Surdeigsbrød 17. mai

Det er ikke bare mulig å bake glutenfritt surdeigsbrød, det er også overraskende enkelt!

Som med all surdeigsbakst tar det tid, men resultatet er så verdt det! Denne oppskriften gir et smakfullt brød med god konsistens og holdbarhet. Og se så fint det ble med 17. mai tekst :)

Oppfrisket surdeigsstarter:


Surdeigsbrød:


Slik gjør du:

1. Lag oppfrisket surdeigsstarter ved å blande sammen surdeigsstarter og vann i et glass eller en bolle som rommer minst 500 ml. Ha i mel og bland godt. Dekk til og sett et lunt sted i 6-9 timer til du ser masse bobler og starteren har vokst ca. 50-75 %. Den er klar når den er kuppelformet på toppen, eller så vidt har begynt å falle sammen i midten.

2. Visp sammen vann, olivenolje og fiberhusk. Fortsett å visp til det ikke er noen klumper igjen og blandingen begynner å tykne. La stå i 10-15 minutter. 

3. Tilsett den oppfriskede surdeigsstarteren og bland godt sammen. 

4. Tilsett mel og salt og kna deigen godt i 4-6 minutter. Deigen vil være litt klissete. 

5. Ta deigen ut av bakebollen og klem den flat til en firkant. Brett den ene siden mot midten og deretter den andre og rull deigen sammen. Klem sammen kantene og form deigen til et brød. 

6. Gjør klar en hevekurv ved å drysse over litt rismel. Legg deigen opp ned i hevekurven og dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle for å unngå at deigen tørker ut. 

7. La deigen heve et lunt sted i 4-5 timer eller legg den i kjøleskapet for heving over natten (9-10 timer). Hvis deigen hever i kjøleskapet, setter du den i romtemperatur i 2 timer før den skal i ovnen. 

8. Plasser en støpejernsgryte på en rist midt i ovnen og forvarm ovnen på 230 °C i minst 30 minutter. 

9. Legg det ferdighevede brødet forsiktig på bakepapir og kutt mønster i brødet. Ta ut støpejernsgryta og legg i brødet (på bakepapiret). Legg lokket på og sett gryta tilbake i ovnen i 25 minutter. Fjern lokket og stek videre i 35 minutter. 

10. La brødet bli helt avkjølt før du skjærer i det.

Nyt!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha