Clafoutis med kirsebær

Har du et kirsebærtre og trenger tips til hva du kan bruke disse litt sure bærene til?

Prøv denne!

Du trenger:

  • ca 500 gram kirsebær ute sten
  • 2 ss konjakk
  • 3 ss smeltet smør
  • 3 egg
  • 50 gram rårørsukker
  • 35 gram Rismel
  • 30 gram Mandelmel (vi brukte Goodly)
  • 25 gram Havremel, glutenfri
  • 1/2 ts salt
  • 3/4 ts vaniljeekstrakt (dr Oetker)
  • 180 ml melk
  • 60 ml fløte

Dette gjør du:

Sett ovnen på 200 C.

Fjern stenene i kirsebærene og bland bærene med 2 ss konjakk. Sett dette til side mens du forbereder resten.

Visp eggene sammen med sukkeret til eggedosis i en bakebolle og tilsett forsiktig ris-, mandel- og havremel og salt. Visp så inn smeltet smør og vaniljeekstrakt til en jevn rører. Tilslutt pisker du inn melk og fløte gradvis. 

Konsistensen er ganske lik pannekake røre. 

Hell så røra i paiformen og fordel kirsebærene på. Stek clafoutisen i ca 30-35 min til den har fått en fin og gylden farge. 

Avkjøles lett på rist men server mens den fortsatt er litt lunken. Smaker nydelig med litt is til eller en klatt krem, creme fraiche eller vaniljekesam.   

Tips!

Prøv med andre bær/ frukt som plommer, fersken, fiken, rabarbra, moreller etc. 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha