Brytebrød med urter

Grovt langpannebrød, eller brytebrød med deilig smak av urter, hvitløk og sitron. De passer perfekt ved siden av supper eller salat, men er også gode alene til frokost eller lunsj. Rundstykkene kan like fint bakes uten urter.

Du trenger:

  • 1 pose Eltefritt Brød miks
  • 6 g tørrgjær
  • 5,1 dl lunkent vann 
  • 25 g olivenolje
  • en neve hakket persille
  • 1 ts hvitløkspulver 
  • raspet skall av ½ sitron 


Slik gjør du:

1. Kle en liten langpanne (25x30 cm) eller et stekebrett med bakepapir.

2. Ha mel og gjær i en bakebolle og bland sammen. Tilsett hakket persille, hvitløkspulver og sitronskall og bland. Tilsett så vann og olivenolje og elt deigen godt i 5 min. 

3. Hell deigen over i langpannen eller på stekebrettet. Bruk en slikkepott til å fordele deigen jevnt til en rektangel på 24x20 cm. Skjær brødet opp i jevnstore biter, for eksempel 4x5 cm (gir 20 rundstykker). La deigen heve i 75-90 minutter (gjerne i en kald ovn). Deigen vil flyte litt utover mens den hever.

4. Etter heving bruker du et pizzahjul eller lignende og skjærer forsiktig opp brødet på nytt. Pensle toppen med litt olivenolje eller vann (olivenolje gir en litt mørkere og mykere skorpe enn vann). 

5. Stek brødet på nederste rille ved 200 °C (over- og undervarme) i 30-35 minutter til det er gjennomstekt. La brødet avkjøles i langpannen i ca. 10 min før det avkjøles helt på en rist, eller nytes varme med en gang. God fornøyelse!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha