Boller med gulrot og solsikkekjerner

Myke boller med finrevet gulrot og solsikkekjerner. Et “must try”, så godt! 

Denne kombinasjonen har vi delt oppskrift på tidligere. Men her er det flere metoder å by på så disse må du bare teste! :)

Her deler vi en vanlig, og en vegansk variant i tillegg til to fremgangsmåter; tangzhong og eltefri. Tangzhong metoden gir veldig saftige og luftige boller som holder seg mer enn et par timer på kjøkkenbenken etter at de har kommet ut av ovnen. Eltefri er superenkelt, med mindre gjær og ganske enkelt supergodt!

 

Eltefri metode:

  • 1 pose Søt Bakemiks
  • ½ ts kardemomme
  • 1 ts tørrgjær
  • 150 gram kesam / soyayoghurt
  • 2 dl (plantebasert) melk
  • 25 gram (plantebasert) smør
  • 75 g finrevet gulrot 
  • 1 neve solsikkekjerner


Tangzhong metode (vegansk):

1 pk Søt Bakemiks

½ ts kardemomme 

1 ts tørrgjær

260 ml (plantebasert) melk

½ egg* / 1,5 ss aquafaba (kikertlake)

58 g (plantebasert) smør, romtemperert

75 g finrevet gulrot

1 neve solsikkekjerne

 

*Sett en bolle på en vekt og ha i egget. Rør det litt forsiktig sammen for å blande eggehvite og plommen og ta halvparten i deigen. Bruk resten til å pensle bollene før steking. 


Til pensling:

egg eller ½ ss mandel- eller soyamelk + 1 ts lønnesirup

 

Slik gjør du (eltefri):

1. Bland ingrediensene godt i en bakebolle eller bruk kjøkkenmaskin. NB! Alle ingrediensene er kalde, ingenting skal varmes opp. Dekk til bakebollen og la deigen heve i minimum 8 timer på kjøkkenbenken. Fortsett på steg 7. 


Slik gjør du (tangzhong):

1. Bland 30 g av bake miksen med 150 ml av melken i en kjele og varm opp til en tykk jevning mens du rører. Avkjøl til romtemperatur.

2. Varm 140 ml melk til den har nådd cirka 40 grader og rør inn egget/aquafaba.

3. Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett jevningen og melk/eggeblandingen. Elt deigen i minimum 10 minutter. Anbefaler å bruke kjøkkenmaskin.

4. Del smøret i terninger og tilsett i deigen. Elt videre i 10 minutter til. 

5. Tilsett finrevet gulrot og solsikkekjerner og elt videre i 1 min til. Deigen kan være litt klissete nå. 

6. Dekk til bakebollen og la deigen heve i 90 minutter, den skal nesten doble i størrelse.

7. Del deigen opp i 6-7 like emner. Form boller og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir. 

8. Etterhev bollene i 60 minutter, før du pensler dem med sammenpisket egg eller melk-lønnesirup blandingen. Stek på 200 °C i ca. 20 minutter til de er gylne. 

10. Avkjøl i 5-10 min før du nyter saftige, smakfulle glutenfrie boller. God fornøyelse! :)

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha