Påskekonfekt som passer hele familien 💛 Disse er superenkle å lage, og er en hyggelig aktivitet å gjøre sammen med barna 🌸
HØYTIDER
Høytider er det flere av og med en glutenfri diett så kan det oppleves som en utfordring. Her på denne siden har jeg samlet litt ulik inspirasjon om det er jul, påske eller 17. mai. I tillegg finner du jo også diverse oppskrifter under kaker og desserter.
Hva er vel bedre enn tiden før jul? Dette er tiden hvor gamle tradisjoner hentes frem og nye tradisjoner skapes. Her har jeg delt noen oppskrifter og tips til hvordan du kan lage glutenfri julebakst til å nyte under høytiden og kanskje får du noen nye ideer til julefrokosten.
Om du ønsker flere oppskrifter og inspirasjon finner du det i boka mi "Glutenfri Jul".
GLUTENFRI BLØTKAKE TIL 17. MAI
17. mai er tiden for en tradisjonell bløtkake med krem og friske jordbær. Med min oppskrift kan du lage en deilig, glutenfri variant med sukkerbunn bakt på potetmel. Hipp hurra og lykke til med bakingen!
Lurer du på hvor du får kjøpt mine bakemikser? Her finner du en oversikt over hvilke butikker som fører mine glutenfrie og økologiske produkter.
UTFORSK OG DEL
Tips meg gjerne om din favorittoppskrift eller ideer du ønsker å dele. Kanskje blir nettopp din oppskrift publisert på nettsiden?
- Reir med påskeegg
- Opp ned påskekake 16/03/2024 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerOpp ned påskekakeLes mer
Snart påske og appelsiner på sitt beste. Denne opp-ned kaken tror vi vil slå an på påskebordet🐥
- Julehjerter 22/12/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerJulehjerterLes mer
Bak den 24. luken i adventskalenderen finner du oppskrift på nydelige vafler med pepperkakesmak.
Vaflene kan lages med eller uten surdeigsstarter. Smaker helt fantastisk med vaniljeyoghurt og valnøtter i lønnesirup.
Et lite tips: del vaflene opp i hjerter og lag juletre av vaffelhjertene til barna!
- Granola med pepperkakesmak 19/12/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerGranola med pepperkakesmakLes mer
Bak den 20. luken i adventskalenderen finner du oppskrift på granola med smak av jul og vinter ☃️🍊
Den inneholder (overskudds)surdeigstarter, som gir en nydelig smak og ekstra sprø granola ❤️
- Myk pepperkake med tyttebær og kaffeglasur 14/12/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerMyk pepperkake med tyttebær og kaffeglasurLes mer
Myyyk pepperkake bakt i mormors randform. Denne er dekorativ i seg selv og fyller rommet med deilig duft av julekrydder. Nam!
Et godt alternativ til de klassiske pepperkakene?
- Julekake med surdeig 14/12/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerJulekake med surdeigLes mer
Idag deler vi oppskriften på julekake laget på surdeig.
Hjemmelaget julekake, eller julebrød, er en tradisjon for mange til jul, og smaker fantastisk med smør og brunost til en varm kopp kaffe.
- Brødkrans av surdeig 05/12/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerBrødkrans av surdeigLes mer
Bak den sjette luken i adventskalenderen finner du oppskriften på saftige surdeigsrundstykker med quinoa, bokhvete og linfrø. Siden det er jul har vi laget en brødkrans av rundstykkene som gjør seg godt på julefrokostbordet. Passer også perfekt som tilbehør til julemiddagen. Og så er det jo veldig dekorativt! : )
- Safranbrød bakt på surdeig 02/12/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSafranbrød bakt på surdeigLes mer
💛 Safran gir en helt magisk, kraftig gulfarge og en delikat, varm smak ✨ Dette brødet er mindre søtt enn en julekake, og passer like godt på julebordet som til frokost en kald adventsmorgen ❄️🎄
- Pannekaker med smak av jul 27/11/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerPannekaker med smak av julLes mer
Bak den tiende luken i adventskalenderen finner du små, søte bananpannekaker med smak av jul ☃️
Helt perfekt til frokost i adventshelgene ❤️
- Gingerbread Cookies 27/11/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerGingerbread CookiesLes mer
Bak den første luken i adventskalenderen finner du en oppskrift på nydelige pepperkaker ☃️ Arranger pepperkakeverksted den første adventshelgen, det skaper ordentlig julestemning og er en hyggelig start på desember ❤️
- Ostekake med blåbær 15/05/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerOstekake med blåbærLes mer
Himmel og hav for en kake! Ren nytelse både å se på og å spise.
Litt tidkrevende prosess men samtidig perfekt å forberede i forkant da denne skal stå kaldt før den nytes.
Uansett - anbefales!
Og har du blåbær i fryseren så er det her de skal brukes.
- Surdeigsbrød 17. mai 14/05/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSurdeigsbrød 17. maiLes mer
Det er ikke bare mulig å bake glutenfritt surdeigsbrød, det er også overraskende enkelt!
Som med all surdeigsbakst tar det tid, men resultatet er så verdt det! Denne oppskriften gir et smakfullt brød med god konsistens og holdbarhet. Og se så fint det ble med 17. mai tekst :)
- Red Velvet kake 10/05/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerRed Velvet kakeLes mer
Vår versjon av klassikeren Red Velvet kake 🍰 Den får den rødbrune fargen av jordbærpuré og kakao 🍓🤎 Oppskriften er uten egg og melk og er perfekt for deg som spiser vegansk eller har intoleranser. Kakebunnene kan lages dagen i forveien slik at du bare trenger å pynte den før servering. Passer perfekt til festdager som 17. mai.
- Sukkerbunn 09/05/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSukkerbunnLes mer
Denne oppskriften har jeg arvet fra mamma, som alltid lager bløtkake med vaniljekrem og jordbær når noen eller noe skal feires. Oppskriften gir deg en flott sukkerbunn til en kakeform på 24 cm, men du kan også lage to mindre bunner på 20 cm om du vil ha en høyere bløtkake.
Oppskriften er også delt i boka "Et glutenfritt kjøkken"
Bilde tatt av Line Dammen
- Sjokoladekake uten egg og meieriprodukter 05/05/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSjokoladekake uten egg og meieriprodukterLes mer
En skikkelig saftig og myk sjokoladekake helt uten egg og meieriprodukter.
Sammen med sjokoladekrem og friske bær er den nærmest uslåelig, og du får kaken festfin til 17. mai ved å pynte den som et flagg.
Sjokoladekaken kan fint lages dagen i forveien slik at du bare trenger å pynte den før servering 🤍
- Hirsegrøt med smak av påske 03/04/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerHirsegrøt med smak av påskeLes mer
Hva med å lage denne til påskefrokosten? En fyldig og superenkel grøt toppet med frisk appelsin, knasende mandler og mørk sjokolade.
Perfekt påfyll før påskens aktiviteter :)
- Kvikk lunsj, glutenfri så klart! 28/03/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerKvikk lunsj, glutenfri så klart!Les mer
Har du også savnet Kvikk Lunsj? For mange av oss blir det ikke Påske uten. Nå kan du endelig lage din egen glutenfri variant. Disse sprø kjeksene stekes i vaffeljern, dekkes av sjokolade og nytes best etter en herlig dag på fjellet i solveggen ☀️🐣 Perfekt til å ha i tursekken.
- Påske Cookies 26/03/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerPåske CookiesLes mer
Har du først delt en superdigg oppskrift på glutenfrie cookies, ja da gjelder det bare å gjenbruke den :)
Disse Chocolate Chip Cookies delte jeg første gang i boka "Et glutenfritt kjøkken" og ja jeg vet at disse cookies'ne er favoritten til flere av dere. Så derfor et påsketips om å toppe disse med litt påskepynt for nettopp;
Påske Cookies.
- Påskeharer til påskefrokosten 22/03/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerPåskeharer til påskefrokostenLes mer
Bak noen søte små påskeharer til påskefrokosten da vel?
Her har vi brukt Focaccia miksen som gjør det hele ganske mye enklere. Ta med barna på baksten og gled dere over resultatet :)
- Rullekake med lemoncurd 22/03/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerRullekake med lemoncurdLes mer
Her får du tips til en ganske enkel og god påskekake. Vi har benyttet oppskriften på rullekake fra "et glutenfritt kjøkken" og der finner du også oppskriften på lemoncurd.
- Kremkake på nøttebunn med lemoncurd 22/03/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerKremkake på nøttebunn med lemoncurdLes mer
Fra boka "Et glutenfritt kjøkken"
Da jeg laget denne første gang var det nesten som å være tilbake ved mammas kakebord fra barndommen. Deilig krem, en fantastisk lemoncurd og en sprø og deilig nøttebunn. Og nå har denne blitt en favoritt og nesten en tradisjon både til påske og andre høytider.
Vel bekomme, sier jeg bare.
- Sjokoladekake med smak av mørk sjokolade og appelsin 13/02/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSjokoladekake med smak av mørk sjokolade og appelsinLes mer
Elsker du også kombinasjonen sjokolade og appelsin? Her får du en saftig variant på sjokoladekake laget i brødform, med mørk sjokolade og hint av appelsin bakt med glutenfritt havremel og bokhvetemel.
- Cookies med Eple & Kanel 28/12/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerCookies med Eple & KanelLes mer
Kombinasjonen eple og kanel er utrolig god! Eple gjør nærmest all bakst mer saftig, synes jeg, mens kanel tilfører det lille ekstra som pirrer smaksløkene og gjør disse cookisene utrolig julete og veldig gode.
Oppskrift og foto hentet fra boka "Glutenfri Jul". Foto Marte Garmann
- Kokosmakroner 20/12/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerKokosmakronerLes mer
Deilige søte fristelser som er naturlig fri for gluten. Makronene er veldig enkle å lage og koselig å ha i kakeboksen når venner stikker innom.
Oppskrift og bilde er hentet fra boka "Glutenfri Jul".
- Safrankrans 12/12/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSafrankransLes mer
Hvorfor ikke gjøre en vri på årets lussekatter og heller bake en fristende safrankrans?
Jeg personlig synes lussekatter fort blir litt tørt og kjedelig (med mindre du ser bort fra selve bakingen da ;)) og derfor var det morsomt å teste ut en ny variant.
Og deigen! Helt magisk å jobbe med!
- Brødkrans 17/11/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerBrødkransLes mer
Bak en nydelig brødkrans mens juleroen senker seg. Denne kan du variere med det du liker av smaker. Her har vi tilsatt tørket ramsløk og pyntet med rosmarin, men her finnes det mange gode alternativer. Prøv deg frem til din favoritt.
- Havreflarn med en liten hemmelighet 17/11/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerHavreflarn med en liten hemmelighetLes mer
Her i Verkstedet bakes det havreflarn og bokhveteflarn året rundt - de smaker jo like godt sommer som til jul!
Nå har vi eksperimentert litt til med denne oppskriften og serverer deg nå Havreflarn med en nydelig smørkrem tilsatt en liten "dæsj" cognac...
Dette tror vi faktisk blir en ny julefavoritt hos flere :)
- Pepperkake sandwich mens vi venter på jul 17/11/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerPepperkake sandwich mens vi venter på julLes mer
Julens høydepunkt skaper du med disse herlige pepperkake sandwichene.
Årets juleverksted her i Det Glutenfrie Verksted tok nesten helt av da vi laget disse :)
Gøy å bake og knasende godt med kombinasjonen sprø pepperkaker og myk vaniljeis.
Her har vi brukt pepperkakeoppskriften fra boka "Glutenfri Jul".
- Pepperkaker 17/11/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerPepperkakerLes mer
Å få til perfekte knasende pepperkaker med deilig balanse mellom pepper, ingefær og nellik er adventstidens høydepunkt.
Når kjøkkenet fylles av varm krydderduft fra nystekte stjerner, koner, hjerter og sjiraffer, vet man at det snart er jul.
Denne oppskriften er også delt i boka "Glutenfri Jul" Garmann forlag.
- Sjokoladeterte 08/11/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSjokoladeterteLes mer
Denne er kanskje noe av det beste du kan bake :) Oppskriften er hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken" utgitt av Gyldendal 2021.
- Havreflarn eller bokhveteflarn med hint av appelsin og sitron 30/10/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerHavreflarn eller bokhveteflarn med hint av appelsin og sitronLes mer
Baker du disse kommer du til å angre på at du ikke likegodt doblet porsjonen med en gang - farlig gode nemlig.
Denne oppskriften er også delt i boka "Et Glutenfritt kjøkken" utgitt av Gyldendal 2021. Bilder tatt av Line Dammen.
Her har jeg laget en variant med kun havregryn og en variant med kun bokhveteflak. Jeg tilsatte revet appelsinskall med havregrynene og sitronskall med bokhveteflakene; her er det mange muligheter.
Og vet du; disse smaker like godt til sommer som til jul! : )
- Iskake med jordbær 04/05/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerIskake med jordbærLes mer
En helt nydelig kake å servere til 17. mai og best av alt er at den kan lages i forveien - så det eneste du trenger å huske på til selveste dagen er en kurv jordbær og et dryss melis til pynt : )
- Brun saus - glutenfri så klart! 23/12/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerBrun saus - glutenfri så klart!Les mer
Siste hånd på verket, prikken over i'en, en god saus til julemiddagen som alle kan nyte.
- Sjokoladekuler med kokos og pistasjnøtter 23/12/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSjokoladekuler med kokos og pistasjnøtterLes mer
I år ble det nok en ny favoritt i vårt juleverksted. Bare test ut disse!
- Sjokoladeboller med kransekakebunn 18/12/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSjokoladeboller med kransekakebunnLes mer
Nå før jul hadde vi juleverksted i Verkstedet ; ) og hadde en plan om å komme opp med litt nye oppskrifter og ny inspirasjon. Disse ble så gode, og søte, at de bare må deles.
- Randformkake med kakao og et dryss melis 18/12/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerRandformkake med kakao og et dryss melisLes mer
Jeg elsker den gamle formen etter mormor. I boka "Et glutenfritt kjøkken" har jeg bakt den ganske nøytral men har tipset om ulike smaksvarianter. Nå til jul ville jeg lage en litt mer julete utgave og da ble det denne.
Er den ikke fin? : )
- Lakriskuler av dadler og hasselnøtter 18/12/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerLakriskuler av dadler og hasselnøtterLes mer
Vil du lage noe enkelt, men veldig godt? : )
Disse lakriskulene har tatt helt av hjemme hos meg så derfor synes jeg du også fortjener oppskriften.
- Tørre vafler 17/12/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerTørre vaflerLes mer
Disse herlighetene kan du fint lage i flere omganger eller rett og slett doble oppskriften. De holder seg lenge om du oppbevarer de i en tett kakeboks.
- Nøttecookies med tranebær 11/12/2020 - Det Glutenfrie Verskted 0 KommentarerNøttecookies med tranebærLes mer
Det er bare til å kose seg - nybakte cookies i en fei får du oppskriften på her. Her har jeg pyntet cookies med sjokolade for ekstra julekos.
Oppskrift og bilde er hentet fra boka "Glutenfri Jul"
- Krumkaker fra boka Glutenfri Jul 10/12/2020 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerKrumkaker fra boka Glutenfri JulLes mer
Kardemomme, krumkakejern, julesanger og tente adventslys...
Baking av krumkaker kan være med på å gi deg litt ekstra julestemning i en ellers kanskje stresset førjulstid?
Prøv denne oppskriften og jeg kan garantere skikkelig gode og sprø krumkaker.
- Nøttekaker 04/12/2020 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerNøttekakerLes mer
Enkelte ganger skal det ikke så mye til for å tilfredstille søtsuger eller behovet for kos. Disse nøttekakene er perfekte som en liten pause i en hektisk føjulstid. Sørg bare for å bake nok, for disse kan du fint fryse, og det tar deg maks et kvarter å tine de opp. Ikke særlig lenger tid enn det tar å lage en god kopp te...
- Müslibrød 15/11/2020 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerMüslibrødLes mer
Sen brunsj, lune raggsokker, kosebukse og snø på t(r)ærne...
Denne oppskriften finner du også i boka Glutenfri Jul - du finner den til salgs i nettbutikken vår via denne linken
Perfekt tilbehør til ost!
- Napoleonskake - glutenfri så klart! 03/10/2020 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerNapoleonskake - glutenfri så klart!Les mer
På tide å imponere litt?
Da jeg startet Det Glutenfrie Verksted ville jeg gjøre det enkelt å leve glutenfritt. Det å lansere en rekke bakemikser, alle glutenfrie og økologiske, hvor alle råvarer er samlet enkelt i en pose gjør det både enkelt og trygt å lage glutenfrie alternativer som både smaker godt og som er enkle å tilberede. I tillegg har jeg alltid tenkt at en miks kan brukes på flere måter.
Sånn som denne gangen da jeg bare måtte forsøke meg på napoleonskake. Kaken som er en klar favoritt for flere av familiemedlemmene hos meg, og aller helst til bursdag. Utfordringen her er å lage glutenfri topp og bunn, for kremen er jo ikke problemet. Jeg landet på at jeg ville teste med å bruke Pai miksen - og det funker supert!
Så oppskrift og fremgangsmåte får du her slik at du kan imponere litt: )
- Glutenfri 17. mai bakst 30/04/2020 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerGlutenfri 17. mai bakstLes mer
17. mai fortjener en god frokost, eller kanskje mer en laaang lunsj. Hvorfor ikke lage en krans som både er dekorativ og smakfull?
- Ostekake 13/01/2020 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerOstekakeLes mer
Siste innspurt for å rydde jula ut av huset og resultatet ble en fantastisk god ostekake! Jeg lette litt etter inspirasjon og kom plutselig over denne fra nettsiden aperitif og gjorde enkelte tilpasninger som du kan se beskrevet under.
Og har du ikke tørre julekaker til overs tenker jeg denne også er veldig god med en bunn av andre tørre kjeks eller om du bruker Müsli miksen med Chia. Karamellsausen er jo en historie i seg selv ; )
Du trenger (til en kakeform str 22 cm):
Til bunnen:
- 150 gram julekaker (eller Müsli med Chia fra Det Glutenfrie Verksted
- 50 gram smør
Til fyllet:
- 5 stk gelatinplater
- 400 gram kremost (Philadelphia)
- 3 dl kremfløte
- 1/2 dl melis
Til karamellsausen:
- 2 dl Gryr (eller kremfløte)
- 3/4 dl sukker
- 3/4 dl lys sirup
- 100 gram smør
- 1 ss havsalt
Til pynt:
- Hakkede mandler
Dette gjør du:
Bunn
- Smelt smør
- Knus småkakene til smuler. Dette løser du enkelt ved å putte alle kakene i en brødpose og knuse til jevnstore smuler. Bruker du Müsli'n istedet blander du dette enkelt sammen med det smeltede smøret.
- Bland smør og smuler sammen og trykk dette godt ned i en smurt kakeform
- Stek bunnen på 175grader i ca 10 min
Fyll
- Legg gelatinplater i vann, ca 5 min.
- Visp fløten til krem sammen med melisen
- Bland så inn kremosten og bland forsiktig til en glatt krem.
- Klem vannet ut av gelatinplatene og løs disse opp i 1/2 dl kokende varmt vann. Avkjøles før du tilsetter dette kremen.
- Fordel krem utover kakebunnen og sett kjølig i min 4 timer.
Karamellsaus
- Kok opp Gryr/ kremfløte sammen med sukker, sirup og halvparten av smøret.
- La blandingen koke til den har fått en tykk konsistens og en gylden farge, ca 10-15 min.
- Rør så inn resten av smøret, og sett karamellsausen til avkjøling før du smaker til med litt havsalt.
Like før servering pynter du kaken med karamellsaus og mandelflak. Riktig god fornøyelse! <3
- Fine rundstykker, glutenfrie så klart! 21/12/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerFine rundstykker, glutenfrie så klart!Les mer
Lyse, luftige rundstykker som skaper den lille ekstra gode stemningen rundt julebrunsjen.
Oppskrift og bilde er hentet fra boka"Glutenfri Jul".
- Ristede nøtter med rosmarin 19/12/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerRistede nøtter med rosmarinLes mer
Glad i nøtter? Ønsker du å gi spiselige julegaver til den som "har alt"? Denne oppskriften er både enkel og god og smaker like godt til jul som til påske ;) Et sunt alternativ til snacks. Gode som de er, eller som tilbehør på ostefatet? Eller prøv et dryss over risengrynsgrøten! Utrolig digg! Risengrynsgrøt, en smørklatt og et dryss kanel før du stør litt av denne nøtteblandingen over - gled deg sier jeg!
Du trenger:
- 400 gram blandede nøtter (jeg brukte valnøtter, hasselnøtter, pekannøtter, pistasjnøtter)
- 4 ss olivenolje
- 1/2 ss honning (agave)
- 4 ts havsalt
- 4 ss hakket rosmarin
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 160 grader
- Bland sammen olivenolje, honning, salt og rosmarin i en bolle
- Vei opp nøttene og bland dette lett sammen med den oljeblandingen
- Kle et stekebrett med bakepapir
- Stek i ovnen i ca 15 min, følg med på tiden og rør litt rundt i blandingen underveis så ikke den brenner seg
- Avkjøles på rist
- Oppbevares i en skål eller pakkes inn i fine glass/ skåler, pakkes pent inn og gies bort til noen du er glad i :)
TIPS!
Perfekt tilbehør til ostefatet
- Valnøttmarengs med chili og mørk sjokolade 16/12/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerValnøttmarengs med chili og mørk sjokoladeLes mer
Valnøtter, chili og mørk sjokolade... det skjer noe når du tenker på disse ingrediensene, ikke sant?
Oppskrift og bilde hentet fra boka "Glutenfri Jul"
- Ristede hasselnøtter med dadler og mørk sjokolade 12/12/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerRistede hasselnøtter med dadler og mørk sjokoladeLes mer
Spiselige julegaver? Sunnere snacks?
Denne enkle kombinasjonen er super enkel å lage, og passer perfekt som litt sunnere snacks eller som små spiselige julegaver til noen som fortjener det :)
Du trenger:
- 150 gram hasselnøtter uten skall
- 150 gram dadler uten sten
- 100 gram mørk sjokolade
- Litt havsalt
Dette gjør du:
- Sett stekeovnen på 180 grader og start med å fordele hasselnøttene på stekebrett kledd med bakepapir.
- Stekes i 15 min
- Avkjøl hasselnøttene, og legg de i et kjøkkenhåndkle som du så folder sammen slik at du kan riste løs det løse skallet.
- Fjern stener fra dadlene og legg disse sammen med hasselnøttene i en kjøkkenmaskin/ blender.
- Kjør dette sammen til en klissete masse, bruk gjerne en slikkepott om det henger igjen på kantene.
- Finn frem en egnet form. Jeg brukte en liten avlang pai form, men du kan også bruke bunn av en stor brødform, eller en liten rund kakeform.
- Kle formen med bakepapir og trykk massen ned i formen før du setter dette kaldt.
- Smelt sjokoladen i vannbad.
- Bruk en slikkepott til å fordele sjokoladen utover massen, og strø gjerne litt havsalt på toppen, og pynt gjerne med tørkede spiselige blomster.
- Oppbevares i kjøleskap
Kos deg! <3
- Eltefrie glutenfrie lussekatter 11/12/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerEltefrie glutenfrie lussekatterLes mer
Sett deigen i kveld og bak nydelige, glutenfrie lussekatter i morgen tidlig?
Dette trenger du:
- 1 pose Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
- 1/2 pk fersk gjær eller 1 pose tørrgjær
- 2 dl melk
- 140 gram kesam (eller soyayoghurt om du trenger melkefritt)
- 20 gram smør
- 1 ts kardemomme
- 1 egg (kan unnlates om eggallergi)
- 500 mg safran (kan erstattes med gurkemeie men det blir ikke helt det samme ; ))
- 1 egg til pensling
- Rosiner til pynting
Dette gjør du:
- Bland melk, kesam og smør sammen i en kjele og varm opp til fingerlunken temperatur. Løs opp fersk gjær i væsken.
- Bland væsken med de tørre ingrediensene og tilsett ett egg.
- Bland godt i kjøkkenmaskin og la deigen heve i bakebollen, på kjøkkenbenken over natten.
- Bruk en bakespatel til å ta deigen ut av bakebollen og form den lett sammen på kjøkkenbenken.
- Ha litt ekstra mel tilgjengelig om du opplever deigen klissete.
- Trill ut og form deigen til ønskede lussekatter.
- Pynt med rosiner, kle et stekebrett med bakepapir og la heve min 30 min.
- Sett ovnen på 220 grader
- Pensle med sammenpisket egg og stek i 12-15 min.
- Følg med på tiden og ta ut lussekattene når de har fått en fin og jevn farge
- Avkjøles på rist
God fornøyelse og ha en fin luciafeiring!
- glutenfrie stjernekaker og hvite kakemenn 09/12/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarerglutenfrie stjernekaker og hvite kakemennLes mer
Advarsel;) Disse er skikkelig søte, men på den annen side så trenger vi jo litt søtt innimellom, og hvertfall til jul!
- glutenfri sjokoladeknekke 02/12/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarerglutenfri sjokoladeknekkeLes mer
I boka Glutenfri Jul har jeg basert mange av oppskriftene på mine glutenfrie, og økologiske, bakemikser. Men så skjer det endringer ute i butikk som gjør at enkelte av miksene forsvinner. Litt dårlig gjort for oss som leter, og savner, men da løser jeg det ved å dele selve oppskriften til denne miksen her med deg.
Til disse digge, knasende sprø sjokoladeknekkisene trenger du følgende:
- 100 gram solsikkekjerner
- 100 gram bokhveteflak eller glutenfrie havregryn
- 85 gram linfrø, hele
- 70 gram sesamfrø
- 65 gram gresskarkjerner
- 125 gram mørk sjokolade 70%, gjerne med smak (appelsin eller chili for eksempel)
- 1 ts kaldpresset kokosolje (Cocosa)
- 1 klype havsalt
- 1 bakeark
Dette gjør du:
- Del sjokoladen opp i biter og ha det i en bolle sammen med kokosolje og la det smelte sammen i et vannbad.
- Tilsett så knekkebrød miksen og bland godt.
- Legg et bakepapir på kjøkkenbenken og fordel røra utover. Bruk en slikkepott til å dra det tynt utover - det skal nesten dekke hele bakearket.
- Strø litt havsalt over og sett kaldt min 30 min.
- Bruk en pizzaskjærer ti lå kutte opp i ønsket størrelse, eller knekk opp med hendene.
Tips!
Lag en spiselig gave ved å pakke disse pent inn, og så kan du jo skrive et hyggelig kort hvor oppskriften er gjengitt.
- Glutenfri julekrans 29/11/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerGlutenfri julekransLes mer
Julekrans med julekrydder som både lukter og smaker av jul...
Du trenger:
- 2 poser Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted (800 gram)
- 4 dl melk/ melkefritt
- 1 beger kesam/ soyayoghurt (280 gram)
- 40 gram smør
- 2 ts kardemomme
- 1 pakke fersk gjær
Fyll blandes godt sammen:
- 150 gram mykt smør
- 100 hakkede mandler eller mandelflak
- 3 ss rårørsukker
- 6 ts kanel
- 2 ts ingefær
- 2 ts nellik
Pynt:
- Sammenpisket egg
- Perlesukker
- Mandelflak
- Melis
Dette gjør du:
Sørg for at alle ingredienser er romtempererte. ølg så fremgangsmåten på baksiden av posen med Søt Bakemiks. Løs gjæren opp i fingerlunken væske. Tilsett kardemomme og bakemiksen og bland godt, helt i kjøkkenmaskin i 5-10 min. Hold gjerne igjen litt av melet til utbakingen. Heves i 45 min
Legg en bakematte på kjøkkenbenken, ha deigen på den og kna litt før du triller den ut til en lang pølse. Klapp denne flat og kjevle ut i passe bredde. Smør på fyllet og dryss over hakkede mandler eller mandelflak. Rull leien sammen og legg den med skjøten ned på et stekebrett kledd med bakepapir. Form så ønsket krans og fest tverrskjøtene godt sammen. Klipp ca 3 cm tykke snitt i kransen og legg så deigskivene vekselsvis mot høyre og mot venstre. La den så etterheve i 30 min.
Sett stekeovnen på 200 grader, pensle kransen godt med sammenpisket egg og strø på perlesukker og mandelflak. Stekes på nederste rille i ca 30 min.
- Glutenfrie pepperkake cookies 22/11/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerGlutenfrie pepperkake cookiesLes mer
Disse ble rett og slett utrolig gode!
Enkel oppskrift som gjør glutenfrie pepperkake cookies til en ny førjulsfavoritt som fungerer like godt i matpakken som til kaffebesøket. Disse baker du på under en halvtime, og de er i tillegg litt nyttige da de er basert på bokhveteflak som er en god kilde til fiber. Så her har du både nytte og kos i en og samme bakst! :)
Dette trenger du:
- 150 gram mykt smør
- 180 gram Bokhveteflak fra Det Glutenfrie Verksted
- 75 gram rårørsukker
- 60 gram Maismel Det Glutenfrie Verksted
- 60 gram Rismel Fullkorn Det Glutenfrie Verksted
- 2 ts vaniljesukker
- 1/2 ts havsalt
- 2 egg
- 1 ts malt nellik
- 1 ts malt ingefær
- 2 ts kanel
- 1/2 ts pepper
Dette gjør du:
Sett ovnen på 190 grader. Vei opp alt det tørre og bland lett i en bakebolle.
Tilsett mykt smør og egg, og bland dette godt i kjøkkenmaskinen, eller bruk hendene (litt grisete men funker fint om du ikke har kjøkkenmaskin).
Bruk en spiseskje til å ta ønsket mengde deig, og form med hendene.
Legges på stekebrett kledd med bakepapir.
Stekes i 12-15 min, følg med på tiden.
Avkjøles på rist.God fornøyelse! : )
- Glutenfritt flatbrød 11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerGlutenfritt flatbrødLes mer
Savner du sprø, gode flatbrød? Her får du en enkel, og nesten litt morsom oppskrift.
Krumkakejernet kan brukes til flere ting enn krumkaker til jul!
Disse gjør det lille ekstra som tilbehør eller bare nytes som de er med litt godt smør på.
- Krydderbollekake 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerKrydderbollekakeLes mer
Her snakker vi julestemning.
Dette trenger du:
- 1 pose Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted (400 gram)
- 1 pk tørr eller 1/2 pk fersk gjær
- 3 dl melk
- 143 gram kesam
- 20 gram smør
- 1/2 ts malt nellik
- 1/4 ts allehånde (kan droppes)
- 1/2 ts revet muskatnøtt
- 1/2 ts kanel
- 125 gram rosiner (kan også droppes om du ikke liker rosiner)
- 1 pk ferdig vaniljekrem
- 1 egg til pensling
- Melis til melisdryss
- 1 kakeform/ springform str 20-24 cm
- 1 bakepapir
- Silikonmatte og kjevle
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av miksen, og tilsett krydderet. Husk at alle de våte ingrediensene skal være fingerlunkne.
- Bland deigen godt i kjøkkenmaskinen, 10 min, og sett til heving minimum 30 min.
- Ta en del av deigen (ca 1/3 del) og kjevle til en leiv du kan legge i bunn av den smurte kakeformen. Pass på at du lar deigen gå litt oppover kanten. Resten av deigen kjevler du ut som om du skal lage kanelsnurrer.
- Smør vaniljekrem på før du ruller sammen. Kuttes i passe tykke deler og danderes i kakeformen, stående. Start alltid med en snurr i midten og jobb deg så videre utover. Sett til ny heving, ca 30 min.
- Stekes på 200 grader, i ca 40 min. Følg med på tiden.
- La kaken avkjøles på rist, dryss litt melis over og server.
Nydelig julekake! God fornøyelse! <3
- Påskevafler 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerPåskevaflerLes mer
Vafler smaker godt neste alltid! Ved å tilsette litt appelsinjuice i røra så får du friske påskevafler i en fei.
Dette trenger du til 7-8 vaffelplater:
- 200 gram glutenfritt mel (jeg bruker produkter fra min "rent mel i posen serie" og plukker ut Rismel fullkorn, Bokhvetemel og gjerne litt Hirseflak)
- 2 ts bakepulver
- 1 ts kardemomme
- 2 egg
- 75 gram smør eller rømme (bruk gjerne laktosefrie alternativ)
- 2 dl appelsinjuice eller saften fra 1 1/2 appelsin
Dette gjør du:
- Bland egg, appelsinjuice og rømme i en bolle og tilsett det tørre.
- Blandes godt. La gjerne stå og svelle noen minutter før du steker.
- Avkjøles lett på rist mens du finner frem «pynt» som for eksempel cottage cheese og friske bær.
Tips: Ønsker du flere vafler dobler du bare oppskriften.
Perfekt å steke i solveggen mens du venter på påskeharen? Nyt og kos deg!
- Bollejuletre 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerBollejuletreLes mer
En herlig variant å bake til juleverkstedet.
Dette trenger du:
- 2 poser Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted (800 gram)
- 1 pk fersk gjær
- 1 beger kesam
- 40 gram smør
- 4 dl melk
- 2 ts kardemomme
- 1 pk vaniljekrem
- 1 bakeark
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av posen. NB! Husk å varme kesam sammen med melk, og smeltet smør, til lunkent før du løser opp gjær og tilsetter miksen.
- Bland begge posene sammen til en deig. Bland godt i kjøkkenmaskin, 5-10 min.
- Sett til heving i ca 45 min.
- Legg deigen på en bakematte/ silikonmatte, eller kjøkkenbenken, og form boller i ønsket størrelse. Deigen skal være lett å jobbe med og du skal ikke ha behov for ekstra mel til utbaking.
- Form 15 runde boller og en litt avlang. Start med å legge den avlange i bunn som stammen til juletreet, legg så 5 boller på første rad og fortsett til du setter den siste bollen på toppen.
- Sett til ny heving, ca 30 min.
- Ta en skje med vaniljekrem i de ytterste bollene, pensle med sammenpisket egg, før du setter til steking midt i ovnen på 200 grader i ca 15-20 min. Følg med på tiden.
- Avkjøles lett før du strør på litt melis – riktig god fornøyelse!
Tips! Ønsker du et mindre tre holder det med halve oppskriften.
- Fastelavenkrans 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerFastelavenkransLes mer
Fastelaven er dagen å kose seg med nybakte boller fylt med krem og et lite melisdryss. Inviter gjengen din med på baking, og inviter noen på kaffe og boller?! Lag din egen fastelavenkrans og gjerne noen ekstra boller så skal du se det blir fastelavensfest. Ønsker du en større krans eller flere boller ved siden av dobler du bare oppskriften!
Dette trenger du:
- 1 pose Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
- 2 dl melk eller laktosefri melk
- 1,5 dl (143 gram) kesam eller soyayoghurt
- 20 gram smeltet smør
- 1/2 pk fersk gjær
- 1 egg til pensling (ikke nødvendig)
- 3 dl fløte
- Melis
- Kakeform str 24 cm
Bakeark
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på posen. Pass på at alle våte ingredienser er fingrevarme når du tilsetter miks og gjær (så du ikke dreper gjæren og får harde, tørre boller)
- Kle kakeformen med bakepapir.
- Etter at deigen har hevet triller du 10 like store boller. Dette gjør du enkelt med hendene da deigen er perfekt satt sammen til nettopp det.
- «Kle» kakeformen med bollene lagt i ring, lik bildet.
- Det ble to boller til overs for meg, som jeg da stekte ved siden av.
- Sett til ny heving, ca 30 min.
- Sett ovnen på 200 grader.
- Pensle med egg (ikke nødvendig).
- Stekes i 10-15 min, men følg med på tiden.
- Avkjøles på rist mens du lager krem. Du kan selvsagt fylle med andre favoritter om du har det.
- Ta av ringen på kakeformen og bruk en lang, skarp kniv til å dele kransen likt. Skulle det «skjære seg» så kan du fint dele kransen opp i bollebiter for så å sette den sammen igjen etter du har fylt med krem.
Dryss litt melis på toppen, start fastelavensfesten og nyt!
Happy Fastelaven! :)
- Luciakrans 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerLuciakransLes mer
Hvorfor ikke lage en Lucia krans istedet for lussekatter? Og har du bolle-miksen i hus er det nemlig ingen sak å bake denne glutenfrie varianten til lucia.
Dette trenger du:
- 1 pose Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted (400 gram)
- 1/2 pk fersk gjær eller en pose tørrgjær
- 2 dl melk
- 140 gram kesam
- 20 gram smør
- 500 mg safran (gurkemeie skal også fungere som et alternativ, men her sverger jeg til ekte safran)
- 1 ts kardemomme
- 1 egg
- Litt rosiner til pynt
- Egg til pensling
Dette gjør du:
- Bland melk, kesam og smør sammen i en kjele og varm opp til fingerlunken temperatur før du løser opp den ferske gjæren.
- Bland så inn de tørre ingrediensene.
- Tilsett også ett egg (men ikke et must om du ikke tåler egg)
- Bland godt, og gled deg over fargen på deigen!
- La deigen heve ca 30 min i bakebollen.
- Bruk en bakematte som du legger deigen på, alterntivt jobber du direkte på kjøkkenbenken da deigen er lett å jobbe med.
- Form ønskede lussekatter og legg i ring i en stor kakeform str 26 cm kledd med bakepapir. Jeg fikk 7 lussekatter til kransen og 3 til overs.
- Deigen er såpass fast at det går fint å bare bruke hender til å rulle og forme deigen. Skulle du likevel få en litt for løs deig bruker du det du har av glutenfritt mel tilgjengelig til utformingen, alternativt fukter du hendene.
- Heves på nytt i ca 30 min. Pensle med sammenpisket egg før steking.
- STEKETID: Sett ovnen på 220 grader, og stek i ca 10-15 min. Følg med på steketiden da den vil variere avhengig av størrelsen på lussekattene.
Avkjøles på rist og dryss gjerne litt melis over før servering.
God fornøyelse, og ha en riktig fin Lucia! <3
- Glutenfri julekake 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerGlutenfri julekakeLes mer
Julekake, julekake hjemmebakt brød.... Her er det mange gode kombinasjoner, og dette er en variant som skaper vann i munn og gode minner fra deilige kvelder med tente lys, fyr i peisen og nybakt julekake med smør og brunost. Eller med nyrørt jordbærsyltetøy på..
Oppskrift og bilder er hentet fra boka "Glutenfri Jul"
- Glutenfrie lussekatter 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerGlutenfrie lussekatterLes mer
Svart senker natten seg i stall og stue… Luciadagen er for meg mest forbundet med lussekatter, og det er jo heller ingenting i veien for å ha flere anledninger å bake til? Og når jeg endelig fant løsningen til smakfulle og gode glutenfrie lussekatter så ble jo Lucia dagen enda mer stas å feire. Har du bolle-miksen i hus er det nemlig ingen sak å bake glutenfrie, smakfulle lussekatter.
Dette trenger du:
- 1 pose Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
- 1 pk tørrgjær eller 1/2 pk fersk gjær
- 2 dl melk
- 143 gram kesam
- 20 gram smør
- 250 mg safran (gurkemeie skal også fungere som et alternativ)
- 1 ts kardemomme
- 1 egg
- Litt rosiner til pynt og eventuelt egg til pensling
Dette gjør du:
- Bland melk, kesam og smør sammen i en kjele og varm opp til fingerlunkent før du blander sammen med de tørre ingrediensene.
- Tilsett også ett egg (ikke kritisk om du ikke tåler egg). Bland godt, og gled deg over fargen på deigen!
- La deigen heve ca 30 min i bakebollen.
- Bruk en bakematte, eller kjøkkenbenken. Deigen er lett å jobbe med men om du opplever den litt klissete kan du ha litt ekstra glutenfritt mel tilgjengelig, alternativt fukter du hendene.
- Form ønskede lussekatter, og legg på stekebrett kledd med bakepapir.
- La heve på stekebrett i ca 30 min. Pensle med sammenpisket egg før steking.
- STEKETID: Sett ovnen på 220 grader, og stek i ca 10-15 min midt i ovnen. Følg med på steketiden da den vil variere avhengig av størrelsen på lussekattene. Jeg fikk 12 fine, store lussekatter av en pose Søt Bakemiks.
God fornøyelse, og ha en riktig fin Lucia!
- Smånisser
- Bløtkake med sukkerbunn 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerBløtkake med sukkerbunnLes mer
Her har jeg laget en tradisjonell bløtkake med masse krem og jordbær, men bruk fantasien og pynt med det du, eller hedersgjesten, liker best. Det viktigste er jo at bunnen er glutenfri! Og kan spises av alle!
Dette trenger du:
- 6 egg
- 2,5 dl sukker
- 2 dl potetmel
- 2 ts bakepulver
- 26 cm springform
Dette gjør du:
- Sett stekeovnen på 160 grader.
- Pisk egg og sukker til eggedosis før du blander forsiktig inn potetmel og bakepulver.
- Ta bakepapir kun i bunn av formen, og hell røra i før du setter til steking på nederste rille i ca 45 min. Synes du kaka blir fort brun på toppen legger du et bakeark oppå.
- Tips! For å unngå at bunnen faller sammen etter endt steketid så kan du slå av varmen, åpne ovnsdøra og ta kaken halvveis ut så den ikke fortsetter å steke, og la den kjøles ned der.
- Ingen dører eller vinduer oppe ellers i rommet.
DU KAN FINT LAGE KAKEN DAGEN FØR
Bunnen kan du fint dynke og fylle med krem, bær og eller syltetøy dagen før du skal servere den slik at den får satt seg litt og blir myk og saftig. Smør på krem og pynt like før servering. God fornøyelse! <3
- Suksesskaker 07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSuksesskakerLes mer
Søte, små bomber som du fint kan fryse ned. Perfekt å lage om du starter litt tidlig med julebaksten?
- Linfrøbrød fra boka Glutenfri Jul 01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerLinfrøbrød fra boka Glutenfri JulLes mer
Etter julekaker og ribbe kan det smake godt med noe litt sunnere.
Dette brødet smaker godt hele året rundt :)