Bløtkake

Sommerlig glutenfri bløtkake med bringebær, rabarbra og mascarpone. Dette er en enkel og saftig kake med nydelig smak! Denne oppskriften er nok til en liten bløtkake, men oppskriften kan enkelt dobles og stekes i en 28 cm springform. Her har vi laget kaken med tre lag, som gir en ekstra høy bløtkake. 

 

Du trenger:

Sukkerbrød:

  • 3 egg, romtemperert 
  • 120 g sukker
  • 30 g Rismel fullkorn
  • 55 g potetmel
  • 1 ts bakepulver


Mascarponekrem:

  • 200 g mascarponeost
  • 20 g melis
  • ½ stk sitron, revet sitronskall
  • ½ ts vaniljepulver


Fyll:

  • 2 dl kremfløte
  • 90 g rabarbrakompott (se oppskrift lenger ned)
  • 90 g bringebærsyltetøy 


Dette gjør du:

1. Sett ovnen på 175°C. Smør en rund springform på 18 cm med smør og kle bunnen med bakepapir. 

2. Pisk egg og sukker til en tykk eggedosis, ca. 10 minutter i kjøkkenmaskin. Sikt rismel, potetmel og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.

3. Hell røren forsiktig i den smurte springformen. 

4. Stek sukkerbrødet på nest nederste rille i stekeovnen i ca. 30  minutter. Bruk en kakepinne eller tannpirker for å sjekke om bunnen er ferdig stekt. 

5. Når du tar kaken ut av ovnen, vender du den opp ned på en rist, og avkjøler den helt i formen. Fjern så formen og del sukkerbrødet i tre lag på langs.

6.  Bland sammen rabarbrakompott og bringebærsyltetøy og sett til side.

7. For å lage mascarponekremen rører du sammen mascarpone, melis, sitronskall og vanilje. Rør minst mulig. 

8. Pisk kremfløten i en annen bolle. Når den er stiv vender du den forsiktig inn i mascarponekremen. Ikke rør for mye, da kan den skille seg.

9. Ta halvparten av kremen over i en ny bolle. Rør inn noen spiseskjeer av syltetøy blandingen i den andre halvparten av kremen, slik at den får en svakt rosa farge.

10. Legg en del av sukkerbrødet på fat, og spre halvparten av syltetøy blandingen utover. Ha så på halvparten av den rosa kremblandingen. Legg på et nytt lag sukkerbrød og gjenta fyllet, før du topper med den siste delen av sukkerbrødet. 

11. Fordel den andre krem blandingen på toppen av og rundt kaken. Pynt med spiselige blomster og friske bringebær. God fornøyelse! 

 


Oppskrift på rababrakompott:

  • 3 stilker rabarbra
  • 1-2 ts revet ingefær (kan sløyfes)


Dette gjør du:

1. Skrell rabarbra og del i små biter. Ha i en liten kjele og tilsett revet ingefær. Tilsett en liten skvett vann.

2. La det småkoke på lav temperatur til rabarbraen er myk. Om du ønsker en søtere kompott smaker du det til med litt sukker. 

3. Avkjøl helt før du har det over på glass. Oppbevar i kjøleskapet.

0
Feed

Kommentarer

06/07/2024 av Frances

God kake

Skriv en kommentar

hCaptcha