Kikertbrød

Flere av dere er store fan av vårt Kikertmel.

Og ikke uten grunn : ) supert til så mye, men at vi også kunne bake et brød kun av kikertmel, uten gjær ble en ny og positiv opplevelse.

Se bare her:

 

Du trenger:

  • 3 cups Kikertmel
  • 2 cups mineralvann med bobler
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss eplecidereddik
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt

 

Dette gjør du:

Sett ovnen på 190C.

Finn frem en bakebolle og ha i bakepulver. Tilsett så eplecideredikken og bland sammen til det skummer. 

Tilsett så mineralvann, sukker, salt og olivenolje og bland sammen og til slutt kikertmel som du rører inn litt og litt. 

Kle en brødform med bakepapir og hell røra i.  

Stekes midt i ovnen i 30-35 min. Følg med på tiden på slutten så du ikke steker for lenge og brødet blir tørt. Bruk en kakepinne til å sjekke. 

Ta brødet ut av brødformen og avkjøl på rist før du skjærer i det. 

 

Smaker godt med litt tapenade, som tilbehør eller til en god suppe.

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha