Pizzabunn

På lager

kr 38,00

Da eldstemann også fikk cøliaki ble den tradisjonelle fredags pizza’n en liten utfordring. Her fikk jeg masse inspirasjon og hjelp fra ungdommen selv (heldigvis) og resultatet har blitt så bra!

 

GOD, GLUTENFRI PIZZABUNN!

Nå er pizza tilbake på menyen og det spiller egentlig ingen rolle om det er fredag eller tirsdag – denne pizzabunn miksen smaker like godt uansett. Du tilsetter kun 2,5 dl lunkent vann og 2 ss olje, blandes godt i kjøkkenmaskin og kjevles ut til en tynn pizzaleiv. Bruk gjerne ett ekstra bakeark som gjør det enklere å bruke kjevle til å kjevle ut en tynn og god pizzabunn. Smør på pizzasaus og ta på det pizzafyllet du elsker. Og litt ost på toppen, selvfølgelig!

 

LAG PIZZASNURRER ELLER CALZONE

Samme miks kan du enkelt lage calzone av, en stor, eller flere små. Jeg lager også ofte pizzasnurrer da de er supre å fryse ned slik at de unge i huset kan ta med i matpakken, eller enkelt tine opp til et mellommåltid.

TIPS

Ikke legg altfor mye fyll på deigen – det som da ofte skjer er at deigen forblir litt rå.


INGREDIENSER I GLUTENFRI PIZZABUNN
Sammalt rismel*, maisstivelse*, rismel*, bakepulver (hevemiddel / natriumhydrogenkarbonat), surhetsregulerende middel (monokaliumtartrat), maisstivelse*), fortykningsmiddel (guarkjernemel*), quinoa surdeigspulver (quinoamel*, rismel*, startkulturer), havsalt, tørrgjær, rårørsukker*, fortykningsmiddel (xanthangummi).
*Fra sertifisert økologisk jordbruk.


NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)
Energi 1438 kJ (339 kcal)
Fett 1,2 g
Mettet fett 0,3 g
Karbohydrater 75,0 g
Sukkerarter 1,3 g
Fiber 3,3 g
Protein 4,9 g

Salt 2,1 g