Boller

De beste glutenfrie bollene baker du selv! Og vi har gjort det enkelt for deg med vår nye Bollemiks. Kesam, melk og smør kan enkelt byttes ut med et plantebasert eller laktosefritt alternativ.

 

Du trenger (7 store boller):

  • 1 pose Bollemiks
  • 20 g smeltet smør
  • 150 g kesam (½ boks) 
  • 200 g melk (2 dl)
  • ½ pk gjær (fersk eller tørr)


Slik gjør du:

1. Smelt smør og bland inn kesam og melk. Varm opp væsken til fingerlunken og løs opp gjæren. 

2. Ha Bollemiksen i en stor bakebolle og tilsett væsken. Elt deigen i 5-10 min. 

3. Ta deigen ut av bakebollen, del i 7 like store emner (ca. 110 g) og form boller. Deigen er litt klissete, så bruk litt mel på benken.

4. Sett bollene på et stekebrett kledd med bakepapir, dekk til og hev i 60-75 min til omtrent doblet i størrelse. 

5. Forvarm ovnen til 200°C. Pensle bollene forsiktig med sammenvispet egg (1 ss melk + 1 ts lønnesirup for eggfri) og stek i 12-15 min til gyllen. Nyt!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha