BLI MED Å GI TIL FORSKNING PÅ CØLIAKI

Når jeg tenker tilbake på tiden da jeg selv fikk cøliaki, husker jeg det som en ganske tøff periode hvor ørene hang og hverdagen føltes litt uoverkommelig. I ettertid har jeg skjønt at den følelsen hadde noe med at tarmtottene ikke spilte helt på lag med resten av kroppen, og at viktige næringsstoffer rett og slett sklei gjennom kroppen uten at de ble gjort nytte av.

Etter hvert fikk mitt eldste barn også cøliaki diagnosen, og det var nesten litt verre enn at jeg selv fikk det – for nå hadde jeg jo faktisk «sørget for» at dette gikk videre i slekta.

Underveis ble utfordringen med å finne næringsrike glutenfrie alternativer så stor, at jeg like godt startet mitt eget Glutenfrie Verksted. Visjonen til Det Glutenfrie Verksted er å tilby smakfulle glutenfrie produkter med fokus på naturlige, sunne og næringsrike ingredienser uten tilsetningsstoffer og med «mindre sukker og mer fiber», slik at det blir enklere å leve glutenfritt. Siden lanseringen av mine fire første bakemikser våren 2014, har Det Glutenfrie Verksted nå hele 17 ulike bakemikser i porteføljen, og jeg har lykkes med å få distribusjon i alle landets dagligvarekjeder, samt nettbutikker og spesialbutikker.

I min familie er vi to som har cøliaki, og vi klarer oss jo bra i dag med vår nye livsstil, men det er klart jeg har et ønske om å begrense mulighetene for å føre dette videre til kommende generasjoner. Med denne suksessen ønsker jeg derfor nå at Det Glutenfrie Verksted skal donere noe av overskuddet til forskning på cøliaki.

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha