Brødkrans av surdeig

Bak den sjette luken i adventskalenderen finner du oppskriften på saftige surdeigsrundstykker med quinoa, bokhvete og linfrø. Siden det er jul har vi laget en brødkrans av rundstykkene som gjør seg godt på julefrokostbordet. Passer også perfekt som tilbehør til julemiddagen. Og så er det jo veldig dekorativt! : )

 

 

Bakeklar surdeigsstarter:

Rundstykker (21 små):

  • 420 g vann
  • 25 g fiberhusk 
  • 300 g bakeklar surdeigsstarter
  • 35 g olivenolje eller (klarnet) smør
  • 90 g Rismel fullkorn
  • 90 g Hirseflak 
  • 30 g Quinoamel
  • 30 g Bokhvetemel
  • 70 g potetmel 
  • 50 g tapiokastivelse (eller potetmel)
  • 100 g linfrø 
  • 12 g havsalt 


Lag en bakeklar surdeigsstarter:

1. Vei 60 gram aktiv surdeigsstarter i et rent glass, tilsett deretter 120 g vann og rør sammen. 

2. Tilsett så mel, rør godt og la blandingen stå i varm romtemperatur i 6-8 timer, eller til den bobler og har hevet 70-100%, før du blander den inn i deigen.


Lag deigen:

1. Visp sammen vann og fiberhusk. Fortsett å visp til det ikke er noen klumper igjen og blandingen begynner å tykne. La stå i 10 minutter. 

2. Tilsett den bakeklare surdeigsstarteren og olje/smør og bland godt sammen. Tilsett mel, hirseflak, potetmel, tapiokastivelse, linfrø og havsalt og elt til du har en jevn deig. Deigen er litt klissete, bruk litt olje på bakebordet og hender når du former til boller.

3. Ha deigen på bakebordet og del den i 21 like store emner (ca 59 g). Trill til rundstykker. 

4. Legg rundstykkene på et bakepapirkledd stekebrett. Lag en krans ved å legge 7 av rundstykkene i en sirkel, slik at de såvidt kommer bort i hverandre. Det må være litt avstand slik at rundstykkene kan heve seg litt inn i hverandre. Legg de resterende 14 rundstykkene i en sirkel rundt de andre. Dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle og la deigen heve i 4-6 timer i varm romtemperatur. Du kan også lage deigen, sette den i kjøleskapet i 8-12 timer og forme rundstykker dagen etter. Rundstykkene trenger da å heve noe kortere, i 1,5-3 timer. 

5. Forvarm ovnen på 230 °C i minst 30 minutter. Stek rundstykkene midt i ovnen i 30 minutter til de får en fin og gylden farge. 

6. Avkjøles på rist. Nyt! 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha