Maistortillas ca 8 stk

Hva med å lage dine egne tortillas, som her fra boka «Et glutenfritt kjøkken»? Disse kan du overraske med til den vanlige tacokvelden eller du kan fylle de med godsaker å ha med på dagens utflukt? 

Du trenger:

  • 225 gram Maismel økologisk 
  • 1/2 ts fiberhusk
  • 1 1/2 dl vann
  • 40 gram romtemperert smør
  • 1 ts salt

Dette gjør du:

Start med å vispe fiberhusk i vannet og la det svelle 5 min. Bland mel og salt i en bakebolle og smuldre i smøret. Tilsett væsken og elt deigen i en bakemaskin til den er smidig - bruk k-spaden. La den hvile 30 min. Del deigen i 8 like deler og form hver del til en rund sirkel som du så kjevler ut til passe tykke leiver. Tipset her er å bruke et bakepapir mellom deig og kjevle.

Stekes i tørr, varm panne. Etterhvert som du steker legger du tortillaene oppå hverandre under et fuktig kjøkkenhåndkle så holder de seg myke.

Superdigge med hummus, ovnsbakte grønnsaker, salat og en selvfølge til tacokvelden.

God fornøyelse! :)

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha