Belgiske sommervafler

Sommer og ferie er like rundt hjørnet og her i verkstedet er vi så klare at vi starter dagen med å dele disse nydelige belgiske vaflene med deg. 

Nå har vi kjøpt både blåbær og bringebær, men så fort de norske bærene er klare er det vel så fristende å lage disse vaflene igjen. Rabarbraen derimot er siste rest fra hagen. Så spar på denne oppskriften til resten av sommern :)

Du trenger:

  • 150 gram glutenfritt Havremel
  • 100 gram Musli med Chia/ alternativt glutenfri havregryn
  • 2 egg
  • 3 dl rapsolje
  • 4,5 dl Bakemjølk Røros meieri
  • 1,2 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 1 ts bakepulver

Dette gjør du:

Bland egg, melk og rapsolje i en bakebolle og visp godt sammen. Tilsett så alt det tørre og bland godt sammen. Sett kaldt i ca 45 min. 

Smør vaffeljernet lett og start stekingen ved å fylle røre i hvert rom. Min opplevelse er at det tar en del lenger tid å steke belgiske vafler fremfor vanlige vafler. Denne røra kan fint stekes i vanlig vaffeljern også. 

Forslag til topping: 

1) Kremost tilsatt litt lemoncurd og revet sitronskall. Veldig godt med gressløkblomst!

2) Bringebær, blåbær og bittelitt lønnesirup

3) Vaniljekesam og rabarbra

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha