BRØD

Få matvarer har sterkere tilstedeværelse i hverdagen enn brød. Derfor er det flott at det finnes gode oppskrifter som gir saftige brødskiver, også i glutenfrie varianter. Et glutenfritt brød som både smaker godt og metter er noe som gjerne savnes av de som følger en glutenfri diett. Det får du ved å bruke min glutenfrie brødmiks. Nedenfor finner du ulike glutenfrie oppskrifter, tips og råd, blant annet om hvordan du kan bruke brødmiksen til å lage fantastiske scones.

  • Nistebrød med tyttebær og hasselnøtter
    18/11/2024 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Nistebrød med tyttebær og hasselnøtter

    Grove nistebrød med hasselnøtter og tyttebær.

    Disse er ekstra saftige og har nydelig smak. De er enkle og raske å lage, og er perfekte til matpakka, på tur, til supper eller en høstgryte. 

    Tyttebærene gir jo nesten litt førjulstemning :)

    Les mer
  • Eltefritt gresskarbrød
    03/11/2024 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Eltefritt gresskarbrød

    Har du forsøkt å bake med gresskarepuré?

    Dette brødet ble helt himmelsk godt - grovt, saftig, smakfult og holdbart!

    Brukte Eltefritt Brød miks, erstattet noe av væsken med gresskarpuré, tilsatte litt ekstra gresskarkjerner og stekte som vanlig. 

    Du får oppskriften her. 

    Les mer
  • Eltefrie gresskar rundstykker
    23/10/2024 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Eltefrie gresskar rundstykker

    Disse rundstykkene gir deg en perfekt løsning på å bruke opp gresskar etter halloween. Gresskar tilfører deilig farge og gir god holdbarhet til rundstykkene. Supergode med bare litt godt smør på eller som tilbehør til en suppe.

     

    Oppskriften er tidligere delt i boka "Et glutenfritt kjøkken". Nå er tilbakemeldingen fra forlaget Gyldendal at den er utsolgt og vil ikke trykkes opp igjen. Den finnes fortsatt i enkelte bokhandlere, alternativt kan den kjøpes som e-bok.

    Les mer
  • Fin Bakst Briks
    21/09/2024 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Fin Bakst Briks

    Noen ganger er det fin bakst som gjelder og disse briksene kan du fint bake flere ganger. Nydelig til en sen frokost, i matpakken eller som tilbehør.

    Les mer
  • Proteinbrød med revet gulrot
    14/08/2024 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Proteinbrød med revet gulrot

    Vi bare eeelsker når produktene våre kan brukes til flere ting, som for eksempel  Monicas Rundstykke miks.

    En ting er nybakte rundstykker, uten gjær og med 100% fullkorn, en annen ting er skikkelig gode turkjeks som gir nyttig påfyll om det så er på tur eller i løpet av en lang dag, eller som nå, som et supergodt proteinbrød tilsatt litt revet gulrot. 

    Her får du oppskriften! 

    Les mer
  • Brioche hamburgerbrød
    10/05/2024 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Brioche hamburgerbrød

    Glutenfrie myke brioche burgerbrød bakt på den populære tangzhong-metoden, som gir ekstra luftig og saftig bakst.

    Disse smaker helt fantastisk til burgere. Lag disse neste gang du skal spise burger, det blir garantert en favoritt!

    Les mer
  • Raske bagels
    02/04/2024 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Raske bagels

    Enkle bagels uten gjær 🥯 Disse “jukse-bagelsene” røres sammen i en fei og kan settes rett i stekeovnen uten heving og koking først.

    Perfekt når du har lyst på nystekte bagels med en gang! Her har vi laget både en grov og en lys variant, begge like gode! 

    Les mer
  • Super Rundstykker
    12/03/2024 - Det Gluenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Super Rundstykker

    I dag kan vi friste med oppskrift på rykende ferske rundstykker av vår populære Superbrød miks.

    Dette blir fort en favoritt både i hverdagen og til helgefrokosten 🤎🌿

    Les mer
  • Brødmuffins med sjokolade
    27/02/2024 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Brødmuffins med sjokolade

    Muffins med 100% fullkorn og 100% smak!

    Disse er saftige og næringsrike og passer utmerket til helgefrokosten med godt smør til.

    Perfekt å ta med seg på tur også. En litt annerledes muffins du bare må prøve! Og vi rett og slett elsker alle mulighetene denne miksen gir oss.

    Du kan enkelt doble oppskriften for å få 12 muffins!

    Les mer
  • Eltefrie gulrotrundstykker
    08/02/2024 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Eltefrie gulrotrundstykker

    Disse saftige, eltefrie rundstykkene med gulrot krever minimal innsats og smaker fantastisk! Sett deigen kvelden før, og start dagen med rykende ferske rundstykker - ren lykke!

    Les mer
  • Eltefritt brød med øl og rosmarin
    05/02/2024 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Eltefritt brød med øl og rosmarin

    Bake med øl? Høres både rart og litt skummelt ut? Vi ble veldig nysgjerrige på å teste ut denne metoden og den er helt klart noe å dele videre. 

     

    Først litt nyttig bakgrunnsinformasjon. Det å bake med øl kan gi en rekke fordeler til bakverket ditt, avhengig av oppskriften og typen øl du bruker. Vi minner på at du selvsagt må velge et glutenfritt øl når du baker glutenfritt. Og du kan fint også bake med et alkoholfritt alternativ.  

    Smak

    Øl kan tilføre en unik smak til bakste. Øl har forskjellige smaksprofiler avhengig av type og stil. De fleste glutenfrie øltypene er laget på alternative kornsorter som ris, mais, hirse, bokhvete eller sorghum, og smaken av glutenfritt øl kan være litt annerledes enn vanlig øl på grunn av de ulike kornsortene og tilleggsmaterialene som brukes. Glutenfritt øl kan ofte oppleves litt søtere enn vanlig øl. 

    Fuktighet

    Øl inneholder vann, og dette kan bidra til å gi mer fuktighet til deigen, som igjen kan være en fordel når det gjelder glutenfri bakst. 

    Gjær og heving

    Gjæren i ølet kan bidra til heving av deigen. Øl inneholder gjær, og gjæringen kan hjelpe til med å skape luftbobler, noe som gir et lettere og luftigere resultat.

    Farge

    kan gi en vakker gylden eller brungyllen farge til bakverket ditt, spesielt når det kombineres med andre ingredienser som sukker eller melasse.

    Holdbarhet

    Kombinasjon gjær og alkohol kan også bidra til å forlenge holdbarheten.

    Og vær oppmerksom på at effekten av å bruke øl i baking vil variere avhengig av oppskriften og type øl du velger. 

    Alkohol

    Alkoholen i øl vil fordampe under baking. Under oppvarming vil alkoholen koke ved en lavere temperatur enn vann, og derfor vil den gradvis fordampe under bakingen. Imidlertid vil ikke all alkoholen forsvinne, og en viss prosentandel kan forbli i bakverket avhengig av bakeprosessen.

    Hvor mye alkohol som fordamper avhenger av flere faktorer som temperatur under bakingen, hvor lenge bakverket står i ovnen, og hvor mye alkohol som er til stede i opprinnelig oppskrift.

    Hvis du er bekymret for alkoholinntaket, kan du bruke alkoholfritt glutenfritt øl.

     

    Les mer
  • Brioche
    13/01/2024 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Brioche

    Glutenfri brioche bakt på den populære tangzhong-metoden, som gir ekstra luftig og saftig bakst!

    Brioche er fransk gjærbakst rik på egg og smør. Et skikkelig luksus brød med en smak som minner noe om croissant. Det blir vel ikke bedre enn det? Helgefrokosten blir ekstra god med nybakt brioche med syltetøy eller sjokoladepålegg.

    Bakemetoden gir også en følelse av nybakt litt lenger.

    Les mer
  • Tangzhong rundstykker med nøttepålegg
    12/01/2024 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Tangzhong rundstykker med nøttepålegg

    Rundstykker som både metter og smaker får du med denne oppskriften. Og nøttepålegg, ja det lager du veldig enkelt selv. 

    Begge oppskriftene hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken"

    Les mer
  • Monicas Superbrød Oppskrift
    20/09/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Monicas Superbrød Oppskrift

    Dette brødet er et av resultatene fra samarbeide med forskning og dette brødet er et brød med innhold. Enkelt å tilerede, god på smak i tillegg til at det holder deg mett litt lenger med hele 91% fullkorn. 

    Les mer
  • Monicas Rundstykker Oppskrift
    20/09/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Monicas Rundstykker Oppskrift

    Monicas Rundstykker gir deg nydelige rundstykker.

    100% fullkorn og 100% smak. 

    Les mer
  • Olivenbrød
    30/08/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Olivenbrød

    En ny favoritt!

    Prøv dette smakfulle olivenbrødet sammen med pisket kryddersmør eller aioli. Perfekt ved siden av supper og salat, men like godt alene.

    Les mer
  • Brytebrød med urter
    19/07/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Brytebrød med urter

    Grovt langpannebrød, eller brytebrød, med deilig smak av urter, hvitløk og sitron.

    Perfekt tilbehør til suppe eller salat, men er også gode alene til frokost eller lunsj. Rundstykkene kan like fint bakes uten urter.

    Ønsker du et litt grovere, og smartere tilbehør til sommerens grill så prøv deg på disse!

    Les mer
  • Ferie briks
    29/06/2023 - Det Glutenfrie Verksted 2 Kommentarer
    Ferie briks

    Sommer, ferie og latere dager innfris når du kan smelle sammen en deig uten kjøkkenmaskin og/ eller brødform og servere de deiligste briks både til frokost, lunsj, kvelds og matpakker 

    Les mer
  • Blomster focaccia
    20/06/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Blomster focaccia

    Finn frem kreativiteten og lag en dekorativ blomsterfocaccia i sommer. En fryd for øyet og smaker ekstra godt! Dekorer focacciaen med grønnsaker, urter, oliven, krydder eller frø. Kun fantasien setter grenser.

    Smakfullt tilbehør til grillmat, spekemat, supper og lignende og perfekt på tapasbordet. 

    Les mer
  • Ristede brødskiver med ricotta eller tomat
    14/06/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Ristede brødskiver med ricotta eller tomat

    Selv de tørreste brødskivene blir gode som gull med deilig topping!

    Nå som det nærmer seg ferietid og tilgangen på ferskt brød ikke er det enkleste om man lever glutenfritt så er dette tipset gull å ta med seg. Bruk det brødet, brødskivene, restene du har og fiks opp en deilig liten rett som funker både til frokost, lunsj og middag og perfekt som en liten forrett også.

    Og ikke minst - mindre matsvinn!

    Bilde og oppskrift er hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken"

    Les mer
  • Ramsløkflette
    05/06/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Ramsløkflette

    Når våren kommer med alt som spirer og gror så gjelder det å nyte det naturen har å by på, som for eksempel ramsløk. Ramsløk er ikke like lett å få tak i og nå viser det seg at den økende interessen rundt denne har gjort at den ble rødlistet i 2021. Bama har salg av ramsløk.  

    Ramsløk er en viltvoksende plante med to brede avlange blader, stjerneformede, hvite blomster i skjerm og en smal løk under jorden. Alle deler av planten er spiselig og inneholder løkoljer som gir den karakteristiske løklukten. 

    Nå har jeg kjøpt en bunt i butikken og laget denne deilige ramsløkfletten i tillegg til at jeg laget litt ramsløk pure som jeg testet på pizzabunn stekt på pizzagrill - begge deler helt nydelig.

    Her får du opskrift på ramsløksflette - perfekt tilbehør til sommerens grillmat, en deilig salat eller suppe. 

    Les mer
  • Fylte bagels
    22/05/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Fylte bagels

    Fylte bagels, en morsom vri på den amerikanske klassikeren 🥯 Bagels kokes kort i vann før de stekes, noe som gir en både saftig og sprø konsistens.

    Perfekt til frokost eller matpakke, som tilbehør til suppe og salat, eller til å ha med på tur 🌿 

    Vi har også delt en video av fremgangsmåten på Instagram. 

    Les mer
  • Surdeigsbrød 17. mai
    14/05/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Surdeigsbrød 17. mai

    Det er ikke bare mulig å bake glutenfritt surdeigsbrød, det er også overraskende enkelt!

    Som med all surdeigsbakst tar det tid, men resultatet er så verdt det! Denne oppskriften gir et smakfullt brød med god konsistens og holdbarhet. Og se så fint det ble med 17. mai tekst :)

    Les mer
  • Snurrer med ricotta og spinat
    11/05/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Snurrer med ricotta og spinat

    Nå som årets grilldag er her og sommeren er på gang med alt den inneholder av utflukter, avslutninger, sammenkomster og lange lyse dager er det på sin plass å dele oppskriften på disse deilige snurrene fylt med ricotta, spinat og et dryss parmesan. 

    Supergode som tilbehør!

    Les mer
  • Fullkorn brød
    21/04/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Fullkorn brød

    I dag deler vi oppskriften på brødet som ble brukt som eksempel på innlegget i gårsdagens Kunnskap torsdag.

    Dersom Brødskala’n hadde tatt hensyn til alle glutenfrie “kornsorter”, ville dette brødet blitt beregnet til å være 86,7 %. Med dagens ordning får det en score på kun 42,2 %, en vesentlig forskjell! 

    Les mer
  • BLT Sandwich
    20/04/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    BLT Sandwich

    En mettende, juicy sandwich med pesto, salat, tomater, bacon og litt avocado.... Er du sugen på noe som smaker skikkelig godt og som også er full av fullkorn og nyttige ingredienser. 

    Her er løsningen!

    Les mer
  • Eltefritt lyst brød
    25/01/2023 - Det Glutenfrie Verksted 1 Kommentar
    Eltefritt lyst brød

    Focaccia miksen vår kan varieres i det uendelige og denne oppskriften er intet unntak. I tillegg er miksen fri for rare e-stoffer, den er økologisk, lavFODMAP sertifisert og glutenfri så klart. Ved å bruke sammalt hirsemel og rismel og malte loppefrøskall så har vi fått til at denne også inneholder viktige fiber. 

     

    Inspirasjon til denne hentet jeg fra Ina, Mat på bordet og hennes bok Eltefri Bakst.

    Og disse brødene ble sååå gode. Enkelt var det også! Se bare her: 

    Les mer
  • Glutenfrie ciabatta Glutenfrie Ciabatta
    13/01/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Glutenfrie Ciabatta

    Sprø skorpe og myyyk innside! Disse ble helt fantastisk gode - enkelt var det også. Se bare her! 

    Les mer
  • Nøttebrød fra boka "Et glutenfritt kjøkken"
    30/10/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Nøttebrød fra boka "Et glutenfritt kjøkken"

    Denne oppskriften har jeg også delt i boka "Et glutenfritt kjøkken" utgitt av Gyldendal 2021. Bilde tatt av Line Dammen.

     

    Dette er et holdbart brød helt uten mel og gjær, kun med nøtter og frø og det trenger heller ingen hevetid. Veldig godt!

    Les mer
  • Potet focaccia Potet focaccia
    26/10/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Potet focaccia

    Har du noen gang prøvd å bruke potet når du baker focaccia? Du bør virkelig prøve det. Vi hentet inspirasjon fra flinkeste Ina som driver @matpaabordet og hennes bok «potetkokeboka»!

     

    Les mer
  • Tangzhong brød med krydder Tangzhong brød med krydder
    28/08/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Tangzhong brød med krydder

    Hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken"

    Har du forsøkt å tilsette ulike krydder i brødbaksten? Denne oppskriften kan du fint følge uten å tilsette krydderet, men om du ønsker en ny smaksvariant så forsøk deg frem med spennende tilsetninger! Er du usikker på baking med krydder kan du bake brødet "naturell" og heller eksperimentere etthvert, for eksempel med anis eller karve. 

     

    Les mer
  • Grove horn og matpakketips Grove horn og matpakke tips
    17/08/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Grove horn og matpakke tips

    Nydelige horn som passer perfekt i matpakken!

    Les mer
  • Hverdagsbrød Hverdagsbrød
    19/07/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Hverdagsbrød

    Her får du et enkelt tips til et glutenfritt brød som oppleves som et vanlig brød. Her får du også nyttige fiber, og produktet er både nøkkelhullmerket og økologisk i tillegg til sertifisert lavFODMAP. 

    Les mer
  • Bokhvetebrød fra Et glutenfritt kjøkken Bokhvetebrød fra boka Et glutenfritt kjøkken
    26/06/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Bokhvetebrød fra boka Et glutenfritt kjøkken

    Denne oppskriften er en klar favoritt her i verkstedet og er også en av oppskriftene i kapittelet gjærbakst i boka "Et glutenfritt kjøkken".

    Oppskriften gir deg to saftige og mettende brød. 

    Les mer
  • Nistebrød fra boka Et glutenfritt kjøkken Nistebrød fra boka Et glutenfritt kjøkken
    26/06/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Nistebrød fra boka Et glutenfritt kjøkken

    Idag deler jeg likegodt oppskriften fra boka Et glutenfritt kjøkken. Super oppskrift om du vil bake et godt og næringsrikt brød fra bunnen av. 

     

    Les mer
  • Grove baguetter Grove baguetter
    21/02/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Grove baguetter

    Vi vet at nistebrød miksen er en stor favoritt blant mange av dere! Har du prøvd å bake noe annet med denne enn polarbrød/ nistebrød? Hvis ikke burde det helt klart være en ting du tester ut. 

    Oppskriften er ganske så enkelt - se bare her:

    Les mer
  • eltefritt muslibrød Eltefritt müslibrød
    31/01/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Eltefritt müslibrød

    Et saftig, holdbart og utrolig godt brød. Rydd litt i kjøkkenskuffen og bruk det du har av frø og kjerner og tørket frukt. Her får du min blanding : ) 

    Les mer
  • eltefritt brød med revet gulrot og valnøtter Eltefritt brød med revet gulrot og valnøtter
    23/01/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Eltefritt brød med revet gulrot og valnøtter

    Sett deigen i kveld og nyt et nybakt brød til frokost eller sen lunsj i morgen. Selv småtasser liker dette brødet og revet gulrot gjør at det holder seg ekstra saftig og holdbart over flere dager!

    Les mer
  • Pull apart hvitløksbrød Pull apart hvitløksbrød
    09/12/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Pull apart hvitløksbrød

    Et skikkelig fristende brød - prøv det!

    En morsom, og veldig god, måte å servere gjestene et litt annerledes brød på. Perfekt tilbehør til supper, tapas, grillmat, salater. 

    Les mer
  • Bagels i to varianter, grov og fin
    23/09/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Bagels i to varianter, grov og fin

    Dette har vi gledet oss til å dele! Nybakte bagels som passer perfekt til alt fra frokost, lunsj, matpakke, kvelds eller som tilbehør til suppe og salat. Spises som de er eller fylles med dine favoritter. 

    Du bør beregne noe tid men når du får dette resultatet er det verdt hvert minutt, jeg lover deg. 

    Jeg ville teste ut å bake de fine bagelsene med å bruke Focacciamiksen og så sette deigen til kaldheving/ eltefritt. Veldig vellykket og kan anbefales!

    De grove fant jeg rask ut var enklest å rett og slett bruke Nistebrød miksen, den er perfekt sammensatt, rik på fiber og fullkorn og et smartere valg sånn sett enn for de lyse. 

    Under får du fremgamgsmåte for begge to så da kan du jo selv velge den  som frister mest? 

    Les mer
  • Focacciaboller med pesto og revet Västerbottenost Focacciaboller med pesto og revet Västerbottenost
    28/07/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Focacciaboller med pesto og revet Västerbottenost

    Sett deigen i kveld og overrask deg selv og resten av gjengen med de diggeste focacciabollene fylt med pesto og revet Västerbotenost. 

    Du kan selvsagt lage deigen i dag og bake som vanlig, men eltefritt er jo en perfekt løsning og alternativ. 

    Les mer
  • Loff med revet sitronskall og dill
    01/07/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Loff med revet sitronskall og dill

    Loff med smak av sitron og dill - perfekt tilbehør til sommerens skalldyr, tapas eller grillings. Bare prøv - skikkelig godt!

     

    Les mer
  • Nøttebrød på 1-2-3
    15/11/2020 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Nøttebrød på 1-2-3

    Dette brødet kan fylles med all verdens go'saker. Bruk de nøttene du har og liker best og bak et skikkelig godt, og mettende nøttebrød!

    Oppskrift og bilde er hentet fra boka "Glutenfri Jul"

    Les mer
  • Eltefritt gulrotbrød med pisket smør
    17/09/2020 - Det Glutenfrie Verksted 1 Kommentar
    Eltefritt gulrotbrød med pisket smør

    Sist uke hadde jeg et veldig hyggelig møte med en navnsøster ; ) Monica som er interiørfotograf og driver i tillegg bloggen novelfood. Jeg møtte henne første gang på instagram og ble så fasinert av bildene hennes at jeg inviterte henne til Det Glutenfrie Verksted på lunsj. 

    Vi drodlet litt rundt hva jeg skulle forberede til vårt møte og da Monica refererte til sine venner som alltid savnet et skikkelig godt brød, ja da var det ganske enkelt for meg å vite hva jeg skulle servere.

    Det ble en utrolig hyggelig lunsj og det ble også noen veldig fine bilder jeg får lov til å dele her sammen med oppskriftene på Eltefritt tyttebærbrød og Eltefritt gulrotbrød.

     

    Les mer
  • eltefritt tyttebærbrød Eltefritt tyttebærbrød
    17/09/2020 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Eltefritt tyttebærbrød

    Sist uke hadde jeg et veldig hyggelig møte med en navnsøster ; ) Monica som er interiørfotograf og driver i tillegg bloggen novelfood. Jeg møtte henne første gang på instagram og ble så fasinert av bildene hennes at jeg inviterte henne til Det Glutenfrie Verksted på lunsj. 

    Vi drodlet litt rundt hva jeg skulle forberede til vårt møte og da Monica refererte til sine venner som alltid savnet et skikkelig godt brød, ja da var det ganske enkelt for meg å vite hva jeg skulle servere.

    Det ble en utrolig hyggelig lunsj og det ble også noen veldig fine bilder jeg får lov til å dele her sammen med oppskriftene på Eltefritt tyttebærbrød og Eltefritt gulrotbrød.

     

    Les mer
  • glutenfritt eltefritt brød med røbeter og valnøtter Eltefritt brød med rødbeter og valnøtter
    13/02/2020 - Det Glutenfrie Verksted 1 Kommentar
    Eltefritt brød med rødbeter og valnøtter

    Nok et vellykket, glutenfritt brød hvor det hele tar utgangspunkt i miksen Eltefritt Brød. Miksen er en klar favoritt om dagen, den er enkel å blande sammen, nyttig og sunn da miksen også kvalifiserer til nøkkelhullmerket og så er den et perfekt utgangspunkt for små justeringer og tilpasninger - som idag endte i dette saftige, gode brødet med smak og farge fra rødbeter. 

    Inspirasjon til dette brødet fikk jeg i boka Eltefri Bakst av Ina Johnsen - den kom ut like før jul og har massevis av tips og triks til eltefri bakst. To av oppskriftene er faktisk glutenfrie!! Og de andre kan fint "oversettes" til glutenfri bakst med små justeringer. 

    Så tilbake til dagens bakst! 

    Du trenger:

    • 1 pose Eltefritt Brød miks fra Det Glutenfrie Verksted
    • 500 gram ferdig kokte rødbeter (disse kjøper du ferdig kokt eller koker enkelt selv)
    • 100 gram valnøtter
    • 2 ss honning
    • 1 ts salt
    • 1/2 ts tørrgjær
    • 3,5 - 4 dl vann
    • litt ekstra mel (bruk det du har tilgjengelig ellers anbefaler jeg Bokhvetemel)

    Dette gjør du:

    1. Kok rødbetene myke. Om du kjøper ferdig kokte slipper du det.
    2. Del rødbetene opp i mindre biter og mos disse til en jevn mos ved hjelp av en stavmikser.
    3. Tilsett honning og bland inn i mosen
    4. Hell mosen over i en bakebolle og tilsett valnøtter, bakemiks, tørrgjær, salt og vann. Start med 3,5 dl vann og øk mengden opp til 4 dl om du tenker det er nødvendig. Bruk en slikkepott til å blande deigen. Husk at deigen skal være klissete, og ikke for fast
    5. Dekk bakebollen med Bees Wrap eller folie og sett til heving på kjøkkenbenken i 8-12 timer. Det går fint om den blir stående lenger enn 12 timer også ;).
    6. Strø litt mel på kjøkkenbenken og hell deigen over. Bruk en bakespatel eller slikkepott så du får med deg all deigen.
    7. Brett deigen lett sammen og tilfør mer mel om du synes den er for løs/ klissete.
    8. La deigen heve på kjøkkenbenken, under bakebollen i minimum 45 min.
    9. Sett jerngryta med lokk inn i ovnen og sett denne på 250 grader.
    10. Ta ut jerngryta, strø litt ekstra mel i bunn, legg deigen i, lag et par riss og sett på lokket.
    11. Stekes i 45 min på 250 grader, ta av lokket og skru ned temperaturen til 220 grader og stek videre i ca 25 min
    12. Avkjøles lett på rist.

    Tips!

    Dette brødet er så saftig og godt at det eneste du trenger er litt smør ;) men har du noen andre tips til pålegg så legg gjerne igjen en kommentar!


    God fornøyelse! :)

    Les mer
  • fine rundstykker, glutenfrie Fine rundstykker, glutenfrie så klart!
    21/12/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Fine rundstykker, glutenfrie så klart!

    Lyse, luftige rundstykker som skaper den lille ekstra gode stemningen rundt julebrunsjen. 

    Oppskrift og bilde er hentet fra boka"Glutenfri Jul".

    Les mer
  • Nan brød gluten og melkefrie Nanbrød
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Nanbrød

    Skikkelig digge nan-brød!

    Nan brød blir fort et stort savn når du må leve glutenfritt, men nå har vi løst det for deg. 

    Disse nan-brødene ble skikkelig gode og det beste er at man kan fryse de ned og få ferske nan-brød hver gang man ønsker det.

     

    Les mer
  • Fiberrundstykker Fiberrundstykker
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Fiberrundstykker

    Nystekte rundstykker rike på fiber og smak. Glutenfrie, så klart! 

    Dette trenger du:

    • 1 pose Fiberbrød miks
    • 1 pose tørrgjær
    • 3,5 dl vann

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på baksiden av posen.
    • Form ønsket størrelse på rundstykker ved å bruke hendene som er litt fuktet med vann. Jeg la så rundstykkene på en baguette form kledd med bakepapir og satt til heving ca 20 min. Det funker helt sikkert like bra å legge rundstykkene direkte på et stekebrett med bakepapir, alternativt muffinsformer eller lignende slik at deigen ikke flyter ut.
    • Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme, og stek midt i ovnen i ca 25 min.

    God fornøyelse!

    Les mer
  • Müslirundstykker Müslirundstykker
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 1 Kommentar
    Müslirundstykker

    Glutenfrie müslirundstykker er skikkelig godt, og mettende og det perfekte turfølge eller som "reserve" når du er i farta. 

    Dette trenger du:

    • 1 pose Fiberbrød miks
    • 3,5-4 dl vann
    • 1/2-1 pk tørrgjær 
    • En neve tørket frukt (jeg hadde aprikos og blåbær denne gangen)
    • En neve nøtter (jeg hadde hasselnøtter men bruk det du har)
    • 1 liten langpanne

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på bakemiksen og tilsett i tillegg tørket frukt og nøtter
    • Blandes godt og gjør gjerne det for hånd.
    • Kle en liten langpanneform med bakepapir
    • Form ønsket størrelse på rundstykkene.
    • Sett til heving ca 30 min 
    • Stekes på 215 grader i ca 20-25 min. 
    • Avkjøles lett og nytes med ditt favorittpålegg (tips: en skive god ost gjør seg på disse)


    God fornøyelse! :)

    Les mer
  • Glutenfri loff Glutenfri loff
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Glutenfri loff

    Sommeren er reddet – eller hvertfall løsningen til glutenfri loff. Denne oppskriften er veldig enkel og som du ser så blir resultatet helt fantastisk. 

    Dette trenger du:

    • 1 pose Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted
    • 1 pk fersk gjær
    • 3,5 dl vann
    • 150 gram kesam/ laktosefri kesam eller soyayoghurt
    • 20 gram smeltet smør
    • Valmuefrø om ønskelig

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på baksiden av Focaccia miks posen.
    • Bytt ut andel olje med smør.
    • La heve i bakebollen min 30 min før du tar deigen over i en brødform, 1 liter. Smør formen først eller bruk bakepapir.
    • Deigen er klissete så bruk en bakespatel til hjelp.
    • Fukt hendene og glatt over deigen før du setter til ny heving i ca 30 min.
    • Sett ovnen på 200 grader
    • Strø valmuefrø på toppen og sett til steking i ca 50 min.
    • Følg med på tiden.
    • Avkjøles på rist før du skjærer opp.
    • Nyyyytes!

    God fornøyelse!

    Les mer
  • Linfrørundstykker Linfrørundstykker
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Linfrørundstykker

    Nybakte, saftige og holdbare rundstykker til helgefrokosten? Disse er helt klart en favoritt hos gjengen min – og jeg håper du prøver deg på disse! Du trenger dette av ingredienser til glutenfrie linfrørundstykker.

    Dette trenger du:

    • 2 poser Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted, eller 1 pose og litt ekstra glutenfritt mel til utbaking
    • 1 pakke fersk gjær
    • 3,5 dl vann
    • 150 gram kesam eller soyayoghurt for et melkefritt alternativ
    • 20 gram smør
    • 100 gram linfrø
    • 300 gram vann

    Dette gjør du:

    • Start med linfrøene. Mål opp 100 gram linfrø og bland dette med 300 gram varmt vann.
    • Kjør dette sammen i en stavmikser til det blir en seig røre.
    • Visste du at linfrø blandet og løst opp på denne måten nesten kan erstatte fiberhusk og være en bra erstatning når du baker glutenfritt? I tillegg frigjøres de vannløslige fiberne som sitter i skallet og dermed får du tilgang til mer fiber. Bra for oss! 
    • Sørg for at kesam, smør og vann holder samme lunkne temperatur.
    • Bland dette sammen med linfrø blandingen.
    • Tilsett 1 pose Focaccia miks og 2-3 ts surdeigspulver.
    • Blandes godt i kjøkkenmaskin, 5-10 min.
    • La heve i bakebollen 30-45 min.
    • Legg en silikonmatte på kjøkkenbenken og ha litt ekstra glutenfritt mel tilgjengelig. Ta deigen ut av bakebollen og bruk en bakespatel til å forme deigen.
    • Deigen er ganske løs og nå tilsetter du ekstra mel og bretter dette inn i deigen og deler opp i ønskede størrelser på rundstykkene. Jeg fikk 11 store rundstykker.
    • Sett til ny heving, ca 30 min.
    • Lag ett par snitt/ kryss i hvert rundstykke, strø gjerne litt frø eller glutenfrie havregryn over før du setter den inn i oppvarmet ovn.
    • Stekes på 215 grader, midt i ovnen i ca 25 min.

    Avkjøles på rist. Om rundstykkene er litt fuktige inni gjør det ingenting, det setter seg etterhvert og gjør rundstykkene mer holdbare. Riktig god fornøyelse og nyt en deilig lang helgefrokost!

    Les mer
  • Linfrøbrød fra boka Glutenfri Jul
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Linfrøbrød fra boka Glutenfri Jul

    Etter julekaker og ribbe kan det smake godt med noe litt sunnere. 

    Dette brødet smaker godt hele året rundt :)

    Les mer
  • Urterundstykker Urterundstykker
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Urterundstykker

    Disse smaker utrolig godt til suppe!

    Dette trenger du:

    • 1 pose Focacciamiks
    • 1 pk tørrgjær eller 1/2 pakke fersk gjær
    • 150 gram Kesam
    • 3,5 dl vann
    • 20 gram smør
    • Diverse friske urter – jeg brukte her oregano, basilikum og littebitt rosmarin – tilsammen et par gode never hakkede urter
    • 3 fedd hvitløk – hakket

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på baksiden av posen og tilsett friske urter og hvitløk. Bruk muffinsbrett til rundstykkene, smør hullene litt først med type formfett eller smør slik at de ikke henger seg fast.
    • Ta en god spiseskje i hvert hull, tilsvarende ca 10-12 rundstykker. Ha en kopp med lunken vann tilgjengelig slik at du kan dyppe skjeen for å unngå at deigen henger seg fast.
    • Sett til heving en god halvtime (mens du for eksempel forbereder en suppe).
    • Sett stekeovnen på 200 grader og stek rundstykkene midt i ovnen i ca 20-25 min.Følg med på tiden.
    • Avkjøl lett på en rist og server mens de fortsatt er lunkne med litt godt smør til.

    God fornøyelse!!

    Les mer
  • Brytebrød Brytebrød
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Brytebrød

    Lag glutenfritt brytebrød med focacciamiks. Superhyggelig å servere denne varianten av Loff-miksen.

    Dette trenger du:

    • 1 pose Focaccia miks
    • 1 pk tørrgjær eller 1/2 pk fersk gjær
    • 20 gram smeltet smør
    • 150 gram kesam (naturell Skyr funker også)
    • 3,5 dl lunkent vann
    • 1 kakeform 24 cm
    • 1 bakeark

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på baksiden av focaccia-miksen.
    • Legg et bakeark i kakeformen og form runde boller som du så legger i formen. Jeg starter med en i midten og fyller på derifra.
    • Sett til heving – min 30 min og stek på 200 grader på hakket under midten av ovnen.
    • Pensle gjerne med litt olje og eller vann og strø på ønskede frø.
    • Stekes i ca 25 min men følg med da steketiden varierer fra ovn til ovn.

    Denne går unna - riktig god fornøyelse!

    Les mer
  • Loff med pesto og parmesan Loff med pesto og parmesan
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Loff med pesto og parmesan

    Lyst til å prøve noe nytt? Perfekt til en god suppe eller tapas.

    Dette trenger du:

    • 1 pose Focacciamiks
    • 1 pk tørrgjær event 1/2 pk fersk gjær
    • 3,5 dl lunkent vann
    • 150 gram Kesam (tilsvarer ca 1/2 boks)
    • 20 gram smeltet smør
    • Pesto – se egen oppskrift på hjemmelaget pesto her
    • Parmesan (kan sløyfes)

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på baksiden av miksen og bland godt.
    • La deigen heve litt i bakebollen før du legger den på en silikonmatte. Bruk en kjevle til å kjevle ut deigen til en passe leiv (lengde som 1 liter brødform og bred nok til at den kan rulles løst sammen).
    • Så smører du med leiven med pesto og strør revet parmesan over for du ruller løst sammen. Legg leiven i smurt brødform og sett til heving i ca 30 min på et lunt sted. Lag gjerne noen snitt på tvers før du setter til heving.
    • Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme, og stek loffen i ca 50 min.
    • La loffen avkjøles før du begynner å skjære i den.

    Smaker så godt! God fornøyelse!

    Les mer
  • Eltefritt brød Eltefritt brød
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Eltefritt brød

    Eltefritt brød har jeg tenkt på leeeenge! Og nå fikk jeg endelig testes det ut og er superhappy med et fantastisk godt brød! Så her kommer det en enkel, god oppskrift på et eltefritt brød med minimalt med gjær.

    Dette trenger du:

    • 1 pose Eltefritt brødmiks fra Det Glutenfrie Verksted
    • 0,5 ts tørrgjær
    • 6 dl kaldt vann
    • Ekstra mel til utbaking
    • 1 jerngryte med lokk, ca 3,6 liter

     

    Dette gjør du:

    • Bland alt det tørre i en bakebolle, tilsett kaldt vann og bland rask sammen ved hjelp av en sleiv. Deigen skal være klissete.
    • Dekk bollen med plastfolie.
    • La stå/ heve på kjøkkenbenken i ca 12 timer.
    • Dryss litt mel på kjøkkenbenken, og hell deigen over. Bruk en slikkepott til å brette deigen inn mot midten fra alle kanter. Tilfør mer mel om deigen er veldig klissete. Bruk gjerne hendene til å forme deigen.
    • Legg bakebollen over deigen og etterhev ca 1 time eller til ovnen er varm.
    • Sett ovnen på 250 ° C og sett inn jerngryta uten brøddeig, nest nederste trinn.
    • Når ovnen er varm tar du gryta ut av ovnen, drysser litt mel i bunn og legger deigen oppi.
    • Sett på lokket og stek i 45 min.
    • Senk varmen til 225 grader, ta av lokket og stek videre i ca 15-20 min.
    • Steketiden varierer fra ovn til ovn, men brødet er ferdig når det har fått en gylden farge og gir fra seg en hul lyd om du banker på det under.
    • Oppbevarer brødet i et rent kjøkkenhåndkle for å bevare den sprø skorpen.

    Riktig god fornøyelse! P.s Jeg lot brødet ligge kun i kjøkkenhåndkle til neste dag og brødet var jo like godt! Den sprø skorpa bidrar muligens til at det holder på saftigheten inni? 

    Tips! Tilsett litt diverse frø og kjerner om du ønsker litt variasjon. 

    Les mer
  • 3 brød i slengen 3 brød i slengen
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 1 Kommentar
    3 brød i slengen

    Enkelte ganger kan det være lurt å planlegge – eller egentlig er det vel det som gjelder for det meste av tiden, det å planlegge? Jeg baker ofte flere brød om gangen for å spare tid, gjøre det enkelt, samt sikre at det til en hver tid er brød tilgjengelig siden det jo går noen mengder i løpet av en uke når flere i familien må spise glutenfritt. Her har du en oppskrift og fremgangsmåte om du går for «storhusholdnings varianten».

    Dette trenger du:

    • 1 pose Eltefri Brød miks 740 gram fra Det Glutenfrie Verksted
    • 460 gram diverse glutenfritt mel som bokhvetemel, bokhveteflak, quinoamel, rismel fullkorn, glutenfrie havregryn
    • 2 poser tørrgjær eller 1 pk fersk gjær
    • 1 liter skummet kultur melk
    • 5 dl vann
    • 2 dl rapsolje
    • 3 ss fiberhusk eller psyllium
    • 2 ts honning
    • 1 ts salt
    • 250 gram diverse frø som solsikke, sesam, gresskar og linfrø og litt havregryn eller bokhveteflak om du vil.
    • 3 stk brødformer 1 liters.

    Dette gjør du:

    • Varm opp væske (skummet kultur og vann) til 40 grader (fingerlunken) og rør inn honning og fiberhusk/ psyllium.
    • La stå og svelle 5-10 min mens du finner frem og måler opp øvrige ingredienser. 
    • Hell den våte blandingen i bakebollen/ kjøkkenmaskinen og tilsett melblandingen sammen med tørrgjær, frø og olje. Bruker du fersk gjær rører du den først ut i den lunkne væsken.
    • Bland alt godt sammen i kjøkkenmaskinen, 5-10 min.
    • I mellomtiden finner du frem 3 stk 1 liters brødformer og smører disse eller kler de med bakepapir.
    • Fordel deigen i formene og sett så brødene til heving et lunt sted i ca 30 min. Deigen skal være ganske løs så bruk en bakespatel, eller slikkepott til å fordele deigen i formene med.
    • Ovnen settes på 200 grader og brødene stekes på nederste rille.
    • Steketid ca 48-50 min.

    Brødene avkjøles på rist, skjæres så opp i skiver og puttes i fryseren. Kanskje lurt å holde av det ene brødet slik at muligheten for ferskt brød varer ut dagen. 

    God fornøyelse!

     

    Tips! Strø litt ulike frø i bunn av formen etter smøring for en variasjon

    Denne oppskriften er super som utganspunkt for å rydde litt i kjøkkenskapet. Bruk de melsortene og frøene du har tilgjengelig og kanskje bare rester igjen av. Det blir stor sett alltid vellykket. 

    Les mer
  • Horn Horn med sesamfrø
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Horn med sesamfrø

    ca. 8 stk.

    Lyse horn med sesamfrø som kan spises når som helst, enten som de er eller med noe godt på. Fine å ha med på tur eller i matpakken.

    Bilde og oppskrift hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken"

    Les mer
  • Snurrer fylt med ruccolapesto Snurrer fylt med ruccolapesto
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Snurrer fylt med ruccolapesto

    Det er sommer, det er sol og lyse dager! Denne varianten ble til litt tilfeldig da jeg vanligvis bruker pesto med basilikum. Nå var basilikumen jeg hadde ganske ferdig, og dermed ble den byttet ut med frisk og grønn ruccola. Mens deigen står og hever lager du raskt denne pestoen.

    Dette trenger du:

    • 1 pose Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted pluss litt ekstra mel til utbaking
    • 150 gram kesam (kan erstattes med laktosefri kesam eller soyayoghurt)
    • 1/2 pk fersk gjær
    • 20 gram smeltet smør
    • 3,5 dl vann
    • revet ost (ikke nødvendig)

    Ingredienser til ruccola-pesto:

    • cirka 1/2 pk ruccola cirka (en pakke veier 75 gram)
    • en neve pinjekjerner
    • noen biter parmesan ost, ca 25 gram
    • olivenolje
    • litt sitronsaft
    • salt og pepper
    • Bland alle ingredienser og kjør sammen med en stavmikser – juster med mengde olivenolje så den får en fin konsistens. I tillegg trenger du bakematte/ silikonmatte, kjevle og en kakeform.

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på baksiden av Focaccia miksen
    • Bytt ut andel olje med smør
    • Blandes godt i kjøkkenmaskin
    • Deigen kan oppleves ganske bløt men sånn skal den være
    • Settes til heving i bakebollen i 30-45 min
    • Mens deigen hever lager du pestoen
    • Finn frem litt ekstra mel og en bakematte/ silikonmatte og strø litt mel på matten før du legger på deigen
    • Bruk en bakespatel til å få deigen ut av bakebollen
    • Jobb ekstra mel inn i deigen, dette gjør du til deigen føles fast
    • Kjevle ut en leiv som du så smører med pesto
    • Rull sammen leiven på langs og del opp i passende biter – jeg fikk 14 biter
    • Dekk kakeformen med bakepapir
    • Sett så bitene opp i formen, start i midten og jobb deg rundt midten
    • Sett til ny heving mens ovnen varmes opp
    • Strø litt reven ost over til slutt og pensle med litt olje og vann før du setter inn i ovnen
    • Stekes på 200 grader i ca 25 min
    • Avkjøles lett på rist

    Riktig god fornøyelse!

    Les mer
  • Ostehorn Ostehorn
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Ostehorn

    Disse smaker godt til frokost, lunsj, i matpakka, med på tur, i solveggen eller til kvelds. Jeg baker alltid dobbelt porsjon slik at jeg kan lage litt forskjellige type horn; halvparten som disse med ost og resten med ost og skinke. Smaker selvfølgelig helt fantastisk nystekte og lune, men ikke så værst å putte i fryseren og ta ut etterhvert heller. Da gjør det seg veldig med en liten lunk i ovnen eller i mikrobølgeovnen.

    Dette trenger du til 8 glutenfrie ostehorn: (kan dobles)

    • 1 pose Focaccia miks
    • 1/2 pk fersk gjær
    • 3,5 dl lunken vann
    • 150 gram kesam/ laktosefri kesam eller soyayoghurt
    • 20 gram smeltet smør
    • 150 gram revet ost (Jarlsberg)
    • Litt ekstra glutenfritt mel til utbaking

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på posen, og bytt ut andel olje med smør
    • La deigen heve min. 30 min i bakebollen
    • Finn frem silikonmatte/ bakematte og strø litt ekstra mel på denne
    • Deigen er litt klissete så bruk en bakespatel til å få deigen ut av bakebollen
    • Strø litt ekstra mel på deigen og formen den med hendene før du kjevler ut til en rund leiv.
    • Del opp i 8 «pizzastykker» med en pizzaskjærer og strø ønsket mengde ost på.
    • Rull sammen horn og sett på stekebrett kledd med bakepapir.
    • Heves i 30-45 min
    • Stekes på 210 grader i ca 25 min
    • Avkjøles på rist

    God fornøyelse!

    Les mer
  • Eltefrie rundstykker med gulrot og gresskarkjerner Eltefrie rundstykker med gulrot og gresskarkjerner
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Eltefrie rundstykker med gulrot og gresskarkjerner

    Sett deigen i kveld og sikre deg nystekte, glutenfrie rundstykker til en sen helgefrokost eller lunsj. Så enkelt, så smakfult! Dette er det jeg kaller lykke, glutenfri så klart!

    Dette trenger du:

    • 1 pose (740 gram) Eltefritt Brødmiks fra Det Glutenfrie Verksted
    • 50 gram gresskarkjerner
    • 100 gram raspet gulrot (ca 2 små gulrøtter)
    • 1 ts salt
    • 1 ts tørrgjær
    • 7 dl kaldt vann
    • Ekstra mel til utbaking
    • En liten langpanneform
    • Silikon/ bakematte

    Dette gjør du:

    • Bland alt det tørre i en bakebolle (mel, gresskarkjerner, raspet gulrot (bruk den minste raspestørrelsen), gjær), tilsett kaldt vann og bland rask sammen ved hjelp av en sleiv. Deigen skal være klissete.
    • Dekk bollen med plastfolie.
    • La stå/ heve på kjøkkenbenken i 8-12 timer.
    • Dryss litt mel på kjøkkenbenken, og hell deigen over. Bruk en slikkepott, eller bruk hendene, til å brette deigen inn mot midten fra alle kanter. Tilfør mer mel om du synes deigen er litt for klissete. 
    • Form deigen til type lang pølse og del opp i ønsket antall deler for å trille ut til rundstykker. Jeg fikk 10 stk., ganske store.
    • Kle en form med bakepapir og legg rundstykkene ganske tett.
    • Dekk formen og sett til ny heving, ca 1 time.
    • Sett ovnen på 225 grader.
    • Steketiden er ca 35-40 min.

    Avkjøl rundstykkene lett før du serverer med favoritt pålegg og tilbehør.

    God fornøyelse! Nyt dagen!

    Les mer
  • Eltefritt brød med frø Eltefritt brød med frø
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Eltefritt brød med frø

    Eltefritt brød er jo så enkelt og så godt. Perfekt start på helgefrokosten når du har litt ekstra tid. Her er en ny variant som også saer veldig godt. 

    Dette trenger du:

    • 2 poser (800 gram) Brødmiks fra Det Glutenfrie Verksted
    • 80 gram ulike frø (sesamfrø, linfrø, chiafrø og litt gresskarkjerner var det jeg brukte her)
    • 1 ts havsalt
    • 0,5 ts tørrgjær
    • 7 dl kaldt vann
    • Ekstra mel til utbaking
    • 1 jerngryte med lokk, ca 3,6 liter
    • Silikon/ bakematte

    Dette gjør du:

    • Bland alt det tørre i en bakebolle (mel, frø og gjær), tilsett kaldt vann og bland sammen ved hjelp av en sleiv. Deigen skal være klissete.
    • Dekk bollen med plastfolie.
    • La stå/ heve på kjøkkenbenken i ca 12 timer.
    • Dryss litt mel på en silikonmatte, eller direkte på kjøkkenbenken, og hell deigen over. Bruk en slikkepott til å brette deigen inn mot midten fra alle kanter. Tilfør mer mel slik at deigen blir mindre klissete og bruk gjerne hendene til å forme deigen.
    • Snu bakebollen og legg denne over deigen og la heve ca 1 time.
    • Sett ovnen på 250 grader og sett inn jerngryta uten brøddeig, nest nederste trinn.
    • Når ovnen er varm tar du gryta ut av ovnen, drysser litt mel i bunn og legger deigen oppi.
    • Kutt noen snitt i deigen.
    • Sett på lokket og stek i 45 min.
    • Senk varmen til 225 grader, ta av lokket og stek videre i ca 15-20 min.
    • Steketiden varierer fra ovn til ovn, men brødet er ferdig når det har fått en gylden farge og gir fra seg en hul lyd om du banker på det under.
    • Oppbevarer brødet i et rent kjøkkenhåndkle for å bevare den sprø skorpen.

    Riktig god fornøyelse!

    Les mer
  • Flettebrød Flettebrød
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Flettebrød

    Nistebrød miksen er jo perfekt til hjemmelagede polarbrød men den kan selvsagt benyttes til å bake brød med også.

    Denne miksen har mange gode egenskaper og det at den har mindre salt, sukker og mer fiber kvalifiserer til nøkkelhullmerke som jeg tenker er en viktig referanse til deg som ønsker et litt sunnere, glutenfritt kosthold. 

    Her har jeg laget et flettebrød og for å få til det så har jeg benyttet 2 poser med Nistebrød miks. 

    Lurer du på hvor du kan få kjøpt denne miksen? Sjekke ut din nærmeste Coop Obs, Mega eller Extra og Meny eller bestill direkte via allergikost.no eller i vår egen nettbutikk detglutenfrieverksted.no

    Les mer
  • Glutenfrie polarbrød Glutenfrie polarbrød
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Glutenfrie polarbrød

    Glutenfrie polarbrød baker du veldig enkelt selv. Nistebrød miksen er den perfekt miksen til dette, og best av alt er at du løser det på under 30 min! Enklere, og bedre, blir det neppe?

    Denne miksen har jo mange gode egenskaper og det at den har mindre salt, sukker og mer fiber kvalifiserer til nøkkelhullmerke som jeg tenker er en viktig referanse til deg som ønsker et litt sunnere, glutenfritt kosthold. 

    Dette trenger du til ca 9 polarbrød:

    • 1 pose Nistebrød miks fra Det Glutenfrie Verksted
    • 1/2 pk fersk gjær eller 1 pose tørrgjær 
    • 15 gram smør (bruk gjerne flytende Melange)
    • 3,5 dl vann

    Dette gjør du:

    • Sett ovnen på 250 grader
    • Rør ut gjæren i lunkent vann
    • tilsett smeltet smør og bland det hele med miksen i en kjøkkenmaskin
    • Blandes godt i kjøkkenmaskinen, min 3 min.
    • Legg et bakeark på stekebrettet
    • Del deigen i 9 like store emner, ca 80 gram per
    • Form hver del til en rund, flat leiv og legg på stekebrettet. Dette gjør du enklest ved bruk av hendene. Synes du deigen blir klissete fukter du hendene mellom hver gang.
    • Pensle toppene med vann
    • Prikk brødene med kniv (eller spisepinne
    • Sett en ildfast bolle med varmt vann i bunn av ovnen. 
    • Stek polarbrødene i 15-20 min. Følg med på tiden og når du ser at skorpen har blitt brun og jevn er de ferdige.
    • Avkjøles på rist. 

    Riktig god fornøyelse! :)

    Tips! Perfekte å fryse ned og ta opp etterhvert

    Tips! Perfekte i matpakken

    Lurer du på hvor du kan få kjøpt denne miksen? Sjekke ut din nærmeste Meny, Kiwi, Obs eller Mega butikk eller bestill direkte via allergikost.no

    Les mer
  • Eltefrie og grove baguetter Eltefrie og grove baguetter
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 1 Kommentar
    Eltefrie og grove baguetter

    Flere eltefrie tips med denne miksen. Nydelig som tilbehør til en enkel suppe for eksempel. Og så god at dette kan alle spise ;)

    Dette trenger du:

    • 1 pose Eltefritt Brød miks fra Det Glutenfrie Verksted
    • 0,5 ts tørrgjær
    • 6 dl kaldt vann
    • Ekstra mel til utbaking (bruk det du har av glutenfritt mel - min favoritt her er fullkorn Rismel)
    • 1 baguette form/ stekebrett
    • Silikon/ bakematte

    Dette gjør du:

    • Bland alt det tørre i en bakebolle (bakemiks og tørrgjær), tilsett kaldt vann og bland rask sammen ved hjelp av en sleiv/ slikkepott. Deigen skal være klissete.
    • Dekk bollen med lokk.
    • La stå/ heve på kjøkkenbenken i ca 12 timer.
    • Dryss litt mel på en silikonmatte, og hell deigen over. Bruk en slikkepott til å brette deigen inn mot midten fra alle kanter. Tilfør gjerne litt mer mel slik at deigen blir mindre klissete, men ikke overdriv da deigen skal holde seg litt løs og klissete. Bruk gjerne hendene til å forme deigen.
    • Del deigen i tre like deler
    • Rull tre pølser og legg på baguetteform kledd med bakepapir
    • Sett til heving ca 45 min
    • Sett på ovnen 250 grader med stekebrett i
    • Når ovnen er varm, lager du noen små snitt i hver baguetter for du setter inn baguettene, midt i ovnen og steker i ca 15 min.
    • Avkjøles på rist

    Baguettene blir skikkelig røffe i utseende og supergode i smaken.

    Perfekt til suppe, salat, gryteretter eller med godt pålegg i.

    Godt fornøyelse! ;)

    Les mer
  • Pestosnurrer Pestosnurrer
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Pestosnurrer

    Oooolalaaaa disse er gode! Bakte disse med tanke på tilbehør til suppe, men innen suppa var ferdig var det nesten tomt for snurrene gitt.

    Dette trenger du til 10-12 glutenfrie pestosnurrer, avhengig av størrelsen du velger: (oppskriften kan enkelt dobles)

    • 1 pose Focacciamiks
    • 3,5 dl lunkent vann
    • 1 pk tørrgjær eller 1/2 pk fersk gjær
    • 150 gram kesam
    • 20 gram smør
    • Pesto – enten hjemmelaget eller bruk ferdig på glass
    • Frisk basilikum
    • Revet parmesan (ikke nødvendig)
    • Glutenfritt mel til utbaking (ikke alltid nødvendig)
    • Bakeark

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på Focacciamiksen og bytt ut olje med smør.
    • Sett til heving i ca 30 min.
    • Mens deigen hever lager du pesto, eller finner frem ingredienser til fyllet.
    • Bruk en silikon matte til utkjevling. Dersom deigen føles vell klissete bruker du litt ekstra glutenfritt mel, og ruk det du har tilgjengelig. 
    • Kjevle ut deigen slik du gjør når du lager kanelsnurrer.
    • Smør pesto utover deigen, dryss gjerne litt frisk basilikum og eventuelt litt revet parmesan.
    • Rull sammen, kutt i passe biter og legg på en bakeplate kledd med bakeark.
    • Hev gjerne en rund til før du setter til steking, midt i ovnen, på 210 grader i ca 25 min. Følg med på steketiden.
    • Avkjøles på rist før du inviterer til smaking!

    God fornøyelse!

    Les mer
  • Hvitløksbaguetter Hvitløksbaguetter
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Hvitløksbaguetter

    Hvem lar seg ikke friste av glutenfrie hvitløksbaguetter? De beste baker du enkelt selv, bare følg denne oppskriften;

    Dette trenger du:

    • 1 pose Focacciamiks
    • 1 pk tørrgjær event 1/2 pk fersk gjær
    • 3,5 dl lunkent vann
    • 150 gram Kesam (tilsvarer ca 1/2 boks)
    • 20 gram smeltet smør
    • Hvitløksmør – se egen oppskrift under 
    • Litt ekstra glutenfritt mel
    • litt olje til pensling
    • baguetteform (ikke nødvendig)

    Dette trenger du til å lage hvitløksmør:

    • ca 150 gram smør
    • 1-2 fedd hvitløk
    • Friske urter (basilikum, oregano, timian) 
    • Kjør alt sammen med en stavmikser til det er godt blandet. 

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på baksiden av miksen og bland godt.
    • La deigen heve i bakebollen min 30 min før du legger den på en silikonmatte/ bakematte eller direkte på kjøkkenbenken.
    • Strø litt mel på før du tar deigen ut av bakebollen. Bruk gjerne en slikkepott/ deigskrape for å få med deg hele deigen.
    • Del deigen i tre like deler
    • Form hver del og trill ut til baguetter
    • Legg baguettene på et stekebrett eller baguetteform kledd med bakepapir.
    • Sett til heving i ca 30 min på et lunt sted. 
    • Sett stekeovnen på 215 grader.
    • Lag flere snitt i baguettene før du pensler med litt olje og setter til steking i ca 25 min. Følg med å tiden. 
    • La baguettene avkjøles lett før du deler opp ytterligere og smører/ dytter hvitløksmør i.

    Smaker så godt! God fornøyelse! <3

    Les mer
  • Eltefrie frokostbriks Eltefrie frokostbriks
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 1 Kommentar
    Eltefrie frokostbriks

    Eltefritt byr på mange variasjoner. Her er en annen favoritt!

    Dette trenger du:

    • 1 pose Eltefritt Brød miks fra Det Glutenfrie Verksted
    • 0,5 ts tørrgjær
    • 6 dl kaldt vann
    • Muligens litt ekstra mel til utbaking (bruk det du har av glutenfritt mel - min favoritt her er fullkorn Rismel)
    • Bakepapir og en liten langpanne om du har, hvis ikke bruker du den som følger med komfyren

    Dette gjør du:

    • Bland alt det tørre i en bakebolle (bakemiks og tørrgjær), tilsett kaldt vann og bland rask sammen ved hjelp av en sleiv/ slikkepott. Deigen skal være klissete.
    • Dekk bollen med lokk, eller plast. 
    • La stå/ heve på kjøkkenbenken i ca 12 timer.
    • Dryss litt mel på kjøkkenbenken (kun om deigen føles klissete), og hell deigen over. Bruk en slikkepott, eller bakespatel, til å brette deigen inn mot midten fra alle kanter. Tilfør gjerne litt mer mel slik at deigen blir mindre klissete, men ikke overdriv da deigen skal holde seg litt løs og klissete. .
    • Finn frem stekebrett, kledd med bakepapir og helle deigen over. Bruk hendene til å trykke deigen ut i formen. (Tips! Legg gjerne ett nytt bakeark på toppen og bruk en kjevle til å kjevle den jevnt utover)
    • Dekk med plast og/ eller kjøkkenhåndkle og sett til heving ca 45 min
    • Sett på ovnen 250 grader 
    • Når ovnen er varm og før du setter inn brettet deler du deigen lett opp i ønskede størrelser. Det gjør du med bakspatelen eller en pizzaskjærer. Du trenger ikke skjære helt gjennom, kun en markering slik at det er enklere å dele opp når det er ferdig stekt og avkjølt. 
    • Skru ned varmen til 225 grader og stek i ca 25 min.
    • Følg med på steketiden, når briksene har fått en gylden, jevn farge er de ferdige
    • La de avkjøles og sette seg litt før du serverer. 

    Smaker godt til frokost, lunsj, brunsj, matpakke og kvelds. Disse kan fint fryses ned og taes opp etter behov. 

    Godt fornøyelse! ;)

    Les mer
  • Focaccia i porsjonsstørrelse Focaccia i porsjonsstørrelse
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 2 Kommentarer
    Focaccia i porsjonsstørrelse

    Focaccia kan bakes hel men om du deler opp deigen i flere mindre emner kan du toppe de ulikt og dermed lage flere favoritter.

    Dette trenger du av ingredienser:

    • 1 pose Focacciamiks
    • 3,5 dl lunkent vann
    • 1/2 pk fersk gjær
    • 150 gram kesam
    • 20 gram olivenolje
    • Litt ekstra olivenolje og som "pynt" kan du bruke havsalt, rosmarin, oliven, soltørkede tomater, pesto eller annet du synes er godt å ha på :)

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på Focacciamiksen 
    • Sett deigen til heving i ca 30 min.
    • Mens deigen hever finner frem ingredienser til fyllet.
    • Ha litt esktra mel på kjøkkenbenken, eller fukt hendene mellom hvert deigemne og form deigen til passende emner/ størrelser. 
    • Legg emnene på en stekeplate kledd med bakepapir.
    • Bruk fingrene og trykk deigen litt ned slik at du får huller du kan fylle med det du har valgt ut. Fukt fingrene før du gjør dette eller bruk olivenolje.
    • Springle olivenolje og dryss litt havsalt over til slutt.
    • Hev 30 min til.
    • Sett ovnen på 210 grader og stek i ca 25 min. Følg med på steketiden.

    Avkjøles på rist før du inviterer til smaking! Smaker nydelig som der, eller så kan du lage digge sandwich å ha med på båttur, eller picnic? Prøv med litt aioli til også...

    God fornøyelse! :)

    Les mer
  • Oste- og urteboller
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Oste- og urteboller

    Når jeg jobber med mikser ser jeg alltid etter flere bruksområder - en miks kan benyttes på så mange måter som igjen gjør det hele mye enklere for deg, og for meg. En miks = mange muligheter og her får du en skikkelig smakfull, og digg variant som er inspirert av en oppskrfit som dukket opp fra "Franciskas vakre verden"

    Dette trenger du til deigen: 

    • 1 pose Focaccia miks
    • 1/2 pk fersk gjær eller 1 pk tørrgjær
    • 150 gram Kesam eller laktosefris Kesam/ Soyayoghurt
    • 20 gram olivenolje
    • 3 dl vann
    • Litt ekstra glutenfritt mel til utbaking
    • 1 egg til pensling (ikke nødvendig)
    • Sesamfrø til pynt

    Ingredienser til fyll: 

    • 375 gram fersk mozarella (= 3 poser)
    • 100 gram romtemperert smør
    • 1 kinesisk hvitløk eller 2 fedd
    • Diverse urter

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på baksiden av Focaccia miksen – sett til heving mens du gjør klart fyllet;
    • Start med urtesmøret. Bruk en stavmikser til å blande smør, hvitløk og urter til en myk "krem.
    • Del opp mozarella i biter.
    • Ha litt ekstra glutenfritt mel tilgjengelig og strø lett på kjøkkenbenken. Deigen kan være litt klissete å jobbe med men det løser du enkelt ved litt ekstra mel.
    • jobb lett med deigen til den har en struktur som du kan kjevle ut til en lei.
    • Del opp leiven i to på langs og så i fem (totalt 10 deler)
    • Legg på en bit mozarella på hver del og en klatt urtesmør
    • Pakk emnene sammen til en bolle og legg i kakeformen som du har kledd med et bakeark.
    • Jeg startet i midten og jobber med rundt.
    • Sett ovnen på 215 grader
    • Pensle lett med egg og strø sesamfrø over. Har du smør til overs så fordeler du det der det er sprekker mellom bollene. 
    • Stekes i ca 25 min - følg med på tiden
    • La bollene avkjøle seg litt slik at smøret får satt seg litt og så er det bare å nyte!

    Riktig god fornøyelse! <3

    Les mer
  • Eltefritt landbrød Eltefritt landbrød
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Eltefritt landbrød

    DEN følelsen når du "slenger sammen" noen ingredienser for å teste, og det kommer ut som tidenes bakst - den følelsen er noe som gjør dagen!! :) Nå har jeg bakt flere varianter med eltefritt, men da helst med grove melsorter for et optimalt, mettende brød. Men, så er det noe med sommer og litt ferie, og ønske om noe som er litt mer i feriemodus og som passer til både skalldyr og jordbær!

    Så er jo jeg, sammen med flere av dere, veldig happy med Focaccia miksen så denne gangen tenkte jeg at jeg gjør et forsøk med denne som basis. Må innrømme at jeg ikke var helt ovebevist da jeg "slang sammen" deigen da konsistensen ble veldig rar og kompakt. Men jeg lot den stå over natten, 12 timer, for å se. Og, neste dag så hadde det faktisk skjedd noe. Deigen var fortsatt litt vel kompakt men etter å ha jobbet litt med den så ble den mykere i formen og klar til ny heving i 45 min. 

    Samme steketid og forberedelsesmåte som for mine andre eltefrie brød. 

    Her får du oppskriften. 

    Dette trenger du:

    • 2 poser (860 gram) Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted
    • 20 gram solsikkekjerner
    • 1 ts salt
    • 1 ts Surdeigspulver fra Det Glutenfrie Verksted (ikke nødvendig)
    • 0,5 ts tørrgjær
    • 7-7,5 dl kaldt vann
    • (Ekstra mel til utbaking)
    • 1 jerngryte med lokk, ca 3,6 liter

    Dette gjør du:

    • Bland alt det tørre i en bakebolle (mel, solsikkekjerner, gjær, surdeigspulver), tilsett kaldt vann og bland rask sammen ved hjelp av en slikkepott. Deigen kan oppleves noe kompakt. 
    • Dekk bollen med plastfolie.
    • La stå/ heve på kjøkkenbenken i ca 12 timer.
    • Ta deigen ut av bakebollen og jobb litt med den p kjøkkenbenken. Jeg hadde ikke behov for noe ekstra mel til dette. Men er deigen klissete tar du et lite dryss på benken før du legger deigen over. 
    • Legg deigen til ny heving ca 45 min og det gjør du enklest ved å legge bakebollen på hode over deigen, på kjøkkenbenken.
    • Sett ovnen på 250 grader og sett inn jerngryta uten brøddeig, nest nederste trinn.
    • Når ovnen er varm tar du gryta ut av ovnen, drysser litt mel i bunn og legger deigen oppi.
    • Skjær et par riss i deigen.
    • Sett på lokket og stek i 45 min.
    • Senk varmen til 225 grader, ta av lokket og stek videre i ca 15-20 min.
    • Steketiden varierer fra ovn til ovn, men brødet er ferdig når det har fått en gylden farge og gir fra seg en hul lyd om du banker på det under.
    • Oppbevarer brødet i et rent kjøkkenhåndkle for å bevare den sprø skorpen.

    Riktig god fornøyelse!

    Les mer
  • Eltefritt fint brød Eltefritt fint brød
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Eltefritt fint brød

    Jeg er hekta på eltefritt om dagen og nå som sommer'n er her, dagene er litt latere og frokostene litt senere og lengre, er dette den ultimate løsningen til en mettende og god start på dagen.

    Jeg har også her eksperimentert med Focaccia miksen som utgangspunkt. Den har så mange gode ingredienser som jeg tenker gjør at denne varianten også ble så bra, men forsøk gjerne med en annen løsning om det er det du har tilgjengelig. Det viktigste er blandeforholdet og etterhvert konsistensen. Jeg blander inn flere av mine økologiske "rent mel i posen" varianter for å tilføre mer fiber og litt bedre næringsinnhold. 

    Dette trenger du:

    • 1 pose (430 gram) Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted
    • 100 gram Bohvetemel fra Det Glutenfrie Verksted 
    • 100 gram Rismel fra Det Glutenfrie Verksted 
    • 50 gram Quinoamel fra Det Glutenfrie Verksted
    • 50 gram Bokhveteflak fra Det Glutenfrie Verksted
    • 50 gram Hirseflak fra Det Glutenfrie Verksted
    • 1 ts salt
    • 0,5 ts tørrgjær
    • 7 dl kaldt vann
    • (Ekstra mel til utbaking)
    • 1 jerngryte med lokk, ca 3,6 liter

    Dette gjør du:

    • Bland alt det tørre i en bakebolle, tilsett kaldt vann og bland sammen ved hjelp av en slikkepott. Deigenskal være klissete. Føles den for kompakt tilsetter du litt mer vann. 
    • Dekk bollen med plastfolie.
    • La stå/ heve på kjøkkenbenken i ca 12 timer.
    • Ta deigen ut av bakebollen og brett den enkelt sammen på kjøkkenbenken. Dryss litt ekstra mel på benken før du legger deigen på for å unngå at den henger fast. 
    • Legg deigen til ny heving ca 45 min og det gjør du enklest ved å legge bakebollen på hode over deigen, på kjøkkenbenken.
    • Sett ovnen på 250 grader og sett inn jerngryta uten brøddeig, nest nederste trinn.
    • Når ovnen er varm tar du gryta ut av ovnen, drysser litt mel i bunn og legger deigen oppi.
    • Skjær et par riss i deigen.
    • Sett på lokket og stek i 45 min.
    • Senk varmen til 225 grader, ta av lokket og stek videre i ca 20 min.
    • Steketiden varierer fra ovn til ovn, men brødet er ferdig når det har fått en gylden farge og gir fra seg en hul lyd om du banker på det under.
    • Oppbevarer brødet i et rent kjøkkenhåndkle for å bevare den sprø skorpen.

    Riktig god fornøyelse!

    Les mer
  • Focacciasnurrer med urtesmør Focacciasnurrer med urtesmør
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Focacciasnurrer med urtesmør

    Rykende ferske snurrer, fylt med urter og hvitløk toppet dette måltidet (som bestod av en utrolig digg grønn suppe som jeg tenker at jeg faktisk bør dele med dere også ;))

    Dette trenger du: 

    • 1 pose Focaccia miks
    • 1/2 pk fersk gjær eller 1 pk tørrgjær
    • 150 gram Kesam
    • 20 gram olivenolje
    • 3 dl vann
    • litt ekstra glutenfritt mel 
    • Kjevle

    Ingredienser til fyll: 

    • 100 gram smør
    • 1 hvitløk fedd delt i biter
    • Diverse urter (jeg har gressløk, basilikum, timian og oregano i hagen)
    • Litt revet ost (bruk det du har eller din favoritt - jeg brukte Jarlsberg)

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på baksiden av Focaccia miksen – sett til heving mens du lager fyllet.
    • Det enkleste er om du har en stavmikser hvor du mikser litt mykt smør, hvitløk og urter
    • Legg deigen på kjøkkenbenken og ha litt ekstra glutenfritt mel tilgjengelig i tilfelle deigen oppleves klissete.
    • Kjevl ut deigen til en leiv.
    • Smør så fyllet jevnt utover, og strø på ost før du ruller den sammen.
    • Del så opp i passende biter – jeg fikk 12 ganske store biter – som du legger på stekeplate kledd med bakepapir.
    • Sett så til ny heving i ca 30 min.
    • Sett ovnen på 225 grader, og stek i ca 25 min til snurrene har fått en fin farge.

    Riktig god fornøyelse!

    Les mer