17. mai boller med vaniljekrem og bær

Er det noe som er bedre enn store, myke glutenfrie boller fylt til randen med vaniljekrem og friske bær? Med vår Bollemiks er det enkelt å få de beste bollene.

Pynt med norske flagg og et dryss melis så er 17. mai bollene klare til og nytes. 

 

Du trenger (til 6 boller):

  • 1 pose Bollemiks fra Det Glutenfrie Verksted 
  • ½ pk gjær (fersk eller tørr)
  • 20 g smeltet smør 
  • 150 g kesam eller soyayoghurt 
  • 200 g melk eller plantebasert melk

 

Fyll:

  • Vaniljekrem (ferdigkjøpt eller hjemmelaget)
  • Friske bær, som blåbær, jordbær eller bjørnebær
  • Sammenvispet egg til pensling
  • Melis til pynt


Dette gjør du:

1. Smelt smør og bland inn kesam og melk. Varm opp væsken til fingerlunken og løs opp gjæren (hvis du bruker fersk gjær). Hvis du bruker tørrgjær har du det rett opp i bakebollen. 

2. Ha Bollemiksen i en stor bakebolle og tilsett væsken. Elt deigen i 5-10 min. 

3. Dekk et stekebrett med bakepapir. Ta deigen ut av bakebollen, del i 6 like store emner og form boller. Deigen kan være litt klissete, så bruk litt mel på benken etter behov. Klem bollene litt flate før du legger dem på stekebrettet. Dekk til og hev i 60-75 min til omtrent doblet i størrelse. 

4. Sett oven på 200°C. Lag en fordypning i hver bolle med fingrene eller en skje og fyll dem med vaniljekrem. Pensle kantene forsiktig med sammenvispet egg (1 ss melk + 1 ts lønnesirup for eggfri) og stek i 15-18 min til de har fått en gyllen farge. 

5. Avkjøl bollene på rist før du drysser over melis og pynter med friske bær. Nyt! 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha