Brioche

Glutenfri brioche bakt på den populære tangzhong-metoden, som gir ekstra luftig og saftig bakst!

Brioche er fransk gjærbakst rik på egg og smør. Et skikkelig luksus brød med en smak som minner noe om croissant. Det blir vel ikke bedre enn det? Helgefrokosten blir ekstra god med nybakt brioche med syltetøy eller sjokoladepålegg.

Bakemetoden gir også en følelse av nybakt litt lenger.

 

Du trenger:

Tangzhong (jevning):

 

Brioche:

  • 400 g Focaccia miks
  • 2 ts tørrgjær
  • 25 g rårørsukker
  • 1 porsjon tangzhong, avkjølt
  • 150 g helmelk 
  • 3 egg
  • 150 g smør, mykt, skjært i terninger
  • 1 sammenvispet egg til pensling

 

Dette gjør du:

1. Lag tangzhong ved å blande 30 g av Focaccia miksen med 150 ml helmelk i en kjele. Varm opp til en tykk jevning mens du rører. Blandingen skal ikke koke, men skal bli ordentlig tykk. Avkjøl til romtemperatur.

2. Bland sammen resten av posen med Focaccia miks (400 g), tørrgjær og rårørsukker i en bakebolle. Tilsett den avkjølte jevningen, melk og eggene og kjør blandingen i kjøkkenmaskin på lav hastighet i 10 minutter. Tilsett romtemperert smør i terninger og kjør deigen 5-10 minutter til. Den ferdige deigen er klissete og ganske myk. 

3. Dekk bakebollen med et fuktig kjøkkenhåndkle og la deigen heve et lunt sted i ca. 2 timer, eller til deigen har doblet i størrelse.

4. Ta deigen ut på lett melet bakebord og kna den lett sammen ved hjelp av en slikkepott eller deigskrape. Del den i 8 like store emner (ca. 130 g hver) og trill boller av emnene. Deigen er ganske klissete, bruk litt ekstra mel på hendene og bakebordet. Legg bollene i en bakepapirkledd brødform, to og to ved siden av hverandre. Hvis du vil gjøre det enklere kan du også bare ha hele deigen over i brødformen. Bruk en slikkepott til hjelp.

5. Dekk til deigen med et fuktig kjøkkenhåndkle og la deigen heve et lunt sted i 45 minutter til.  

6. Forvarm ovnen til 225°C. Pensle deigen med sammenvispet egg. Skru ovnen ned til 180°C og stek brødet nederst i ovnen i 45 minutter. 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha