06/03/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Brødvafler glutenfrie så klart!
Enkelte dager går det litt mer hurrameg rundt enn andre og for noen med små barn, mange aktiviteter så er det ikke alltid like lett å finne gode løsninger som både metter og smaker godt.
Idag stekte vi disse vaflene - etter inspirasjon av Julianne godt for magen. Litt små justeringer men best av alt at disse er både glutenfrie, økologiske og lavFODMAP : )
Denne oppskrfiten gir deg 7-8 vaffelplater
Du trenger:
- 3 egg
- 4 dl melk/ laktosefritt/ plantebasert
- 4 ss cottage cheese
- 1 ss rapsolje
- 1 dl Rismel fullkorn
- 1,5 dl Havremel fullkorn
- 0,5 dl Bokhvetemel fullkorn
- 1 dl Bokhveteflak
- 2 ss chaifrø
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
Dette gjør du:
Bland sammen egg, melk, cottage cheese og olje i en bakebolle og bland sammen med en stavmikser. Tilsett så de tørre ingrediensene og bland godt sammen. Om du vil unngå hele bokhveteflak kjører du en runde til med stavmikser. La røra svelle i min. 10 min. Ha litt fett i vaffeljernet og stek vaflene fortløpende.
Avkjøl lett på rist og nyt med ditt favorittpålegg.
Kommentarer
Skriv en kommentar