Banankake med mandelsmør

Bananer blir ofte fortere brune enn man hadde tenkt...

Nå som matvarepriser øker og kjøkkenskuffen hadde behov for en opprydning ble det også laget mandelsmør som ble brukt i denne oppskriften. Mhmmm veldig godt altså : )

Du trenger:

  • Ca 3 store brune bananer (200 gram moses og tilsettes deigen, mens restrende brukes til pynt)
  • 200 gram mandelsmør
  • 3 egg
  • 100 gram rismel fullkorn
  • 100 gram mandler, hakkede
  • 115 ml lønnesirup
  • 2 ss bakepulver
  • 1,5 ss kanel
  • 1 ts muskat
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts havsalt

Dette gjør du:

Sett ovnen på 180 C

Kle en kakeform, 22x34 cm, med bakepapir. 

Bland mandelsmør med lønnesirup og 200 gram most banan. 

Bland egg, vanilje ekstrakt og havsalt og visp til en luftig masse.

Bland så rismel, bakepulver og kanel, tilsett nøtteblandingen og eggeblandingen og bland alt godt sammen. 

Tilslutt tilsetter du hakkede mandler, hold igjen litt som du bruker til pynt. 

Hell røra i den kledde kakeformen, del bananen på langs og legg på toppen. Har du litt banan til overs så del den i biter og pynt med disse også. Strø så resten av de hakkede mandlene på toppen og sett i ovnen.

Beregn steketid ca 25-30 min. Følg med p tiden og sjekke gjerne med en bakepinne og kaken er gjennomstekt. La kaken avkjøles helt på rist før du skjærer i den. 

God fornøyelse!

 

 

 

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha