Fullkorns knekke toppet med sorte og hvite sesam- og valmuefrø og et dryss havsalt.
De har en nøtteaktig, og litt pepperaktig smak, som gjør at disse er det perfekte tilbehør til oster eller middager.
Her finner du en oversikt over alle produktene jeg har utviklet. Med produktserien ønsker jeg å tilby et bredt utvalg løsninger fra dagens første, til siste måltid. Derfor har hver bakemiks mange variasjonsmuligheter slik at du enkelt kan ha et variert kosthold. Her er det bare å bruke fantasien og komme opp med kreative løsninger!
Heldigvis har det blitt enklere å få tak i glutenfri mat i dag enn det har vært tidligere. De store matvarekjedene har fått øynene opp for disse alternativene og det er bra for oss som er allergikere. Jeg syns fortsatt det er i overkant stort utvalg av mindre næringsrike, glutenfrie alternativer, men jeg håper at min produktserie kan gjøre det litt enklere for deg selv i en hektisk hverdag å få til gode, smakfulle, nyttige og næringsrike løsninger.
Fullkorns knekke toppet med sorte og hvite sesam- og valmuefrø og et dryss havsalt.
De har en nøtteaktig, og litt pepperaktig smak, som gjør at disse er det perfekte tilbehør til oster eller middager.
Vilmas Crackers med smak av kanel.
Glutenfrien og økologiske crackers.
Tilstrekkelig søte, bakt med surdeig og fullkorn. De kan nytes som de er, eller med kremost, litt honning eller syltetøy. Nydelig til en kopp kaffe eller te.
Visste du at Bokhvete regnes som en av de mest nyttige matvekstene på jorden og i tillegg er naturlig glutenfritt?
Bokhvete er rik på fiber, protein, mineraler og vitaminer. Hel bokhvete er et veldig godt og sunnere alternativ til ris og pasta.
Bokhvete boil-in-bag tilberedes på samme måte som ris. Kok opp vann, ha i litt salt, legg i ønsket antall poser og kok i ca 15 min. La renne av seg i et dørslag. Server og nyt.
Smaker godt som tilbehør til middag, i grøt og salater. Eller lag dine egne vegetarburgere!
Flere oppskrifter og tips på detglutenfrieverksted.no/mine-oppskrifter
En miks for alle dine søte favoritter. Ny og forbedret oppskrift som gjør det enklere å kjevle ut og lykkes med glutenfri bakst.
Kanelboller, solskinnsboller, vanlige boller, sjokoladeboller, kringle, fastelavensboller, rosinboller, boller med fyll og boller uten fyll og mere til.
Et nytt medlem i vår "rent mel i posen" serie, nemlig Fin Bakst.
Her har vi samlet mais-, fullkorn ris- og fullkorn hirsemel for å gjøre det litt enklere for deg å bake ulik fin bakst som vafler, pannekaker, fine rundstykker og brød og helt uten rare tilsetninger eller ukjente ingredienser.
Bra, synes vi!
God nyhet!
Nå har vi oppgradert en av favorittene fra "rent mel i posen" serien med en smart zip-lås løsning. Dette gjør det enklere og smartere i tillegg til mindre svinn. I tillegg er posen litt større.
Bokhvetemel vil jeg si er et must når det kommer til glutenfri bakst. Det kan brukes til jevning i stuinger og sauser, til pannekaker, kaker og paier og du kommer nesten ikke utenom litt bokhvete om du ønsker å bake et godt, næringsrikt brød. Bokhvete er ganske distinkt på smak, og gjør seg derfor best i kombinasjon med andre glutenfrie melsorter.
Monicas Rundstykker er et resultat av samarbeide med forskning.
Du blander enkelt med vann, rører rundt og lar blandingen stå noen minutter. Former rundstykker, og steker på 210 C i ca 15 min. Nytes som de er, eller med ditt favorittpålegg, til suppe eller til en salat.
Monicas Superbrød er også et resultat av forskning, og er et brød som både smaker godt og er enkelt å tilberede.
Du tilsetter kun vann, gjær og litt honning. Her har vi gode råvarer som blant annet bokhvete og quinoa, som ikke bare gir deg påfyll, men smart påfyll.
I tillegg holder det deg mett litt lenger med hele 91 % fullkorn.
Nyhet i vår frokostserie - Cornflakes uten sukker. Smart, ikke sant?
De fleste tilsetter noe søtt når de spiser cornflakes. Alt fra bær, yoghurt, glutenfrie havregryn eller müsli og da er det jo fint med Cornflakes uten sukker.
I tillegg til å være glutenfri og økologisk er denne lavFODMAP sertifisert med anbefalt mengde 150 gram per måltid.
Tips! Lag dine egne fiskepinner til middag - se oppskrift og tips til hjemmelagede fiskepinner her.
Havremel er glutenfritt. Og nå også lavFODMAPsertifisert med anbefalt mengde per måltid til 65 gram.
Det Glutenfrie Verksted tenker stadig på nyheter, og denne har blitt til etter flere tilbakemeldinger fra dere med et ønske om produkter UTEN havre. Så
Knasende sprø konsistens og perfekt start på dagen eller til et enkelt og raskt mellommåltid eller kvelds. I tillegg til å være glutenfri, er den lavFODMAP og den kvalifiserer til nøkkelhullmerket som igjen gjør den til et trygt og smart valg.
Anbefalt lavFODMAP mengde er 190 gram per måltid.
Liten tid? Litt sulten? Litt påfyll?
GLUTENFRI MÜSLI MED BÆR
En sunn müsli kan være en god start på dagen også om du har gluten intoleranse. Ofte er slike müslier tilsatt unødvendig mye sukker mens denne miksen inneholder mest glutenfrie havregryn, litt søtet ris flak og tørkede bær og frukt som rips, eple, solbær, blåbær og jordbær. Med litt melk, yoghurt eller laktosefritt alternativ smaker denne godt både til frokost, lunsj, som mellom måltid eller rett og slett som en avslutning på din dag. Her kan du velge! Ønsker du en litt friskere variant tilsetter du litt friske bær. Eller du kan tilsette litt nøtter og/ eller frø.
På den måten kan du enkelt variere din müsli miks. Håper dagen din blir bra!
Den første glutenfrie müsli miksen som kan pryde seg med nøkkelhull merket! Et bevisst valg med fokus på null sukker eller salt tilsatt, og kun naturlige ingredienser som fullkorn havregryn, quinoa, amaranth, bokhvete, linfrø og chia som gir en god proteinkilde og et høyt kostfiberinnhold. Denne leverer helt klart på helsemyndighetenes fokus på mindre sukker og mindre salt.
I tillegg kan denne müsliblandingen brukes på flere måter. Som den er tilsatt melk, yoghurt, cottage cheese, kokosmelk, laktosefritt eller du kan lage din egen kjøleskapsgrøt, eller rett og slett bruke den som base for din egen havregrøt. Uansett en god start på din dag eller avslutning på en annen!
lavFODMAP er den også med en mengdebegrensing på 65 gram pr servering.
INGREDIENSER I GLUTENFRI MÜSLI MED CHIA
Fullkorn glutenfri havregryn*, poppet quinoa, poppet amaranth*, bokhveteflak*, linfrø*, chia (Salvia hispanica) frø* 1,5%, malte linfrø, vanilje*.
*Fra sertifisert økologisk jordbruk.
NÆRINGSBEREGNING (PR 100G)
Energi 1580kJ (375kcal)
Fett 7,8 g
Mettet fett 1,2 g
Karbohydrater -
Sukkerarter 57,6 g 0,9 g
Fiber 10,2 g
Protein 13,6 g
Salt 0,01 g
Glutenfritt, hjemmebakt brød er det mange som rynker på nesa over, eller bare kjenner på usikkerheten knyttet til vanskelig, klissete deig å jobbe med, dårlig til å heve og tørt og smakløst.
Nå vil jeg si det har blitt enda enklere å sikre et skikkelig godt og smakfullt glutenfritt brød med denne miksen.
Du blander alt kvelden før med vann og litt gjær, setter til heving på kjøkkenbenken over natten og sikrer en knall start på dagen med enten brød eller rundstykker.
Helt klart verdt en bakst, eller to, og helt klart blitt en av mine favoritter!
TIPS!
Har du ikke jerngryte så kan du likevel lykkes med denne miksen.
ØKOLOGISK, GLUTENFRI MIKS
Følg fremgangsmåten på posen og ha alt klart innen du starter. Du trenger ikke kjøkkenmaskin for å få til denne. Deigen er enkel å jobbe med, og du kan fint bruke hendene til å forme brød, eller rundstykker om du ønsker å prøve ut det. Kan være lurt å ha litt ekstra mel sånn i tilfelle.
NØKKELHULLMERKET
Det er et kvalitetstegn å kunne merke miksen med nøkkelhull - det gir en indikasjon på at denne miksen inneholder fiber, lite salt og/ eller sukker.
lavFODMAP sertifisert!
INGREDIENSER:
Fullkorn havre*, maisstivelse*, fullkorn rismel*, brunt hirsemel*, solsikkefrø*, bokhveteflak*, linfrø*, fullkorn risflak*, chaifrø*(salvia hispanica) havsalt, fortykner; guargum*
*Fra sertifisert økologisk jordbruk.
NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)/ PR 100G BAKEMIKS
Energi 1601 kJ/381 kcal
Fett 9,7g
Mettet fett 1,3g
Karbohydrater 58,9g
Sukkerarter 0,6g
Fiber 8,1g
Protein 10,4g
Salt 1,442g
NÆRINGSBEREGNING PR 100G FERDIG BAKST (inkl vann og 1/2 ts tørrgjær)
Energi 1056kJ/ 251 kcal
Fett 6,2g
herav Mettet fett 0,8g
Karbohydrater 39,4g
herav Sukkerarter 0,4g
Fiber 5,2g
Protein 6,8g
Salt 0,922 g
Vi blir vel alle litt lei av det daglige brødet og dette brødet gir en deilig variasjon. Smaker skikkelig godt både til frokost, lunsj og kvelds men også til ost om du ikke har funnet et godt alternativ til kjeks.
TILSETT FRUKT, OG FÅ ET SAFTIG MÜSLIBRØD
Lurt å variere litt synes jeg. Denne miksen kan du også variere med å for eksempel tilsette tørket frukt – da får du et saftig og nydelig Müslibrød. Du kan også tilsette flere typer nøtter for en variasjon.
lavFODMAP med mengdebegrensning på 45 gram pr måltid. Det vil tilsvare en god og tykk brødskive, eller to små.
UTEN
Gjær*), egg, laktose og hvete i tillegg til å være vegansk og kolestrolfri.
*) gjær tilsettes miksen ved baking.
INGREDIENSER I GLUTENFRITT FIBERBRØD
Sammalt rismel*(36,2%), solsikkekjerner (25%), maisstivelse*, malte linfrø* (9%), linfrø*8%, bokhvete surdeigspulver* (bokhvetemel*, quionamel*, startkultur), havsalt, rårørsukker*, instant karamel* (karamel*, maltodextrin*) fortykningsmiddel (guarkjernemel*).
*Fra sertifisert økologisk jordbruk.
NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)
Energi 1804 kJ (429 kcal)
Fett 19 g
Mettet fett 2,3 g
Karbohydrater 47 g
Sukkerarter 2,8 g
Fiber 7,8 g
Protein 13,0 g
Salt 1,9 g
NÆRINGSBEREGNING PR 100G FERDIG BAKT (inkl vann og gjær)
Energi 1232 kJ (294 kcal)
Fett 13,7 g
Mettet fett 1,6 g
Karbohydrater 31 g
Sukkerarter 1,7 g
Fiber 5,0 g
Protein 9,1 g
Salt 1,29 g
Glutenfrie polarbrød er det mange av dere som har etterspurt. Polarbrød som er enkle å bake, smakfulle og uten for mye rariteter i seg. Etter en god del runder med ulike ingredienser og blandingsforhold ble Nistebrød miksen en realitet.
Superenkle å bake, og ferdige nybakte Polarbrød på 30 min. Perfekt til nistemat, frokost, lunsj, på vei til trening, etter trening, topptur, sopptur (eller helt på bærtur).
Pst, jeg kan ikke kalle det polarbrød da det er beskyttet varemerke, men Nistebrød er jo like dekkende det? Enig?
ØKOLOGISK GLUTENFRI MIKS
Følg fremgangsmåten på posen og ha alt klart innen du startet. Du trenger ikke kjøkkenmaskin for å få disse til, men det gjør ofte resultatet litt bedre. Deigen er enkle å jobbe med og du kan fint bruke hendene til å forme boller som du igjen klemmer flate.
NISTEBRØDMIKSEN KAN OGSÅ BLI TIL BRØD
Ønsker du et velsmakende brød istedet så sjekk under Mine Oppskrifter/ Gjærbakst hvor jeg baker brød med utgangspunkt i denne miksen.
NØKKELHULL
Det er et kvalitetstegn å kunne merke miksen med nøkkelhull - det gir en indikasjon på at denne miksen inneholder fiber, lite salt og/ eller sukker.
lavFODMAP sertifisert med anbefalt mengde på 65 gram per måltid. Litt avhengig av hvor store du baker disse vil jeg si at det tilsvarer 1 stort polarbrød, eller to små.
INGREDIENSER:
Sammalt glutenfri havregryn*, rismel*, sammalt havremel*, malte golden linfrø*, maismel*, bokhvete surdeigspulver* (bokhvete mel*, quinoamel*, startkultur), malte psylliumskall*, havsalt, kokosblomstsukker*.
*Fra sertifisert økologisk jordbruk.
NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)/ PR 100G BAKEMIKS
Energi 1559 kJ/370 kcal
Fett 6,1 g
Mettet fett 0,9 g
Karbohydrater 63 g
Sukkerarter 1,5 g
Fiber 8,3 g
Protein 11,1 g
Salt 1,3g
NÆRINGSBEREGNING PR 100G FERDIG BAKST
Energi 1108kJ/ 263 kcal
Fett 6,2 g
herav Mettet fett 2,0 g
Karbohydrater 41,4 g
herav Sukkerarter 1,0 g
Fiber 5,5 g
Protein 7,7 g
Salt 0,878 g
Nybakt, fersk og duftende Focaccia? Nammm… Det er noe med å ha muligheten til en variasjon, og denne miksen synes jeg byr på masse. Enkel å bake, enkel å variere basert på dine ønsker og kreativitet, en lykke å servere og passer til alt fra tapas, grill, nattmat, matpakke, turmat osv. Eller gjør det enkelt og server nybakt focaccia med aioli – nesten litt lykke over det.
Savner du loff? Prøv denne miksen men bytt ut mengde olje med smør. Myk, deilig loff får du da.
lavFODMAP sertifisert.
UTEN
Gjær*), egg, laktose og hvete i tillegg til at den er vegansk og kolestrolfri
*) gjær tilsettes ved baking
INGREDIENSER I GLUTENFRI FOCACCIA
Maisstivelse*, sammalt rismel*, sammalt hirsemel*, malt loppefrøskall*, havsalt, fortykningsmiddel (guarkjernemel*).
*Fra sertifisert økologisk jordbruk
NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)
Energi 1433 kJ (338 kcal)
Fett 0,7 g
Mettet fett 0,2 g
Karbohydrater 77,8 g
Sukkerarter 0,2 g
Fiber 5,5 g
Protein 2,3 g
Salt 2,1 g
NÆRINGSBEREGNING PR 100G FERDIG BAKT (inkl vann, gjær, kesam og olivenolje)
Energi 895 kJ (212 kcal)
Fett 3,7 g
Mettet fett 0,6 g
Karbohydrater 40,2 g
Sukkerarter 0,8 g
Fiber 2,8 g
Protein 3,0 g
Salt 1,09 g
Sjokoladekakemiks med mindre sukker - uten hvetestivelse - kun søtet med rårørsukker og kokosblomstsukker!
Denne håper jeg vil glede deg like mye som den gleder meg!
KAN BRUKES BÅDE TIL VANLIGE OG SØTE PAIER
Miksen holder til en stor paiform og inneholder stort sett rismel. Enkel å mikse og enkel å bake ut. Fantastisk god som lunsj, til venninnekveld, pokerkveld ;), middag eller rester til morgendagens matpakke. Jeg vil legge ut flere tips og smaksvarianter under fanen Oppskrifter og tips – sjekk ut den eller lag din egen favoritt og del den gjerne med meg.
PAI- OG QUICHE MIKS
Denne miksen inneholder to mikser slik at du kan lage både en vanlig pai/ quiche og en søt pai/ terte. Genialt, eller hva? Denne miksen har lavt saltinnhold som er bra for alle.
SØT PAI- ELLER TERTE
Yippi!! Tilsett 60 gram melis, eller juster mengden etter din smak, og lag en deilig pai fylt med sesongens bær og frukt. Smaker himmelsk!
lavFODMAP sertifisert! Se forslag til oppskrift via denne linken
INGREDIENSER I GLUTENFRI PAI-MIKS
Rismel*, rissirup pulver* havsalt.
*Fra sertifisert økologisk jordbruk.
NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)
Energi 1632 kJ (385 kcal)
Fett 1,5 g
Mettet fett 0,4 g
Karbohydrater 85,0 g
Sukkerarter 2,1 g
Fiber 2,0 g
Protein 7,0 g
Salt
Vi har oppdatert en av våre første produkter og vår bestselger - Pizzabunn miksen. Oppdateringen er så enkel at den gjør deigen mye enklere å jobbe med.
Miniknekkebrød laget med surdeig, havsalt og sesamfrø. Perfekt til dipp, ost eller suppe. Glutenfritt og økologisk. Smaker godt som de er eller som perfekt tilbehør. Vilmas Crackers med Sesam erstatter når være egne Crackers med Sesam - samme innhold bare nytt design.
lavFODMAP sertifisert med mengdebegrensning på 40 gram.
ØKOLOGISKE MINIKNEKKEBRØD INGREDIENSER:
glutenfri havre, sesamfrø 23%, mais, bokhvete, sirup, linfrø, honning, havsalt og salt.
*Fra sertifisert økologisk jordbruk.
NÆRINGSBEREGNING (PR 100G CRACKERS):
Energi: 1660kJ /400kcal
Fett: 13g
hvorav mettet fett: 2g
Karbohydrater: 50g
hvorav sukkerarter: 4,5g
Fiber: 7,6g
Protein: 16g
Salt: 2,4g
Miniknekkebrød laget med fullkorn og havsalt. Lett krydret med rosmarin. Perfekt til dipp, ost eller suppe. Glutenfritt og økologisk. Smaker godt som de er eller som perfekt tilbehør.
Vilmas Crackers Rosmarin erstatter når være egne Crackers med Rosmarin. Samme innhold og gode smak, bare nytt design.
lavFODMAP sertifisert med mengdebegrensning på 40 gram.
ØKOLOGISKE MINIKNEKKEBRØD INGREDIENSER:
glutenfri havre, bokhvete, rosmarin 7%, sirup/ malasse*, linfrø, honning, havsalt og salt.
*Fra sertifisert økologisk jordbruk.
NÆRINGSBEREGNING (PR 100G CRACKERS):
Energi: 1460kJ /350kcal
Fett: 5,4g
hvorav mettet fett: 0,9g
Karbohydrater: 60g
hvorav sukkerarter: 7,1g
Fiber: 8,1g
Protein: 11g
Salt: 2,5g
Kikertmel er laget av tørkede kikerter og kan brukes i alt fra jevning av supper og sauser, til pannekaker eller dine egne falafler. Kikerter har høyt innhold av både protein og kostfiber og en kjent ingrediens for deg som lever vegansk.
INGREDIENSER:
kikertmel*
*Fra sertifisert økologisk jordbruk.
NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)
Energi: 1443 kJ (344 kcal)
Fett: 5,9 g
Mettet fett: 1,1 g
Karbohydrater: 44 g
Sukkerarter: 2,4 g
Kostiber: 15,5 g
Protein: 19,0 g
Salt: 0,06 g
Hirseflak er utmerket sammen med andre glutenfrie melsorter når du baker brød eller rundstykker. Passer godt sammen med en frokostblanding, eller som basisi til en grøt. Flere av dere bruker denne til barnegrøt vet jeg.
lavFODMAP sertifisert med en mengdebegrensning på 25 gram.
ØKOLOGISKE HIRSEFLAK INGREDIENSER:
hirseflak*
*Fra sertifisert økologisk jordbruk.
NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS):
Energi: 1530kJ / 364 kcal
Fett: 1,8 g
- herav mettet fett: 3,9g
Karbohydrater: 68,8g
- herav sukker: 1,6g
Fiber: 3,9g
Protein: 10,6g
Salt: 0,01g
Rismel er kanskje den enkleste sorten å få tak i når man skal bake glutenfritt. Rismel hjelper til med å gjøre baksten mer saftig og holdbar, og brukes best sammen med andre meltyper om du vil bake glutenfritt.
Du har kanskje noen favoritt oppskrifter du ønsker å gjøre glutenfrie? Da kan rismel være et alternativ å bytte ut deler av vanlig hvetemel med.
lavFODMAP sertifisert med 50 gram mengdebegrensning.
INGREDIENSER:
fullkorn rismel*
*Fra sertifisert økologisk jordbruk.
NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)
Energi 1490 kJ (352 kcal)
Fett 2,2 g
Mettet fett 0,6 g
Karbohydrater 74 g
Sukkerarter 0,7 g
Fiber 2,2 g
Protein 7,8 g
Salt 0,03 g
Maismel er supert å kombinere med andre melsorter om du vil bake brød, kaker eller vafler. Maismel er helt nødvendig om du ønsker å bake tortillas. Legg merke til fargen! Nydelig;)
lavFODMAP sertifisert med mengdebegrensning på 50 gram.
HVORFOR ØKOLOGISK?
Jeg har valgt å bruke økologiske råvarer i mine bakemikser og rent mel i posen av den enkle grunn at jeg tror det er best for deg og meg. Det er mange diskusjoner og meninger rundt dette, men hver og en får avgjøre hva som oppleves best for seg.
INGREDIENSER:
Maismel*
*Fra sertifisert økologisk jordbruk.
NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)
Energi 1484 kJ (350 kcal)
Fett 1,1 g
Mettet fett 0,1 g
Karbohydrater 73,8 g
Sukkerarter 1,5 g
Fiber 5 g
Protein 8,8 g
Salt < 0,01 g
Quino er svært næringsrikt og er en fin kilde til både kostfiber og protein. Prøv det i grøt, eller som en kombinasjon med andre glutenfrie melsorter når du skal bake, eller som tillegg i vaffel og pannekakerøre.
lavFODMAP sertifisert med en mengdebegrensning på 50 gram.
ØKOLOGISK QUINOA MEL
INGREDIENSER:
quinoamel*
*Fra sertifisert økologisk jordbruk.
NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)
Energi 1546 kJ (368 kcal)
Fett 5,9 g
Mettet fett 0,5 g
Karbohydrater 62,4 g
Sukkerarter 1,8 g
Fiber 6,9 g
Protein 12,2 g
Salt 0,01 g