Mine oppskrifter

Alle oppskriftene tar utgangspunkt i mine glutenfrie, og økologiske, bakemikser eller melsorter og jeg oppdaterer denne siden etterhvert som nye variasjoner og tips kommer frem på kjøkkenbenken – så følg med. God fornøyelse!

Aktuelt

 • Spirer av chiafrø Spirer av chiafrø
  10/08/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
  Spirer av chiafrø

  I et glutenfritt kosthold kan det være smart å ha et ekstra fokus på de sunne glutenfrie råvarene for å ta enklere, bevisste valg. Det er nemlig et utall gode, næringsrike og naturlig glutenfrie råvarer som lett kan introduseres og brukes i et glutenfritt kosthold, som for eksempel Chiafrø.

  Litt fakta om Chiafrø:

  • Chiafrø er frø fra planten Salvia Hispanica som er en plante fra myntefamilien med opprinnelse fra Mexico og Guatamala.

  • Du får Chiafrø både som hvite og sorte/ brune.

  • Frøene er veldig næringsrike og består av 1/3 fett hvorav mye er essensielle fettsyrer som plantebasert omega-3 og omega-6, i tillegg til kostfiber, protein, vitaminer, mineraler, sporstoffer og antioksidanter.

  • Såkalt supermat for fordøyelsen.

   

  Vi i Det Glutenfrie Verksted bruker allerede Chiafrø i flere av våre produkter og sikrer derfor produkter med både god smak og ernæring. Du har kanskje testet vår Eltefri Brød miks eller løsningen Kjøleskapsgrøt med Eple og Kanel? Müsli med Chia er en klar favoritt da den kan brukes til det meste som en perfekt løsning til enten müsli, grøt, hjemmelaget kjøleskapsgrøt og til og med til kakebakst.

  Les mer
 • Reiseguide fra en student
  07/07/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
  Reiseguide fra en student

  Å reise i utlandet med cøliaki kan by på flere utfordringer, men med kun noen enkle grep vil du fort kunne legge allergibekymringene til side og nyte reisen maksimalt!

  Jeg hadde en viss uro før min første reise til Thailand, men nå i ettertid kan jeg tenke at den uroen var ganske unødvendig. Samtidig et poeng med å være i forkant og være godt forberedt slik at tur og ferie kan nytes maksimalt. 

  Les mer
Les mer her