Bokhvete tabbouleh

Prøv denne superenkle og raske oppskriften på bokhvete tabbouleh, en frisk salat perfekt som tilbehør til alt fra grillmat til ovnsretter. Den er også nydelig sammen med pitabrød og hummus.

Tabbouleh har sin opprinnelse i Libanon, og lages originalt med bulgur. Denne glutenfrie varianten er minst like god, bare prøv selv!

 

Du trenger:

  • 1 pose Bokhvete boil-in-bag
  • 4 ss extra-virgin olivenolje
  • 4 ss sitronsaft
  • 1 fedd hvitløk, finhakket 
  • ½ ts salt
  • ½ ts sort pepper
  • 200 g (cherry) tomater, i små terninger
  • 3 vårløk, finhakket
  • 25 g frisk mynte, finhakket
  • 80 g frisk kruspersille, finhakket 


Til servering:

  • Granateplekjerner
  • Salatblader 


Dette gjør du:

1. Kok bokhveten som angitt på emballasjen. Avkjøl til romtemperatur. 

2. Visp sammen olivenolje, sitronsaft, hvitløk, salt og pepper i en stor bolle. Bland inn den avkjølte bokhveten. 

3. Ha i resten av ingrediensene og bland sammen. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. 

4. Server romtemperert eller kald fra kjøleskapet. Server gjerne i salatblader og toppet med granateplekjerner. Nyt! 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha