26/10/2022 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Eltefri eple focaccia
Dagens oppskrift ble til etter å ha bladd i Potetkokeboka til Ina Johansen fra @matpaabordet hvor hun bruker potetrester i flere oppskrifter. Og er det noe de fleste har enda mer fokus på om dagen så er det å bruke opp rester og kaste mindre mat.
Så kok noen ekstra poteter til middag og sett deigen så fort potetene er kalde : )
Du trenger:
- 1 pose Søt Bakemiks
- 150 gram kesam/ soyayoghurt
- 15 gram smør/ melange
- 150 gram kokt potet, uten skall
- 2 dl melk/ plantebasert
- 1 ts tørrgjær
Til fyll:
- 75 gram smør
- 50 gram brunt sukker
- 2 ts kanel
- 2-4 epler i båter
Dette gjør du:
Mos potetene så fint du klarer ved hjelp av en gaffel eller bruk en sil for minst mulig biter.
Bland bakemiks, tørrgjær, kesam, smør, melk og potet sammen i en bakebolle. Om du vil gjøre det litt enklere kan du fint blande det sammen i en kjøkkenmaskin ved bruk av k-spaden – da blir det mindre søl og lettere å blande sammen.
NB! Alle de våte ingrediensene skal være kalde
Ha deigen i en bakebolle, dekk med plast og la heve over natten.
Ha deigen på melet kjøkkenbenk og jobb den lett sammen. Kle en liten langpanne med bakepapir og trykk deigen ned i formen. Bruk fingrene til å lage groper. Dekk formen til og la heve mens du lager fyllet.
Smelt smør i en liten kjele, tilsett sukker og kanel og bland sammen. Avkjøl lett.
Del eplene i to, fjern kjernehuset og skjær i båter. Ha smørblandingen over focaccia’n og dytt eplebitene ned i deigen, jevnt fordelt.
Stekes på 180 C i ca 20-25 min. midterste rille. Avkjøles før du eventuelt pynter med melis og deler den opp.
TIPS! Pyntes med litt melisglasur.
TIPS - sett en dobbelt deig og oppbevar den i kjøleskapet til neste gang du vil bake noe godt. Den er holdbar der i 2-3 dager. Helt perfekt! : )
Kommentarer
Skriv en kommentar