19/11/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Belgiske vafler med overskudd starter
Belgiske vafler - det er jo bare godt det.
Her har vi brukt litt av dagens overskudd starter - helt perfekt løsning.
Du trenger:
100 gram surdeigstarter
3 dl melk/ plantebasert
2 egg
25 gram smeltet smør/ flytende melange/ nøytral olje
20 gram lønnesirup (kan utelates)
75 gram Bokhvetemel
75 gram Havremel
2 ss Chiafrø
1/2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1/2 ts kardemomme
Dette gjør du:
Vei opp surdeigstarter, tilsett melk og lønnesirup og bland godt sammen i en bakebolle.
Tilsett så alt det tørre; bokhvetemel, havremel, chiafrø, vaniljesukker, bakepulver, salt og kardemomme og bland godt sammen. Tilsett tilslutt smeltet smør/ nøytral olje.
La røra stå i min 30 min før du startet å steke.
Avkjøles på rist og nytes med ditt favoritt pålegg.
God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar