29/07/2025 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Aubergine snack med lønnesirup og havsalt
En fantastisk god, hjemmelaget snack, dessert eller frokost – disse "aubergine-pannekakene" er superenkle og raske å lage.
Kanskje du har tilbragt noe av ferien i Hellas eller ved middelhavet - da har du garantert fått smaken på disse.
Ekstra gode med litt lønnesirup og flaksalt. Tusen takk for oppskriften, @eatmoreplants!
Du trenger:
- 1 stor aubergine
- 3 dl melk eller plantebasert
- 100 g Maismel fra Det Glutenfrie Verksted *
- Kokosolje eller annen olje til steking
- Lønnesirup til servering
- Flaksalt til servering
Dette gjør du:
1. Skjær auberginen i ca. 1 cm tykke skiver og legg dem i en stor bolle. Hell over melk og la dem trekke i 30 minutter. Snu skivene et par ganger underveis, slik at alle får trukket jevnt med melk.
2. Kle et stekebrett med bakepapir og legg over kjøkkenpapir. Sett til side.
3. Varm opp et par spiseskjeer olje i en stekepanne på middels høy varme.
4. Ha maismel på en tallerken. Vend auberginskivene i maismelet, og legg dem på en tallerken. Stek dem deretter i oljen til de er gyllenbrune. Ha i mer olje ved behov.
5. Legg de stekte auberginskivene på stekebrettet med kjøkkenpapir mens du steker resten.
6. Ha auberginskivene over på et serveringsfat, ringle over litt lønnesirup og dryss over flaksalt. God fornøyelse!
* Økologisk Maismel finner du nå i butikker som Meny, Kiwi, Spar og Rema.
Kommentarer
Skriv en kommentar