Grove nistebrød med hasselnøtter og tyttebær.
Disse er ekstra saftige og har nydelig smak. De er enkle og raske å lage, og er perfekte til matpakka, på tur, til supper eller en høstgryte.
Tyttebærene gir jo nesten litt førjulstemning :)
Frokost er dagens viktigste måltid og med en sunn og god start på dagen så holder vi lenger. Frokost kan forberedes i en fei, eller nytes i lange drag når det er mulighet for det. Vær oppmerksom på at jo mer fullkorn og sammalt dine produkter inneholder jo mer energi og næring gir det, og da energi som varer utover dagen.
Bake flere brød i helgen og sørg for at fryseren er fylt opp til en hektisk hverdag, eller bland en kjøleskapsgrøt kvelden før som gir deg en super start på dagen. Med litt planlegging så blir hverdagen en fest ;)
Jeg har også lagt til noen forslag og retter som fint kan brukes til forrett.
Grove nistebrød med hasselnøtter og tyttebær.
Disse er ekstra saftige og har nydelig smak. De er enkle og raske å lage, og er perfekte til matpakka, på tur, til supper eller en høstgryte.
Tyttebærene gir jo nesten litt førjulstemning :)
Idag ble det en digg salat basert på litt rester av kokt bokhvete.
Så godt og så mange muligheter - perfekt måte å bruke det du har i kjøleskapet. Her piffet opp med ovnsbakt gresskar siden det jo er høytid for det. Resten av gresskaret kjørte jeg sammen i blender til puré og vil bruke det i bakst litt senere.
Nydelig scones med smak av urter. Perfekt tilbehør til diverse småretter, eller bare veldig godt med litt pisket smør på.
Noen ganger er det fin bakst som gjelder og disse briksene kan du fint bake flere ganger. Nydelig til en sen frokost, i matpakken eller som tilbehør.
Bokhvete er næringsrikt og naturlig glutenfritt (ikke la deg lure av navnet). Denne mettende bokhvetegrøten toppes med det du har lyst på og er en fantastisk start på dagen!
Vi laget den med epler og kanel stekt i litt smør og karamelliserte valnøtter.
En kremete nydelig start på dagen skaper du med denne lille vrien på havregrøten.
Vi bruker stort sett vår egen Musli med Chia til havregrøt av den enkle grunn at den inneholder litt flere nyttige råvarer som bare gjør havregrøten enda bedre og mer næringsrik. Litt mindre karbohydrater og litt mer protein, litt mer krønsj med poppet quinoa og amaranth i tillegg til frø som chia og linfrø.
Vi bare eeelsker når produktene våre kan brukes til flere ting, som for eksempel Monicas Rundstykke miks.
En ting er nybakte rundstykker, uten gjær og med 100% fullkorn, en annen ting er skikkelig gode turkjeks som gir nyttig påfyll om det så er på tur eller i løpet av en lang dag, eller som nå, som et supergodt proteinbrød tilsatt litt revet gulrot.
Her får du oppskriften!
Perfekte muffins bakt på vår egen Nistebrød miks, tilsatt revet gulrot og litt nøtter. Vil du ha de søte tilsetter du bare mere lønnesirup. Perfekt med på tur, i matpakken eller om du bare er litt fysen på noe godt.
Lykke å få denne med i matboksen, eller hva?
Kjøleskapsgrøt med bjørnebær er en perfekt liten treat og start på en deilig sommerdag.
Og, har du frosne bær i fryseren er det supert å la dem tine over natten i en kjøleskapsgrøtblanding som denne.
Enkle bagels uten gjær 🥯 Disse “jukse-bagelsene” røres sammen i en fei og kan settes rett i stekeovnen uten heving og koking først.
Perfekt når du har lyst på nystekte bagels med en gang! Her har vi laget både en grov og en lys variant, begge like gode!
I dag kan vi friste med oppskrift på rykende ferske rundstykker av vår populære Superbrød miks.
Dette blir fort en favoritt både i hverdagen og til helgefrokosten 🤎🌿
Et superenkelt surdeigsbrød til matpakken.
Oppskriften er laget for å være så enkel som mulig, slik at du kan komme i gang med brødbaking i hverdagen. Den inneholder en liten mengde surdeigsstarter, slik at deigen må heve lenge. Perfekt å sette deigen før du legger deg slik at du har nystekt brød til frokost. Eller sett deigen før du går på jobb på morgenen, så er brødet klart til å stekes når du kommer hjem.
Muffins med 100% fullkorn og 100% smak!
Disse er saftige og næringsrike og passer utmerket til helgefrokosten med godt smør til.
Perfekt å ta med seg på tur også. En litt annerledes muffins du bare må prøve! Og vi rett og slett elsker alle mulighetene denne miksen gir oss.
Du kan enkelt doble oppskriften for å få 12 muffins!
Overraske noen med en søt start på dagen? Arme riddere er løsningen :)
Her har vi tatt utganspunkt i vår Brioche - perfekt løsning om du har noen skiver til overs ;)
Amerikanske pannekaker til pannekakedagen 🥞 Vi deler en helt ny oppskrift på tykke, luftige amerikanske surdeigspannekaker.
En favoritt til frokost, toppet med rørte blåbær og lønnesirup.
Og - du kan selvsagt lage disse også uten surdeig - se oppskrift under.
Disse saftige, eltefrie rundstykkene med gulrot krever minimal innsats og smaker fantastisk! Sett deigen kvelden før, og start dagen med rykende ferske rundstykker - ren lykke!
Hvis du ikke har oppdaget kikertmel ennå, bør du gå til innkjøp av dette næringsrike melet!
Kikertmel har et høyt protein- og fiberinnhold og en lav glykemisk indeks, noe som gir en langvarig metthetsfølelse og et stabilt blodsukkernivå. I tillegg inneholder det folat, vitamin B6, jern, magnesium, sink, kobber og selen.
Bakt havregrøt er rett og slett en riktig så god start på dagen - perfekt til kvelds også faktisk.
Tips! Bland sammen og sett i ovnen mens du tar deg en rask dusj og gjør deg klar for dagen.
Glutenfri brioche bakt på den populære tangzhong-metoden, som gir ekstra luftig og saftig bakst!
Brioche er fransk gjærbakst rik på egg og smør. Et skikkelig luksus brød med en smak som minner noe om croissant. Det blir vel ikke bedre enn det? Helgefrokosten blir ekstra god med nybakt brioche med syltetøy eller sjokoladepålegg.
Bakemetoden gir også en følelse av nybakt litt lenger.
Rundstykker som både metter og smaker får du med denne oppskriften. Og nøttepålegg, ja det lager du veldig enkelt selv.
Begge oppskriftene hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken"
Hva er bedre enn hjemmelagde kjeks til å ha med seg på tur i høstværet?
Det er enkelt å lage og gir deg glede og energi på turen. Her har vi brukt en av våre nyeste bakemikser, Monicas rundstykker. Den er proppfull av gode næringsstoffer og kan i tillegg til å bli rundstykker, bli til disse knasende gode kjeksene.
Dette brødet er et av resultatene fra samarbeide med forskning og dette brødet er et brød med innhold. Enkelt å tilerede, god på smak i tillegg til at det holder deg mett litt lenger med hele 91% fullkorn.
Monicas Rundstykker gir deg nydelige rundstykker.
100% fullkorn og 100% smak.
Toast med snøfrisk og smørstekt kantarell...
Denne retten er faktisk så enkel at du kan lage den i skogen :)
Disse rundstykkene har vært med i mange år men i dag gjorde vi en liten test på og en upgrade ved å tilsette revet squash. Så godt!!
“Back to school” pizzasnurrer, for en super start på skolen!
Passer også perfekt til å ha med seg som niste eller til å ha med seg på tur, som helgekos eller i barneselskap. Pizzasnurrene smaker helt nydelig rykende ferske rett fra ovnen. De kan også fint fryses ned, så lag gjerne en dobbel porsjon. Legg den med i matpakken rett fra fryseren, den er tint til lunsj.
Grovt langpannebrød, eller brytebrød, med deilig smak av urter, hvitløk og sitron.
Perfekt tilbehør til suppe eller salat, men er også gode alene til frokost eller lunsj. Rundstykkene kan like fint bakes uten urter.
Ønsker du et litt grovere, og smartere tilbehør til sommerens grill så prøv deg på disse!
Denne oppskriften har jeg også delt i boka "Et glutenfritt kjøkken" og den har blitt en gjenganger her i Verkstedet. Den kan varieres i det uendelige med alt fra revet gulrot og eple som her, eller med sjokoladebiter, nøtter, eple og kanel, tørket frukt.
Denne varianten med revet gulrot og eple er nesten så sunn at den passer like godt i matpakken som til frokost! :)
En enkel oppskrift på glutenfrie scones som passer like godt til frokost som til lunsj. Scones smaker best nystekt, gjerne med krem og syltetøy. Til tradisjonell Afternoon tea kan du servere nybakte scones med klassisk “clotted cream”.
Vi spiste scones med kokosyoghurt og hjemmelaget jordbærsyltetøy, skikkelig sommerkos. Anbefales!
Frokosten er det desidert viktigste måltidet for meg. Den sikrer jo en god start på dagen! Det å lage sin egen granola er så enkelt at det nesten er litt gøy.
Oppskriften er hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken". Bilder tatt av Line Dammen
Sommer, ferie og latere dager innfris når du kan smelle sammen en deig uten kjøkkenmaskin og/ eller brødform og servere de deiligste briks både til frokost, lunsj, kvelds og matpakker
Finn frem kreativiteten og lag en dekorativ blomsterfocaccia i sommer. En fryd for øyet og smaker ekstra godt! Dekorer focacciaen med grønnsaker, urter, oliven, krydder eller frø. Kun fantasien setter grenser.
Smakfullt tilbehør til grillmat, spekemat, supper og lignende og perfekt på tapasbordet.
Selv de tørreste brødskivene blir gode som gull med deilig topping!
Nå som det nærmer seg ferietid og tilgangen på ferskt brød ikke er det enkleste om man lever glutenfritt så er dette tipset gull å ta med seg. Bruk det brødet, brødskivene, restene du har og fiks opp en deilig liten rett som funker både til frokost, lunsj og middag og perfekt som en liten forrett også.
Og ikke minst - mindre matsvinn!
Bilde og oppskrift er hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken"
Sommer og ferie er like rundt hjørnet og her i verkstedet er vi så klare at vi starter dagen med å dele disse nydelige belgiske vaflene med deg.
Nå har vi kjøpt både blåbær og bringebær, men så fort de norske bærene er klare er det vel så fristende å lage disse vaflene igjen. Rabarbraen derimot er siste rest fra hagen. Så spar på denne oppskriften til resten av sommern :)
Jeg bruker ofte å lage vafler når jeg skal rydde kjøkkenskapet for rester av diverse mel, eller hvis jeg har en skvett melk eller rømme som har gått ut på dato, men som er like god. Her får du altså min grunnoppskrift som du kan variere som du vil!
Bilde og tekst er hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken"
Fylte bagels, en morsom vri på den amerikanske klassikeren 🥯 Bagels kokes kort i vann før de stekes, noe som gir en både saftig og sprø konsistens.
Perfekt til frokost eller matpakke, som tilbehør til suppe og salat, eller til å ha med på tur 🌿
Vi har også delt en video av fremgangsmåten på Instagram.
I dag deler vi oppskriften på brødet som ble brukt som eksempel på innlegget i gårsdagens Kunnskap torsdag.
Dersom Brødskala’n hadde tatt hensyn til alle glutenfrie “kornsorter”, ville dette brødet blitt beregnet til å være 86,7 %. Med dagens ordning får det en score på kun 42,2 %, en vesentlig forskjell!
En mettende, juicy sandwich med pesto, salat, tomater, bacon og litt avocado.... Er du sugen på noe som smaker skikkelig godt og som også er full av fullkorn og nyttige ingredienser.
Her er løsningen!
Hva med å lage denne til påskefrokosten? En fyldig og superenkel grøt toppet med frisk appelsin, knasende mandler og mørk sjokolade.
Perfekt påfyll før påskens aktiviteter :)
Flere savner gode, næringsrike og mettende glutenfrie alternativer til matpakker og turmat.
Anbefaler deg å prøve disse muffinsene fylt med litt urter, bacon og skinke, revet ost og paprika. Tipset er rett og slett å bruke det du har i kjøleskapet mens grunnoppskriften er den samme.
Så enkelt og så utrolig godt. Kjøleskapgrøt er nesten som en liten dessert, og denne varianten med hel bokhvete og appelsin er så absolutt en av mine favoritter.
Perfekt påskefrokost før en deilig skitur eller dag i solveggen :)
Enkelte dager går det litt mer hurrameg rundt enn andre og for noen med små barn, mange aktiviteter så er det ikke alltid like lett å finne gode løsninger som både metter og smaker godt.
Idag stekte vi disse vaflene - etter inspirasjon av Julianne godt for magen. Litt små justeringer men best av alt at disse er både glutenfrie, økologiske og lavFODMAP : )
Denne oppskrfiten gir deg 7-8 vaffelplater
Her snakker vi smartere, sunnere cookies som kun er naturlig søtet med dadler. Mer enn søte nok og perfekt følge med på turen, etter trening eller rett og slett fordi du har lyst på noe godt.
Denne oppskriften ble jeg inspirert av gjennom Matprat. Og når du har kjøkkenskuffen "full av dadler" gjelder det å finne smarte tips og gode forslag til bruk, slik som denne oppskriften ble.
Noe så enkelt, søtt og hyggelig å lage og som kan serveres både til morsdag og valentines, eller bare en vanlig søndag.
Alle hjerter gleder seg : )
Jeg bruker en silikonform fra Søstrene Grene.
Hva med å friste gjengen med nybakte rundstykker til kvelds? Eller som tilbehør til dagens middag? Oppskriften på plantebasert smørepålegg er også verdt å prøve. Alt tilberedt av vår dyktige ambassadør Rebecca.
Mandelsmør er både nyttig og godt. Det smaker godt rett fra glasset, eller som pålegg, i bakst eller som topping på både havregrøt og kjøleskapsgrøt.
Mandler inneholder gode ting som sunne fettsyrer, fiber og vitaminer.
Focaccia miksen vår kan varieres i det uendelige og denne oppskriften er intet unntak. I tillegg er miksen fri for rare e-stoffer, den er økologisk, lavFODMAP sertifisert og glutenfri så klart. Ved å bruke sammalt hirsemel og rismel og malte loppefrøskall så har vi fått til at denne også inneholder viktige fiber.
Inspirasjon til denne hentet jeg fra Ina, Mat på bordet og hennes bok Eltefri Bakst.
Og disse brødene ble sååå gode. Enkelt var det også! Se bare her:
Pai smaker jo like godt til lunsj, middag og kvelds og denne er intet unntak. Vi har et uttall varianter på pai men idag har vi laget en som er fylt med søtpotet og feta etter inspirasjon av Lise Finckenhagen.
Litt smartere og veldig, veldig godt som jo er det aller, aller viktigste. I tillegg til å være glutenfritt, så klart!
Sprø skorpe og myyyk innside! Disse ble helt fantastisk gode - enkelt var det også. Se bare her!
En grønn lunsj eller et grønt mellommåltid blir aldri feil og disse wraps'ne kan du i prinsippet fylle med hva du vil :)
I tillegg var de overraskende holdbare så jeg vil tippe at disse også gjør seg godt i matpakken.
Denne oppskriften holder til 4-6 wraps avhengig av hvor store du lager de.
Knasende gode knekkebrød du enkelt baker selv og som gjør hverdagen litt bedre og mer smakfull.
Og når du først er i gang kan du like godt lage dobbelt porsjon!
Et knallgodt vaffeltips! :)
Har du vafler til overs eller kanskje spart på litt røre så lag deg en toast! Vi lager jo alltid vafler uten sukker og derfor kan du enkelt bruke vafler nesten med allslag pålegg. Smart, ikke sant?
Jeg vet ikke hvordan du har det, men her hos meg med tre av husholdningen som lever glutenfritt så må jeg si påfyll av næringsriktg brød ofte kan være en utfordring. Det har en tendens til å forsvinne rasende fort...
Kjenner du deg igjen?
Eldstemann som har vært student noen år fikser brødbakingen stort sett selv, men når studenten er hjemom så har jeg en følelse av at inntaket toppes :) For da går det unna...
Uansett, nystekt godt brød er jo aldri feil. Så derfor dette tipset om å bake tre brød i slengen. Jeg har delt oppskrift på dette tidligere, se bare her, men idag vil jeg si jeg har en enda enklere fremgangsmåte som jeg vil dele med deg.
Bak en nydelig brødkrans mens juleroen senker seg. Denne kan du variere med det du liker av smaker. Her har vi tilsatt tørket ramsløk og pyntet med rosmarin, men her finnes det mange gode alternativer. Prøv deg frem til din favoritt.
Denne oppskriften har jeg også delt i boka "Et glutenfritt kjøkken" utgitt av Gyldendal 2021. Bilde tatt av Line Dammen.
Dette er et holdbart brød helt uten mel og gjær, kun med nøtter og frø og det trenger heller ingen hevetid. Veldig godt!
De fleste av oss digger jo både taco og toast så hvorfor ikke slå disse to sammen!?
Ofte blir det rester og her får du et smart tips til bruk av risrester, nemlig risvafler! : )
Skikkelig gode og så enkle å lage, prøv da vel!
Hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken"
Har du forsøkt å tilsette ulike krydder i brødbaksten? Denne oppskriften kan du fint følge uten å tilsette krydderet, men om du ønsker en ny smaksvariant så forsøk deg frem med spennende tilsetninger! Er du usikker på baking med krydder kan du bake brødet "naturell" og heller eksperimentere etthvert, for eksempel med anis eller karve.
Nydelige horn som passer perfekt i matpakken!
I et glutenfritt kosthold kan det være smart å ha et ekstra fokus på de sunne glutenfrie råvarene for å ta enklere, bevisste valg. Det er nemlig et utall gode, næringsrike og naturlig glutenfrie råvarer som lett kan introduseres og brukes i et glutenfritt kosthold, som for eksempel Chiafrø.
Litt fakta om Chiafrø:
• Chiafrø er frø fra planten Salvia Hispanica som er en plante fra myntefamilien med opprinnelse fra Mexico og Guatamala.
• Du får Chiafrø både som hvite og sorte/ brune.
• Frøene er veldig næringsrike og består av 1/3 fett hvorav mye er essensielle fettsyrer som plantebasert omega-3 og omega-6, i tillegg til kostfiber, protein, vitaminer, mineraler, sporstoffer og antioksidanter.
Vi i Det Glutenfrie Verksted bruker allerede Chiafrø i flere av våre produkter og sikrer derfor produkter med både god smak og ernæring. Du har kanskje testet vår Eltefri Brød miks? Müsli med Chia er en klar favoritt da den kan brukes til det meste som en perfekt løsning til enten müsli, grøt, hjemmelaget kjøleskapsgrøt og til og med til kakebakst.
Digge og litt smartere blåbærmuffins laget på havremel, -gryn og valnøtter uten tilsatt sukker. Perfekt turfølge, i matpakken, til både frokost og kvelds og en fin måte å bruke opp brune bananer på.
Her får du et enkelt tips til et glutenfritt brød som oppleves som et vanlig brød. Her får du også nyttige fiber, og produktet er både nøkkelhullmerket og økologisk i tillegg til sertifisert lavFODMAP.
Idag deler jeg likegodt oppskriften fra boka Et glutenfritt kjøkken. Super oppskrift om du vil bake et godt og næringsrikt brød fra bunnen av.
Så enkelt, og såå godt! Dette kan du fint bake idag og servere i matpakken i morgen.
Denne kombinasjonen vil overraske deg - frisk og syrlig! Oppskrfiten er hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken" gitt ut av Gyldendal.
Foto: Line Dammen
Baker du disse kan jeg nesten garantere at dagen får en opptur! : )
For en smakfull, artig vri å lage med vår Focaccia miks, denne må du bare prøve! Perfekt tilbehør til tapas, suppe, gryte eller til en deilig salat.
Vi vet at nistebrød miksen er en stor favoritt blant mange av dere! Har du prøvd å bake noe annet med denne enn polarbrød/ nistebrød? Hvis ikke burde det helt klart være en ting du tester ut.
Oppskriften er ganske så enkelt - se bare her:
Whow! Er du glad i granola OG peanøttsmør? Kanskje ikke i denne kombinasjonen, men denne anbefaler jeg deg å teste.
En ny favoritt som du enkelt "smeller sammen" med kun få ingredienser. I tillegg til å være glutenfri og økologisk er den også vegansk.
Se bare her : )
Savner du en rask og enkel måte å blande sammen en deig til skikkeligode, saftige glutenfrie, og veganske, rundstykker som også er helt uten frø og med lite gjær?
Og nå som det også har vært en utfordring på å få tak i fiberhusk så kan du bruke psylliumfrø.
Sjekke denne kjappe oppskriften!
Sett deigen i kveld og nyt et nybakt brød til frokost eller sen lunsj i morgen. Selv småtasser liker dette brødet og revet gulrot gjør at det holder seg ekstra saftig og holdbart over flere dager!
Grønt er skjønt - for kropp og sjel :) Og disse pannekakene bidrar til begge deler.
Oppskriften er hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken"
Er du på jakt etter en enkel løsning til glutenfritt brød om du skal på overnattingstur eller ønsker å forberede et godt holdbart brød du enkelt kan ta med deg?
Prøv dette langpannebrødet, helt uten gjær og ferdig bakt på under 45 min.
Smart løsning med disse små langpanneformene med lokk og håndtak - da kan du enkelt ta med deg hele formen : )
Du kan fint følge denne oppskrfiten å lage det som et brød i en vanlig brødform. Se tips under.
Denne oppskriften er perfekt til flere formål : ) Her får du ryddet opp i brune bananer, rester av melk/ plantebasert/ yoghurt i tillegg til en perfekt løsning om du bare fysen på noe godt men likevel litt sunt.
Denne oppskriften gir en ganske stor mengde lapper så du kan vurdere å halvere den. Men perfekt å ha noen til overs som kan følge med en liten matpakke?
Dette har vi gledet oss til å dele! Nybakte bagels som passer perfekt til alt fra frokost, lunsj, matpakke, kvelds eller som tilbehør til suppe og salat. Spises som de er eller fylles med dine favoritter.
Du bør beregne noe tid men når du får dette resultatet er det verdt hvert minutt, jeg lover deg.
Jeg ville teste ut å bake de fine bagelsene med å bruke Focacciamiksen og så sette deigen til kaldheving/ eltefritt. Veldig vellykket og kan anbefales!
De grove fant jeg rask ut var enklest å rett og slett bruke Nistebrød miksen, den er perfekt sammensatt, rik på fiber og fullkorn og et smartere valg sånn sett enn for de lyse.
Under får du fremgamgsmåte for begge to så da kan du jo selv velge den som frister mest?
Noe så enkelt og så godt! Sett deigen i kveld, eller i morgen tidlig og bak det herligste brytebrødet til dagens middag, kvelds, frokost, sen lunsj eller ta med på dagens piknik.
Nesten en liten matpakke i disse kjeksene!
Og her kan du fint bytte ut mengde nøtter og tranebær med dine egne favoritter eller basert på hva du har tilgjengelig.
Dette brødet kan fylles med all verdens go'saker. Bruk de nøttene du har og liker best og bak et skikkelig godt, og mettende nøttebrød!
Oppskrift og bilde er hentet fra boka "Glutenfri Jul"
Glutenfrie muffins fylt med smeltet ost som smaker digg alene, med litt pesto eller som tilbehør til annen småmat.
Smaker aller best når de er nybakte, og fortsatt litt varme, men gjør seg også godt i lunsjboksen. Helt klart verdt en bakst, eller to.
Du trenger:
Dette gjør du:
Avkjøles lett før du nyter med for eksempel hjemmelaget pesto? Oppskriften på den finner du her
Nok et vellykket, glutenfritt brød hvor det hele tar utgangspunkt i miksen Eltefritt Brød. Miksen er en klar favoritt om dagen, den er enkel å blande sammen, nyttig og sunn da miksen også kvalifiserer til nøkkelhullmerket og så er den et perfekt utgangspunkt for små justeringer og tilpasninger - som idag endte i dette saftige, gode brødet med smak og farge fra rødbeter.
Inspirasjon til dette brødet fikk jeg i boka Eltefri Bakst av Ina Johnsen - den kom ut like før jul og har massevis av tips og triks til eltefri bakst. To av oppskriftene er faktisk glutenfrie!! Og de andre kan fint "oversettes" til glutenfri bakst med små justeringer.
Så tilbake til dagens bakst!
Du trenger:
Dette gjør du:
Tips!
Dette brødet er så saftig og godt at det eneste du trenger er litt smør ;) men har du noen andre tips til pålegg så legg gjerne igjen en kommentar!
God fornøyelse! :)
Havregrøt er en sikker vinner og en god start på dagen. Her i huset "pimper vi ofte opp" havregrøten med å bruke Müsli med Chia miksen. Den inneholder flere spennende råvarer, i tillegg til havre, som poppet quinoa og amaranth, bokhveteflak og linfrø.
Nybakte rundstykker frister alltid. Og på tide med en fremsnakk av Focaccia miksen som nesten kan brukes til "alt" i tillegg til en vellykket focaccia, loff, rundstykker, pizza, fletteloff, brytebrød og nå denne siste oppskriften som overrasket hele familien tidlig en lørdags morgen ;)
Dette trenger du (til 11 store rundstykker):
Dette gjør du:
God fornøyelse!
TIPS!
De du ikke spiser opp samme dag deler du i to og fryser ned. Så har du nydelige rundstykker på lur når du måtte ønske det :) Tines på benken, i ovnen på varmluft ca 10 min, eller i brødrister.
Eltefritt brød har blitt vår families store favoritt - du blander miksen enkelt sammen på kvelden og så har du et deilig, mettende og godt brød til frokost. Og best av alt er at dette brødet holder seg godt. I tillegg har det en sprø, god skorpe som gjør det hele komplett.
Du trenger:
Dette gjør du:
God fornøyelse! <3
Knekkbrød miksen til Det Glutenfrie Verksted er det flere av dere som har lett etter og savner i butikkhyllene. Det gjøres stadig endringer i utvalget i fri for hylla, og noen ganger skjer det dessverre at en favoritt utgår. Så for å "bøte på såret" vil jeg dele jeg oppskriften med dere her. Min lille adventspresang til deg - da disse er gode både som tilbehør til julens godsaker til frokost og lunsj, men også som base til å lage Sjokoladeknekke som også står i boka Glutenfri Jul :)
Du trenger:
Dette gjør du:
1. Vei opp alle de tørre ingrediensene, og bland disse lett i en bakebolle.
2. Kok opp 5 dl vann som du heller over blandingen.
3. La stå og svelle min 15 min.
4. Sett stekeovnen på 200 grader (kan også bruke varmluft men da 190 grader)
5. Legg to bakeark på kjøkkenbenken og del så blandingen på disse to bakearkene.
6. Legg det siste bakearket over deigen og klem utover. Bruk en kjevle til å fordele deigen jevnt utover bakearket.
7. Sett inn begge brettene, og ta ut etter 5 min og bruk en pizzaskjærer til å dele opp i passe størrelse.
8. Bytt plass på brettene underveis og stek videre i 20 min.
9. Fjern bakepapir og legg knekkebrødene på en rist og sett tilbake i avslått ovn og la de stå der til ovnen er kald. På den måten får du sprø, digge knekkebrød.
God fornøyelse!
Dette er en super variant å lage for eksempel matpakke vaffel med. Enkelt er det også om du har Vaffel miksen tilgjengelig og med deg på påsketur, da trenger du kun dette for å lage skikkelige gode, og mettende vafler:
Dette trenger du til 7 sunne matpakkevafler:
Dette gjør du:
Tips – ønsker du flere vafler dobler du bare oppskriften.
Ut på tur – aldri sur.
Glutenfrie müslirundstykker er skikkelig godt, og mettende og det perfekte turfølge eller som "reserve" når du er i farta.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
God fornøyelse! :)
Etter julekaker og ribbe kan det smake godt med noe litt sunnere.
Dette brødet smaker godt hele året rundt :)
Enkelte ganger kan det være lurt å planlegge – eller egentlig er det vel det som gjelder for det meste av tiden, det å planlegge? Jeg baker ofte flere brød om gangen for å spare tid, gjøre det enkelt, samt sikre at det til en hver tid er brød tilgjengelig siden det jo går noen mengder i løpet av en uke når flere i familien må spise glutenfritt. Her har du en oppskrift og fremgangsmåte om du går for «storhusholdnings varianten».
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Brødene avkjøles på rist, skjæres så opp i skiver og puttes i fryseren. Kanskje lurt å holde av det ene brødet slik at muligheten for ferskt brød varer ut dagen.
God fornøyelse!
Tips! Strø litt ulike frø i bunn av formen etter smøring for en variasjon
Denne oppskriften er super som utganspunkt for å rydde litt i kjøkkenskapet. Bruk de melsortene og frøene du har tilgjengelig og kanskje bare rester igjen av. Det blir stor sett alltid vellykket.
Sett deigen i kveld og sikre deg nystekte, glutenfrie rundstykker til en sen helgefrokost eller lunsj. Så enkelt, så smakfult! Dette er det jeg kaller lykke, glutenfri så klart!
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Avkjøl rundstykkene lett før du serverer med favoritt pålegg og tilbehør.
God fornøyelse! Nyt dagen!
Snakk om en enkel og fantastisk god variasjon på nystekte rundstykker fylle av proteiner og gode næringsstoffer. Holdbare er de også :)
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Smaker himmelsk med Snøfrisk og litt urter!
God fornøyelse!
En enkel, rask og smakfull oppskrift proppet med energi. Perfekt å ha med ut på tur eller om du bare har lyst på noe godt.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
God tur, og god fornøyelse!
Lyst på noe enkelt, nybakt og godt? Prøv denne da vel!
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Nytes litt avkjølt, som de er, eller med for eksempel snøfrisk og en kopp te. Riktig god fornøyelse!
Kjøleskapsgrøt kan jo varieres i det uendelige. Her får du like godt to varianter.
MED BRINGEBÆR
Dette trenger du:
Dette gjør du:
MED MANGO
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Her kan jeg nesten garantere deg en god start på dagen!
Litt sunnere form for snacks, men det er jo bare fint sålenge det smaker så godt!
Til Knekkebrødsticks trenger du:
Til Avokadokrem trenger du:
Dette gjør du:
Så enkelt, og så godt! God fornøyelse!
Coop selger ferdige knekkebrød sticks som ikke er glutenfrie, men med Knekkebrødmiksen fra Det Glutenfrie Verksted lager du det veldig enkelt selv. Inspo til dette tipset hentet jeg fra coop.
Hirse er en berikelse i et glutenfritt kosthold. Hirse er en gruppe små kornslag med runde frø og regnes som en av de eldste kornsortene. Hirse er særlig rik på kisel (silisium) og inneholder også mye magnesium, fosfor, kalium, jern og fluor. Fettinnholdet er omtrent som hos havre.
Nå som Det Glutenfrie Verksted også har Hirseflak i "rent mel i posen" serien deler jeg denne oppskriften på Hirsegrøt. Og er du glad i tradisjonelle havregrøt vil jeg anbefale deg å teste ut denne for en fin avveksling til den tradisjonelle, men også fordi det smaker så godt. Nesten litt søt faktisk.
Dette trenger du til 2 porsjoner:
Dette gjør du:
Riktig god fornøyelse!
Nå som høstmørket virkelig har senket seg, og alle sanser leter etter litt lys og snev av sol så er det desto mer viktig med en god start på dagen. Og om du i tillegg er litt rusten i halsen så kan denne anbefales!
Fersk ingefær, appelsin og litt eple blandet med næringsrik müsli ja det ble en skikkelig god kombo :)
Oppskriften er nok til 2 pers så her kan du kanskje overraske noen?
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Hjemmelaget granola er vel noe av det smarteste du kan lage? Det sikrer en god start på dagen, i tillegg til at du selv kan bestemme andel sukker du vil tilsette for å gjøre den akkurat passe søt og smakfull uten at det nødvendigvis er sukker det er mest av i din løsning. Her er et forslag til ingredienser som du selvsagt fint kan endre på/ legge til om du ønsker å bruke for eksempel andre typer nøtter, tørket frukt og/ eller bær.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
God fornøyelse! :)
Denne kremosten tar de hjemmelagede knekkebrødene til nye høyder ;)
Jeg synes fargen ble så fin i tillegg til at det smaker veldig godt selvfølgelig. Oppskriften får du her;
Til hjemmelagede Knekkebrød trenger du:
Det er flere av dere som savner denne miksen ute i butikk og det beste tipset her er å bestille direkte hos allergikost, så får du den sendt direkte hjem til deg. Følg denne linken til deres nettside
Til å lage kremet tranebærost trenger du:
Dette gjør du:
Så enkelt, og så godt! God fornøyelse!
Tranebærkremosten smaker sikker like godt på en ristet skive med fiberbrød, tror du ikke? ;)
Noen ganger blir ting stående i kjøleskapet, en slump her og en slump der. Eller bananer som er i overkant brune. Ofte blir det til vafler eller pannekaker her i huset, men i dag ble det en litt ny variant - nemlig disse supergode lappene basert på mitt økologiske quinoa mel - sunt og godt!
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Nå som Det Glutenfrie Verksted har introdusert Bokhveteflak i "rent mel i posen serien" deler jeg denne oppskriften på en alternativ havregrøt hvor jeg har byttet ut havregryn med bokhveteflak.
En liten tvist og forandring på den vanlige grøten, og ved å tilstte noen plommer i så blir jo dette en helt ny nytelse - som både metter og varer :)
Dette trenger du til 2 porsjoner:
Dette gjør du:
Denne oppskriften fant jeg inspirasjon til i bladet Shape-up. Forsøkte meg på den en dag formen ikke var helt på topp, jeg var frossen og litt små forkjøla. Tror faktisk denne gjorde meg frisk jeg Uansett en skikkelig smakfull variant av den tradisjonelle havregrøten!
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Riktig god fornøyelse!
Kjøleskapsgrøt kan man nesten bli avhengig av – utrolig smakfullt og veldig mange variasjonsmuligheter! Nyheten «Müsli med Chia» kvalifiserer til nøkkelhullmerket som vil si at den scorer høyt på at den ikke er tilsatt sukker, eller salt i tillegg til at den har bra med fiber i seg. Med andre ord en sunn müsli miks og en optimal ingrediens i denne kjøleskapsgrøten. Her er en variant som jeg har dilla på om dagen.
Dette trenger du:
Dette gjør du:
Super start, eller avslutning på din dag!
Tips!