Kremkake på nøttebunn med lemoncurd

Fra boka "Et glutenfritt kjøkken"

Da jeg laget denne første gang var det nesten som å være tilbake ved mammas kakebord fra barndommen. Deilig krem, en fantastisk lemoncurd og en sprø og deilig nøttebunn. Og nå har denne blitt en favoritt og nesten en tradisjon både til påske og andre høytider.

Vel bekomme, sier jeg bare.   

Du trenger:

Nøttebunn

  • 4 eggehviter
  • 125 g melis
  • 150 g hakkede nøtter (hasselnøtter, valnøtter, mandler)
  • 50 g mørk sjokolade, hakket

Lemoncurd

  • 4 eggeplommer
  • 100 g sukker
  • 2 økologiske sitroner, finrevet skall og 1 dl saft
  • 100 g meierismør

Pynt

  • 3 dl kremfløte
  • hakkede nøtter
  • hakket mørk sjokolade

Dette gjør du:

Sett ovnen på 180 C

Start med lemoncurd: 

Ha eggeplommer, sukker, sitronsaft og sitronskall i en liten kjele. Varm opp under konstant omrøring til kremen blir tykk. Ta kjelen av platen og tilsett smøret i terninger. Avkjøl.

Lag deretter nøttebunnen:

Stivpisk eggehvitene, vend inn melis og ha til slutt i nøtter og sjokolade. Kle en bakeform på 24 cm med bakepapir i bunnen, og smør sidene godt med smør. Fordel nøtteblandingen jevnt utover. Stekes i ovnen i ca 45 min til den har fått en fin gyllen farge. Avkjøl på rist.

Pisk fløten til krem. Legg nøttebunnen på et fat, smør først lemoncurd jevnt utover og legg kremen på toppen av lemoncurden. Dryss på hakkede nøtter og litt sjokolade. 

Tips! Lag gjerne dobbelt opp av lemoncurd, oppbevar kaldt i rent glass med lokk.

 

 

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha