Oktober og Halloween! Lag disse søte og knallgode bollene som ser ut som gresskar🎃 Søte både til pynt og som bakst.
I tilegg til å savne godt, glutenfritt brød så er vel søt gjærbakst nummer to i rekken? Det å få til vellykket gjærbakst kan være en utfordring selv med vanlig bakst, men må du bake glutenfritt så er det viktig med gode råvarer og litt ekstra tålmodighet (hvertfall i starten). Gjærbakst er et bakverk som kan varieres i det uendelige, og du kan lage alt fra boller med eggekrem og vanlige rosinboller til mer kreative varianter. Alle mine oppskrifter er basert på naturlige, økologiske råvarer, og jeg er stolt av å kunne tilby litt sunnere bakemikser for deg som ønsker, eller trenger glutenfri mat.
Min glutenfrie Søt Bakemiks er et glimrende utgangspunkt for mange ulike typer bakst. Jeg har samlet noen deilige forslag her, for eksempel melkefrie boller, bringebær bollekake, glutenfri eplekake og bollesnurr, og håper dette kan inspirere deg til å finne nye favoritter.
Oktober og Halloween! Lag disse søte og knallgode bollene som ser ut som gresskar🎃 Søte både til pynt og som bakst.
Sjokolade Babka fylt med en myk, deilig sjokolade og daddelblanding bakt i brødform. En perfekt smakfull og nydelig søt bakst til helgen
Når august gir deg blåbær og du kan sette en eltefri deig med Søt Bakemiks, ja da blir en augustdag helt perfekt.
Myke boller med finrevet gulrot og solsikkekjerner. Et “must try”, så godt!
Denne kombinasjonen har vi delt oppskrift på tidligere. Men her er det flere metoder å by på så disse må du bare teste! :)
Her deler vi en vanlig, og en vegansk variant i tillegg til to fremgangsmåter; tangzhong og eltefri. Tangzhong metoden gir veldig saftige og luftige boller som holder seg mer enn et par timer på kjøkkenbenken etter at de har kommet ut av ovnen. Eltefri er superenkelt, med mindre gjær og ganske enkelt supergodt!
Sett deigen i kveld og bak ut de deiligste vaniljesnurrene i morgen. Eller du setter deigen til frokost og baker ut når du er tilbake fra jobb eller dagens gjøremål.
Så enkelt og fantastisk godt. Lite gjær er det også!
Glutenfrie skoleboller med masse digg vaniljekrem som du også kan forberede ved å sette deigen kvelden i forveien. Sååå enkelt og såååå godt!
Tangzhongboller med vanilje- og rabarbrafyll, helt perfekt til sommeren. Denne bakemetoden gir veldig saftige og luftige boller og de holder seg mer enn et par timer på kjøkkenbenken etter at de har kommet ut av ovnen. Dette er de beste glutenfrie bollene vi har bakt! Har du ikke prøvd tangzhong metoden før, anbefaler vi deg på det varmeste. De kan selvfølgelig lages uten fyll også. Her deler vi også en vegansk variant som blir minst like god.
Hjemmelaget nøttepålegg er så mye enklere å få til enn hva du tror - bare prøv. I tillegg er den litt smartere enn butikkjøpt, da den kun er søtet med dadler.
Perfekt kombinert på nybakte rundstykker eller brød, eller som fyll i Sjokoladesnurrkaken :)
Noen ganger har man bare lyst på noe hjemmebakt og godt.
Prøv disse flettebollene med bjørnebær og et dryss pekannøtter - vi tror ikke du vil angre :)
Hvorfor ikke gjøre en vri på årets lussekatter og heller bake en fristende safrankrans?
Jeg personlig synes lussekatter fort blir litt tørt og kjedelig (med mindre du ser bort fra selve bakingen da ;)) og derfor var det morsomt å teste ut en ny variant.
Og deigen! Helt magisk å jobbe med!
Dagens oppskrift ble til etter å ha bladd i Potetkokeboka til Ina Johansen fra @matpaabordet hvor hun bruker potetrester i flere oppskrifter. Og er det noe de fleste har enda mer fokus på om dagen så er det å bruke opp rester og kaste mindre mat.
Så kok noen ekstra poteter til middag og sett deigen så fort potetene er kalde : )
Deilige snurrer i ny utgave - snurrer med pistasjsmør!
De siste gangen jeg har bakt med gjærdeig har jeg valgt å bake eltefritt, eller kaldheving om du vil. Jeg blander sammen alle ingrediensene uten å varme opp noe, tilsetter kun 1 ts tørrgjær og lar deigen stå over natten.
Tips! Om du ikke har tid til å vente så baker du som vanlig gjærbakst - følg fremgangsmåten på bakemiksen.
Så enkelt! Og vannvittig godt :)
Bær rett fra busken, litt vaniljekrem i kombinasjon med søt, deilig gjærbakst. Denne kombinasjonen vil du bare prøve ut.
Eltefrie boller? Boller med revet gulrot?
Ja, det er både superenkelt og supergodt - bare prøv denne oppskriften! Glutenfri, så klart!
Nydelige boller, både saftige og gode og med en bittelitt smak av surdeig.
Har du surdeigen din igang anbefaler jeg deg å teste ut disse bollene :)
Dette er rett og slett de beste bollene jeg har bakt etter jeg fikk cøliaki! De er luftige og myke, smaker fantastisk og holder seg mer enn et par timer på kjøkkenbenken etter de har kommet ut av ovnen. For godt til å være sant tenker nok du også ; )
Jeg anbefaler deg på det varmeste å prøve denne oppskriften og fremgangsmåten!
Sommerboller! Så utrolig digg med boller fylt med masse vaniljekrem og pyntet med sommerens bær! Søt Bakemiks er miksen som gjør denne oppskriften på enkel, smakfull og vellykket.
Supergode boller fylt med vaniljekrem!
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Dryss litt melis over eller pynt med melisglasur og nyyyt :)
Hvem ønsker seg ikke en ekte prinsessekake?
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Avkjøles på rist før du pynter med melis. Nytes!
Og om du er usikker på om du får til denne så ta en titt på filmen vi har laget - der ser du hvor enkelt du kan bake en nydelig prinsessekake : )
Boller med bær – en ny favoritt! Så fantastisk godt, lekkert å se på og nydelig å servere. Denne bør du prøve!
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Avkjøles lett på rist, dryss på litt melis og nyt! <3
Fastelaven er dagen å kose seg med nybakte boller fylt med krem og et lite melisdryss. Inviter gjengen din med på baking, og inviter noen på kaffe og boller?! Lag din egen fastelavenkrans og gjerne noen ekstra boller så skal du se det blir fastelavensfest. Ønsker du en større krans eller flere boller ved siden av dobler du bare oppskriften!
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Happy Fastelaven! :)
En artig vri på bollebakingen – og helt klart verdt en bakst!
Dette trenger du:
Dette gjør du:
God fornøyelse!
Lørdager, uten planer, er vel de beste dagene? Jeg er ihvertfall veldig glad i lørdager, og kanskje i overkant glad i å bake. Tester ut nye muligheter og kombinasjoner til mine mikser og i dag var det sjokoladesnurrer som var i hodet. Jeg finner stadig inspirasjon på nettet, på alle mat bloggere og tips som legges ut. De fleste er jo ikke glutenfrie, men det er det jo relativt enkelt å gjøre noe med. Disse sjokoladesnurrene ble en suksess – og her har du fremgangsmåten.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
God fornøyelse!
Bolle miksen er forbedret og ny forbedret utgave er lansert Søt Bakemiks. Disse skolebollene kan absolutt anbefales!
Dette trenger du:
Dette gjør du:
God fornøyelse! :)
Sjokoladesnurrkake er kanskje noe av det deiligste du kan bake om du er fysen på gjærbakst og sjokolade :)
I tillegg er denne ganske gøyale å bake og om du vil kan du bake denne både eltefri og vanlig.
Forskjellen er at om du baker eltefritt, eller kaldheving, trenger du mindre gjær men lengre tid.
En miks, mange muligheter!! Søt Bakemiks er redningen, og med denne oppskriften kan du lage en rampete kringe, eller flere små stenger. Uansett så er det fylltet som gjør susen her
Dette trenger du:
Til fyll trenger du:
Dette gjør du:
God fornøyelse! :)
En miks, mange muligheter!! Søt Bakemiks er igjen redningen, og du slipper unna med at de fleste av ingrediensene er i bakemiksen som igjen gjør hele prosessen enklere.
Her har jeg bakt en kringle fylt med bringebær - en frisk og god variant. Bruk gjerne det du har av fryste bær eller benytt årstiden og plukk med deg litt når du er ute på tur? Har du ekstra god tid kan du jo lage ditt eget bringebærsyltetøy også?
Dette trenger du:
Til fyll trenger du:
Dette gjør du:
God fornøyelse! :)
Denne oppskriften fikk jeg inspirasjon til av Lise Finckenhagen, hun lager masse godt! Jeg gjør min vri på det slik at det også funker for oss som må leve glutenfritt <3
Der jeg kommer fra, Porsgrunn, der var det kanelstenger hos bakern som var det store høydepunktet.
Da jeg skulle bake boller forrige dagen kom jeg på denne muligheten så istedetfor å pynte bollene med vanlig glasur gikk jeg for denne kombo'n. Burde selvsagt bakt bollene som type stenger istedet, men samme det da smaken jo er det viktigste!?
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Skikkelig digg - God fornøyelse! :)
En miks, mange muligheter!! Søt Bakemiks er igjen redningen, og du slipper unna med at de fleste av ingrediensene er i bakemiksen som igjen gjør hele prosessen enklere.
Focaccia har du sikker bakt før, men prøv det i en søt variant som denne. Naminaaammm! :)
Dette trenger du:
Til fyll trenger du:
Dette gjør du:
God fornøyelse! :)
Blir ikke alt spist opp samme dag så foreslår jeg at du skjærer opp i passende biter og fryser ned. Da har du noe på lur til neste gang det frister med bollefocaccia ;)
En miks, mange muligheter!! Søt Bakemiks er igjen redningen, og du slipper unna med at de fleste av ingrediensene er i bakemiksen som igjen gjør hele prosessen enklere.
Denne søndagen ble det litt opprydding i kjøleskapet og jeg endret litt på ingrediensene basert på hva jeg hadde tilgjengelig, men gode det skal jeg love deg at de ble ;)
Dette trenger du til ca 12 snurrer:
Dette gjør du:
God fornøyelse! :)
En miks, mange muligheter!! Søt Bakemiks er igjen redningen, og denne dagen ble det en fantastisk god kombinasjon med Søt Bakemiks, epler fra naboen (epleslang er lov ;)) og inspo fra en av Lise Finckenhagen sine oppskrifter. Hun er det verdt å følge - bare et lite tips.
Dette trenger du til ca 10 store, saftige boller:
Til fyll:
Til glasur:
Dette gjør du:
God fornøyelse! :)