03/11/2024 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Sjokoladekake med øl
Denne sjokoladekaken får en bedre og mer sammensatt smak takket være en uventet ingrediens – øl.
Ølet balanserer sødmen fra sjokoladen, samtidig som det gjør kaken ekstra saftig. Perfekt for sjokoladeelskere som ønsker en liten vri på den klassiske favoritten! Toppet med ostekrem og karamell, denne er helt perfekt til farsdag!
Du trenger:
Rund sjokoladekake (kakeform 20cm):
- 360 g Sjokoladekake miks
- ½ ts espresso pulver (valgfritt)
- 120 g (vegansk) smør, smeltet
- 120 g glutenfritt øl
- 3 egg, romtemperert
Ostekrem til rund sjokoladekake:
- 160 g kremost, romtemperert
- 50 g smør, romtemperert
- 160 g melis
- liten klype salt
Sjokoladekake i liten langpanne:
- 1 pk Sjokoladekake miks 600 g
- 200 g (vegansk) smør, smeltet og avkjølt
- 200 g glutenfritt (alkoholfritt) øl
- 5 egg, romtemperert
Ostekrem til sjokoladekake i langpanne:
- 265 g kremost, romtemperert
- 85 g smør, romtemperert
- 265 g melis
- liten klype salt
Karamell saus til pynt
Dette gjør du:
1. Forvarm ovnen til 180 °C. Kle en 20 cm rund kakeform med bakepapir. Lager du den i langpanne kler du en liten langpanne på 36x23 cm med bakepapir.
2. Visp sammen smeltet smør, øl og egg i en bakebolle. Tilsett Sjokoladekake miks og espressopulver. Visp til du har en jevn røre uten klumper.
3. Hell kakerøren i formen og stek midt i ovnen i 35-40 min. Lager du kaken i langpanne stekes den i 25 min. Følg med på tiden. Bruk en kakepinne eller en tannpirker for å sjekke om kaken er ferdig. Henger det ikke noe røre igjen på pinnen skal kaken være ferdig.
4. Avkjøl kaken i formen.
5. Lag glasuren ved å piske kremost, smør, melis og en klype salt til du får en glatt krem med smørbar konsistens.
6. Når kaken er avkjølt, deler du den i to like deler. Fordel halvparten av ostekremen mellom lagene, og bre resten over toppen av kaken. Ringle over litt karamellsaus og bland ostekremen og karamellen lett for en marmorert overflate.
Kommentarer
Skriv en kommentar