25/11/2025 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Appelsin og hasselnøttkake
Spennende kake som smaker nydelig av appelsin og hasselnøtter. Kaken er saftig og smakfull, og toppet med en tykk appelsinsirup med grovhakkede hasselnøtter.
Denne kan anbefales på det varmeste, både i julen og når som helst!
Du trenger:
- 150 g Fin Bakst fra Det Glutenfrie Verksted
- 50 g finmalte hasselnøtter
- 150 g sukker
- 2 ts bakepulver
- ½ ts salt
- 3 egg, romtemperert
- 120 g appelsinjuice, romtemperert
- finrevet zest av 1 appelsin økologisk
- 80 g smør eller vegansk smør, smeltet og avkjølt
Appelsinsirup med kanel og hasselnøtter:
- 70 g appelsinjuice
- 3 ss sukker
- ¼ ts kanel
- 20 g hasselnøtter, grovhakket
Serveringsforslag:
- Pisket kremfløte
- Mascarponekrem
- Vaniljekesam
Dette gjør du:
1. Sett ovnen på 180°C over- og undervarme. Kle bunnen til en 20-22 cm rund kakeform med bakepapir. Pensle kantene med smør.
2. Bland sammen Fin Bakst, finmalte hasselnøtter, sukker, bakepulver og salt i en stor bakebolle.
3. I en annen bolle, visp sammen egg, appelsinjuice og appelsin zest. Tilsett smeltet smør og visp til alt er godt blandet.
4. Hell det våte i det tørre og visp raskt sammen. Røren skal være ganske flytende.
5. Hell røren i kakeformen og stek kaken på nest nederste rille i ovnen i ca. 32-35 minutter, eller til en kakepinne/tannpirker kommer ut uten at det henger røre på.
6. Avkjøl kaken i formen i ca. 15 minutter før du forsiktig tar den ut av formen og avkjøler på rist.
7. For å lage appelsinsirup, varmer du appelsinjuice, sukker og kanel i en liten kjele og lar det småkoke i ca. 3-5 minutter til det får konsistens som en tynn sirup. Bland inn grovhakkede hasselnøtter.
8. Fordel sirupen jevnt over den avkjølte kaken. Server gjerne med pisket kremfløte, marscarponekrem eller vaniljekesam.
God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar