foto: Line Dammen

Å samarbeide med forskningsmiljøer gjør en forskjell

Det Glutenfrie Verksted har tatt initiativet til spennende forskningsprosjekt sammen med OsloMet og UiO og nå er de to første artiklene fra vårt samarbeide publisert.

 

Den første artikkelen som ble publisert er basert på masteroppgaven til Karla Sende. Se link: Experiences of managing a gluten-free diet on multiple levels of society: a qualitative study (nih.gov)

 

Den siste artikkelen som er publisert er med bakgrunn i masteroppgaven til Marlene Slydahl: "Nutritional quality and costs of gluten-free products: a case-control study of food products on the Norwegian marked" er publisert i Food & Nutrition Research og kan leses i sin helhet via denne linken.

Artikkelen gir en totaltoversikt over alle glutenfrie produkter på det norske dagligvaremarkedet høsten 2019 hvor det ble kartlagt detaljer som næringsinnhold og pris målt opp mot sammenlignbare glutenholdige produkter.

 

Konklusjonen er at glutenfrie produkter generelt har dårligere næringsinnhold, og er dyrere.

 

Kanskje ingen overraskelser i det, men viktig for Det Glutenfrie Verksted å være med på dette prosjektet og samarbeide med forskningsmiljøet nettopp for å sikre videre utvikling av gode produkter som leverer både på smak, næringsinnhold og pris.

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha