Chocolate Chip Cookies

Seige cookies med mørk sjokolade og hint av salt... Disse kommer du garantert til å bake flere ganger. 

Oppskriften er fra boka "Et glutenfritt kjøkken", gyldendal 2021. Foto Line Dammen

Du trenger:

  • 285 g mørk sjokolade + litt til topping
  • 85 uslatet smør
  • 55 g glutenfritt havremel
  • 1 ts johannesbrødkjernemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljeekstrakt eller 2 ts vaniljesukker
  • 2 egg, romtemperert
  • 120 g sukker
  • maldonsalt/ havsalt til topping

 

Dette gjør du:

Sett ovnen på 210 C

Start med å veie opp alle ingrediensene. Smelt smøret på svak varme og tilsett 170 g av sjokoladen, visp sammen til en jevn masse. Ikke bruk for sterk varme, da kan sjokoladen skille seg. Ikke la blandingen avkjøles helt, men hold den varm. 

Bland havremel, johannesbrødkjernemel, bakepulver og eventuelt vaniljesukker og sett dette til side. Visp så segg og sukker til eggedosis i en kjøkkenmaksin. Knekk først eggene i bakebollen og tilsett så litt og litt sukker og visp i ca 5 min. Skru ned hastigheten til det laveste og tilsett vaniljeekstrakt (on du ikke allerede har byttet den ut med vaniljesukker) og den smeltede sjokolademasse.

Tilsett resten av de tørre ingrediensene og bland på lav hastighet. Ta bollen fra kjøkkenmaskinen og tilsett resten av sjokoladken (115g). Bland lett ved hjelp av en slikkepott. 

La gjerne røren sette seg noen minutter hvis den er veldig rennende. Kle to stekebrett ed bakepapir og bruk to spiseskjeer til å legge deigen på stekebrettet. Deigen flyter ut så ikke legg for tett. Strø noen sjokoladebiter på toppen og litt flaksalt. 

Stek i 8-12 min, avhengig av størrelsen. Avkjøle på rist. 

Oppbevare i tett kakeboks og gjerne kaldt. 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha