Kokosmakroner

Deilige søte fristelser som er naturlig fri for gluten. Makronene er veldig enkle å lage og koselig å ha i kakeboksen når venner stikker innom.

Oppskrift og bilde er hentet fra boka "Glutenfri Jul"

Du trenger:

  • 4 eggehviter
  • 250 gram kokosmasse
  • 180 gram melis
  • 1/4 ts vaniljesukker

Dette gjør du:

Sett stekeovnen på 180 C

Pisk eggehvitene stive i en ren bolle. Sikt inn melis mens du fortsetter å vispe til det blir en glatt og blank masse. 

Bland forsiktig inn kokosmasse og vaniljesukker. 

Dekke en stekeplate med bakepapir og sett topper av massen ved hjelp av to spiseskjeer.

Steks midt i ovnen i ca 10-12 min avhengig av størrelsen på kokosmakronene, eller til de har fått en gyllen farge. 

Avkjøles på rist og oppbevares i en tett kakeboks. 

 

TIPS! Pakk inn i cellofan, skriv et hyggelig kort og gi til en venn : )

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha