av sesongens råvarer. Jeg dro ikke på rabarbraslang dette året, for jeg fikk med meg en gjeng fine rabarbrastilker fra mine foreldre etter besøk der i helgen. Og jeg visste ikke at de faktisk hadde deeen fine rabarbraplanten nå på hytta, så nå vet jeg hvordan jeg løser dette neste år ;)
Jeg har søkt flere kilder til fristende oppskrifter og fant blant annet en på Trines matblogg som jeg testet ut , glutenfri så klart. Og basert på responsen fra dere da jeg delte den så legger jeg her ut oppskriften :)
Dette trenger du:
- 1 pose paimiks fra Det Glutenfrie Verksted – det følger med to mikser i en pakke og du bruker da den ene
- 1 egg
- 80 gram smør
- 60 gram melis
- 2-3 ss bakekakao
- 4-6 ss vann
Dette trenger du til fyll:
- 400 gram rabarbra kuttet i biter
- 75 gram rårørsukker
- 1 vaniljestang
- 350 gram jordbær i biter (hold av noen hele til pynt)
- Sitronmelisse til pynt
Dette gjør du:
Tertebunn:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av miksen.
- Legg deigen kaldt, minimum 30 min.
- Legg deigen på et bakeark og legg et nytt bakeark oppå før du kjevler deigen ut til en jevn og fin flate.
- Legg deigen inkl bakeark i en paibunn og dra forsikt av det øverste bakearket.
- Prikk bunnen med gaffel før du steker i ca 10 min på 200 grader.
- Avkjøles. Jeg laget tertebunnen kvelden før.
Fyll:
- Skyll rabarbraen og del opp i like biter.
- Legg i en kjele og tilsett sukker.
- Splitt vaniljstangen i to, skrap ut frøene og ha både stang og frø i kjelen.
- Gi blandingen et forsiktig oppkok og la den småkoke til rabarbaraen begynner å gå i oppløsning.
- Tilsett ca 300 gram jordbær og rør forsiktig sammen
- Ha blandingen i en bolle og sett til avkjøling.
Fjern vaniljestangen fra blandingen, og la saften sile av seg før du heller blandingen over terteskallet. Monter terten like før du skal servere for om den blir stående blir den fort litt soggy. Dekorer med halve jordbær på toppen og pynt gjerne med litt sitronmelisse. Pisk litt krem og server!
God fornøyelse! <3
- Smuldrepai med rabarbra, bringebær og ingefær 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSmuldrepai med rabarbra, bringebær og ingefærLes mer
Rabarbra kombinert med bringebær smaker også godt i en smuldrepai som dette, og med et friskt innslag av ingefær gir det en spennende og frisk kombinasjon.
Dette trenger du til smuldredeigen:
- 100 gram mykt smør
- 50 gram Müsli med Chia fra Det Glutenfrie Verksted (eller bruk glutenfri havregryn)
- 50 gram Quinoa mel fra Det Glutenfrie Verksted
- 50 gram hakkede nøtter (mandelflarn, hasselnøtter)
- 50 gram rårørsukker
- 1 ts vaniljesukker
- 1 egg
Dette trenger du til fyllet:
- 350 gram rabarbra i biter
- 250 gram bringebær (jeg brukte frosne hele bringebær)
- et dryss rårørsukker (1 dl)
- 3 ss potetmel
- 1 ss revet ingefær
- 1 vaniljestang (frøene)
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader
- Finn frem en paiform og kle denne med bakepapir eller smør formen lett
- Bland alle ingrediensene til fyllet i en bolle, rør lett sammen og fordel dette i paiformen.
- Mål opp de tørre ingrediensene og bland dette sammen med mykt smør og egg i en bolle, og bruk gjerne hendene til dette om du ikke har kjøkkenmaskin.
- Fordel så smuldredeigen over fyllet som du allerede har fordelt i formen. Trykk det gjerne litt ned i fyllet.
- Stekes i 25-30 min, følg med på tiden. Paien er ferdig når deigen har fått en fin brun farge.
- Avkjøles lett på rist og serveres gjerne med nypisket krem eller vaniljesaus
God fornøyelse! :)
- Plommepai 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerPlommepaiLes mer
Sommer'n er på sitt siste og det samme er det med årets plommer - men denne paien er helt klart en flott avslutning på en deilig plommesesong :) bare prøv!
Dette trenger du:
- 1 pose Paimiks a 200 g (det er to poser miks i pakken)
- 1 egg
- 80 g smør, mykt
- 60 g melis
- 3-5 ss vann
- Plommer (10-15 stk)
- 2 egg
- 2 dl Gryr matlaging av kokos og raps
- 3 ts vaniljesukker
- 1 bit vaniljestang om du har - skrap ut frøene
- En neve mandelspon (ca 25 g)
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av Paimiksen. (Jeg laget bunnen kvelden før og lot den stå til neste dag)
- Sett ovnen på 180 grader
- Del plommene i to og fjern steiene.
- Legg plommene tett i paibunnen.
- Visp sammen Gryr og egg, tilsett vaniljesukker/ vaniljefrø og hell dette over plommene.
- Strø mandelspon over tilslutt før du steker i ca 40 min, eller til fyllet har stivnet og paien har fått en fin, gylden farge.
- Server paien litt lun som den er, eller med litt vaniljeis.
God fornøyelse! <3