Bananbrød av surdeig og havremel

Bananbrød av surdeig og havremel

Om du er godt i gang med surdeigsbakst så har du kanskje begynt å lure på alternativer til ditt favorittbrød? 

Det er så mange flinke folk der ute og en av de er Martine Sletmoen som driver Skillebekk Surdeig og som har gitt ut boken med samme navn. Der fant jeg nemlig en oppskrift på bananbrød! Og da kom jo ideen på å gi det et forsøk, men da selvsagt glutenfritt. 

Er du generelt glad i bananbrød så bør du teste denne, i tillegg til at det er en smart måte å bruke overskuddsstarter på. 

Du trenger:

  • 2 store, modne bananer (ca 250 gram)
  • 250 gram Havremel fra Det Glutenfrie Verksted
  • 100 gram Surdeigsstarter
  • 100 gram romtemperert smør (jeg brukte flytende Melange)
  • 80 gram brunt sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1 banan til pynt

Dette gjør du:

  1. Sett ovnen på 180 C over- og undervarme
  2. Kle en brødform med bakepapir
  3. Mos bananene med en gaffel og bland alle ingrediensene i en bakebolle og bland ved hjelp av kjøkkenmaskin på middels tempo i ca 5 min
  4. Hell deigen over i brødformen, del en banan på langs og legg den på toppen av deigen, trykk den lett ned i deigen. 
  5. Stekes midt i ovnen i ca 60 min.
  6. Ta brødet ut av formen og la det avkjøles på rist før du skjærer i passende stykker. 

God fornøyelse!

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha