Havreflarn med en liten hemmelighet

Her i Verkstedet bakes det havreflarn og bokhveteflarn året rundt - de smaker jo like godt sommer som til jul! 

Nå har vi eksperimentert litt til med denne oppskriften og serverer deg nå Havreflarn med en nydelig smørkrem tilsatt en liten "dæsj" cognac...

Dette tror vi faktisk blir en ny julefavoritt hos flere :)

Du trenger:

  • 75 gram smør
  • 100 gram bokhveteflak eller glutenfrie små havregryn
  • 1 ss bokhvetemel
  • 75 gram sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 egg
  • 100 gram mørk sjokolade

Til smørkremen:

  • 150 gram romtemperert smør
  • 100 gram melis
  • 1/2 vaniljestang
  • 1 eggeplomme
  • 1 ts Apotekernes cognac 
  • 1/2 ts salt
  • Sprøytepose

 

Dette gjør du:

Sett ovnen på 200 C.

Start med å smelte smøret

Bland så bokhveteflak, bokhvetemel, sukker, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bakebolle. 

Tilsett egg og avkjølt, smeltet smør og bland deigen til den er godt blandet sammen.

Legg bakepapir på to stekebrett og fordel deigen på disse to med 8 på hver ved å bruke en teskje. Ikke legg kakene for tett da de flyter utover. 

Stekes i ca 8 min eller til kakene har fått en gylden og fin farge. 

Avkjøles på selve stekebrettet før de flyttes over til bakerist. Dette er viktig så de ikke blir seige. 

Smelt sjokoladen over vannbad og dypp de avkjølte kakene delvis ned i sjokoladen og/ eller springle sjokoladen over kakene

La sjokoladen stivne mens du lager smørkremen:

Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene.

Pisk mykt smør, melis og vaniljefrøene sammen ved hjelp av en kjøkkenmaskin - det skal piskes så lenge at det blir en lys og luftig krem. Tilsett så eggeplommen, litt salt og cognac. 

Finn frem sprøytepose og egnet munnstykke, fyll kremen i posen og fordel et tynt lag av kremen på halvparten av kakene. Legg så den andre halvdelen oppå. Om du ikke har sprøytepose så er tipset å bruke en liten brødpose, fylle denne med kremen, klippe et lite hull i den ene enden og så klemme ut kremen der. 

Kakene oppbevares i en kakeboks, kaldt inntil servering. Ikke legg kakene oppå hverandre da kan de fort bli myke. 

Du kan fint lage kakene i forveien og så montere de samme dag de skal serveres.  

God fornøyelse!

Tips! Vi ble så begeistret for cognac flasken og tipser om å gi det i julegave med en liten boks av kakene til, pent pakket inn ;)

 

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha