Grove nistebrød med hasselnøtter og tyttebær.
Disse er ekstra saftige og har nydelig smak. De er enkle og raske å lage, og er perfekte til matpakka, på tur, til supper eller en høstgryte.
Tyttebærene gir jo nesten litt førjulstemning :)
Få matvarer har sterkere tilstedeværelse i hverdagen enn brød. Derfor er det flott at det finnes gode oppskrifter som gir saftige brødskiver, også i glutenfrie varianter. Et glutenfritt brød som både smaker godt og metter er noe som gjerne savnes av de som følger en glutenfri diett. Det får du ved å bruke min glutenfrie brødmiks. Nedenfor finner du ulike glutenfrie oppskrifter, tips og råd, blant annet om hvordan du kan bruke brødmiksen til å lage fantastiske scones.
Grove nistebrød med hasselnøtter og tyttebær.
Disse er ekstra saftige og har nydelig smak. De er enkle og raske å lage, og er perfekte til matpakka, på tur, til supper eller en høstgryte.
Tyttebærene gir jo nesten litt førjulstemning :)
Har du forsøkt å bake med gresskarepuré?
Dette brødet ble helt himmelsk godt - grovt, saftig, smakfult og holdbart!
Brukte Eltefritt Brød miks, erstattet noe av væsken med gresskarpuré, tilsatte litt ekstra gresskarkjerner og stekte som vanlig.
Du får oppskriften her.
Disse rundstykkene gir deg en perfekt løsning på å bruke opp gresskar etter halloween. Gresskar tilfører deilig farge og gir god holdbarhet til rundstykkene. Supergode med bare litt godt smør på eller som tilbehør til en suppe.
Oppskriften er tidligere delt i boka "Et glutenfritt kjøkken". Nå er tilbakemeldingen fra forlaget Gyldendal at den er utsolgt og vil ikke trykkes opp igjen. Den finnes fortsatt i enkelte bokhandlere, alternativt kan den kjøpes som e-bok.
Noen ganger er det fin bakst som gjelder og disse briksene kan du fint bake flere ganger. Nydelig til en sen frokost, i matpakken eller som tilbehør.
Vi bare eeelsker når produktene våre kan brukes til flere ting, som for eksempel Monicas Rundstykke miks.
En ting er nybakte rundstykker, uten gjær og med 100% fullkorn, en annen ting er skikkelig gode turkjeks som gir nyttig påfyll om det så er på tur eller i løpet av en lang dag, eller som nå, som et supergodt proteinbrød tilsatt litt revet gulrot.
Her får du oppskriften!
Glutenfrie myke brioche burgerbrød bakt på den populære tangzhong-metoden, som gir ekstra luftig og saftig bakst.
Disse smaker helt fantastisk til burgere. Lag disse neste gang du skal spise burger, det blir garantert en favoritt!
Enkle bagels uten gjær 🥯 Disse “jukse-bagelsene” røres sammen i en fei og kan settes rett i stekeovnen uten heving og koking først.
Perfekt når du har lyst på nystekte bagels med en gang! Her har vi laget både en grov og en lys variant, begge like gode!
I dag kan vi friste med oppskrift på rykende ferske rundstykker av vår populære Superbrød miks.
Dette blir fort en favoritt både i hverdagen og til helgefrokosten 🤎🌿
Muffins med 100% fullkorn og 100% smak!
Disse er saftige og næringsrike og passer utmerket til helgefrokosten med godt smør til.
Perfekt å ta med seg på tur også. En litt annerledes muffins du bare må prøve! Og vi rett og slett elsker alle mulighetene denne miksen gir oss.
Du kan enkelt doble oppskriften for å få 12 muffins!
Disse saftige, eltefrie rundstykkene med gulrot krever minimal innsats og smaker fantastisk! Sett deigen kvelden før, og start dagen med rykende ferske rundstykker - ren lykke!
Bake med øl? Høres både rart og litt skummelt ut? Vi ble veldig nysgjerrige på å teste ut denne metoden og den er helt klart noe å dele videre.
Først litt nyttig bakgrunnsinformasjon. Det å bake med øl kan gi en rekke fordeler til bakverket ditt, avhengig av oppskriften og typen øl du bruker. Vi minner på at du selvsagt må velge et glutenfritt øl når du baker glutenfritt. Og du kan fint også bake med et alkoholfritt alternativ.
Smak
Øl kan tilføre en unik smak til bakste. Øl har forskjellige smaksprofiler avhengig av type og stil. De fleste glutenfrie øltypene er laget på alternative kornsorter som ris, mais, hirse, bokhvete eller sorghum, og smaken av glutenfritt øl kan være litt annerledes enn vanlig øl på grunn av de ulike kornsortene og tilleggsmaterialene som brukes. Glutenfritt øl kan ofte oppleves litt søtere enn vanlig øl.
Fuktighet
Øl inneholder vann, og dette kan bidra til å gi mer fuktighet til deigen, som igjen kan være en fordel når det gjelder glutenfri bakst.
Gjær og heving
Gjæren i ølet kan bidra til heving av deigen. Øl inneholder gjær, og gjæringen kan hjelpe til med å skape luftbobler, noe som gir et lettere og luftigere resultat.
Farge
kan gi en vakker gylden eller brungyllen farge til bakverket ditt, spesielt når det kombineres med andre ingredienser som sukker eller melasse.
Holdbarhet
Kombinasjon gjær og alkohol kan også bidra til å forlenge holdbarheten.
Og vær oppmerksom på at effekten av å bruke øl i baking vil variere avhengig av oppskriften og type øl du velger.
Alkohol
Alkoholen i øl vil fordampe under baking. Under oppvarming vil alkoholen koke ved en lavere temperatur enn vann, og derfor vil den gradvis fordampe under bakingen. Imidlertid vil ikke all alkoholen forsvinne, og en viss prosentandel kan forbli i bakverket avhengig av bakeprosessen.
Hvor mye alkohol som fordamper avhenger av flere faktorer som temperatur under bakingen, hvor lenge bakverket står i ovnen, og hvor mye alkohol som er til stede i opprinnelig oppskrift.
Hvis du er bekymret for alkoholinntaket, kan du bruke alkoholfritt glutenfritt øl.
Glutenfri brioche bakt på den populære tangzhong-metoden, som gir ekstra luftig og saftig bakst!
Brioche er fransk gjærbakst rik på egg og smør. Et skikkelig luksus brød med en smak som minner noe om croissant. Det blir vel ikke bedre enn det? Helgefrokosten blir ekstra god med nybakt brioche med syltetøy eller sjokoladepålegg.
Bakemetoden gir også en følelse av nybakt litt lenger.
Rundstykker som både metter og smaker får du med denne oppskriften. Og nøttepålegg, ja det lager du veldig enkelt selv.
Begge oppskriftene hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken"
Dette brødet er et av resultatene fra samarbeide med forskning og dette brødet er et brød med innhold. Enkelt å tilerede, god på smak i tillegg til at det holder deg mett litt lenger med hele 91% fullkorn.
Monicas Rundstykker gir deg nydelige rundstykker.
100% fullkorn og 100% smak.
En ny favoritt!
Prøv dette smakfulle olivenbrødet sammen med pisket kryddersmør eller aioli. Perfekt ved siden av supper og salat, men like godt alene.
Grovt langpannebrød, eller brytebrød, med deilig smak av urter, hvitløk og sitron.
Perfekt tilbehør til suppe eller salat, men er også gode alene til frokost eller lunsj. Rundstykkene kan like fint bakes uten urter.
Ønsker du et litt grovere, og smartere tilbehør til sommerens grill så prøv deg på disse!
Sommer, ferie og latere dager innfris når du kan smelle sammen en deig uten kjøkkenmaskin og/ eller brødform og servere de deiligste briks både til frokost, lunsj, kvelds og matpakker
Finn frem kreativiteten og lag en dekorativ blomsterfocaccia i sommer. En fryd for øyet og smaker ekstra godt! Dekorer focacciaen med grønnsaker, urter, oliven, krydder eller frø. Kun fantasien setter grenser.
Smakfullt tilbehør til grillmat, spekemat, supper og lignende og perfekt på tapasbordet.
Selv de tørreste brødskivene blir gode som gull med deilig topping!
Nå som det nærmer seg ferietid og tilgangen på ferskt brød ikke er det enkleste om man lever glutenfritt så er dette tipset gull å ta med seg. Bruk det brødet, brødskivene, restene du har og fiks opp en deilig liten rett som funker både til frokost, lunsj og middag og perfekt som en liten forrett også.
Og ikke minst - mindre matsvinn!
Bilde og oppskrift er hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken"
Når våren kommer med alt som spirer og gror så gjelder det å nyte det naturen har å by på, som for eksempel ramsløk. Ramsløk er ikke like lett å få tak i og nå viser det seg at den økende interessen rundt denne har gjort at den ble rødlistet i 2021. Bama har salg av ramsløk.
Ramsløk er en viltvoksende plante med to brede avlange blader, stjerneformede, hvite blomster i skjerm og en smal løk under jorden. Alle deler av planten er spiselig og inneholder løkoljer som gir den karakteristiske løklukten.
Nå har jeg kjøpt en bunt i butikken og laget denne deilige ramsløkfletten i tillegg til at jeg laget litt ramsløk pure som jeg testet på pizzabunn stekt på pizzagrill - begge deler helt nydelig.
Her får du opskrift på ramsløksflette - perfekt tilbehør til sommerens grillmat, en deilig salat eller suppe.
Fylte bagels, en morsom vri på den amerikanske klassikeren 🥯 Bagels kokes kort i vann før de stekes, noe som gir en både saftig og sprø konsistens.
Perfekt til frokost eller matpakke, som tilbehør til suppe og salat, eller til å ha med på tur 🌿
Vi har også delt en video av fremgangsmåten på Instagram.
Det er ikke bare mulig å bake glutenfritt surdeigsbrød, det er også overraskende enkelt!
Som med all surdeigsbakst tar det tid, men resultatet er så verdt det! Denne oppskriften gir et smakfullt brød med god konsistens og holdbarhet. Og se så fint det ble med 17. mai tekst :)
Nå som årets grilldag er her og sommeren er på gang med alt den inneholder av utflukter, avslutninger, sammenkomster og lange lyse dager er det på sin plass å dele oppskriften på disse deilige snurrene fylt med ricotta, spinat og et dryss parmesan.
Supergode som tilbehør!
I dag deler vi oppskriften på brødet som ble brukt som eksempel på innlegget i gårsdagens Kunnskap torsdag.
Dersom Brødskala’n hadde tatt hensyn til alle glutenfrie “kornsorter”, ville dette brødet blitt beregnet til å være 86,7 %. Med dagens ordning får det en score på kun 42,2 %, en vesentlig forskjell!
En mettende, juicy sandwich med pesto, salat, tomater, bacon og litt avocado.... Er du sugen på noe som smaker skikkelig godt og som også er full av fullkorn og nyttige ingredienser.
Her er løsningen!
Focaccia miksen vår kan varieres i det uendelige og denne oppskriften er intet unntak. I tillegg er miksen fri for rare e-stoffer, den er økologisk, lavFODMAP sertifisert og glutenfri så klart. Ved å bruke sammalt hirsemel og rismel og malte loppefrøskall så har vi fått til at denne også inneholder viktige fiber.
Inspirasjon til denne hentet jeg fra Ina, Mat på bordet og hennes bok Eltefri Bakst.
Og disse brødene ble sååå gode. Enkelt var det også! Se bare her:
Sprø skorpe og myyyk innside! Disse ble helt fantastisk gode - enkelt var det også. Se bare her!
Denne oppskriften har jeg også delt i boka "Et glutenfritt kjøkken" utgitt av Gyldendal 2021. Bilde tatt av Line Dammen.
Dette er et holdbart brød helt uten mel og gjær, kun med nøtter og frø og det trenger heller ingen hevetid. Veldig godt!
Har du noen gang prøvd å bruke potet når du baker focaccia? Du bør virkelig prøve det. Vi hentet inspirasjon fra flinkeste Ina som driver @matpaabordet og hennes bok «potetkokeboka»!
Hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken"
Har du forsøkt å tilsette ulike krydder i brødbaksten? Denne oppskriften kan du fint følge uten å tilsette krydderet, men om du ønsker en ny smaksvariant så forsøk deg frem med spennende tilsetninger! Er du usikker på baking med krydder kan du bake brødet "naturell" og heller eksperimentere etthvert, for eksempel med anis eller karve.
Nydelige horn som passer perfekt i matpakken!
Her får du et enkelt tips til et glutenfritt brød som oppleves som et vanlig brød. Her får du også nyttige fiber, og produktet er både nøkkelhullmerket og økologisk i tillegg til sertifisert lavFODMAP.
Denne oppskriften er en klar favoritt her i verkstedet og er også en av oppskriftene i kapittelet gjærbakst i boka "Et glutenfritt kjøkken".
Oppskriften gir deg to saftige og mettende brød.
Idag deler jeg likegodt oppskriften fra boka Et glutenfritt kjøkken. Super oppskrift om du vil bake et godt og næringsrikt brød fra bunnen av.
Vi vet at nistebrød miksen er en stor favoritt blant mange av dere! Har du prøvd å bake noe annet med denne enn polarbrød/ nistebrød? Hvis ikke burde det helt klart være en ting du tester ut.
Oppskriften er ganske så enkelt - se bare her:
Et saftig, holdbart og utrolig godt brød. Rydd litt i kjøkkenskuffen og bruk det du har av frø og kjerner og tørket frukt. Her får du min blanding : )
Sett deigen i kveld og nyt et nybakt brød til frokost eller sen lunsj i morgen. Selv småtasser liker dette brødet og revet gulrot gjør at det holder seg ekstra saftig og holdbart over flere dager!
Et skikkelig fristende brød - prøv det!
En morsom, og veldig god, måte å servere gjestene et litt annerledes brød på. Perfekt tilbehør til supper, tapas, grillmat, salater.
Dette har vi gledet oss til å dele! Nybakte bagels som passer perfekt til alt fra frokost, lunsj, matpakke, kvelds eller som tilbehør til suppe og salat. Spises som de er eller fylles med dine favoritter.
Du bør beregne noe tid men når du får dette resultatet er det verdt hvert minutt, jeg lover deg.
Jeg ville teste ut å bake de fine bagelsene med å bruke Focacciamiksen og så sette deigen til kaldheving/ eltefritt. Veldig vellykket og kan anbefales!
De grove fant jeg rask ut var enklest å rett og slett bruke Nistebrød miksen, den er perfekt sammensatt, rik på fiber og fullkorn og et smartere valg sånn sett enn for de lyse.
Under får du fremgamgsmåte for begge to så da kan du jo selv velge den som frister mest?
Sett deigen i kveld og overrask deg selv og resten av gjengen med de diggeste focacciabollene fylt med pesto og revet Västerbotenost.
Du kan selvsagt lage deigen i dag og bake som vanlig, men eltefritt er jo en perfekt løsning og alternativ.
Loff med smak av sitron og dill - perfekt tilbehør til sommerens skalldyr, tapas eller grillings. Bare prøv - skikkelig godt!
Dette brødet kan fylles med all verdens go'saker. Bruk de nøttene du har og liker best og bak et skikkelig godt, og mettende nøttebrød!
Oppskrift og bilde er hentet fra boka "Glutenfri Jul"
Sist uke hadde jeg et veldig hyggelig møte med en navnsøster ; ) Monica som er interiørfotograf og driver i tillegg bloggen novelfood. Jeg møtte henne første gang på instagram og ble så fasinert av bildene hennes at jeg inviterte henne til Det Glutenfrie Verksted på lunsj.
Vi drodlet litt rundt hva jeg skulle forberede til vårt møte og da Monica refererte til sine venner som alltid savnet et skikkelig godt brød, ja da var det ganske enkelt for meg å vite hva jeg skulle servere.
Det ble en utrolig hyggelig lunsj og det ble også noen veldig fine bilder jeg får lov til å dele her sammen med oppskriftene på Eltefritt tyttebærbrød og Eltefritt gulrotbrød.
Sist uke hadde jeg et veldig hyggelig møte med en navnsøster ; ) Monica som er interiørfotograf og driver i tillegg bloggen novelfood. Jeg møtte henne første gang på instagram og ble så fasinert av bildene hennes at jeg inviterte henne til Det Glutenfrie Verksted på lunsj.
Vi drodlet litt rundt hva jeg skulle forberede til vårt møte og da Monica refererte til sine venner som alltid savnet et skikkelig godt brød, ja da var det ganske enkelt for meg å vite hva jeg skulle servere.
Det ble en utrolig hyggelig lunsj og det ble også noen veldig fine bilder jeg får lov til å dele her sammen med oppskriftene på Eltefritt tyttebærbrød og Eltefritt gulrotbrød.
Nok et vellykket, glutenfritt brød hvor det hele tar utgangspunkt i miksen Eltefritt Brød. Miksen er en klar favoritt om dagen, den er enkel å blande sammen, nyttig og sunn da miksen også kvalifiserer til nøkkelhullmerket og så er den et perfekt utgangspunkt for små justeringer og tilpasninger - som idag endte i dette saftige, gode brødet med smak og farge fra rødbeter.
Inspirasjon til dette brødet fikk jeg i boka Eltefri Bakst av Ina Johnsen - den kom ut like før jul og har massevis av tips og triks til eltefri bakst. To av oppskriftene er faktisk glutenfrie!! Og de andre kan fint "oversettes" til glutenfri bakst med små justeringer.
Så tilbake til dagens bakst!
Du trenger:
Dette gjør du:
Tips!
Dette brødet er så saftig og godt at det eneste du trenger er litt smør ;) men har du noen andre tips til pålegg så legg gjerne igjen en kommentar!
God fornøyelse! :)
Lyse, luftige rundstykker som skaper den lille ekstra gode stemningen rundt julebrunsjen.
Oppskrift og bilde er hentet fra boka"Glutenfri Jul".
Skikkelig digge nan-brød!
Nan brød blir fort et stort savn når du må leve glutenfritt, men nå har vi løst det for deg.
Disse nan-brødene ble skikkelig gode og det beste er at man kan fryse de ned og få ferske nan-brød hver gang man ønsker det.
Nystekte rundstykker rike på fiber og smak. Glutenfrie, så klart!
Dette trenger du:
Dette gjør du:
God fornøyelse!
Glutenfrie müslirundstykker er skikkelig godt, og mettende og det perfekte turfølge eller som "reserve" når du er i farta.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
God fornøyelse! :)
Sommeren er reddet – eller hvertfall løsningen til glutenfri loff. Denne oppskriften er veldig enkel og som du ser så blir resultatet helt fantastisk.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
God fornøyelse!
Nybakte, saftige og holdbare rundstykker til helgefrokosten? Disse er helt klart en favoritt hos gjengen min – og jeg håper du prøver deg på disse! Du trenger dette av ingredienser til glutenfrie linfrørundstykker.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Avkjøles på rist. Om rundstykkene er litt fuktige inni gjør det ingenting, det setter seg etterhvert og gjør rundstykkene mer holdbare. Riktig god fornøyelse og nyt en deilig lang helgefrokost!
Etter julekaker og ribbe kan det smake godt med noe litt sunnere.
Dette brødet smaker godt hele året rundt :)
Disse smaker utrolig godt til suppe!
Dette trenger du:
Dette gjør du:
God fornøyelse!!
Lag glutenfritt brytebrød med focacciamiks. Superhyggelig å servere denne varianten av Loff-miksen.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Denne går unna - riktig god fornøyelse!
Lyst til å prøve noe nytt? Perfekt til en god suppe eller tapas.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Smaker så godt! God fornøyelse!
Eltefritt brød har jeg tenkt på leeeenge! Og nå fikk jeg endelig testes det ut og er superhappy med et fantastisk godt brød! Så her kommer det en enkel, god oppskrift på et eltefritt brød med minimalt med gjær.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Riktig god fornøyelse! P.s Jeg lot brødet ligge kun i kjøkkenhåndkle til neste dag og brødet var jo like godt! Den sprø skorpa bidrar muligens til at det holder på saftigheten inni?
Tips! Tilsett litt diverse frø og kjerner om du ønsker litt variasjon.
Enkelte ganger kan det være lurt å planlegge – eller egentlig er det vel det som gjelder for det meste av tiden, det å planlegge? Jeg baker ofte flere brød om gangen for å spare tid, gjøre det enkelt, samt sikre at det til en hver tid er brød tilgjengelig siden det jo går noen mengder i løpet av en uke når flere i familien må spise glutenfritt. Her har du en oppskrift og fremgangsmåte om du går for «storhusholdnings varianten».
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Brødene avkjøles på rist, skjæres så opp i skiver og puttes i fryseren. Kanskje lurt å holde av det ene brødet slik at muligheten for ferskt brød varer ut dagen.
God fornøyelse!
Tips! Strø litt ulike frø i bunn av formen etter smøring for en variasjon
Denne oppskriften er super som utganspunkt for å rydde litt i kjøkkenskapet. Bruk de melsortene og frøene du har tilgjengelig og kanskje bare rester igjen av. Det blir stor sett alltid vellykket.
ca. 8 stk.
Lyse horn med sesamfrø som kan spises når som helst, enten som de er eller med noe godt på. Fine å ha med på tur eller i matpakken.
Bilde og oppskrift hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken"
Det er sommer, det er sol og lyse dager! Denne varianten ble til litt tilfeldig da jeg vanligvis bruker pesto med basilikum. Nå var basilikumen jeg hadde ganske ferdig, og dermed ble den byttet ut med frisk og grønn ruccola. Mens deigen står og hever lager du raskt denne pestoen.
Dette trenger du:
Ingredienser til ruccola-pesto:
Dette gjør du:
Riktig god fornøyelse!
Disse smaker godt til frokost, lunsj, i matpakka, med på tur, i solveggen eller til kvelds. Jeg baker alltid dobbelt porsjon slik at jeg kan lage litt forskjellige type horn; halvparten som disse med ost og resten med ost og skinke. Smaker selvfølgelig helt fantastisk nystekte og lune, men ikke så værst å putte i fryseren og ta ut etterhvert heller. Da gjør det seg veldig med en liten lunk i ovnen eller i mikrobølgeovnen.
Dette trenger du til 8 glutenfrie ostehorn: (kan dobles)
Dette gjør du:
God fornøyelse!
Sett deigen i kveld og sikre deg nystekte, glutenfrie rundstykker til en sen helgefrokost eller lunsj. Så enkelt, så smakfult! Dette er det jeg kaller lykke, glutenfri så klart!
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Avkjøl rundstykkene lett før du serverer med favoritt pålegg og tilbehør.
God fornøyelse! Nyt dagen!
Eltefritt brød er jo så enkelt og så godt. Perfekt start på helgefrokosten når du har litt ekstra tid. Her er en ny variant som også saer veldig godt.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Riktig god fornøyelse!
Nistebrød miksen er jo perfekt til hjemmelagede polarbrød men den kan selvsagt benyttes til å bake brød med også.
Denne miksen har mange gode egenskaper og det at den har mindre salt, sukker og mer fiber kvalifiserer til nøkkelhullmerke som jeg tenker er en viktig referanse til deg som ønsker et litt sunnere, glutenfritt kosthold.
Her har jeg laget et flettebrød og for å få til det så har jeg benyttet 2 poser med Nistebrød miks.
Lurer du på hvor du kan få kjøpt denne miksen? Sjekke ut din nærmeste Coop Obs, Mega eller Extra og Meny eller bestill direkte via allergikost.no eller i vår egen nettbutikk detglutenfrieverksted.no
Glutenfrie polarbrød baker du veldig enkelt selv. Nistebrød miksen er den perfekt miksen til dette, og best av alt er at du løser det på under 30 min! Enklere, og bedre, blir det neppe?
Denne miksen har jo mange gode egenskaper og det at den har mindre salt, sukker og mer fiber kvalifiserer til nøkkelhullmerke som jeg tenker er en viktig referanse til deg som ønsker et litt sunnere, glutenfritt kosthold.
Dette trenger du til ca 9 polarbrød:
Dette gjør du:
Riktig god fornøyelse! :)
Tips! Perfekte å fryse ned og ta opp etterhvert
Tips! Perfekte i matpakken
Lurer du på hvor du kan få kjøpt denne miksen? Sjekke ut din nærmeste Meny, Kiwi, Obs eller Mega butikk eller bestill direkte via allergikost.no
Flere eltefrie tips med denne miksen. Nydelig som tilbehør til en enkel suppe for eksempel. Og så god at dette kan alle spise ;)
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Baguettene blir skikkelig røffe i utseende og supergode i smaken.
Perfekt til suppe, salat, gryteretter eller med godt pålegg i.
Godt fornøyelse! ;)
Oooolalaaaa disse er gode! Bakte disse med tanke på tilbehør til suppe, men innen suppa var ferdig var det nesten tomt for snurrene gitt.
Dette trenger du til 10-12 glutenfrie pestosnurrer, avhengig av størrelsen du velger: (oppskriften kan enkelt dobles)
Dette gjør du:
God fornøyelse!
Hvem lar seg ikke friste av glutenfrie hvitløksbaguetter? De beste baker du enkelt selv, bare følg denne oppskriften;
Dette trenger du:
Dette trenger du til å lage hvitløksmør:
Dette gjør du:
Smaker så godt! God fornøyelse! <3
Eltefritt byr på mange variasjoner. Her er en annen favoritt!
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Smaker godt til frokost, lunsj, brunsj, matpakke og kvelds. Disse kan fint fryses ned og taes opp etter behov.
Godt fornøyelse! ;)
Focaccia kan bakes hel men om du deler opp deigen i flere mindre emner kan du toppe de ulikt og dermed lage flere favoritter.
Dette trenger du av ingredienser:
Dette gjør du:
Avkjøles på rist før du inviterer til smaking! Smaker nydelig som der, eller så kan du lage digge sandwich å ha med på båttur, eller picnic? Prøv med litt aioli til også...
God fornøyelse! :)
Når jeg jobber med mikser ser jeg alltid etter flere bruksområder - en miks kan benyttes på så mange måter som igjen gjør det hele mye enklere for deg, og for meg. En miks = mange muligheter og her får du en skikkelig smakfull, og digg variant som er inspirert av en oppskrfit som dukket opp fra "Franciskas vakre verden"
Dette trenger du til deigen:
Ingredienser til fyll:
Dette gjør du:
Riktig god fornøyelse! <3
DEN følelsen når du "slenger sammen" noen ingredienser for å teste, og det kommer ut som tidenes bakst - den følelsen er noe som gjør dagen!! :) Nå har jeg bakt flere varianter med eltefritt, men da helst med grove melsorter for et optimalt, mettende brød. Men, så er det noe med sommer og litt ferie, og ønske om noe som er litt mer i feriemodus og som passer til både skalldyr og jordbær!
Så er jo jeg, sammen med flere av dere, veldig happy med Focaccia miksen så denne gangen tenkte jeg at jeg gjør et forsøk med denne som basis. Må innrømme at jeg ikke var helt ovebevist da jeg "slang sammen" deigen da konsistensen ble veldig rar og kompakt. Men jeg lot den stå over natten, 12 timer, for å se. Og, neste dag så hadde det faktisk skjedd noe. Deigen var fortsatt litt vel kompakt men etter å ha jobbet litt med den så ble den mykere i formen og klar til ny heving i 45 min.
Samme steketid og forberedelsesmåte som for mine andre eltefrie brød.
Her får du oppskriften.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Riktig god fornøyelse!
Jeg er hekta på eltefritt om dagen og nå som sommer'n er her, dagene er litt latere og frokostene litt senere og lengre, er dette den ultimate løsningen til en mettende og god start på dagen.
Jeg har også her eksperimentert med Focaccia miksen som utgangspunkt. Den har så mange gode ingredienser som jeg tenker gjør at denne varianten også ble så bra, men forsøk gjerne med en annen løsning om det er det du har tilgjengelig. Det viktigste er blandeforholdet og etterhvert konsistensen. Jeg blander inn flere av mine økologiske "rent mel i posen" varianter for å tilføre mer fiber og litt bedre næringsinnhold.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Riktig god fornøyelse!
Rykende ferske snurrer, fylt med urter og hvitløk toppet dette måltidet (som bestod av en utrolig digg grønn suppe som jeg tenker at jeg faktisk bør dele med dere også ;))
Dette trenger du:
Ingredienser til fyll:
Dette gjør du:
Riktig god fornøyelse!