19/11/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Belgiske vafler med overskudd starter
Belgiske vafler - det er jo bare godt det.
Her har vi brukt litt av dagens overskudd starter - helt perfekt løsning.
Du trenger:
- 100 gram surdeigstarter
- 3 dl melk/ plantebasert
- 2 egg
- 25 gram smeltet smør/ flytende melange/ nøytral olje
- 20 gram lønnesirup (kan utelates)
- 75 gram Bokhvetemel
- 75 gram Havremel
- 2 ss Chiafrø
- 1/2 ts vaniljesukker
- 2 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts kardemomme
Dette gjør du:
Vei opp surdeigstarter, tilsett melk og lønnesirup og bland godt sammen i en bakebolle.
Tilsett så alt det tørre; bokhvetemel, havremel, chiafrø, vaniljesukker, bakepulver, salt og kardemomme og bland godt sammen. Tilslutt tilsetter du smeltet smør/ nøytral olje.
La røra stå i min 30 min før du startet å steke.
Avkjøles på rist og nytes med ditt favoritt pålegg, friske bær eller frukt.
God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar