07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Glutenfrie lussekatter
Svart senker natten seg i stall og stue… Luciadagen er for meg mest forbundet med lussekatter, og det er jo heller ingenting i veien for å ha flere anledninger å bake til? Og når jeg endelig fant løsningen til smakfulle og gode glutenfrie lussekatter så ble jo Lucia dagen enda mer stas å feire. Har du bolle-miksen i hus er det nemlig ingen sak å bake glutenfrie, smakfulle lussekatter.
Dette trenger du:
- 1 pose Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
- 1 pk tørrgjær eller 1/2 pk fersk gjær
- 2 dl melk
- 143 gram kesam
- 20 gram smør
- 250 mg safran (gurkemeie skal også fungere som et alternativ)
- 1 ts kardemomme
- 1 egg
- Litt rosiner til pynt og eventuelt egg til pensling
Dette gjør du:
- Bland melk, kesam og smør sammen i en kjele og varm opp til fingerlunkent før du blander sammen med de tørre ingrediensene.
- Tilsett også ett egg (ikke kritisk om du ikke tåler egg). Bland godt, og gled deg over fargen på deigen!
- La deigen heve ca 30 min i bakebollen.
- Bruk en bakematte, eller kjøkkenbenken. Deigen er lett å jobbe med men om du opplever den litt klissete kan du ha litt ekstra glutenfritt mel tilgjengelig, alternativt fukter du hendene.
- Form ønskede lussekatter, og legg på stekebrett kledd med bakepapir.
- La heve på stekebrett i ca 30 min. Pensle med sammenpisket egg før steking.
- STEKETID: Sett ovnen på 220 grader, og stek i ca 10-15 min midt i ovnen. Følg med på steketiden da den vil variere avhengig av størrelsen på lussekattene. Jeg fikk 12 fine, store lussekatter av en pose Søt Bakemiks.
God fornøyelse, og ha en riktig fin Lucia!
Kommentarer
Skriv en kommentar