Boller med vanilje- og rabarbra fyll, tangzhongboller

Tangzhongboller med vanilje- og rabarbrafyll, helt perfekt til sommeren. Denne bakemetoden gir veldig saftige og luftige boller og de holder seg mer enn et par timer på kjøkkenbenken etter at de har kommet ut av ovnen. Dette er de beste glutenfrie bollene vi har bakt! Har du ikke prøvd tangzhong metoden før, anbefaler vi deg på det varmeste. De kan selvfølgelig lages uten fyll også. Her deler vi også en vegansk variant som blir minst like god.

Du trenger (6 boller):

  • 400 g Søt Bakemiks
  • 290 ml melk / plantebasert melk
  • ¾ ts tørrgjær
  • ½ ts vaniljepulver eller 1 ts vaniljesukker
  • ½ egg* eller 1,5 ss aquafaba (kikertlake)
  • 58 g romtemperert smør / vegansk smør

*Sett en bolle på en vekt og ha i egget. Rør det litt forsiktig sammen for å blande eggehvite og plommen og ta halvparten i deigen. Bruk resten til å pensle bollene før steking. 


Til fyllet:

  • 80-100 g rabarbra
  • 10 g rårørsukker
  • (vegansk) vaniljekrem


Vi brukte oppskriften på vegansk vaniljekrem fra Meny: https://meny.no/oppskrifter/kaker/glasur/vegansk-vaniljekrem/


Slik gjør du:

1. Lag evt. vaniljekremen først.

2. Bland 30 g av bakemiksen med 1,5 dl av melken i en kjele og varm opp til en tykk jevning mens du rører. Avkjøl til romtemperatur.

3. Varm så 1,4 dl melk til den har nådd cirka 40 grader og rør inn egget/aquafaba.

4. Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett jevningen og melk/eggeblandingen. Elt deigen i minimum 10 minutter. 

5. Del smøret i terninger og tilsett i deigen. Elt videre i 10 minutter til. 

6. Dekk til bakebollen og la deigen heve i 60-90 minutter, den skal nesten doble i størrelse.

7. I mellomtiden forbereder du fyllet. Skjær rabarbraen i biter på ca. 1 cm og ha over i en bolle. Strø over sukkeret, bland godt og sett til side. Sukkeret vil trekke ut en del av fuktigheten. Du vil se at det samler seg mye væske i bunnen.

8. Del deigen opp i 6 like emner. Ta en del av gangen og lag en bolle som du så trykker flat. Ta en stor teskje med vaniljekrem og legg på i midten av leiven. Topp med 6-8 biter rabarbra (pass på å ikke få med noe av væsken) og brett deigen rundt fyllet. Legg på et stekebrett kledd med bakepapir med skjøten ned. 

9. Etterhev bollene i 60 minutter, før du pensler dem med sammenpisket egg eller litt plantebasert melk blandet med litt lønnesirup. Stek på 200 °C i ca. 20 minutter til de er gylne. 

10. Avkjøl lett før du nyter verdens beste glutenfrie boller.

 

God fornøyelse! :)

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha