11/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Blinis
Blinis er den perfekte foretten, helt enkelt.
Disse kan du fint lage i forveien, putte i fryseren og ta opp kort til før gjestene kommer - eller før familien kommer hjem hvis du vil overraske med en liten appetizer før mandagsmiddagen : ).
Denne oppskriften og bilde er hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken". Foto av Line Dammen.
Du trenger:
- 150 g Bokhvetemel fullkorn
- 3 dl skummet kulturmelk/ kefir/ soyayoghurt
- 2 egg, hviter og plommer skilt
- 60 gram smeltet smør
- 1 ts sukker
- ½ ts natron
- 1 klype salt
- Litt olje eller smør til steking
- Seterrømme til topping
- Lodderogn (løyrom)
- Hakket rødløk
- Timian til pynt
Dette gjør du:
- Pisk eggehvitene på middels hastighet til det dannes stive topper.
- Pisk så melk, eggeplommer, smør, mel, sukker, natron og salt sammen til en jevn røre i en egen bakebolle.
- Bland de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn i røra.
- Smelt litt smør i en stekepanne, middels varme og legg så deigen på panna med en spiseskje.
- Når blinisene begynner å boble på overflaten kan de snus og stekes videre til de er gyldne og brune på begge sider.
- Avkjøles underveis på rist.
- Server avkjølte blinis med en skje seterrømme/ creme fraiche, en teskje lodderøgn, hakket rødløk/ vårløkringer og pynt med litt timian.
TIPS! Om du får for mange blinis kan disse fint fryses ned og taes opp neste gang det frister med en digg forrett :)
Bokhvetemel fra Det Glutenfrie Verksted finner du hos Meny, Kiwi, Coop Obs, Mega og Extra og hos allergikost.no og detglutenfrieverksted.no
Kommentarer
Skriv en kommentar