01/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Bollefocaccia
En miks, mange muligheter!! Bolle miks er redningen, og du slipper unna med at de fleste av ingrediensene allerede er i bakemiksen som igjen gjør hele prosessen enklere.
Focaccia har du sikker bakt før, men prøv det i en søt variant som denne. Naminaaammm! :)
Dette trenger du:
- 2 poser Bolle miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 1 pk fersk gjær
- 1 boks kesam (alternativt soyayoghurt)
- 40 g smør
- 4 dl melk
- Egg til pensling (ikke nødvendig)
Til fyll trenger du:
- 1/2 - 1 pk vaniljekrem
- Blåbær
- Melis til dekor (ikke nødvendig)
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av posen. NB! Husk at kesam varmes opp sammen med melk, og smør, for fingervarm temperatur før du rører ut fersk gjær.
- La deigen heve godt, gjerne 1 time, i bakebollen.
- I mellomtiden finner du frem kakeform. Jeg brukte en firkantet kakeform, men rund funker jo selsvsagt like bra. Størrelse ca 26 cm.
- Kle kakeformen med et bakepapir og legg deigen oppi.
- Bruk hendene til å fylle formen med deigen og lag groper med fingrene.
- Fordel vaniljekrem over hele og sørg for at hullene er godt fylt med masse krem
- Sett til ny heving, min 30 min.
- Sett ovnen på 200 grader.
- Strø litt blåbær over kaken før du setter til steking i ca 30-35 min.
- Avkjøl på rist og nyyyytes
God fornøyelse! :)
Blir ikke alt spist opp samme dag så foreslår jeg at du skjærer opp i passende biter og fryser ned. Da har du noe på lur til neste gang det frister med bollefocaccia ;)
Kommentarer
Skriv en kommentar