12/06/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Belgiske sommervafler
Sommer og ferie er like rundt hjørnet og her i verkstedet er vi så klare at vi starter dagen med å dele disse nydelige belgiske vaflene med deg.
Nå har vi kjøpt både blåbær og bringebær, men så fort de norske bærene er klare er det vel så fristende å lage disse vaflene igjen. Rabarbraen derimot er siste rest fra hagen. Så spar på denne oppskriften til resten av sommern :)
Du trenger:
- 150 gram glutenfritt Havremel
- 100 gram Musli med Chia/ alternativt glutenfri havregryn
- 2 egg
- 3 dl rapsolje
- 4,5 dl Bakemjølk Røros meieri
- 1,2 ts salt
- 2 ss sukker
- 1 ts bakepulver
Dette gjør du:
Bland egg, melk og rapsolje i en bakebolle og visp godt sammen. Tilsett så alt det tørre og bland godt sammen. Sett kaldt i ca 45 min.
Smør vaffeljernet lett og start stekingen ved å fylle røre i hvert rom. Min opplevelse er at det tar en del lenger tid å steke belgiske vafler fremfor vanlige vafler. Denne røra kan fint stekes i vanlig vaffeljern også.
Forslag til topping:
1) Kremost tilsatt litt lemoncurd og revet sitronskall. Veldig godt med gressløkblomst!
2) Bringebær, blåbær og bittelitt lønnesirup
3) Vaniljekesam og rabarbra
Kommentarer
Skriv en kommentar