Disse cookie dough kulene er fantastisk gode og superenkle å lage.
De er myke, søte, mettende og næringsrike. Kulene er rike på både protein og fiber, og dermed snille med blodsukkeret.
Dessert er vel å regne som måltidets høydepunkt for mange, og her er jeg ingen unntak. Elsker alt som er søtt og godt men samtidig veldig glad for "søte" avslutninger som er av typen smartere alternativ. Alle Oppskrifter og Tips har utgangspunkt i mine glutenfrie, og økologiske, bakemikser i tillegg til "rent mel i posen" serien. Jeg oppdaterer denne siden etterhvert som nye variasjoner og tips kommer frem på kjøkkenbenken – så følg med.
Disse cookie dough kulene er fantastisk gode og superenkle å lage.
De er myke, søte, mettende og næringsrike. Kulene er rike på både protein og fiber, og dermed snille med blodsukkeret.
Smuldrepai er noe av det enkleste og beste du kan lage!
Utgangspunktet for denne desserten er plommer og blåbær som toppes med en smuldredeig laget av vår Rundstykke miks.Fantastisk godt og faktisk litt sunnere!
Akkurat nå er det både plommer og blåbær i sesong, men du kan bruke alle typer frukt og bær.
Påskekonfekt som passer hele familien 💛 Disse er superenkle å lage, og er en hyggelig aktivitet å gjøre sammen med barna 🌸
Pannekaker laget av bokhvete som alle kan spise. Disse smaker like godt til middag som til dessert. Om du venter mange på besøk dobler du enkelt oppskriften.
Disse kjeksene med en varmende ettersmak av ingefær og chili er perfekte til vinterens skiturer 🫚🌶️ Søte og sprø med en spennende smakskombinasjon – disse blir garantert en ny vinter favoritt ❄️
Donuts stekt i ovn med sesongens epler og nydelig smak av høst. Disse gjør seg også godt sammen med juleforberedelsene. Hvorfor ikke innføre en ny julekake favoritt?
Disse kan enkelt lages veganske ved å bruke kokosolje i stedet for smør. Til oppskriften laget vi hirsemel av våre hirseflak, det fungerer helt supert!
Ha hirseflakene i en blender og kjør til et fint mel. Hirse har en mild og søt smak, og er en næringsrik og anvendelig kornsort.
Server pizza til dessert! Her får du to fantastiske varianter. Vi garanterer at du kommer til å elske disse.
Hvorfor ikke lage en deilig sandwich sjokoladeis til disse varme sommerdagene?!
Denne sandwich-isen er helt uten melk og egg, og med nydelig smak av kaffe og vanilje. Du kan enkelt lage en annen versjon ved å sløyfe kaffen og bruke din egen favoritt is.
Vi bruker som vanlig en av våre bakemikser for å vise og inspirere deg til hvor enkelt det er med en miks, mange muligheter. Sjokoladekake miksen er intet unntak ; )
Vår i lufta og appelsiner på sitt beste. Prøv denne friske vrien på pannekaker!
Pai med hjemmelaget solbæris, en ekte sommerdessert!
På tide å imponere litt?
Da jeg startet Det Glutenfrie Verksted ville jeg gjøre det enkelt å leve glutenfritt. Det å lansere en rekke bakemikser, alle glutenfrie og økologiske, hvor alle råvarer er samlet enkelt i en pose gjør det både enkelt og trygt å lage glutenfrie alternativer som både smaker godt og som er enkle å tilberede. I tillegg har jeg alltid tenkt at en miks kan brukes på flere måter.
Sånn som denne gangen da jeg bare måtte forsøke meg på napoleonskake. Kaken som er en klar favoritt for flere av familiemedlemmene hos meg, og aller helst til bursdag. Utfordringen her er å lage glutenfri topp og bunn, for kremen er jo ikke problemet. Jeg landet på at jeg ville teste med å bruke Pai miksen - og det funker supert!
Så oppskrift og fremgangsmåte får du her slik at du kan imponere litt: )
Jeg har fått dilla på norske bringebær, helst villbringebær! Syrlig, litt søtt og uendelig gode! Disse kombinert med smuldrepai gir den optimale, enkle sommerdesserten som er så enkel å tilberede og utrolig god at du kan spise den til frokost også :)
Benytt årets rabarbra i denne friske, sommerlige paien. Nydelig!
Havregrøt er en sikker vinner og en god start på dagen. Her i huset "pimper vi ofte opp" havregrøten med å bruke Müsli med Chia miksen. Den inneholder flere spennende råvarer, i tillegg til havre, som poppet quinoa og amaranth, bokhveteflak og linfrø.
Valnøtter, chili og mørk sjokolade... det skjer noe når du tenker på disse ingrediensene, ikke sant?
Oppskrift og bilde hentet fra boka "Glutenfri Jul"
Små søte paier pyntet med årets favoritt bær, eller frukt, er alltid en suksess å servere. Disse er en enkel og rask løsning til et kakebord eller til en dessert. Paibunnen kan du steke dagen i forveien om du ønsker spare litt tid på selveste dagen.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Så enkelt, og så godt!
Dette er en super variant å lage for eksempel matpakke vaffel med. Enkelt er det også om du har Vaffel miksen tilgjengelig og med deg på påsketur, da trenger du kun dette for å lage skikkelige gode, og mettende vafler:
Dette trenger du til 7 sunne matpakkevafler:
Dette gjør du:
Tips – ønsker du flere vafler dobler du bare oppskriften.
Ut på tur – aldri sur.
Huhei – disse ble gode! Perfekt søndagskos! Tok litt det jeg hadde tilgjengelig og endte opp med disse digge muffinsene. Siden jeg her bruker Müsli med Chia som base vil jeg til og med kalle de sunne muffins.
Dette trenger du til ca 18-20 sunne blåbær og bananmuffins:
Dette gjør du:
Avkjøles på rist – og nytes gjerne småvarme. God fornøyelse! Pst! Husk at alle mine mikser kan brukes på flere måter – #enmiksfleremuligheter.
Har du lyst til å prøve deg på en frisk og god kake som kan omtales som Mangositronbar – prøv deg på denne. Jeg gjorde denne da jeg hadde litt mango til overs og istedet for å putte den i en smoothie som jeg stort sett alltid gjør, bakte jeg litt istedet (som jeg forresten nesten alltid også gjør).
Dette trenger du av ingredienser:
Paibunn:
Mango sitron curd:
Dette gjør du:
Kaken serveres kald med et lett melisdryss. God fornøyelse!
En liten vri på pannekakene – litt american pancakes over denne.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
God fornøyelse!
Blåbærpai i en fei? Her er løsningen!
Dette trenger du:
Dette trenger du til fyllet:
Dette gjør du:
Synes du fyllet er litt vel dissete når den skal være ferdig stekt så setter du den til litt avkjøling slik at fyllet får festet seg. Serveres med litt is eller en klatt vanilje kesam. God fornøyelse!
En herlig sommerlig pai med stikkelsbær som er verdt en bakst eller to om du har stikkelsbær i nærheten nå som sommer’n snart er på hell…
Dette trenger du:
Dette trenger du til stikkelsbærfyll:
Dette trenger du til marengstoppen:
Dette gjør du:
Riktig god fornøyelse!
Smakfull, veldig søtt tilbehør til både pannekaker og scones dette her. Blir du, som meg, fristet når du går i butikken og ser frisk frukt og grønnsaker og tar det du finner som utgangspunkt for å lage noe godt? Jeg kom over nydelige, friske sitroner i min lokale matbutikk og tok med meg noen hjem. Søkte litt her og der og kom over denne oppskriften fra Lise Finckenhagen.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Prøv som tilbehør til pannekaker eller på nybakte scones! God fornøyelse! <3
Nammmm… Har du litt tid til overs, ellers ønsker å lage din egen økologiske vaniljekrem? Denne oppskriften er hentet fra Elin Larsen som lager de deiligste bakeverk og selv om de oftest ikke er glutenfrie er de helt klart til inspirasjon.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
La kremen avkjøle seg før du eventuelt bruker den til glutenfrie skoleboller, prinsessekake eller andre godsaker – jeg klarer sjeldent la være å smake på kremen slik den helt enkelt er uten noe på eller ved siden av. God fornøyelse!
Jeg fikk en hyggelig sommergave med produkter fra Olivers & Co hvor det også lå med en oppskrift på Lemoncurd dessert. Så enkelt, friskt og godt til sommerbærene. Du kan lage kremen og bruke den som den er, eller du kan gjøre en variant som denne. Bruk de bærene du finner i hagen, i skog eller mark.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Så enkelt, sååå godt! <3
Her har jeg laget en tradisjonell bløtkake med masse krem og jordbær, men bruk fantasien og pynt med det du, eller hedersgjesten, liker best. Det viktigste er jo at bunnen er glutenfri! Og kan spises av alle!
Dette trenger du:
Dette gjør du:
DU KAN FINT LAGE KAKEN DAGEN FØR
Bunnen kan du fint dynke og fylle med krem, bær og eller syltetøy dagen før du skal servere den slik at den får satt seg litt og blir myk og saftig. Smør på krem og pynt like før servering. God fornøyelse! <3
Den perfekte desserten om du har julekaker til overs eller andre "smuler" du vil benytte, og om det er på tide å rydde litt i bærskuffen. Skikkelig godt er det også! Dette holder til 8 pers ca.
Dette trenger du:
Til ostekremen trenger du:
Dette gjør du:
Dette er en ganske stor porsjon så jeg endte med en god del bær til overs og valgte derfor å fryse ned til en annen anledning