Eltefrie gulrotrundstykker

Disse saftige, eltefrie rundstykkene med gulrot krever minimal innsats og smaker fantastisk! Sett deigen kvelden før, og start dagen med rykende ferske rundstykker - ren lykke!

 

Du trenger (14 rundstykker):

  • 1 pose Eltefritt Brød miks fra Det Glutenfrie Verksted 
  • 1 ts tørrgjær 
  • 120 g finrevne gulrøtter (2-3 gulrøtter)
  • 30 g olivenolje
  • 15 g honning (kan sløyfes) 
  • 500 g kaldt vann

 

Dette gjør du:

1. Bland sammen posen Eltefritt Brød og 1 ts tørrgjær i en bakebolle. 

2. Tilsett raspet gulrot, olivenolje, honning og kaldt vann. Bland raskt sammen ved hjelp av en sleiv. Deigen skal være klissete. 

3. Dekk til bakebollen og la stå og heve i 10-12 timer. 

4. Dryss litt mel på kjøkkenbenken, og hell deigen over. Bruk en slikkepott til å brette deigen inn mot midten fra alle kanter. Del deigen i 14 like deler (ca. 100 g) og trill til rundstykker. 

5. Kle et stekebrett med bakepapir og legg rundstykkene på. Dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle og etterhev i ca. 1 time. 

6. Forvarm ovnen til 230C. Sett en ildfast form (ikke glass) nederst i ovnen. Alternativt kan du bruke dampovn, og skru på full damp.  

7. Når ovnen er varm og rundstykkene har hevet ferdig, heller du kokende vann i den ildfaste formen nederst i ovnen. Stek rundstykkene i 10 minutter. Fjern formen med kokende vann (eller skru av dampen) og stek rundstykkene i 20 minutter til. 

8. Avkjøl rundstykkene lett før du serverer med godt pålegg, og tilbehør som her med nyrørte jordbær 

 

Syltetøy:

  • 300 g friske eller frosne jordbær/bringebær
  • 2 ss chiafrø 
  • 1-2 ss lønnesirup (kan sløyfes)

Kok opp bærene og småkok i 5-10 minutter. Mos de lett og tilsett chiafrø. Smak til med lønnesirup. Avkjøl helt før du har syltetøyet over på glass. Syltetøyet tykner når det blir kaldt. 

 

God fornøyelse!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha