Belgiske vafler med overskudd starter

Belgiske vafler - det er jo bare godt det. 

Her har vi brukt litt av dagens overskudd starter - helt perfekt løsning.

Du trenger:

100 gram surdeigstarter

3 dl melk/ plantebasert

2 egg

25 gram smeltet smør/ flytende melange/ nøytral olje

20 gram lønnesirup (kan utelates)

75 gram Bokhvetemel

75 gram Havremel

2 ss Chiafrø

1/2 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

1/2 ts salt

1/2 ts kardemomme

 

Dette gjør du:

Vei opp surdeigstarter, tilsett melk og lønnesirup og bland godt sammen i en bakebolle.

Tilsett så alt det tørre; bokhvetemel, havremel, chiafrø, vaniljesukker, bakepulver, salt og kardemomme og bland godt sammen. Tilsett tilslutt smeltet smør/ nøytral olje.

La røra stå i min 30 min før du startet å steke. 

Avkjøles på rist og nytes med ditt favoritt pålegg.

God fornøyelse! 

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha