Himmel og hav for en kake! Ren nytelse både å se på og å spise.
Litt tidkrevende prosess men samtidig perfekt å forberede i forkant da denne skal stå kaldt før den nytes.
Uansett - anbefales!
Og har du blåbær i fryseren så er det her de skal brukes.
Høytider er det flere av og med en glutenfri diett så kan det oppleves som en utfordring. Her på denne siden har jeg samlet litt ulik inspirasjon om det er jul, påske eller 17. mai. I tillegg finner du jo også diverse oppskrifter under kaker og desserter.
Hva er vel bedre enn tiden før jul? Dette er tiden hvor gamle tradisjoner hentes frem og nye tradisjoner skapes. Her har jeg delt noen oppskrifter og tips til hvordan du kan lage glutenfri julebakst til å nyte under høytiden og kanskje får du noen nye ideer til julefrokosten.
Om du ønsker flere oppskrifter og inspirasjon finner du det i boka mi "Glutenfri Jul".
17. mai er tiden for en tradisjonell bløtkake med krem og friske jordbær. Med min oppskrift kan du lage en deilig, glutenfri variant med sukkerbunn bakt på potetmel. Hipp hurra og lykke til med bakingen!
Lurer du på hvor du får kjøpt mine bakemikser? Her finner du en oversikt over hvilke butikker som fører mine glutenfrie og økologiske produkter.
Tips meg gjerne om din favorittoppskrift eller ideer du ønsker å dele. Kanskje blir nettopp din oppskrift publisert på nettsiden?
Himmel og hav for en kake! Ren nytelse både å se på og å spise.
Litt tidkrevende prosess men samtidig perfekt å forberede i forkant da denne skal stå kaldt før den nytes.
Uansett - anbefales!
Og har du blåbær i fryseren så er det her de skal brukes.
Det er ikke bare mulig å bake glutenfritt surdeigsbrød, det er også overraskende enkelt!
Som med all surdeigsbakst tar det tid, men resultatet er så verdt det! Denne oppskriften gir et smakfullt brød med god konsistens og holdbarhet. Og se så fint det ble med 17. mai tekst :)
Vår versjon av klassikeren Red Velvet kake 🍰 Den får den rødbrune fargen av jordbærpuré og kakao 🍓🤎 Oppskriften er uten egg og melk og er perfekt for deg som spiser vegansk eller har intoleranser. Kakebunnene kan lages dagen i forveien slik at du bare trenger å pynte den før servering. Passer perfekt til festdager som 17. mai.
Denne oppskriften har jeg arvet fra mamma, som alltid lager bløtkake med vaniljekrem og jordbær når noen eller noe skal feires. Oppskriften gir deg en flott sukkerbunn til en kakeform på 24 cm, men du kan også lage to mindre bunner på 20 cm om du vil ha en høyere bløtkake.
Oppskriften er også delt i boka "Et glutenfritt kjøkken"
Bilde tatt av Line Dammen
En skikkelig saftig og myk sjokoladekake helt uten egg og meieriprodukter.
Sammen med sjokoladekrem og friske bær er den nærmest uslåelig, og du får kaken festfin til 17. mai ved å pynte den som et flagg.
Sjokoladekaken kan fint lages dagen i forveien slik at du bare trenger å pynte den før servering 🤍
Hva med å lage denne til påskefrokosten? En fyldig og superenkel grøt toppet med frisk appelsin, knasende mandler og mørk sjokolade.
Perfekt påfyll før påskens aktiviteter :)
Har du også savnet Kvikk Lunsj? For mange av oss blir det ikke Påske uten. Nå kan du endelig lage din egen glutenfri variant. Disse sprø kjeksene stekes i vaffeljern, dekkes av sjokolade og nytes best etter en herlig dag på fjellet i solveggen ☀️🐣 Perfekt til å ha i tursekken.
Har du først delt en superdigg oppskrift på glutenfrie cookies, ja da gjelder det bare å gjenbruke den :)
Disse Chocolate Chip Cookies delte jeg første gang i boka "Et glutenfritt kjøkken" og ja jeg vet at disse cookies'ne er favoritten til flere av dere. Så derfor et påsketips om å toppe disse med litt påskepynt for nettopp;
Påske Cookies.
Bak noen søte små påskeharer til påskefrokosten da vel?
Her har vi brukt Focaccia miksen som gjør det hele ganske mye enklere. Ta med barna på baksten og gled dere over resultatet :)
Her får du tips til en ganske enkel og god påskekake. Vi har benyttet oppskriften på rullekake fra "et glutenfritt kjøkken" og der finner du også oppskriften på lemoncurd.
Fra boka "Et glutenfritt kjøkken"
Da jeg laget denne første gang var det nesten som å være tilbake ved mammas kakebord fra barndommen. Deilig krem, en fantastisk lemoncurd og en sprø og deilig nøttebunn. Og nå har denne blitt en favoritt og nesten en tradisjon både til påske og andre høytider.
Vel bekomme, sier jeg bare.
Elsker du også kombinasjonen sjokolade og appelsin? Her får du en saftig variant på sjokoladekake laget i brødform, med mørk sjokolade og hint av appelsin bakt med glutenfritt havremel og bokhvetemel.
Kombinasjonen eple og kanel er utrolig god! Eple gjør nærmest all bakst mer saftig, synes jeg, mens kanel tilfører det lille ekstra som pirrer smaksløkene og gjør disse cookisene utrolig julete og veldig gode.
Oppskrift og foto hentet fra boka "Glutenfri Jul". Foto Marte Garmann
Deilige søte fristelser som er naturlig fri for gluten. Makronene er veldig enkle å lage og koselig å ha i kakeboksen når venner stikker innom.
Oppskrift og bilde er hentet fra boka "Glutenfri Jul".
Hvorfor ikke gjøre en vri på årets lussekatter og heller bake en fristende safrankrans?
Jeg personlig synes lussekatter fort blir litt tørt og kjedelig (med mindre du ser bort fra selve bakingen da ;)) og derfor var det morsomt å teste ut en ny variant.
Og deigen! Helt magisk å jobbe med!
Bak en nydelig brødkrans mens juleroen senker seg. Denne kan du variere med det du liker av smaker. Her har vi tilsatt tørket ramsløk og pyntet med rosmarin, men her finnes det mange gode alternativer. Prøv deg frem til din favoritt.
Her i Verkstedet bakes det havreflarn og bokhveteflarn året rundt - de smaker jo like godt sommer som til jul!
Nå har vi eksperimentert litt til med denne oppskriften og serverer deg nå Bokhveteflarn med en nydelig smørkrem tilsatt en liten "dæsj" cognac...
Dette tror vi faktisk blir en ny julefavoritt hos flere :)
Julens høydepunkt skaper du med disse herlige pepperkake sandwichene.
Årets juleverksted her i Det Glutenfrie Verksted tok nesten helt av da vi laget disse :)
Gøy å bake og knasende godt med kombinasjonen sprø pepperkaker og myk vaniljeis.
Her har vi brukt pepperkakeoppskriften fra boka "Glutenfri Jul".
Å få til perfekte knasende pepperkaker med deilig balanse mellom pepper, ingefær og nellik er adventstidens høydepunkt.
Når kjøkkenet fylles av varm krydderduft fra nystekte stjerner, koner, hjerter og sjiraffer, vet man at det snart er jul.
Denne oppskriften er også delt i boka "Glutenfri Jul" Garmann forlag.
Denne er kanskje noe av det beste du kan bake :) Oppskriften er hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken" utgitt av Gyldendal 2021.
Baker du disse kommer du til å angre på at du ikke likegodt doblet porsjonen med en gang - farlig gode nemlig.
Denne oppskriften er også delt i boka "Et Glutenfritt kjøkken" utgitt av Gyldendal 2021. Bilder tatt av Line Dammen.
Her har jeg laget en variant med kun havregryn og en variant med kun bokhveteflak. Jeg tilsatte revet appelsinskall med havregrynene og sitronskall med bokhveteflakene; her er det mange muligheter.
Og vet du; disse smaker like godt til sommer som til jul! : )
En helt nydelig kake å servere til 17. mai og best av alt er at den kan lages i forveien - så det eneste du trenger å huske på til selveste dagen er en kurv jordbær og et dryss melis til pynt : )
Siste hånd på verket, prikken over i'en, en god saus til julemiddagen som alle kan nyte.
I år ble det nok en ny favoritt i vårt juleverksted. Bare test ut disse!
Nå før jul hadde vi juleverksted i Verkstedet ; ) og hadde en plan om å komme opp med litt nye oppskrifter og ny inspirasjon. Disse ble så gode, og søte, at de bare må deles.
Jeg elsker den gamle formen etter mormor. I boka "Et glutenfritt kjøkken" har jeg bakt den ganske nøytral men har tipset om ulike smaksvarianter. Nå til jul ville jeg lage en litt mer julete utgave og da ble det denne.
Er den ikke fin? : )
Vil du lage noe enkelt, men veldig godt? : )
Disse lakriskulene har tatt helt av hjemme hos meg så derfor synes jeg du også fortjener oppskriften.
Disse herlighetene kan du fint lage i flere omganger eller rett og slett doble oppskriften. De holder seg lenge om du oppbevarer de i en tett kakeboks.
Det er bare til å kose seg - nybakte cookies i en fei får du oppskriften på her. Her har jeg pyntet cookies med sjokolade for ekstra julekos.
Oppskrift og bilde er hentet fra boka "Glutenfri Jul"
Kardemomme, krumkakejern, julsanger og tente adventslys...
Baking av krumkaker kan være med på å gi deg litt ekstra julestemning i en ellers kanskje stresset førjulstid?
Prøv denne oppskriften og jeg kan garantere skikkelig gode og sprø krumkaker.
Enkelte ganger skal det ikke så mye til for å tilfredstille søtsuger eller behovet for kos. Disse nøttekakene er perfekte som en liten pause i en hektisk føjulstid. Sørg bare for å bake nok, for disse kan du fint fryse, og det tar deg maks et kvarter å tine de opp. Ikke særlig lenger tid enn det tar å lage en god kopp te...
Sen brunsj, lune raggsokker, kosebukse og snø på t(r)ærne...
Denne oppskriften finner du også i boka Glutenfri Jul - du finner den til salgs i nettbutikken vår via denne linken
Perfekt tilbehør til ost!
På tide å imponere litt?
Da jeg startet Det Glutenfrie Verksted ville jeg gjøre det enkelt å leve glutenfritt. Det å lansere en rekke bakemikser, alle glutenfrie og økologiske, hvor alle råvarer er samlet enkelt i en pose gjør det både enkelt og trygt å lage glutenfrie alternativer som både smaker godt og som er enkle å tilberede. I tillegg har jeg alltid tenkt at en miks kan brukes på flere måter.
Sånn som denne gangen da jeg bare måtte forsøke meg på napoleonskake. Kaken som er en klar favoritt for flere av familiemedlemmene hos meg, og aller helst til bursdag. Utfordringen her er å lage glutenfri topp og bunn, for kremen er jo ikke problemet. Jeg landet på at jeg ville teste med å bruke Pai miksen - og det funker supert!
Så oppskrift og fremgangsmåte får du her slik at du kan imponere litt: )
17. mai fortjener en god frokost, eller kanskje mer en laaang lunsj. Hvorfor ikke lage en krans som både er dekorativ og smakfull?
Siste innspurt for å rydde jula ut av huset og resultatet ble en fantastisk god ostekake! Jeg lette litt etter inspirasjon og kom plutselig over denne fra nettsiden aperitif og gjorde enkelte tilpasninger som du kan se beskrevet under.
Og har du ikke tørre julekaker til overs tenker jeg denne også er veldig god med en bunn av andre tørre kjeks eller om du bruker Müsli miksen med Chia. Karamellsausen er jo en historie i seg selv ; )
Du trenger (til en kakeform str 22 cm):
Til bunnen:
Til fyllet:
Til karamellsausen:
Til pynt:
Dette gjør du:
Bunn
Fyll
Karamellsaus
Like før servering pynter du kaken med karamellsaus og mandelflak. Riktig god fornøyelse! <3
Lyse, luftige rundstykker som skaper den lille ekstra gode stemningen rundt julebrunsjen.
Oppskrift og bilde er hentet fra boka"Glutenfri Jul".
Glad i nøtter? Ønsker du å gi spiselige julegaver til den som "har alt"? Denne oppskriften er både enkel og god og smaker like godt til jul som til påske ;) Et sunt alternativ til snacks. Gode som de er, eller som tilbehør på ostefatet? Eller prøv et dryss over risengrynsgrøten! Utrolig digg! Risengrynsgrøt, en smørklatt og et dryss kanel før du stør litt av denne nøtteblandingen over - gled deg sier jeg!
Du trenger:
Dette gjør du:
TIPS!
Perfekt tilbehør til ostefatet
Valnøtter, chili og mørk sjokolade... det skjer noe når du tenker på disse ingrediensene, ikke sant?
Oppskrift og bilde hentet fra boka "Glutenfri Jul"
Spiselige julegaver? Sunnere snacks?
Denne enkle kombinasjonen er super enkel å lage, og passer perfekt som litt sunnere snacks eller som små spiselige julegaver til noen som fortjener det :)
Du trenger:
Dette gjør du:
Kos deg! <3
Sett deigen i kveld og bak nydelige, glutenfrie lussekatter i morgen tidlig?
Dette trenger du:
Dette gjør du:
God fornøyelse og ha en fin luciafeiring!
Advarsel;) Disse er skikkelig søte, men på den annen side så trenger vi jo litt søtt innimellom, og hvertfall til jul!
I boka Glutenfri Jul har jeg basert mange av oppskriftene på mine glutenfrie, og økologiske, bakemikser. Men så skjer det endringer ute i butikk som gjør at enkelte av miksene forsvinner. Litt dårlig gjort for oss som leter, og savner, men da løser jeg det ved å dele selve oppskriften til denne miksen her med deg.
Til disse digge, knasende sprø sjokoladeknekkisene trenger du følgende:
Dette gjør du:
Tips!
Lag en spiselig gave ved å pakke disse pent inn, og så kan du jo skrive et hyggelig kort hvor oppskriften er gjengitt.
Julekrans med julekrydder som både lukter og smaker av jul...
Du trenger:
Fyll blandes godt sammen:
Pynt:
Dette gjør du:
Sørg for at alle ingredienser er romtempererte. ølg så fremgangsmåten på baksiden av posen med Søt Bakemiks. Løs gjæren opp i fingerlunken væske. Tilsett kardemomme og bakemiksen og bland godt, helt i kjøkkenmaskin i 5-10 min. Hold gjerne igjen litt av melet til utbakingen. Heves i 45 min
Legg en bakematte på kjøkkenbenken, ha deigen på den og kna litt før du triller den ut til en lang pølse. Klapp denne flat og kjevle ut i passe bredde. Smør på fyllet og dryss over hakkede mandler eller mandelflak. Rull leien sammen og legg den med skjøten ned på et stekebrett kledd med bakepapir. Form så ønsket krans og fest tverrskjøtene godt sammen. Klipp ca 3 cm tykke snitt i kransen og legg så deigskivene vekselsvis mot høyre og mot venstre. La den så etterheve i 30 min.
Sett stekeovnen på 200 grader, pensle kransen godt med sammenpisket egg og strø på perlesukker og mandelflak. Stekes på nederste rille i ca 30 min.
Disse ble rett og slett utrolig gode!
Enkel oppskrift som gjør glutenfrie pepperkake cookies til en ny førjulsfavoritt som fungerer like godt i matpakken som til kaffebesøket. Disse baker du på under en halvtime, og de er i tillegg litt nyttige da de er basert på bokhveteflak som er en god kilde til fiber. Så her har du både nytte og kos i en og samme bakst! :)
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Sett ovnen på 190 grader. Vei opp alt det tørre og bland lett i en bakebolle.
Tilsett mykt smør og egg, og bland dette godt i kjøkkenmaskinen, eller bruk hendene (litt grisete men funker fint om du ikke har kjøkkenmaskin).
Bruk en spiseskje til å ta ønsket mengde deig, og form med hendene.
Legges på stekebrett kledd med bakepapir.
Stekes i 12-15 min, følg med på tiden.
Avkjøles på rist.
God fornøyelse! : )
Her snakker vi julestemning.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Nydelig julekake! God fornøyelse! <3
Vafler smaker godt neste alltid! Ved å tilsette litt appelsinjuice i røra så får du friske påskevafler i en fei.
Dette trenger du til 7-8 vaffelplater:
Dette gjør du:
Tips: Ønsker du flere vafler dobler du bare oppskriften.
Perfekt å steke i solveggen mens du venter på påskeharen? Nyt og kos deg!
En herlig variant å bake til juleverkstedet.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Tips! Ønsker du et mindre tre holder det med halve oppskriften.
Fastelaven er dagen å kose seg med nybakte boller fylt med krem og et lite melisdryss. Inviter gjengen din med på baking, og inviter noen på kaffe og boller?! Lag din egen fastelavenkrans og gjerne noen ekstra boller så skal du se det blir fastelavensfest. Ønsker du en større krans eller flere boller ved siden av dobler du bare oppskriften!
Dette trenger du:
Bakeark
Dette gjør du:
Dryss litt melis på toppen, start fastelavensfesten og nyt!
Happy Fastelaven! :)
Hvorfor ikke lage en Lucia krans istedet for lussekatter? Og har du bolle-miksen i hus er det nemlig ingen sak å bake denne glutenfrie varianten til lucia.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Avkjøles på rist og dryss gjerne litt melis over før servering.
God fornøyelse, og ha en riktig fin Lucia! <3
Julekake, julekake hjemmebakt brød.... Her er det mange gode kombinasjoner, og dette er en variant som skaper vann i munn og gode minner fra deilige kvelder med tente lys, fyr i peisen og nybakt julekake med smør og brunost. Eller med nyrørt jordbærsyltetøy på..
Oppskrift og bilder er hentet fra boka "Glutenfri Jul"
Svart senker natten seg i stall og stue… Luciadagen er for meg mest forbundet med lussekatter, og det er jo heller ingenting i veien for å ha flere anledninger å bake til? Og når jeg endelig fant løsningen til smakfulle og gode glutenfrie lussekatter så ble jo Lucia dagen enda mer stas å feire. Har du bolle-miksen i hus er det nemlig ingen sak å bake glutenfrie, smakfulle lussekatter.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
God fornøyelse, og ha en riktig fin Lucia!
Her har jeg laget en tradisjonell bløtkake med masse krem og jordbær, men bruk fantasien og pynt med det du, eller hedersgjesten, liker best. Det viktigste er jo at bunnen er glutenfri! Og kan spises av alle!
Dette trenger du:
Dette gjør du:
DU KAN FINT LAGE KAKEN DAGEN FØR
Bunnen kan du fint dynke og fylle med krem, bær og eller syltetøy dagen før du skal servere den slik at den får satt seg litt og blir myk og saftig. Smør på krem og pynt like før servering. God fornøyelse! <3
Dette trenger du til bunnene:
Dette trenger du til kremen:
Dette gjør du:
Oppbevares fint i kjøleskapet noen dager, eller fryses ned og taes opp når behovet melder seg :)
Goood fornøyelse!
Etter julekaker og ribbe kan det smake godt med noe litt sunnere.
Dette brødet smaker godt hele året rundt :)