Mine oppskrifter

Alle oppskriftene tar utgangspunkt i mine glutenfrie, og økologiske, bakemikser eller melsorter og jeg oppdaterer denne siden etterhvert som nye variasjoner og tips kommer frem på kjøkkenbenken – så følg med. God fornøyelse!

Aktuelt

 • Bakemetoder - Eltefri metoden
  08/02/2024 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
  Bakemetoder - Eltefri metoden

  Har du prøvd å bake eltefritt før? 


  Eltefri bakst er gjærbakst gjort enkelt. Denne teknikken er så enkel og fleksibel at den er lett å få til i en hektisk hverdag. Eltefri bakst er bakst med lang hevetid og minimalt med gjær. Oppskriftene på eltefri bakst har som regel bare 1/2 - 1 teskje tørrgjær. Fordi mengden gjær er liten, må deigen heve lenge, noe som har mange fordeler

  Les mer
 • Bakemetoder - Tangzhong metoden
  10/01/2024 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
  Bakemetoder - Tangzhong metoden

  Har du hørt om Tangzhong metoden? 


  Denne bakemetoden antas å ha sin opprinnelse i Japan og ble populært da Yvonne Chen ga ut boken 65°C Bread Doctor. Her hjemme er det spesielt Elin Vatnar Nilsen bak kontoen @kremno_elin som har gjort denne metoden interessant.

  Da "Et glutenfritt kjøkken" ble utgitt ble det også til et eget kapittel i denne boka. Glutenfritt så klart :) Metoden går ut på å lage en jevning av mel og væske som varmes opp til 65 grader. Dette resulterer i ekstra myk og saftig gjærbakst, samt forlenger holdbarheten. Ved å først lage en jevning og tilsette denne til deigen klarer deigen å ta opp mer væske, noe som bidrar til at baksten blir mykere enn vanlig og holder seg saftig mye lengre. 

  Les mer
Les mer her