20/06/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Blomster focaccia
Finn frem kreativiteten og lag en dekorativ blomsterfocaccia i sommer. En fryd for øyet og smaker ekstra godt! Dekorer focacciaen med grønnsaker, urter, oliven, krydder eller frø. Kun fantasien setter grenser.
Smakfullt tilbehør til grillmat, spekemat, supper og lignende og perfekt på tapasbordet.
Du trenger:
- 1 pose Focacciamiks
- 3,5 dl vann
- 1 pk tørrgjær eller ½ pk fersk gjær
- 150 gram kesam eller soyayoghurt
- 20 gram olivenolje
Blomster:
- paprika
- friske urter
- oliven
- hvitløk
- kapers
- frø
- tomater
- chili
- flaksalt
Dette gjør du:
1. Bland vann og kesam/soyayoghurt til lunken temperatur.
2. Løs opp gjæren i væsken.
3. Hell væske og bakemiks i en bakebolle og miks i minimum 5 min.
4. Pensle en ovnsfast form, eller en liten langpanne, med olivenolje eller kle den med bakepapir. Trykk deigen ut med fuktede hender.
5. Dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle og hev i 30-60 min.
6. Ringle olivenolje og prikk hull i deigen med fingrene.
7. Dekorer focacciaen med grønnsaker, oliven, frø, hvitløk og friske urter. Dytt dekoren litt ned i deigen. Strø deretter over litt flaksalt.
8. Stekes på 210 °C midt i ovnen i ca. 25 min til brødet er gyllent. La focacciaen hvile i formen i noen minutter, og avkjøl den deretter på rist.
Gled deg over resultatet og nyt!
Kommentarer
Skriv en kommentar