Hvorfor ikke bake lomper selv og sørge for at måltidet blir komplett?
Jeg tipper flere av dere har endt opp med løsningen som jeg har gjort når det serveres pølser. Joda det går fint det, pølser uten lompe. Men nå har jeg eksperimentert litt og funnet ut at det faktisk funker å lage lomper selv. En enkel oppskrift som selvfølgelig er best når de er ferske. Helt klart verdt en bakst!
De du ikke spiser opp fryser du ned enkelt med matpapir imellom.
Dette trenger du til glutenfrie lomper (ca 8-10 stk):
- ca 400 gram poteter
- ca 100 gram Bokhvetemel fra Det Glutenfrie Verksted
- 1 ts salt
Dette gjør du:
- Kok potetene med skall på
- Avkjøl potetene, og skrell de, før du moser de med en gaffel i en bakebolle, eller i et fat
- Tilsett litt salt
- Tilsett så litt og litt bokhvetemel til konsistensen føles fin og deigen henger sammen og kan formes. Det er veldig viktig at du tilsetter litt og litt mel så du ikke ender opp med for mye, og dermed tørre lomper.
- Kjevle så ut en liten del av deigen til en rund leiv, og bruk en skål/ tallerken for å få den runde formen.
- Bruk gjerne litt ekstra mel på underlaget dersom deigen er klissete.
- Stek så lompene i en tørr stekepanne på middels + varme.
- Ha et vått kjøkkenhåndkle klart og legg lompene under dette etterhvert som de blir ferdig stekt, da beholder de fuktigheten.
Finn så frem pølser, alt det gode tilbehøret og nyt!
Disse lompene kan du selvfølgelig bruke til mye annet godt også - det beste er at de er glutenfrie og kan spises av alle ;)
God fornøyelse! :)
Bokhvetemel fra Det Glutenfrie Verksted finner du hos Meny, Kiwi, allergikost.no og her