Baba ganoush

Baba ganoush, en nydelig libanesisk auberginedip. Passer perfekt som tilbehør til alt av sommerens grillmat eller som dipp sammen med godt brød, knekkebrød eller vår favoritt Crackers Sesam laget med surdeig, havsalt og sesamfrø.

Du trenger:

  • 2 stk medium aubergine
  • 2-3 ss sitronsaft
  • 2 fedd hvitløk, finhakket 
  • 1/2-1 ts havsalt
  • 1/4 ts spisskummen (kan sløyfes)
  • 60 g tahini
  • 5 ss extra virgin olivenolje
  • 2 ss bladpersille, finhakket


Garnityr:

  • bladpersille
  • granateple
  • røkt paprikapulver
  • extra virgin olivenolje

 

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 230 °C. 

2. Del aubergine i to. Pensle fruktkjøttet med litt olivenolje og legg på et stekebrett eller i en ildfast form. Sett i øverste del av ovnen og stek i 35-40 min. De skal bli litt brent og falle helt sammen. 

3. Ta ut av ovnen og la kjøle litt ned. Fjern svarte, brente biter og skrap ut innmaten med en skje. Ha innmaten over i en sikt og bruk en skje til å presse ut mest mulig av vannet. Kast væsken.

4. Ha auberginekjøttet over i en bolle. Tilsett sitronsaft, hvitløk, salt og spisskummen og mos med en gaffel. Det skal være litt klumpete. Tilsett deretter tahini og bland godt. Bland deretter inn litt og litt olivenolje. Rør inn bladpersille og smak til med salt og sitronsaft. 

5. Ha det over i en serveringsbolle og drypp over litt olivenolje. Dryss over litt røkt paprikapulver, granateplekjerner og bladpersille. Server med våre glutenfrie miniknekkebrød laget med surdeig, havsalt og sesamfrø.

Bon appétit!

 

Tips! Bak knekkebrød selv eller ha alltid en eske Crackers tilgjengelig. Både enkelt, nyttig og veldig smakfullt :)

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha