Eltefri eplefocaccia

Eltefri eple focaccia

Dagens oppskrift ble til etter å ha bladd i Potetkokeboka til Ina Johansen fra @matpaabordet hvor hun bruker potetrester i flere oppskrifter. Og er det noe de fleste har enda mer fokus på om dagen så er det å bruke opp rester og kaste mindre mat. 

Så kok noen ekstra poteter til middag og sett deigen så fort potetene er kalde : )

Du trenger:

  • 1 pose Søt Bakemiks
  • 150 gram kesam/ soyayoghurt
  • 15 gram smør/ melange
  • 150 gram kokt potet, uten skall
  • 2 dl melk/ plantebasert
  • 1 ts tørrgjær

Til fyll:

  • 75 gram smør
  • 50 gram brunt sukker
  • 2 ts kanel
  • 2-4 epler i båter
     

Dette gjør du:

Mos potetene så fint du klarer ved hjelp av en gaffel eller bruk en sil for minst mulig biter.

Bland bakemiks, tørrgjær, kesam, smør, melk og potet sammen i en bakebolle. Om du vil gjøre det litt enklere kan du fint blande det sammen i en kjøkkenmaskin ved bruk av k-spaden – da blir det mindre søl og lettere å blande sammen.

NB! Alle de våte ingrediensene skal være kalde

Ha deigen i en bakebolle, dekk med plast og la heve over natten.

Ha deigen på melet kjøkkenbenk og jobb den lett sammen. Kle en liten langpanne med bakepapir og trykk deigen ned i formen. Bruk fingrene til å lage groper. Dekk formen til og la heve mens du lager fyllet.

Smelt smør i en liten kjele, tilsett sukker og kanel og bland sammen. Avkjøl lett.

Del eplene i to, fjern kjernehuset og skjær i båter. Ha smørblandingen over focaccia’n og dytt eplebitene ned i deigen, jevnt fordelt.

Stekes på 180 C i ca 20-25 min. midterste rille.  Avkjøles før du eventuelt pynter med melis og deler den opp.

TIPS! Pyntes med litt melisglasur. 

TIPS - sett en dobbelt deig og oppbevar den i kjøleskapet til neste gang du vil bake noe godt. Den er holdbar der i 2-3 dager. Helt perfekt! : )

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha