20/08/2025 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Chocolate Chip Cookies med bringebær
Oppskrift på de beste chocolate chip cookies med bringebær!
Mørk sjokolade og bringebær er en uslåelig kombinasjon – og disse kjeksene er uten tvil en favoritt. Dryss gjerne litt flaksalt på toppen etter steking for å fremheve smakene enda mer.
Denne oppskriften gir 12 kjeks.
Du trenger:
- 75 g smør eller vegansk smør, romtemperert
- 120 g brunt sukker
- 65 g hvit sukker (eller brunt sukker)
- 40 g melk eller plantebasert melk
- 95 g Bokhvetemel fra Det Glutenfrie Verksted
- 65 g Rismel fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted
- ⅓ ts vaniljepulver eller ⅔ ts vaniljeekstrakt
- ⅔ ts natron
- ⅙ ts salt
- 60 g ferske bringebær, grovhakket
- 120 g mørk sjokolade, grovhakket
Dette gjør du:
1. Pisk sammen mykt smør, hvitt og brunt sukker i en stor bakebolle i ca. 2 minutter.
2. Tilsett vaniljeekstrakt (hvis du bruker) og melk, og miks til godt blandet.
3. Tilsett bokhvetemel, rismel, vaniljepulver (hvis du bruker), natron og salt, og rør sammen. Vend deretter forsiktig inn bringebær og sjokolade.
4. Dekk til bakebollen og sett deigen i kjøleskapet i 30-60 minutter.
5. Forvarm ovnen til 180°C. Kle to stekebrett med bakepapir.
6. Bruk en iskremskje eller en spiseskje til å ta 1-2 ss deig (ca. 53 g), rull til kuler og legg på stekebrettene med ca. 6 cm mellomrom.
7. Stek ett brett av gangen i ca. 15 minutter midt i ovnen, til kjeksene er lett gylne i kantene. Kortere steketid gir mykere cookies, og lengre steketid gjør at de blir mer crispy. De vil se myke ut, men stivner når de avkjøles. Dryss gjerne litt flaksalt på toppen hvis ønskelig.
8. La kjeksene avkjøles i 10 minutter på stekebrettet, før du flytter dem over på en rist for å avkjøles helt. Nyt!
Kommentarer
Skriv en kommentar