09/08/2021 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Snurrer med myk vaniljekrem og solbær
Bær rett fra busken, litt vaniljekrem i kombinasjon med søt, deilig gjærbakst. Denne kombinasjonen vil du bare prøve ut.
Du trenger:
- 1 pose Bolle miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 1/2 pk fersk gjær
- 2 dl melk/ alternativt laktosefritt/ plantebasert
- 25 gram smeltet smør
- 150 gram kesam (ca 1/2 boks)/ alternativt laktosefri/ plantebasert
Til fyll og pynt trenger du:
- 1/2 pk Vaniljekrem piano
- ca 350 gram solbær
- litt melis til pynt
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av posen
- Pass på at kesam, smør og melk har samme temperatur (fingerlunkent) når du tilsetter gjær
- Blandes godt i kjøkkenmaskin, minimum 5 min.
- Sett deigen til heving ca 45 min
- Ha litt ekstra glutenfritt mel på kjøkkenbenken og kjevle ut en avlang lei.
- Smør på vaniljekrem med hjelp av en slikkepott og strø så solbær jevnt utover. Jeg blandet litt sukker med bærene først for å få litt mer sødne i de. Rull så leiven lett sammen
- Finn frem en liten langpanneform og kle med bakepapir
- Bruk en skapr kniw eller en bakespatel til å dele opp i ca 8-10 biter som du så legger tett i formen
- Etterhev i ca 30 min mens ovnen varmes opp til 200 grader
- Stekes i 25-30 min – følg med på tiden
- Avkjøles lett på rist før de pyntes med et lite dryss melis.
- God fornøyelse! :)
Kommentarer
Skriv en kommentar