Mine produkter

Her finner du en oversikt over alle produktene jeg har utviklet. Med produktserien ønsker jeg å tilby et bredt utvalg løsninger fra dagens første, til siste måltid. Derfor har hver bakemiks mange variasjonsmuligheter slik at du enkelt kan ha et variert kosthold. Her er det bare å bruke fantasien og komme opp med kreative løsninger!

LURER DU PÅ HVOR DU KAN KJØPE PRODUKTENE?

Heldigvis har det blitt enklere å få tak i glutenfri mat i dag enn det har vært tidligere. De store matvarekjedene har fått øynene opp for disse alternativene og det er bra for oss som er allergikere. Jeg syns fortsatt det er i overkant stort utvalg av mindre næringsrike, glutenfrie alternativer, men jeg håper at min produktserie kan gjøre det litt enklere for deg selv i en hektisk hverdag å få til gode, smakfulle, nyttige og næringsrike løsninger.

Her finner du en oversikt over hvilke butikker og nettbutikker som fører mine økologiske og glutenfrie produkter.

  • Bokhvetemel zip-pose
    02/10/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Bokhvetemel zip-pose

    God nyhet! 

    Nå har vi oppgradert en av favorittene fra "rent mel i posen" serien med en smart zip-lås løsning. Dette gjør det enklere og smartere i tillegg til mindre svinn. I tillegg er posen litt større.

    Bokhvetemel vil jeg si er et must når det kommer til glutenfri bakst. Det kan brukes til jevning i stuinger og sauser, til pannekaker, kaker og paier og du kommer nesten ikke utenom litt bokhvete om du ønsker å bake et godt, næringsrikt brød. Bokhvete er ganske distinkt på smak, og gjør seg derfor best i kombinasjon med andre glutenfrie melsorter.

    Les mer
  • Monicas Rundstykker
    18/09/2023 - Det Glutenfrie Verksted 4 Kommentarer
    Monicas Rundstykker

    Monicas Rundstykker er et resultat av samarbeide med forskning.

    Du blander enkelt med vann, rører rundt og lar blandingen stå noen minutter. Former rundstykker, og steker på 210 C i ca 15 min. Nytes som de er, eller med ditt favorittpålegg, til suppe eller til en salat. 

    Les mer
  • Monicas Superbrød
    18/09/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Monicas Superbrød

    Monicas Superbrød er også et resultat av forskning, og er et brød som både smaker godt og er enkelt å tilberede.

    Du tilsetter kun vann, gjær og litt honning. Her har vi gode råvarer som blant annet bokhvete og quinoa, som ikke bare gir deg påfyll, men smart påfyll.

    I tillegg holder det deg mett litt lenger med hele 91 % fullkorn. 

    Les mer
  • Cornflakes Uten Sukker
    06/10/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Cornflakes Uten Sukker

    Nyhet i vår frokostserie - Cornflakes uten sukker. Smart, ikke sant?

    De fleste tilsetter noe søtt når de spiser cornflakes. Alt fra bær, yoghurt, glutenfrie havregryn eller müsli og da er det jo fint med Cornflakes uten sukker. 

     

    I tillegg til å være glutenfri og økologisk er denne lavFODMAP sertifisert med anbefalt mengde 150 gram per måltid. 

     

    Tips! Lag dine egne fiskepinner til middag - se oppskrift og tips til hjemmelagede fiskepinner her.

    Les mer
  • Havremel Havremel fullkorn
    16/02/2021 - Det Glutenfrie Verksted 1 Kommentar
    Havremel fullkorn

    Havremel er glutenfritt. Og nå også lavFODMAPsertifisert med anbefalt mengde per måltid til 65 gram.  

    Les mer
  • Frokostblanding med bokhvete og mørk sjokolade - uten havre! Frokostblanding med bokhvete og mørk sjokolade - uten havre!
    01/10/2020 - Det Glutenfrie Verksted 3 Kommentarer
    Frokostblanding med bokhvete og mørk sjokolade - uten havre!

    Det Glutenfrie Verksted tenker stadig på nyheter og denne har blitt til etter flere tilbakemeldinger fra dere med et ønske om produkter UTEN havre. Så her er den! Knasende sprø konsistens og perfekt start på dagen eller til et enkelt og raskt mellommåltid eller kvelds. I tillegg til å være glutenfri, er den lavFODMAP og den kvalifiserer til nøkkelhullmerket som igjen gjør den til et trygt og smart valg.

    Anbefalt lavFODMAP mengde er 190 gram per måltid.

    Les mer
  • Müsli med bær
    27/09/2020 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Müsli med bær

    Liten tid? Litt sulten? Litt påfyll?

    GLUTENFRI MÜSLI MED BÆR

    En sunn müsli kan være en god start på dagen også om du har gluten intoleranse. Ofte er slike müslier tilsatt unødvendig mye sukker mens denne miksen inneholder mest glutenfrie havregryn, litt søtet ris flak og tørkede bær og frukt som rips, eple, solbær, blåbær og jordbær. Med litt melk, yoghurt eller laktosefritt alternativ smaker denne godt både til frokost, lunsj, som mellom måltid eller rett og slett som en avslutning på din dag. Her kan du velge! Ønsker du en litt friskere variant tilsetter du litt friske bær. Eller du kan tilsette litt nøtter og/ eller frø.

    På den måten kan du enkelt variere din müsli miks. Håper dagen din blir bra!

    lavFODMAP med en mengdebegrensning på 40 gram per servering. 

    BRUK MÜSLIEN NÅR DU BAKER

    Prøv også müsli miksen når du baker – se under fanen oppskrifter og tips og finn inspirasjon.

    INGREDIENSER I MÜSLI MED BÆR

    Fullkorn havregrynflak*71%, risflak*(ris*, rårørsukker*, rissirup*, havsalt), bær*12% (rips*, solbær*, blåbær*, jordbærbiter*), eplebiter*. 

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1516 kJ (359 kcal)

    Fett 4,7 g

    Mettet fett 0,9 g

    Karbohydrater 66 g

    Sukkerarter 14,5 g

    Fiber 7,2 g

    Protein 9,5 g

    Salt 0,3 g

    Les mer
  • Müsli med chia Müsli med chia
    26/09/2020 - Det Glutenfrie Verksted 1 Kommentar
    Müsli med chia

    Den første glutenfrie müsli miksen som kan pryde seg med nøkkelhull merket! Et bevisst valg med fokus på null sukker eller salt tilsatt, og kun naturlige ingredienser som fullkorn havregryn, quinoa, amaranth, bokhvete, linfrø og chia som gir en god proteinkilde og et høyt kostfiberinnhold. Denne leverer helt klart på helsemyndighetenes fokus på mindre sukker og mindre salt.

    I tillegg kan denne müsliblandingen brukes på flere måter. Som den er tilsatt melk, yoghurt, cottage cheese, kokosmelk, laktosefritt eller du kan lage din egen kjøleskapsgrøt, eller rett og slett bruke den som base for din egen havregrøt. Uansett en god start på din dag eller avslutning på en annen!

    lavFODMAP er den også med en mengdebegrensing på 65 gram pr servering. 

     

    INGREDIENSER I GLUTENFRI MÜSLI MED CHIA

    Fullkorn glutenfri havregryn*, poppet quinoa, poppet amaranth*, bokhveteflak*, linfrø*, chia (Salvia hispanica) frø* 1,5%, malte linfrø, vanilje*. 

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G)

    Energi 1580kJ (375kcal)

    Fett 7,8 g

    Mettet fett 1,2 g

    Karbohydrater -

    Sukkerarter 57,6 g 0,9 g

    Fiber 10,2 g

    Protein 13,6 g

    Salt 0,01 g

    Les mer
  • Eltefritt brød Eltefritt brød
    30/12/2019 - Det Glutenfrie Verksted 13 Kommentarer
    Eltefritt brød

    Glutenfritt, hjemmebakt brød er det mange som rynker på nesa over, eller bare kjenner på usikkerheten knyttet til vanskelig, klissete deig å jobbe med, dårlig til å heve og tørt og smakløst.

    Nå vil jeg si det har blitt enda enklere å sikre et skikkelig godt og smakfullt glutenfritt brød med denne miksen.

    Du blander alt kvelden før med vann og litt gjær, setter til heving på kjøkkenbenken over natten og sikrer en knall start på dagen med enten brød eller rundstykker.

    Helt klart verdt en bakst, eller to, og helt klart blitt en av mine favoritter!

    TIPS!

    Har du ikke jerngryte så kan du likevel lykkes med denne miksen. 

    • Brødform 220 C på nederste rille i ca 45 min.
    • Rundstykker/ boller/ frokostbriks/ baguetter  225 C midt i ovnen i ca 15-20 min.

     

    ØKOLOGISK, GLUTENFRI MIKS

    Følg fremgangsmåten på posen og ha alt klart innen du starter. Du trenger ikke kjøkkenmaskin for å få til denne. Deigen er enkel å jobbe med, og du kan fint bruke hendene til å forme brød, eller rundstykker om du ønsker å prøve ut det. Kan være lurt å ha litt ekstra mel sånn i tilfelle. 

    NØKKELHULLMERKET

    Det er et kvalitetstegn å kunne merke miksen med nøkkelhull - det gir en indikasjon på at denne miksen inneholder fiber, lite salt og/ eller sukker.

    lavFODMAP sertifisert!

    INGREDIENSER:

    Fullkorn havre*, maisstivelse*, fullkorn rismel*, brunt hirsemel*, solsikkefrø*, bokhveteflak*, linfrø*, fullkorn risflak*, chaifrø*(salvia hispanica) havsalt, fortykner; guargum*

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)/ PR 100G BAKEMIKS

    Energi 1601 kJ/381 kcal 

    Fett 9,7g 

    Mettet fett 1,3g 

    Karbohydrater 58,9g

    Sukkerarter 0,6g

    Fiber 8,1g

    Protein 10,4g

    Salt 1,442g

    NÆRINGSBEREGNING PR 100G FERDIG BAKST (inkl vann og 1/2 ts tørrgjær) 

    Energi 1056kJ/ 251 kcal

    Fett 6,2g

    herav Mettet fett 0,8g

    Karbohydrater 39,4g

    herav Sukkerarter 0,4g

    Fiber 5,2g

    Protein 6,8g

    Salt 0,922 g

    Les mer
  • Fiberbrød Fiberbrød
    29/12/2019 - Det Glutenfrie Verksted 1 Kommentar
    Fiberbrød

    Vi blir vel alle litt lei av det daglige brødet og dette brødet gir en deilig variasjon. Smaker skikkelig godt både til frokost, lunsj og kvelds men også til ost om du ikke har funnet et godt alternativ til kjeks.

    TILSETT FRUKT, OG FÅ ET SAFTIG MÜSLIBRØD

    Lurt å variere litt synes jeg. Denne miksen kan du også variere med å for eksempel tilsette tørket frukt – da får du et saftig og nydelig Müslibrød. Du kan også tilsette flere typer nøtter for en variasjon.

    lavFODMAP med mengdebegrensning på 45 gram pr måltid. Det vil tilsvare en god og tykk brødskive, eller to små. 

    UTEN

    Gjær*), egg, laktose og hvete i tillegg til å være vegansk og kolestrolfri. 

    *) gjær tilsettes miksen ved baking.

    INGREDIENSER I GLUTENFRITT FIBERBRØD

    Sammalt rismel*(36,2%), solsikkekjerner (25%), maisstivelse*, malte linfrø* (9%), linfrø*8%, bokhvete surdeigspulver* (bokhvetemel*, quionamel*, startkultur), havsalt, rårørsukker*, instant karamel* (karamel*, maltodextrin*) fortykningsmiddel (guarkjernemel*). 

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1804 kJ (429 kcal)

    Fett 19 g

    Mettet fett 2,3 g

    Karbohydrater 47 g

    Sukkerarter 2,8 g

    Fiber 7,8 g

    Protein 13,0 g

    Salt 1,9 g

    NÆRINGSBEREGNING PR 100G FERDIG BAKT (inkl vann og gjær)

    Energi 1232 kJ (294 kcal)

    Fett 13,7 g

    Mettet fett 1,6 g

    Karbohydrater 31 g

    Sukkerarter 1,7 g

    Fiber 5,0 g

    Protein 9,1 g

    Salt 1,29 g

     

    Les mer
  • Nistebrød Nistebrød
    28/12/2019 - Det Glutenfrie Verksted 8 Kommentarer
    Nistebrød

    Glutenfrie polarbrød er det mange av dere som har etterspurt. Polarbrød som er enkle å bake, smakfulle og uten for mye rariteter i seg. Etter en god del runder med ulike ingredienser og blandingsforhold ble Nistebrød miksen en realitet.

    Superenkle å bake, og ferdige nybakte Polarbrød på 30 min. Perfekt til nistemat, frokost, lunsj, på vei til trening, etter trening, topptur, sopptur (eller helt på bærtur).

    Pst, jeg kan ikke kalle det polarbrød da det er beskyttet varemerke, men Nistebrød er jo like dekkende det? Enig?

    ØKOLOGISK GLUTENFRI MIKS

    Følg fremgangsmåten på posen og ha alt klart innen du startet. Du trenger ikke kjøkkenmaskin for å få disse til, men det gjør ofte resultatet litt bedre. Deigen er enkle å jobbe med og du kan fint bruke hendene til å forme boller som du igjen klemmer flate. 

    NISTEBRØDMIKSEN KAN OGSÅ BLI TIL BRØD

    Ønsker du et velsmakende brød istedet så sjekk under Mine Oppskrifter/ Gjærbakst hvor jeg baker brød med utgangspunkt i denne miksen. 

    NØKKELHULL

    Det er et kvalitetstegn å kunne merke miksen med nøkkelhull - det gir en indikasjon på at denne miksen inneholder fiber, lite salt og/ eller sukker.

    lavFODMAP sertifisert med anbefalt mengde på 65 gram per måltid. Litt avhengig av hvor store du baker disse vil jeg si at det tilsvarer 1 stort polarbrød, eller to små.

    INGREDIENSER:

    Sammalt glutenfri havregryn*, rismel*, sammalt havremel*, malte golden linfrø*, maismel*, bokhvete surdeigspulver* (bokhvete mel*, quinoamel*, startkultur), malte psylliumskall*, havsalt, kokosblomstsukker*.

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)/ PR 100G BAKEMIKS

    Energi 1559 kJ/370 kcal 

    Fett 6,1 g 

    Mettet fett 0,9 g 

    Karbohydrater 63 g

    Sukkerarter 1,5 g

    Fiber 8,3 g

    Protein 11,1 g

    Salt 1,3g

    NÆRINGSBEREGNING PR 100G FERDIG BAKST 

    Energi 1108kJ/ 263 kcal

    Fett 6,2 g

    herav Mettet fett 2,0 g

    Karbohydrater 41,4 g

    herav Sukkerarter 1,0 g

    Fiber 5,5 g

    Protein 7,7 g

    Salt 0,878 g

    Les mer
  • Focaccia Focaccia
    25/12/2019 - Det Glutenfrie Verksted 4 Kommentarer
    Focaccia

    Nybakt, fersk og duftende Focaccia? Nammm… Det er noe med å ha muligheten til en variasjon, og denne miksen synes jeg byr på masse. Enkel å bake, enkel å variere basert på dine ønsker og kreativitet, en lykke å servere og passer til alt fra tapas, grill, nattmat, matpakke, turmat osv. Eller gjør det enkelt og server nybakt focaccia med aioli – nesten litt lykke over det.

    Savner du loff? Prøv denne miksen men bytt ut mengde olje med smør. Myk, deilig loff får du da. 

    lavFODMAP sertifisert.

    UTEN

    Gjær*), egg, laktose og hvete i tillegg til at den er vegansk og kolestrolfri

    *) gjær tilsettes ved baking

    INGREDIENSER I GLUTENFRI FOCACCIA

    Maisstivelse*, sammalt rismel*, sammalt hirsemel*, malt loppefrøskall*, havsalt, fortykningsmiddel (guarkjernemel*). 

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1433 kJ (338 kcal)

    Fett 0,7 g

    Mettet fett 0,2 g

    Karbohydrater 77,8 g

    Sukkerarter 0,2 g

    Fiber 5,5 g

    Protein 2,3 g

    Salt 2,1 g

    NÆRINGSBEREGNING PR 100G FERDIG BAKT (inkl vann, gjær, kesam og olivenolje)

    Energi 895 kJ (212 kcal)

    Fett 3,7 g

    Mettet fett 0,6 g

    Karbohydrater 40,2 g

    Sukkerarter 0,8 g

    Fiber 2,8 g

    Protein 3,0 g

    Salt 1,09 g

    Les mer
  • Sjokoladekake Sjokoladekake
    10/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 14 Kommentarer
    Sjokoladekake

    Sjokoladekakemiks med mindre sukker - uten hvetestivelse - kun søtet med rårørsukker og kokosblomstsukker!

    Les mer
  • Pai Pai
    09/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 7 Kommentarer
    Pai

    Denne håper jeg vil glede deg like mye som den gleder meg!

    KAN BRUKES BÅDE TIL VANLIGE OG SØTE PAIER

    Miksen holder til en stor paiform og inneholder stort sett rismel. Enkel å mikse og enkel å bake ut. Fantastisk god som lunsj, til venninnekveld, pokerkveld ;), middag eller rester til morgendagens matpakke. Jeg vil legge ut flere tips og smaksvarianter under fanen Oppskrifter og tips – sjekk ut den eller lag din egen favoritt og del den gjerne med meg.

    PAI- OG QUICHE MIKS

    Denne miksen inneholder to mikser slik at du kan lage både en vanlig pai/ quiche og en søt pai/ terte. Genialt, eller hva? Denne miksen har lavt saltinnhold som er bra for alle.

    SØT PAI- ELLER TERTE

    Yippi!! Tilsett 60 gram melis, eller juster mengden etter din smak, og lag en deilig pai fylt med sesongens bær og frukt. Smaker himmelsk!

    lavFODMAP sertifisert! Se forslag til oppskrift via denne linken

    INGREDIENSER I GLUTENFRI PAI-MIKS

    Rismel*, rissirup pulver* havsalt.

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1632 kJ (385 kcal)

    Fett 1,5 g

    Mettet fett 0,4 g

    Karbohydrater 85,0 g

    Sukkerarter 2,1 g

    Fiber 2,0 g

    Protein 7,0 g

    Salt

    Les mer
  • Søt bakemiks Søt bakemiks
    08/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 1 Kommentar
    Søt bakemiks

    En miks til alle dine søte favoritter! Det gjør det hele enklere og navnet på alle godsakene du nå kan trylle frem er nesten uendelige, nesten hvertfall ;)

    ØKOLOGISK GLUTENFRI MIKS

    Kesam gjør at bollene blir saftige, og gode, og med snev av kardemomme så er gjærbaksten godkjent. Vær oppmerksom på at kesam skal varmes opp sammen med melk og smør for du tilsetter gjær og miks. IKKE TILSETT KALD KESAM, ELLER KESAM RETT FRA KJØLESKAPET! Tar du kesam rett fra kjøleskapet ender det stort sett med et hardt og tørt resultat. Et annet tips er å bruke fersk gjær til gjærbakst. Jeg har testet uendelige varianter med både tørr- og fersk gjær og konklusjonen er at fersk gjær gjør baksten litt luftigere. 

    Bytt ut kesam med soyayoghurt om du ønsker et melkefritt alternativ!

    Jeg vil anbefale å la deigen heve i bakebollen før du former til boller eller annet. Hev så en runde til før du setter inn i oppvarmet ovn. Følg også med på steketiden da den ofte varierer fra ovn til ovn.

    lavFODMAP sertifisert!

    SØT BAKEMIKS KAN BRUKES PÅ MANGE MÅTER

    Sjekk under fanen «Mine oppskrifter/ Gjærbakst» for flere baketips, og legg gjerne igjen en kommentar om du har et tips eller en erfaring du ønsker å dele. På den måten kan vi kanskje inspirere hverandre?

    INGREDIENSER:

    Maisstivelse*, rårørsukker*, sammalt hirsemel*, sammalt rismel*, malt psylliumskall*, fortykningsmiddel (guarkjernemel*), kardemomme*, havsalt. 

    Kan inneholde spor av soya.

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1493 kJ (352 kcal)

    Fett 0,6 g

    Mettet fett 0,1 g

    Karbohydrater 82,4 g

    Sukkerarter 20,8 g

    Fiber 4,9 g

    Protein 1,8 g

    Salt 0,107 g

    NÆRINGSBEREGNING PR 100 GRAM FERDIG BAKST (INKL KESAM, GJÆR, MELK OG SMØR) 

    Energi 1189 kJ (282 kcal)

    Fett 5,6 g

    herav Mettet fett 3,4 g

    Karbohydrater 51,8 g

    herav Sukkerarter 14,7 g

    Fiber 3,0 g

    Protein 4,2 g

    Salt 0,123 g

    Les mer
  • Pizzabunn Pizzabunn
    06/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 7 Kommentarer
    Pizzabunn

    Vi har oppdatert en av våre første produkter og vår bestselger - Pizzabunn miksen. Oppdateringen er så enkel at den gjør deigen mye enklere å jobbe med.

    Les mer
  • Det Glutenfrie Verksted sine crackers med sesamfrø Crackers Sesam
    31/08/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Crackers Sesam

    Miniknekkebrød laget med surdeig, havsalt og sesamfrø.Perfekt til dipp, ost eller suppe. Glutenfritt og økologisk. Smaker godt som de er eller som perfekt tilbehør.

    lavFODMAP sertifisert med mengdebegrensning på 40 gram. 


    ØKOLOGISKE MINIKNEKKEBRØD INGREDIENSER:
    Fullkorn havremel*, sesamfrø (23%)*, bokhvetemel*, sukkerrørsirup, honning, mais, linfrømel, saltKan inneholde spor av melk.
    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS):
    Energi: 1700kJ /410kcal

    Fett: 15g

    - herav mettet fett: 2,4g

    Karbohydrater: 49g

    - herav sukker: 4,4g

    Fiber: 7,8g

    Protein: 14g

    Salt: 2,2g

    Les mer
  • Det Glutenfrie Verksted sine Crackers med rosmarin Crackers Rosmarin
    30/08/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Crackers Rosmarin

    Miniknekkebrød laget med fullkorn og havsalt. Lett krydret med rosmarin. Perfekt til dipp, ost eller suppe. Glutenfritt og økologisk. Smaker godt som de er eller som perfekt tilbehør.

    lavFODMAP sertifisert med mengdebegrensning på 40 gram.


    ØKOLOGISKE MINIKNEKKEBRØD INGREDIENSER:
    Fullkorn havremel*, bokhvetemel*, maismel*, Rosmarin (6,2%), havrekli, sirup, salt, honning, havsalt. Kan inneholde spor av sesam og melk.
    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.


    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)
    Energi: 1460kJ /350kcal

    Fett: 5,2g

    - herav mettet fett: 0,9g

    Karbohydrater: 61g

    - herav sukker: 6,6g

    Fiber: 7,7g

    Protein: 11g

    Salt: 2,1g

    Les mer
  • Kikertmel
    31/05/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Kikertmel

    Kikertmel er laget av tørkede kikerter og kan brukes i alt fra jevning av supper og sauser, til pannekaker eller dine egne falafler. Kikerter har høyt innhold av både protein og kostfiber og en kjent ingrediens for deg som lever vegansk. 


    INGREDIENSER:

    kikertmel*

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.


    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi: 1443 kJ (344 kcal)

    Fett: 5,9 g

    Mettet fett: 1,1 g

    Karbohydrater: 44 g

    Sukkerarter: 2,4 g

    Kostiber: 15,5 g

    Protein: 19,0 g

    Salt: 0,06 g

    Les mer
  • Hirseflak fra Det Glutenfrie Verksted Hirseflak
    30/05/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Hirseflak

    Hirseflak er utmerket sammen med andre glutenfrie melsorter når du baker brød eller rundstykker. Passer godt sammen med en frokostblanding, eller som basisi til en grøt. Flere av dere bruker denne til barnegrøt vet jeg. 

    lavFODMAP sertifisert med en mengdebegrensning på 25 gram.


    ØKOLOGISKE HIRSEFLAK INGREDIENSER:
    hirseflak*
    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.


    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS):
    Energi: 1530kJ / 364 kcal

    Fett: 1,8 g

    - herav mettet fett: 3,9g

    Karbohydrater: 68,8g

    - herav sukker: 1,6g

    Fiber: 3,9g

    Protein: 10,6g

    Salt: 0,01g

    Les mer
  • Rismel Rismel fullkorn
    28/05/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Rismel fullkorn

    Rismel er kanskje den enkleste sorten å få tak i når man skal bake glutenfritt. Rismel hjelper til med å gjøre baksten mer saftig og holdbar, og brukes best sammen med andre meltyper om du vil bake glutenfritt.

    Du har kanskje noen favoritt oppskrifter du ønsker å gjøre glutenfrie? Da kan rismel være et alternativ å bytte ut deler av vanlig hvetemel med.

    lavFODMAP sertifisert med 50 gram mengdebegrensning. 

    INGREDIENSER:

    fullkorn rismel*

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1490 kJ (352 kcal)

    Fett 2,2 g

    Mettet fett 0,6 g

    Karbohydrater 74 g

    Sukkerarter 0,7 g

    Fiber 2,2 g

    Protein 7,8 g

    Salt 0,03 g

    Les mer
  • Maismel Maismel fullkorn
    27/05/2019 - Det Glutenfrie Verksted 4 Kommentarer
    Maismel fullkorn

    Maismel er supert å kombinere med andre melsorter om du vil bake brød, kaker eller vafler. Maismel er helt nødvendig om du ønsker å bake tortillas. Legg merke til fargen! Nydelig;) 

    lavFODMAP sertifisert med mengdebegrensning på 50 gram.

    HVORFOR ØKOLOGISK?

    Jeg har valgt å bruke økologiske råvarer i mine bakemikser og rent mel i posen av den enkle grunn at jeg tror det er best for deg og meg. Det er mange diskusjoner og meninger rundt dette, men hver og en får avgjøre hva som oppleves best for seg. 

    INGREDIENSER:

    Maismel*

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1484 kJ (350 kcal)

    Fett 1,1 g

    Mettet fett 0,1 g

    Karbohydrater 73,8 g

    Sukkerarter 1,5 g

    Fiber 5 g

    Protein 8,8 g

    Salt < 0,01 g

    Les mer
  • Quinoamel Quinoamel
    25/05/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
    Quinoamel

    Quino er svært næringsrikt og er en fin kilde til både kostfiber og protein. Prøv det i grøt, eller som en kombinasjon med andre glutenfrie melsorter når du skal bake, eller som tillegg i vaffel og pannekakerøre. 

    lavFODMAP sertifisert med en mengdebegrensning på 50 gram.

    ØKOLOGISK QUINOA MEL

    INGREDIENSER:

    quinoamel*

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1546 kJ (368 kcal)

    Fett 5,9 g

    Mettet fett 0,5 g

    Karbohydrater 62,4 g

    Sukkerarter 1,8 g

    Fiber 6,9 g

    Protein 12,2 g

    Salt 0,01 g

    Les mer