BokhveteOtto

Er du glad i risotto?

Vi utfordrer deg uansett til å prøve en ny vri basert på bokhvete - litt mer smak og krunsj med denne varianten. 

 

Bokhveteotto med kantareller, dette må du bare prøve! Hel bokhvete kan brukes på samme måte som du ville brukt risotto. Bokhvete har en mild nøtteaktig smak som passer helt utmerket til denne retten.

 

Du trenger (2 porsjoner):

  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 pose Bokhvete boil-in-bag
  • 1 dl tørr hvitvin (eller vann, om ønskelig med litt sitronsaft)
  • 4 dl kyllingkraft eller buljong 
  • 1 ss smør
  • 1-2 ss revet parmesan
  • 150 g kantareller
  • 1 ss hakket persille
  • salt og pepper
  •  

Slik gjør du:

1. Del kantarellene i passende biter og brun dem i litt olivenolje eller smør i en stekepanne på middels varme. Sett til side.

2. Varm opp 2 ss olivenolje i en kjele. Fres finhakket sjalottløk til den er myk og blank. Tilsett hvitløk og stek i ett minutt til.  

3. Tilsett bokhvete (hell innholdet ut av posen) og la den frese med i et par minutter. 

4. Hell i hvitvin og kok til all vin er absorbert. Rør godt innimellom.

5. Kok opp kraft eller buljong og hold den varm. Tilsett litt og litt til bokhveten. Spe med mer kraft/buljong når det meste er absorbert og fortsett å spe til bokhveten er mør. Rør innimellom, og rør ekstra godt mot slutten av koketiden.

6. Når bokhveten har fått riktig konsistens rører du inn smør, persille og parmesan. Til slutt blander du inn de stekte kantarellene og smaker til med salt og pepper.

7. Server med finhakket persille og ekstra parmesan. Nyt!

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha