Belgiske vafler med overskudd starter

Belgiske vafler - det er jo bare godt det. 

 

Her har vi brukt litt av dagens overskudd starter - helt perfekt løsning.

 

Du trenger:

  • 100 gram surdeigstarter
  • 3 dl melk/ plantebasert
  • 2 egg
  • 25 gram smeltet smør/ flytende melange/ nøytral olje
  • 20 gram lønnesirup (kan utelates)
  • 75 gram Bokhvetemel
  • 75 gram Havremel
  • 2 ss Chiafrø
  • 1/2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts kardemomme

 

Dette gjør du:

Vei opp surdeigstarter, tilsett melk og lønnesirup og bland godt sammen i en bakebolle.

Tilsett så alt det tørre; bokhvetemel, havremel, chiafrø, vaniljesukker, bakepulver, salt og kardemomme og bland godt sammen. Tilslutt tilsetter du smeltet smør/ nøytral olje.

La røra stå i min 30 min før du startet å steke. 

Avkjøles på rist og nytes med ditt favoritt pålegg, friske bær eller frukt.

God fornøyelse! 

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha